You look familiar. Have I threatened you before?

Har inte haft någon motivation till att blogga. Igår jobbade jag och efter det åkte jag till stallet. Red ut med Hanna och Sara. Vi skrittade bara en sväng. Idag ska jag va med Ebba. Moa ska ridas också, blir nog ridhuset. Mitt nya jobbschema är precis som jag vill ha det. Kommer jobba lite mer än deltid, ca 27h i veckan. Då har jag tid med annat också. Något annat nytt? Har börjat käka gröt på morgonen, för att leka lite nyttig. Vill köpa nya höstskor men det får bli till nästa löning. Har avbokat engelskakursen. Ja det var väl typ det..




High Heels are a man's invention to make it harder for a woman to run away!

Haha asså snacka om att det blev världens omväg för att komma hem från stallet. Tog typ 2h. Zacke har ju fått röra på sig iaf. Jag gick en promis med Moa och Zacke eftersom Moa sprutades igår. Resten av dagen ska spenderas med vänner. Vi ska åka till eriksdalsbadet och leka, haha riktiga småungar. Efter det blir det in till stan och käka och se på bio. Jag får njuta av ledigheten nu. Från och med 10 september kommer jag få ett nytt jobbschema och då blir det mycket jobb. Men förhoppningsvis blir plånboken fetare också ;)


My lovely friends


Why are you trying so hard to fit in when you were born to stand out?

Mysigt väder, regn och 10 grader. Då va hösten här. Moa har vaccinerats här på morgonen så då blir det 3 dagar där hon inte ska svettas. Kl 13 ska jag på arbetsintervju för donken i Haninge C, närmare att jobba där en i stan. Tänkte gymma efter. Har kvällsfodringen ikväll också som jag inte får glömma!

Känns ganska skönt att jag inte hoppade på en utbildning på en gång. Jag behöver verkligen fundera på vad jag vill. Skönt att slippa stressen och pressen också för den delen. Jag har inte tråkigt än. Har haft fullt upp ändå med allt och inget. Är ganska säker på att jag vill plugga något som har med medicin, sjukdomar och hälsa att göra. Det spelar inte så stor roll om det är djur eller människor. Jag funderar nog mest mellan veterinär, djursjukskötare eller biomedicin. Har iaf kommit fram till att jag inte skulle palla plugga inom teknik, data eller den vägen, det är inte något som inresserar mig. Även om pengarna lockar så måste det va någorlunda roligt. Jag ska ändå jobba med det i typ 40år. 


Det är inte lätt...

Nöjd :)

Första starten avklarad. Jag är nöjd, det gick bra för att vara första tävlingen. Hon va jättefin på framridningen, rund, mjuk och framme för skänkeln. Inne på banan blev hon lite lång och tappade den runda fina formen som vi hade på framridningen. Hon gjorde det hon skulle och ridvägarna blev bra. Tyglarna glappade lite vilket också drog ner poängen. Vi hamnade på 63%. Men det är första starten och LB:1an passar egentligen inte Moa, det är svårt att få fram hennes bästa sida i det programmet. Däremot är det en procentökning på 5% från förra året när vi tävlade här. Nu satsar vi på nästa tävling som är den 9:e september och då blir det en LB:3a som jag tror passar oss bättre.

Film kommer :)

There's three ways to do things, the right way, the wrong way and the way that I do it.

Då hoppas jag att allt är med nu, det var ju ett år sen jag tävla. Har inte tävlat så mycket i mitt liv heller så det kanske är lätt att man glömmer något. Det blir väldigt tidig morgon imorrn. Jag startar 3:a vilket är ca kl 08:13 vilket gör att vi måste va i stallet senast kl 6 och jag kommer behöva gå upp kl 5, härligt! Förhoppningsvis kommer regnet senare på dagen, vore ju trevligt om man slipper spöregn. 

Jag red imorse. Skrittade först ut i ca 20 min. Sen red jag i ridhuset, försökte mest få henne mjuk, rund och loss i sidorna. Hon jobbade på riktigt bra. Sen fick Moa släppas ihop med några nya ston, sommarbetet är nämligen över för Moa nu. Dock så finns det en del att äta på i den här hagen också. Det gick iaf bra med ihopsläppet, inga problem alls. Åkte därefter direkt till jobbet, jobbade till 16. Åkte tillbaka till stallet och förberedda med allt inför imorrn. Så nu står Moa nyduschad, knoppad och fin i sin box. Alla grejer är putsade osv. Önska mig lycka till ;)


Never go to bed mad, stay up and fight

Ligger här och döör, proppat i mig massa mat och godis vilket är lika med matkoma. Sen är jag sjukt irriterad också. Det blir jag alltid när jag och pappa diskuterar om mitt hästliv. Nu ska jag ta tag i körkortet, sen lära mig köra transport och så måste jag vinna massa pengar och köpa en bil med dragkrok, då kan jag fixa allt själv med tävlingar och köra själv till stallet, skulle bli så mycket smidigare och utan tjafs. Idag har jag gått risk 2:an på gillinge så nu är det "bara" att köra upp och teoriprovet som är kvar. Kom hem mycket senare än vad jag trodde så Moa fick vila. Imorrn blir det att fixa allt inför tävlingen på söndagen, om vi nu kommer iväg på den, annars får jag väl rida till tävlingen, skulle väl bara ta en dag eller så att komma fram....


Random bild.

Grattis älskade mamma <3

Hatar min hud, den kan var så sjukt känslig. Får typ blåmärken bara av att någon petar på mig. Just nu ser jag helt misshanlad ut på benen, vet inte vad jag har gjort men har fått flera blåmärken. Sen har jag fått brännmärken på armen från donken också. Inte snyggt! 

Jag red lektion för Anna imorse och det gick bra. Hon var jättefin ett tag och jobbade precis så som hon ska jobba. Tränade programmet på slutet och travdelen gick bra. Hon blev stark i galoppen men vi hittade lite knep som jag kan använda för att få henne mer lyhörd så det satt ganska bra tillslut. Chefen från jobbet ringde sen och ville att jag skulle jobba så då gjorde jag det. Nu är jag hemma och ska snart iväg på restaurang. Idag fyller nämligen världens bästa mamma år. Mitt liv hade verkligen varit förjävligt utan henne, det finns ingen som ställer upp lika mycket som hon. Grattis mamma och hoppas du får en toppen födelsedag <3


Min fina mamma, tack för att du alltid finns där för mig!

Dear God, make me a bird. So I could fly far. Far far away from here.

Då va sommaren över, antar jag. Sämsta sommaren ever, framförallt med tanke på vädret. Överlevde sprutan idag iaf. Josefin kom lite oplanerat sådär till stallet och höll mig sällskap. Red i ridhuset, men det blev lite okoncentrerat för det va massa andra som red också. Så det gick väl lite si sådär. Josefin fick sitta och trava lite på slutet. Ska rida lektion för Anna imorrn, förhoppningsvis blir det mer koncentrerat då. 


Josefin och Moa

I'm not crazy. My reality is just different than yours.

Känner mig sååå seg idag. Kl 15.15 ska jag ta spruta, usch vill inte! Åker till Moa efter det. Ska rida på volten och träna på det som behöver tränas på inför söndag. Nu ska jag gå ut och tvätta transporten, skojj!




I wish my brain had a map to tell me where my heart should go

Jaha då har alla börjat skolan förutom jag typ. Känner mig som en hemmafru idag när jag gått runt i huset och städat, gått ut med hunden, sytt ridbyxorna, det är bara småbarnen som fattas. Nej riktigt så hade jag inte tänkt att mitt sabbatsår skulle bli. Ska försöka fixa så jag får mer jobb, sen börjar ju engelska kursen som jag ska gå på Stockholms universitet snart. Det kommer bli mer tid åt Moa, de flesta av mina kompisar tar också sabbatsår och sen måsta jag fundera på vad jag vill söka till. 

På söndag är det årets första tävling! Har dock bara tävlat henne två gånger innan så det ska bli jätteroligt att få komma igång nu. Det blir en LB:1 bara. Tränade för Martin igår och det gick riktigt bra. Finns lite saker som behöver fixas till inför söndagen, men jag ska köra hårt med lilla hästen den här veckan. Åkte in till grönan och såg på Norlie och KKV med Nell och Jennifer igår, asbra var dem! Därför orkade jag inte uppdatera något igår. 

Nu ska jag bege mig till gymmet och bränna lite kalorier!


Sist jag tävlade, exakt ett år sen.

Off to work!

Tja, drar till jobbet nu. Jobbar bara 11-15 så det är chill. Åker ditrekt till Moa efteråt. Måste försöka skynda på i stallet. Ska träffa kompisar ikväll. Blir någon bio och käk. Ska bli askul, har inte träffat de på länge. Har verkligen saknat dem!


Off to work!

Some memories are best forgotten

Åhhh va sköönt, äntligen hemma. My feet burns! Har jobbat hela dan idag, så hann inte med Moa. Men hon har inte haft någon vilodag än den här veckan så det passade ju bra. Mamma va snäll och mockade. Red lektion igår för Anna. Kändes bra tills vi började med programmet. LB:1 funkar verkligen inte, den passar inte Moa. Den är liksom jobbigt enkel. Men vi ska klara det, behöver bara träna lite mer. Nej nu ska jag ta och gosa ner mig i sängen med någon rolig film, forever alone. Får lite sovmorgon imorrn iaf, börjar inte jobbet förrän kl 12.


Hahah gammal bild


 

It only hurt when you start pretending it doesn't

Kom hem för en liten stund sen. Jobbade från 10-17 sen åkte jag till Stallet. Red ut med Susanne och Lotta i skogen. Gick bra det, superhärligt väder. Juste körde min första körlektion halv 8 imorse, alltså för en riktig körlärare. Gick riktigt bra, mina föräldrar har tydligen lärt ut rätt. Ska boka ny lektion nästa vecka tänkte jag. 


You use your heart as a weapon and it hurts like heaven

Helt slut! Red lektion imorse för Anna. Gick asbra! Tränade tempoväxlingar, skänkelvikngar och halter. Moa hade härlig energi och jobbade fint, framförallt i högergaloppen. Behöver träna mer på halterna, står emot lite. Sen andra grejer också såklart. Direkt efter stalle åkte jag till jobbet. Eftersom det var ung 08 var vi vädligt många som jobbade, kön tog aldrig slut. Kom kunder konstant, man var ju bara lite lökig efteråt. Jobbade till 20 så kom hem för en liten stund sen. Måste väl försöka sova nu så man orkar pallra sig upp till körlektion halv 8 imorrn bitti.


Gammal bild



All we are is dust in the wind, dude.

Min blyga vän solen bestämde sig för att komma på besök idag, alltid lika trevligt. Synd att han inte kommer oftare. Med teoribok + sol borde jag ha blivit något brunare och något klokare idag. Blev en åktur till F&S med Ebba för att träna men lilla Ebba trodde det var tisdag vilket gjorde att F&S var stängt när vi kom dit. Så det blev att åka till stallet istället. Red ut och fick sällskap av en dam. Såg älgar fast på långt håll. Tydligen hade en tjej blivit jagad av en älg där, lääskigt. Skulle pinka på mig om det hände mig haha. Imorrn är det lektion för Anna på morgonkvisten, hoppas jag somnar någorlunda tidigt nu då.


I tried, you didn't, I´m done, have fun.

Jag har en ny matdrog - rödbetsallad. Åt till och med rödbetsallad till tacoenchiladasen idag. Haha men det va gott, ni borde prova! Min garderob är nu nyrensad och två soppsäckar fylldes med gammalt skit. Hej nya höstkläder! Jag måste seriöst klippa mitt hår, iaf topparna. Men som allt annat i det här livet kostar ju allt pengar och jag behöver spara. Så jag får väl se ut som en risbuske tills vidare.

Några kalorier mindre måste det ha blivit efter gympasset idag. Körde hårt på rullbandet, sprang som om jag blev jagad av en våldtäktsman! Vet inte var jag fick all energi ifrån helt plötsligt. Körde sen slut på armusklerna och avslutade med lite mage. Direkt efter blev det stallet. Red Moa i ridhuset. Jag behöver träna på att komma ner mer med rumpan, korta tygeln och stilla hand. Moa gick bra och mindre bra. Hon ville byta galopp istället för att sakta av till trav vid galopp längs diagnoalen. Orkar inte gå in på detaljer över ridpasset. 

Nu ska jag leta reda på vad en grymt bra alien film heter som jag såg för länge sen men som jag glömt bort titeln på. Jag vill se den igen.


Rödbetsallad i mitt <3

Follow your heart but take your brain with you

Jobbet har inte ringt än så då kan jag kanske ägna mig åt sånt som jag annars måste göra. Har bara hunnit träna en gång den här veckan så gymma ska jag göra iaf. Övningsköra, städa, läsa teoriboken och rida står också på dagens schema. Funderar på om jag ska plocka fram lite bommar idag. Bror på om det är folk i ridhuset, Moa skulle nog uppskatta det som lite omväxling eller hon skulle nog älska det rent ut sagt. Nej nu ska jag röra på häcken och sätta igång med min otroligt roliga dag.


Tävlingsplaner

Så här ser tävlingsplanerna för hösten ut hittils. Förhoppningsvis kan vi äntligen börja tävla!

26/8 Järfälla LB:1 

9/9 Föreningen högvretens ryttare LB:2 och LB:3 

16/9 Ågesta LA:3 

23/9 Huvusta ridklubb LB:2 och LB:3 

30/9 Botkyrka LB:2 och LA:3 



Kanske man kan få använda den här som man köpte i våras och inte fick använda pga av skadad häst.


Behind every great man is a woman rolling her eyes

Jag ska skaffa en stegräknare, jag måste göra av med massa kalorier som jag får springa på jobbet. Kommer folk hela tiden och fort ska det ju gå! Jobbade till 20 igår så det blev nästan nattritt för Moa. Red i ridhuset och fortsatte träna på det jag fick träna på för Anna. Dvs rörlighet, smidighet och bärighet. Red först skänkelvikning in till mindre volt (jobbade på stora volten), sen gick jag över till övergångar på 10-meters volter. Sen blev det lite enkla galoppombyten på en 8-volt. Moa jobbade på fint och var vädligt positiv vilket betyder mycket energi och ambitiös. Det är ju småsaker som kommer upp hela tiden som hon behöver bli bättre på, ibland saknar hon styrkan, hon tappar energi, tappar bakbenen, behöver bli kvickare osv. 

Idag red jag innan jobbet så blev en tidig morgon, det känns i huvudet. Men imorrn ska det sovas! Red ut och klättrade en stund i skogen, skuttade äver en liten stock och det var jättekul enligt Moa. Red sen runt på vägarna och jobbade henne. Hon jobbade på bra även idag, blev lite överambititös i galoppen och då vill hon gärna börja med galoppombyten. Men lyckades få tillbaka henne ganska snabbt.

Nu ska jag inte trötta ut er med massa text. Sommarmiddag med grillat och potatissallad väntar i köket. Sen blir det filmkväll med goooodiiisss!


Folks who never do more than their paid for, never get paid for any more than they do.

Nu drar jag till jobbet, får jobba mycket den här veckan. Det klingar fint i plånboken. Moa får jag väl rida ikväll. Blir nog dressyr i ridhuset. Ser ut att bli fint väder idag, iof spelar det ingen roll när jag jobbar...



Nu fick jag något att tänka på

Trött cheeey! Somnade sent igår och en tidig morgon idag. Red lektion för Anna imorse. Ibörjan blev det mest tänk på rörligheten och att få fileerna uppe på ryggen mjuka och varma. Blev därför arbeta på volten, med skänkelvikning in på mindre volt, rund i formen, fältsits, för att bara få igång hela kroppen. När hon sen kom igång ville jag träna lite övergångar och så blev det. Övergångar mellan galopp och trav och galopp och skritt. Moa blev väldigt ambitös men jättefin var hon. Det går bara framåt hela tiden nu vilket är jättekul.

Sen fick jag minsann något att fundera på. Anna frågade vad jag skulle göra i höst och jag sa att jag skulle ta ett sabbatsår. Så hon tyckte jag skulle åka till Ferdi/Micahel Eilberg i England och jobba och ta med mig Moa! Hon var där och jobbade för länge sen men hon känner Ferdi. Så om jag vill kan hon slå han en signal. Känns jättekul att hon frågade just mig. Jag tror jag skulle lära mig väldigt mycket och det är nog en riktig livserfarenhet. Men det är en del att fundera över och framförallt hur mycket allt skulle kosta. Men en sån här chans kanske man bara måste ta?

Haha lite komiskt att det stog i mitt horoskop att jag skulle få en positiv överrraskning idag X)

Mike riding World Champion 5 year old, Woodlander Farouche
Michael Eilberg på Farouche som han vann ungehäst VM med 2011
Bilden lånad här ifrån




I don't regret the things I've done, but those I did not do.

Sommaren går för fort! Eller egentligen har vi ju knappt haft någon sommar eller ingen värme iaf. Det blir ju mörkt vid halv 9 nu, hösten är på väg. Red Moa nu på kvällen efter att ha jobbat hela dagen. Det var ett riktigt energiknippe jag fick handskas med men hon var minst lika fin. Blev mycket halvhalter, tempoväxlingar, övergångar med mera för att fånga upp all energi. Körde ganksa mycket minskad skritt och vilka fattningar hon gjorde ur det sen! Roligt ridpass med en duktig häst. Imorgon är det dressyrträning för Anna, hoppas hon är lika fin då.


Tänkte försöka börja med lite cavaletti bommar snart. Moa har inte sett en bom sen skadan och det var väl i februari. Men nu ska vi nog kunna börja lite smått.



Can you imagine a world without men? No crime and lots of happy, fat women.

Fick jobba idag igen men på Mcdonalds på Regeringsgatan istället. Var lite skillnad från Hamngatan, kom knappt några folk alls. Men det var iof skönt, hann småprata med personalen och de få kunder som kom. Övningskörde med pappa under dagen och hade planerat att åka till Moa på kvällen men fick som sagt jobba istället. Så mamma tog hand om Moa. Hon får ha sin vilodag idag som jag annars hade tänkt på lördag. Nu ska jag ta och öva teori till körkortet så kan ta det någongång!


Bildbrist...



Ändrade planer

skulle egentligen åka och gymma med Ebba här på morgonkvisten men nu tar jag bussen åt andra hållet istället. Chefen ringde och ville att jag skulle jobba. Börjar 10 till typ 17 . blir att åka till Moa ikväll.

Voshdag med Ebba

Heej på er! Har voshat med Ebba hela dagen. Försökte oss på en solning mitt under dagen men molnen skulle envisas med att va i vägen så vi åkte till port 73 med mammsen istället. Sen blev det stallet. Red på volten. Försökte träna lite programdelar, blev mest volter och lite förvändgalopp. Jag var lite ostrukturerad idag, dock så jobbade Moa ganska bra ändå. Jag hade velat haft henne lite rundare i högervarv. 

Har ingen bild så fyller ut med en text som nog stämmer in på oss alla ;)

At 3 yrs old we say: "Mommy, I love you". 

At 10: "Mom whatever!" 

At 16:"My mom is so annoying" 

At 18: "I wanna leave this house". 

At 25:"Mom, you were right". 

At 30: "I wanna go back to my Mom's house" 

At 50: "I don't wanna lose my Mom". 

At 70: "I would give up EVERYTHING for my Mom to be here with me". 
You only have one Mom.

Film från Martinträningen

 Film från Martinträningen förra veckan :)


You can't lose someone you never had

Det blev klättring i skogen för Moa idag. Det gick bra, pigg och glad. Har inte hunnit med något annat än att jobba och att rida. Det är ju pridefestivalen nu så det blev en del som skulle äta på donken. Men vi var många som jobbade så det gick ganska smidigt. 


Sometimes the simplest idea can make the biggest difference.

Hemma från landet. Har haft det mysigt och med mycket skratt. Kom hem vid 2 tiden idag så har hunnit kolla lite på dressyren i OS. Åkte sen till min lilla polle och red ut en sväng. Alltid kul att få träffa min lilla sötnos! 


Såå söt liten föl-Moa!

RSS 2.0