Roliga aktiviteter i stallet

Här kommer en till rolig text från http://web.telia.com/~u11702908/fun/aktivitet.html

Roliga aktiviteter i stallet.
Står du ofta inne i stallet? Vill du glädja både dig själv och din ägare? Okej, här kommer några roliga aktiviteter!

Bajsa i vattenhinken leken
Denna lek kommer att testa din koordination. Hästar över hela världen leker denna lek varje dag. Leken går ut på att du ska försöka bajsa i din vattenhink (OBS! Drick vatten först, så att du inte blir törstig senare!). Om din vattenhink sitter för högt upp så prova istället att bajsa på boxdörren eller på väggen. Detta kommer att ge din ägare något att göra – när de sett vad du gjort kommer de att häpna över din speciella förmåga, och sedan ge dig nytt och fräscht vatten.

Pinka i vattenhinken leken
En riktig utmaning för alla hingstar och vallackar! Försök att pinka i din vattenhink. Denna lek kräver sin häst. Om din vattenhink står mot en vägg så kan du försöka att dra den in i mitten av boxen.
Om din ägare är dum nog att missa att du pinkat i ditt vatten så kan du alltid spilla ut allt vatten för då får du nytt vatten igen. Detta i sig kan förstås också vara en lek. Denna lek kallas spill ut allt ditt vatten leken.

Gnag-leken
Du kan bli en skulptör som arbetar med trä. Använd dina tänder och gnag på träet i din box tills du gjort en fin skulptur! Du kan börja med några enklare figurer, som till exempel halvmånen, men allt eftersom så kan du försöka med olika kurvor och figurer.
Din ägare kommer verkligen att uppskatta dina konstverk! En del ägare kan ta bort alla dina fina konstverk och sätta upp nya fräscha brädor – men bara för att inspirera dig till att göra nya.

Spilla ut fodret leken
Försök att spilla ut din hink med foder i boxen genom att vända den upp och ner. Det är en riktigt rolig lek. Du kan gärna vända hinken flera gånger så att du är säker på att du fått ut allt foder. När du gjort det så använd din mule och försök att äta upp allt foder. På det här sättet håller du dig sysselsatt och ditt foder räcker längre. Din ägare kommer också att uppskatta detta – han/hon kommer kanske att ge dig en ny hink med foder eller utmana dig att bli bättre genom att använda svårare behållare för fodret.

Blöta ner höet leken
I den här leken så ska du ta lite hö och bära det till din vattenhink och släppa ner det i hinken. Att släppa ner höet i vattenhinken är en rolig lek för både dig och din ägare! Även om det bara är hö så kommer nog din ägare in till dig för att ta bort det och då är det fritt fram för att göra samma sak igen. Detta ger din ägare något att göra.

Vem hörs mest leken
Om du står tillsammans med andra hästar kan ni ha en trevlig liten tävling. När det är matdags så ska ni gnägga och sparka i boxdörren så högt ni bara kan. Den som fodrar kommer automatiskt att ge mat först till den som hörs mest. Vinnaren är alltså den som får mat först.

Box-vandrings leken
I denna lek så ska du försöka att blanda ihop sågspånet, höet och bajset. Detta görs bäst genom att vandra runt i boxen. Vandra så länge som behövs för att få en välblandad mix. En del hästar går runt och en del går fram och tillbaka… prova dig fram för att se vad som passar dig bäst. Denna lek är också bra för din ägare. Eftersom den bjuder både på underhållning och på motion – eftersom det är din ägare som får städa upp efter dig.

Rulla runt i boxen leken
Sträva alltid efter att få till en så perfekt rullning som möjligt. Har du en stor box är det naturligtvis enkelt men ju mindre box desto svårare blir det. Leken går ut på att få till en så bra rullning som möjligt – utan att fastna. Leken har sina risker eftersom du kan ha otur och rulla bredvid väggen och fastna. Om du fastnar så ska du låta så mycket du kan så att din ägare hör dig (han/hon ska nästan få en hjärtattack). Så att de kommer och hjälper sig. Denna lek ska helst lekas när människor finns i närheten.

Gnugga bort manen leken
Försök att gnugga bort all man på vissa ställen. Människor tycker om fina manar! Det är därför de kammar, sprayar och rycker din man. Spara arbete åt dem genom att rycka din man själv! Du kan t.ex. sticka ut huvudet genom öppningen i boxdörren om du har en och gnugga dig i nacken. Annars kan du gnugga manen mot väggen. Detta kommer att ge din man ett fint utseende som alla människor gillar! Du sparar in tid åt dem genom att de nu inte behöver rycka din man eller trimma manen i nacken för tränset och grimman.

Bajsa på unika ställen leken
Denna lek är rolig, inte bara för dig utan för den som ska mocka också! Du ska försöka att komma på unika ställen att bajsa på. Du kan prova att bajsa på boxdörren (gärna på handtaget!), fönsterbrädan, krubban eller varför inte på saltstenen. Ditt mål är att försöka att inte bajsa på golvet!


Kommentarer
Postat av: Jane

Haha denna lista får vi hoppas inte kommer fram till hästarna!



Tack så mkt!:)

2010-01-18 @ 16:25:40
URL: http://jeino.blogg.se/
Postat av: spacestore

sv: tack :D

2010-01-18 @ 17:07:04
URL: http://spacestore.blogg.se/
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Tävlingar på bloggen!

Hej! Du var med och tävlade om en ridhjälm på min blogg. Nu är tävlingen avslutad och kika in på bloggen för att se om det var du som vann ;)



Om det inte var du som vann så kan jag tipsa om tävlingen som är igång just nu på bloggen där du kan vinna ett fint smycke. Om det inte var något för dig så kan jag avslöja att jag har ett stooort samarbete pågång och det kommer snart en till hästtävling!

2010-01-18 @ 17:52:52
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0