Hackamore

Min faster Annica va med tills stallet idag. Red först i ridhuset och provade att rida med hackamore då han gapar och verkar irriterad med bett. Annica hjälpte mig. Gick mkt bättre, han var mer avslappnad och stängd mun, såg mer tillfreds ut med hackamoret. Han gick även stadigare brukar va lite vinglig annars med huvudet. 

Red en del lösgörande arbete, mycket volter. Hade även tagit fram två bommar som jag red över. Tränade på att verkligen få med yttersidan och få igenom ställningen.  Det jag tyckte va svårt va att få igenom ställningen ordentligt med hackamoret men det gick bättre mot slutet. Han blev väldigt hängig på slutet när jag skulle börja lägga ner honom. Skulle då försöka genom att minska tempot få honom att mer sätta under sig och arbeta bättre bak. Men det orkade han inte riktigt.

Efteråt så masserade Annica Zantiago. Fick även några papper på hästens skelett och halsens muskler till att börja med som jag vill lära mig. Hon gick även igenom lite idag på Zantiago om musklerna och dess syfte m.m. Jag vill utbilda mig veterinär när jag går ut gymnasiet och att kunna lite om hästens muskler m.m kommer underlätta lite under veterinärutbildningen. Sen finns det så mkt med hästens Anatomi som kan hjälpas i ridningen, att man verkligen förstår hur hästens muskler fungerar till exempel.

Nu ska jag se på film av Anders Eriksson om hovvård :)



Kommentarer
Postat av: Anonym

Hoppas du lyckas övertala :D Har ni långt till Gbg föresten? :)) Vi ska dit på fredagen & ev. på lördagen ifall min kompis går vidare i GP-ponnyn :D

2010-02-10 @ 21:41:12
URL: http://petraebbesson.blogg.se/
Postat av: Karoline

Kul att du får lära dig lite om massage, jag funderar på om jag ska lära mig att massera våra hästar. Skulle vara kul att kunna.

Spännande med veterinäryrket, hur lång utbildning är det?

2010-02-10 @ 23:11:05
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: Rebecka- Dressyren

Sv: Aa det är ju jättebra! Åhhh TAACK :D<3

2010-02-11 @ 09:44:32
URL: http://dressyren.webblogg.se/
Postat av: Madelene

Har aldrig ridit med hackemore, Hur känns det? Ja menar med tygelkontaktoch så?



Jag har en ridtravare och en arab:)

Mvh Madde.

2010-02-11 @ 12:34:31
URL: http://madurskaan.blogg.se/
Postat av: fridan

vad gillade du med hackamoret? jag funderar också på att prova det på min för att se skillnaden, om det blir nån. han funkar ju dock bra på bett :)

2010-02-12 @ 23:02:00
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: Joline [foto och unika armband!]

Svar: Ja dom tukosa är verkligen fina :)



Jag brukar rida med hackamore, min häst fungerar med bett utan problem men jag tror både han o jag ändå trivs bäst med hackamore :)

2010-02-18 @ 13:36:33
URL: http://rangelben.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0