Barbacka

Mamma och jessica följde med till stallet. Jag och jessica turades om att rida barbacka ut. Red runt högdalen och en bit bort mot lyckeby. Jag travade och galopperade lite och Zantiago var pigg och glad.

Vi tog några kort när vi var ute. Klicka på bilderna för att förstora dom och få det i bildspel :)


Nyår

Kom precis hem från stallet. Har haft morgonfodring. Fixade alla grejer också.

Nu är det inte långt kvar tills man får säga gott nytt år. Va tiden går snabbt, har haft Zantiago i lite mer än ett år nu. Det värsta med nyår är att fyrverkerierna skrämmer hästarna så. Läste ett litet tips på hästmagasinet som jag inte har tänkt på att man kan spela musik i stallet, så att hästens uppmärksamhet dras ifrån smällare och fyrverkerier. Fast fyrverkerier låter så mycket kanske blir svårt att överrösta det med musik?

 




NY DESIGN

Nu är jag klar med min nya design. Tycker den blev ganska bra, iaf bättre än den innan :)


Ny design

håller på att fixa designen, därför ser det ut så här just nu :)


:)

Åkte upp till Hööks idag för att byta ett par bensydd jag fått i julklapp. Men det benskydden som jag ville ha fanns inte kvar. Tittade på ett par thermobyxor där men det fanns inga kvar i min storlek.  Däremot så hittade jag en julklapp till Nell com jag tror hon kommer gilla. Eftersom jag inte hittade några thermobyxor eller benskydd åkte vi sen till Lyckås. Där hittade jag ett par thermobyxor och benskydd som jag ville ha men det fanns bara i svart och jag vill ha brun. Men dom skulle finnas i brun på lager så hon skulle köpa in sånna åt mig.

Red Zantiago i ridhuset idag. Värmde upp ganska länge och förökte få honom väldigt rund och låg i formen. Få honom att söka sig framåt neråt och bli avslappnad. Han har varit ganska spänd på sistonde tycker jag. Men idag gick det riktigt bra. Han var väldigt avslappnad. Jag började sen succesivt fånga upp honom och krävde mer av honom. Red mycket lösgörande arbete, serpentinbågar, 8:or, volter osv. Körde även lite övergångar mellan galopp och skritt och där hade han svårt att lyssna i skritten, taggade till ordenttligt och ladde för galoppen hela tiden. Men han var väldigt fin i galoppen iaf. Det allra sista jag gjorde var att rida igenom LB programmet och han skötte sig bra igenom hela det var bara jag som missa lite i galoppen. Tempo, takten och formen var bra.

Nu ska vi snart få gäster, pappa fyller år idag. Grattis till honom.  


Min lilla systers hamster dog iförrigår, Här är hennes grav
R.I.P ♥




Tävling

Är med och tävlar om en hjälm hos Stockholmsjenna.  Länken är: http://stockholmsjenna.blogg.se/2009/december/tavling-vinn-en-ridhjalm.html


Puh

Puh det va jobbigt. Har varit och tränat spinning och det var ett tag sen jag träna och med alla julmat och godis man proppat i sig var det riktigt jobbigt men också skönt.
 
Kändes bra att vara tillbaka till stallet och Zantiago idag igen. Hade hoppats på en Zantiago som skulle komma springandes emot mig av saknad i hagen men inte direkt :P fast han slickades otroligt mycket. Mer än vanligt. Över hela mig skulle han slickas och i ansiktet, så kanske har han saknat min lukt/smak, jag vet inte ;P men hade det nya schabraket och tränste på honom, jättesnygg blev han. Red ut runt högdalen och lite i skogen en bit mot lyckeby. Han var väldigt pigg och ganska jobbig, iaf ibörjan.

Han lyssnade nästan inte alls. Så då gjorde jag en del övergångar och efter det gick det bättre och vi kunde trava och galoppera i ett lugnt tempo. Sen så försökte han dra tyglarna ur händer på mig ibörjan, det brukar han aldrig göra. Men sen så slutade han med det. Men han har fått vila mycket så det är väl inte så konstigt. Kul var det iaf, fast han tappa vänster fram benskydd och jag red i skogen bla i djup snö så den är nog svår att hitta. Aja får rida samma runda igen sen så får vi se om jag hittar den. Hade insläppet sen när jag kom tillbaka till stallet.


Sötnos :)


Hemma

Nu är jag hemma från Åre. Vi kom hem igår vid 21 tiden. Har haft det jättekul. Vi har badat i åres holiday club badhus, åkt skidor, varit på choklad fabrik, åkt längdskidor med matsäck, gått på torget och spelat massor av kort. Jag och Jessica red även halvdagstur på islandshästar. Jag fick rida en pigg liten krabat som heter Bleikur. Har aldrig ridit isisar förut och det var häftig att få prova på att tölta. Verkligen mjuk att sitta på också. Det blev mycket trav/tölt och galopp under turen och upp och ner bland bergen/kullarna och det var superhärligt med allt snö. På julafton fick jag bla av mamma och pappa en dagsläger på SR Häst- och Ryttarutbildning, kommer få rdia två dressyrpass udner dagen och max 4 personer i gruppen. Kommer få rida hästar som gått MSV dressyr så vi får se hur det går men kommer säkert bli jättekul. Annars under julen har jag fått jag lite allt möjlit kläder, smink, benskydd, schabrak, träns m.m. Så ska vi till mormor och morfar på onsdag så kommer jag få något där också.
Ska bli kul att få komma tillbaka till stallet idag igen och träffa Zantiago. Det har känns konstig att vara borta från honom. Men Malin har sagt att han varit väldigt pigg men han har inte ridits så mkt så vi får se.

Här kommer några bilder från Åre :)

 
 
 
 


Framme

Nu är vi framme i åre. Resan kändes ganska lång. Kunde inte sova så det var lite jobbigt att sitta 8h i sträck i bilen. Vi bor i en liten mysig stuga och har precis varit och köpt julgran och mat.  Ska snart äta middag. Imorgon sak vi bada. Senare i veckan ska vi rida halvdagstur med Islandshästar. Ska bli riktigt kul. Har aldrig ridit islandshäst förut. Kul att få prova på att tölta. Kommer inte kunne blogga så mcyekt för det kostar pengar att vara inne på internet så vi får se hur många inlägg det blir.


Måndagen den 21, snart julafton :)

Nu har jag precis vart i stallet. Red ut barbacka en kortis i mörkret fast snön lyste upp lite. Galopperade längs ängarna och hade först tänkt att ta det lugnt men sen tyckte jag att det va så kul och Zantiago ville helst bara bränna på så då lät jag honom göra det. Fick verkligen träna på balansen. Först va det nåt som han tyckte va läskigt bakifrån så då blev det rejs framåt sen var det en jätteliten gran som var läskig framåt så då blev det helt plötsligt litet stopp och sen springa på sidan. Så det var att knipa åt ordentligt med benen. Men annars flöt ridturen på och hade jag ramlat av hade jag ju iaf ramlat mjukt ;)

Imorronbitti vid 4-tiden åker vi till Åre yes!. Ska vara uppe sent så jag sover det mesta av resan och får hoppas att det är bra väglag så att det inte tar en halv dag att komma upp dit. Nu ska jag snart packa alla grejer. kommer förmodlingen kunna blogga där upp för vi tar med oss pappas data, bara jag får låna den så.


Ska bli så kul att få åka skidor det var ett tag sen :)


Jag vann!

Jag vann ett schabrak i rimtävlingen av Frejalindskog. är jätteglad. Brukar aldrig vinna nåt och schabraket är riktigt snyggt!


mitt rim
"Alltid önskas något till den där besten
så här får du något till den där hästen
Gör det bekvämt när sadeln läggs på
Jensliknande tyg och har färgen blå"


Du äger!

Nu har jag kommit hem från att ha varit hos min faster. Fick men julklapp från dom idag och fick ett schabrak som jag önskat mig och sen en bok om själkänsla "¨du äger" heter den och är skriven av Mia Törnblom. Kan tänka mig att den är riktigt bra och jag har inte så jättebra själkänsla och jämför mig ofta med andra så vi får se om boken kan hjälpa mig lite ;)


4:e advent

Har inte blivit bättre på att blogga men kommer säkert vara såhär under julen. Igår red jag iaf i ridhuset på morgonen. Tog fram lite bommar. Ibörjan gick det inte alls bra. Han bara stretade emot och spände sig. Men efter en stund började han slappna av och gick bättre. Mamma var med och filma och tog lite kort. När jag kom hem julpysslade jag och min syrra lite paket till släkten. Började sen rimma på alla paketen och sen laddade jag över ny musik till min mobil så man har ngt att lyssna på när man ska sitta 8 i bilen till åre.
Nu ska jag snart ladda över lit mer musik och sen ska jag rida dressyrlektion för Sara. Kl 13 sen ska vi åka till min faster. Idag är det 4:e advent, snart julafton :)
Här får ni lite bilder från igår.





Snö, snö och mera snö

Vilket väder! slutar det aldrig snöa? fast det är härligt med snö. Hade tänkt rida ut i morse men det nästan stormade ute så jag fick hoppa det. Men fixade grejerna iaf.

ÄR MED OCH TÄVLAR HOS TAVLINGSRYTTAREN
http://tavlingsryttaren.blogg.se/2009/december/bloggtavling.html?_tmp=9bb59a2672880a6c8fdf65fffd16f63fdb385e69


Dåligt bloggande

Har blivit dålig på att blogg på sistonde. Men ska försöka skärpa mig. Är så glad att det kommit snö och mycket dessutom. Igår satte jag på Zantiago broddarna eller pappa gjorde det för jag höll på med en och samma brodd i en halvtimme utan att få i den. Skulle egentligen ridit emd Nell men Blackie hade inga snösulor men jag hade inte kunnat sen iaf eftersom jag iten fick på broddarna själv. Hade ingen lust att rida ut sen själv i mrökret så han fick vila. Idag ska Zantiago också få vila för jag och min lillasyrra ska till Farmor och julbaka lite. Vi har som tradition att göra det varje år och sen så ger vi bort det i julklapp till släkten. Är ju inte långt kvar till jullovet nu, längtar jättemycket!


Helg

Idag var jag med Nell när hon tävlade KM i dressyr på årsta runsten. Det gick jättebra och dom fick ihop 65% :0. Sofia Matteoni tävlade LA där också, hon som vann globen ponny kur. Nej men vi hade det kul gillar att åka med när Nell tävlar :).

Med Zantiago så hade jag bokat ridhuset och försökte göra lite övninagr med honom. Han följde efter mig och stannade när jag sa till. La ut ett reflex täcke på marken för att försöka få honom att gå över det. Men han stod bara vid sidan och glodde. Så tog och flyttade hans hovar/ben så han stod på täcket och om han bara skulle gå nån meter skulle han gått över. Men när jag ropade på honom så backade han bara och gick runt så jag struntade i det. Han fick helt plötsligt lite fnatt också så jag ställde mig på läktaren och lät honom springa runt lite.


 


Dressyr

Red i ridhuset. Tränade skänkelvikningar och övergångar mellan galopp och skritt. Ibörjan gick det sådär. Han blev lite små tjurig och tyckte det var jobbigt. Red med Gramanen. Så det blev mycket klappar och beröm så fort han gjorde ngt bra för att muntra upp honom. Fick även tänka på att vara väldigt mjuk i handen och snabb med eftergifterna. Driva och använda sisten mer. Det lönade sig på slutet och han började slappna av och gick riktigt fint. Lyssnade väldigt bra i övergångarna tillslut.
Idag är det idol. Vet inte riktigt vem jag ska tycker ska vinna. Gillar Calles röst mer och det brukar gå bättre för den som kmr två så jag vet inte ;)

Calle och Erik gör upp om titeln Idol 2009 på fredag.  Foto: Daniel Ohlsson/TV4


Glad :)

Kom precis hem från stallet. Red ut med Malin runt högdalen och klättrade lite. Det gick bra, Masala var på riktigt bus humör. Fixade alla grejer när jag kom tillbaka. När jag kom imorse till stallet med moppen gnäggade Zantiago så jag hörde det ut. Malin sa att han innan hade stått tyst och tuggat på sitt hö men när han hörde min moppe hade han börjat gnägga. Det gjorde mig glad, lite uppskattas man iaf :P


Min lilla sötnos :)


Vila

Zantiago fick vila idag. Pappa följde med till stallet och hjälpte till att fixa grejerna. Malin fixade även hans man. Börjar verkligen längta till julen och ska bli superkul att åka till åre, med snö och skidor. Nu ska jag nog äta min lussebulle gris ;)


Längtar!


Lussebulle gris ;)


Måndag

Då var det en ny vecka i skolan. Kom till stallet vid tre. Red ut korta svängen runt högdalen. Tog in hästarna när jag kom tillbaka, även i det andra stallet som Moa egentligen har men hon skulle kolla på gymnasium. Men det gick bra. Nu är Zantiago färdig klippt det är bara manen nu som ska fixas. Nu ska jag plugga ltie matte har prov på onsdag :)

Lektion

Red dressyrlektion för Sara. Malin klippte ju honom igår och när jag gick ner mot ridhuset var han riktigt sprallig. Hoppa upp och ner, gjorde lite bocksprång här och där. Men han hade verkligen mycket päls innan så att vara några kilo lättare måste ju kännas ;) Men red med graman på och fick träna på att få igång bakbenen och släppa fram honom. Fick rida lite skänkelvikningar och lite övergångar. Man märker att han är väldigt svag för han orkar inte mycket tappar lätt. Men tyckte att det delvis gick bra. Mamma filmade så lägger in den sen när jag laddat över den. Zantiago har fortfarande en fläck med päls kvar på halsen men det var för blött för att klippa nu så Malin ska göra det senare och så ska hon även fixa manen, verkligen jättesnällt :) Nu ska jag snart iväg med familjen och farmor och Classe och göra något som dom har bestämt. Ska bli kul.

Rubrik

Förlåt men har inte orkat bloggat på ett tag. Det har inte hänt något speciellt. Idag red jag ut med Zantiago. Red barbacka runt högdalen. Va lite jobbig ibörjan, lyssnade inte så bra. Men sen efter lite övergångar lyssnade han bättre. Malin har klippt Zantiago idag också. Blev en lite fläck kvar på halsen som inte gick att få helt torr så den får klippas imorrn. Han sak även få manen fixad imorrn. Har varit och julhandlat idag också. Hittade en del grejer och det kändes riktigt bra. Nu har vi några gäster hemma och har precis sätt i taket lyser stjärnorna.


RSS 2.0