Gott nytt år!

Jag åker nu. Gott nytt år på er!!!




Kärleken väger ingenting, ändå är den mäktigare än allt annat på jorden.

Sista dagen på 2012. Nästa år fyller man 20! Sen går det utför, haha som alla vuxna säger. Min nyårsafton kommer firas hemma hos en kompis med några kompisar. 

Tog mig en välfötjänt sovmorgon imorse. Åkte sen till gymmet, vilket var ett tag sen. Har bara tränat hemma/ute sen i somras och det blir inte lika kontinuerligt när jag gör så. Men det kändes inte som om jag tappat så mycket. Körde 25min på rullbandet sen styrka, mest armar och ben, i 45min. Sen blev det Moa. Skrittade ut en kortis först och sen in i ridhuset. Provade en sadel som liknar Fiddlers. Den kändes ganska bra faktiskt. Den kändes stabil och skön att rida i. Schabraket hade inte åkt och pälsen va platt efteråt. Moa stannade till en gång ibörjan men det släppte fort. Annars hade hon öronen framåt hela ridpasset och verkade väldigt tillfreds. Jobbade riktigt bra. Ska prova den några dagar till får vi se.





Vänd ansiktet mot solen, så faller skuggorna bakom dig.

Ahhh vad jobbigt det ska va med sadlar. Provade den som är en likadan som Fiddlers sadel. Men såg idag att på Fiddlers sadel står det " Splading Britanica Pienne" och på den andra står det bara "Spalding Britanica". Fiddlers sadel ser något smalare och mindre ut. Även fast det står samma storlek på båda. Moa gillade inte den andra iaf. Den kändes ganska rörlig och schabraket hade åkte bakåt. Provade en annan som kändes OK. Ska prova den igen imorrn. Nu är jag ledig i fyra dagar!! Woho! Ska chilla galet -  va hos hästen och träna!  Haha det är att ta det lugnt för mig ;)





2012

Eftersom listor är så roliga..

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Tog studenten!

Höll du några av dina nyårslöften?
 Kommer inte ihåg vad jag hade för nyårslöften men det va säkert att jag skulle träna ordentligt och det har jag gjort!

Dog någon som stod dig nära?
 – Nej *peppar* *peppar*

Vilka länder besökte du? 
– Har stannat på svenskmark hela året.

Är det något du saknar från år 2012 som du vill ha år 2013?
 – Jag hoppas på att få åka iväg och träna Moa och jobba på nåt stall någonstans. Kanske utomlands?

Finns det något du inte kommer att glömma från 2012?
 – Studenten är nog det som mest kommer kommas ihåg från 2012 men även annat.

Vad var din största framgång 2012?
 – Ja du, hästen och jag har inte haft några större framgångar det här året. Vi satsar på 2013. Men jag har växt väldigt mycket som människa det här året och känner mig självsäkrare än någonsin inför nya året.

Största misstaget?
 – Hästväg - sadeln. 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
 – Magsjuk och förkyld har jag vart men inte värre än så.

Bästa köpet?
 – BR tränset!!

Vad spenderade du mest pengar på?
 – Haha min kära bortskämda häst.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
 – Ja!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? 
– Vart jag än går, somebody that I used to know, Give me love.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
 – Jag var nog gladare om vi tar bort sommaren.

Vad önskar du att du gjort mer?
 – Jobbat

Vad önskar du att du gjort mindre?
 – äää jadu..

Hur tillbringade du julen? – 
Med släkten hemma.

Favoritprogram på TV?
 – Har inte haft tid att kolla på tv.

Bästa boken du läste i år?
 – Om det är nåt jag e dålig på så är det att läsa böcker..

Största musikaliska upptäckten?
 – De hade jag nog ingen.

Något du önskade dig och fick på julafton?
 - Det mesta jag fick va sånt jag hade önskat mig, så..

Något du önskade dig men inte fick?
 – Haha kommer inte ihåg. Fiskminne.se

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
 – Tror jag jobbade och var i stallet. Sen kom väl släkten på kvällen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
– Jaa sommarn! Har nog aldirg haft så tråkigt under en sommar. Gjorde fan inget skoj alls.

Hur skulle du beskriva din klädstil år 2012?
 – Som alla andras och stallkläder.

Vad fick dig att må bra?
 – Moa, kompisar och annat.

Vilken kändis var du mest sugen på?
 – Channing Tatum!

Vem saknade du?
 – Saknade nog ingen.

Hittade du någon ny favoritmaträtt under året?
 – Club Sandwish

Hur skulle du sammanfatta ditt 2012 med 3 ord? Studenten, Moa och Jobb.



Sadel-letandet fortsätter

Förlåt att jag uppdaterar så dåligt. Igår hade jag fullt upp. Jobbade till kl 17, sen direkt iväg till stallet. Red ut en sväng på isgata och i mörkret. Sen åkte jag till Ebba. Filmkväll som vanligt. Upp tidigt här på lördags morgon för att rida lektion för Anna. Sadlarna som vi tog hem nu för provning funkar inte märkte vi nu. Moa sa ifrån idag. Så tog vi Fiddlers sadel och hon blir nöjd igen. Hon blev så jäkla fin på slutet! Vi körde vidare lite på galopparbetet med förvändgalopp och in med bogarna och lite annat. De har en likadan sadel som Fiddler har på sadelmagasinet och Anna skulle dit idag. Så hon skulle försöka ta hem den till mig så jag kan prova. Även fast det är samma sadel och storlek är det inte säkert att den är likadan formad som Fiddlers men det är ju värt att prova. Annars tänkte jag åka in med Fiddlers sadel och be dem försöka hitta en sadel som är likdan. Eller så får jag köpa den här sadeln de har på sadelmagasinet och byta ut den mot Fiddlers när Josefin inte ser. Hon kommer säkert inte märka nåt, haha vad tror ni om den idén? ;)


Ingen som har en Spalding Britannica 17-4 att sälja?

Nästa inköp?

Har kommit in nya pannband "show" från England. Ganska snygga tycker jag nog, har dock svårt att se om de skulle va snygga på eller inte. Kanske blir nästa inköp att prova? ;)

Finns att köpa på tophorse.se







 

I wish you could hear all the words i'm too afraid to say

Stressade ihjäl mig efter jobbet för att hinna till stallet tills sadelprovaren kommer, så blir hon 1h sen. Haha just my luck. Vi hittade två sadlar som Moa verkade trivas med. Hon såg väldigt positiv, avslappnad och loss i ryggen osv. Jag gillade den ena sadeln lite bättre. Skönare i sitsen och den hade längre kåpa och jag har ganska långa ben. Hon verkade väldigt vettig den här tjejen och hon visste vad hon pratade om. Har varit med om sadelutprovare som bara verkar vilja sälja deras märke och bara snackar massa goja. Så nu har jag de här två sadlarna för lån några dagar. Förhoppningsvis om någon av dem känns bra så köper vi den. Ska bli så skönt när jag har en fungerande sadel! 


Jag är apan som liknar dig.

Tänk att det redan snart är nyårsafton, kändes som jag tog stundenten igår. Tiden går bra fort. Red Moa i ridhuset och hon va riktigt fin! Började lite med den övningen jag fick rida i fredags för Anna. Jag jobbar henne i förvänd galopp längs fyrkantspåret och syftet är att lossa bogarna. Hon går lite som i en sluta men mer fokus på att bogen ska in. Efter det körde jag lite rakrikting i skritt och trav-halt övergångar + ryggningar. Avslutade med Galopp-skritt övergångar. Hon va kvick i galoppfattningarna idag. Även övergången från halt till trav, behöver bli ltie snabbare in i halten. Hon kändes väldigt loss och fin, mycket energi att rida på. Är supernöjd med henne idag. 

Skulle egentligen åkt till mormor nu med familjen men kom hem så sent plus att jag har fått mer ont i axlarna. Det kom fram direkt på jobbet. Får smörja in med Zon och sen försöka ta mig till en massör och få lite tips.


Mois

 

Smärtan du känner i dag, är styrkan du känner i morgon.

Inte vackraste bilden men ni ser iaf hur nya täcket och tränset ser ut ;)


Spel

Sitter här och myser i soffan. Julmaten från igår smakade gott även idag. Farmor och Classe är här också. Vi ska strax spela spel, ett måste när F&C är här. Moa red jag i ridhuset. Tog fram två bommar, den ena höjde jag upp. Arbetade mest med galoppen. Varierade tempot och takten över bommen på marken. Även voltens storlek. Den uppöjda bommen hade jag över medellinjen och bytte galopp över. Hon bytte varje gång! Hon var riktigt fin idag. Lite stark emellanåt men hon hade mycket energi att göra av med verkade det som. Red med nya tränset och det va så himla snyggt på henne! Ni får en bild sen.
 

Veckoplanering

Veckoplanering för Moa

Måndag: Vila

Tisdag: Ridhuset - lösgörande 

Onsdag: Ridhus - Olika skolor osv

Torsdag: Sadelprovaren kommer

Fredag: Rida ut

Lördag: Dressyr för Anna

Söndag: Hopplektion för Caroline?


Juldagen

Hade ni en bra julafton igår? Det hade jag iaf. Fick massa fina nya grejer, mest hästgrejer som vanligt. Haha min önskelista består bara av grejer till Moa. Det är väl så att vara hästägare. Fick ett jättesnyggt ulltäcke, ryktborstar, prenumeration på tidningen ridsport, tränset (tidig julklapp) men hämtade ut det igår och det va galet snyggt! Sen fick jag lite till mig själv också, kosmetica och presentkort. 

Åker väl till stallet snart och provar de nya grejerna. Ska dock träna bort lite av julmaten innan.

Bjuder på film från dressyrträningen i fredags:



God jul?

Förlåt för min dåliga uppdatering men har inte orkat. har jobbat som en tok och varit i stallet. Känns inte alls som det är julafton. Har ingen julstämning alls. Har sovit så dåligt de senaste dagarna pga att jag haft ont i ryggen och axlarna/nacken. Sista stunden på jobbet igår hade jag riktigt ont. Måste nog kolla upp det där. Är väl antagligen överansträngd eller nåt. Så är jag förkyld också.

Igår red jag ut och det slutade med att Moa skena hem utan mig på ryggen. Jag va väldigt trött så tänkte bara ta en ganska kravlös tur. Tyckte hon kändes lugn och lydig i början. Tänkte att jag behöver nog inte jobba henne speciellt mycket. Galopperade och jag lät henne rulla på i det tempot hon ville. Men så började hon smygöka och tillslut bocka och busa. Det är jag ändå van vid så då sitter jag kvar. Saktar av men då är hon ganska mycket uppe i varv. Kommer en stor lastbil på motorvägen så då hoppar hon åt sidan. Där lutar det lite och hon snubblar till och ramlar omkull! Då är det lite svårt att sitta kvar och Moa slänger sig upp igen och kutar hem. En man lyckas fånga henne på vägen. Jag kände inget alls och Moa verkade inte ta någon skada heller. Vi landade i mjuk snö båda två. Så kan de gå.


 

Lite snabb info sådär

Hann inte uppdatera något igår. Red för Anna på morgonen, film och hur det gick kommer senare ikväll. Åkte där efter till jobbet. Slutade halv 9 och jag och 4 tjejer till bestämde oss för att dra ut en liten stund. Är bara jag jag som ska jobba idag, är helt död. Knappt sovit något! Trodde först att jag började 12 idag men fick reda på att jag började 10, haha. Så ska fixa mig och käka lite frulle och sen tagga för jobbet!

Igår kväll med fina kollegor!

MOA OCH JAG UNDER TVÅ ÅR, DEL 3

Så in till stav med hästen. Vid böjningsprov av kotorna fram markerade hon, ca 0,5 grad så det va inte så mycket. Blev behandlad där, vila/promenad i några veckor. Tillbaka, hade blivit lite bättre men tog en bandling till och vila/promenad igen. Sen blev det bra och det var dags för igångsättning. Bytte stall till Kalvsvik där vi står nu. Sommaren gick åt till att sätta igång henne dåra, tog det ganska försiktigt. Skulle skritta en stund på volten och det slutade med att jag ramla av. Haha var ett tag sen jag fick uppleva hennes gamla bockningar och stegringar så min balans va inte va den varit. Hon skenar in till stallet, det var ju ett bra första intryck Moa och jag gjorde i nya stallet..


Dagarna rullade på. Efter den här vilan som hon haft blev hon ganska stel och spänd i ryggen, tappat muskler hade hon ju också gjort. Min snälla faster kom och masserade henne några gånger så vi kunde hålla koll på henne. Jag masserade henne även varje dag där jag visste att hon va spänd. Något positvt var att hon gick på ett bete med massa gräs och smal var hon då inte!


Började sen i slutet av sommaren att rida för Anna Baker. Det kändes att hon hade tappat lite kondition och muskler. Blev mycket stärkande och försöka få igång bakbenen. Började träna lite för Martin Ågervall också. Han passade oss bra, har ett snällt och mjukt tankesätt för hur vi ska rida hästen. Men sen började Moa säga ifrån igen och det var över saker som hon inte borde reagera på, väldigt kravlösa grejer. Det var just galoppfattningarna som tog emot. Anna som är väldigt duktig på just ston och att lösa problem la upp våra träningspass helt annorlunda än vad jag är van vid. Mycket lösgörande, fria tyglar, renodla hjälperna osv. 



Det började bli bättre och Moa blev positiv igen. Men för någon vecka sen kom det tillbaka. Då provade vi med att byta sadel. Fick prova Annas sadel och det var skillnad första gångerna. Sen började hon igen. Då provade vi Fiddlers sadel (det här va bara en vecka sen) och hästen går som en klocka. Den sitter väldigt bra på henne. Det är som att rida på en helt annan häst, nu känner jag vad otroligt mycket jag har lärt mig. Jag har blivit mycket kvickare med mina hjälper, jag har fått ett väldgit bra självtänk och har blivit mycket mer konsekvent i min ridning. 

Sadeln borde jag har kolla för länge sen men det som alltid gjort att jag trott att nej men det är mitt fel eller hon är bara dum för att så fort vi rider ut har hon ALDRIG sagt emot. Ute finns inga hämningar, hon har gått som en klocka ute och alltid varit positiv. Den energin och formen hon får ute har alltid varit milsavstånd från vad jag fått i ridhuset. Men det är väl just det, hon glömmer säkert bort att det gör ont ute och kör på iaf. Något jag har lärt mig under tiden med Moa är att lyssna på henne och hennes signaler. Vill hon inte så har hon en anledning till det. Jag har haft många roliga stunder med den här hästen och jag älskar henne i djupet av mitt hjärta. Det finns inte ord av hur tacksam jag är för att jag har henne. Hon är så otroligt personlig, söt, charmig, och rolig att rida! Nu kan det bara bli bättre! 




Bolibompa - Hästridning

Ganska modig programledare, hoppa en bana när man knappt har suttit på en häst det är inte det lättaste. Fast hon ramlar ju av på slutet, Haha.



Love of my life, my soulmate. u're my best friend.

Hemma efter jobb och stall. Moa red jag i ridhuset och hon va sjukt fin! Tränade lite halvhalter, övergångar, tempoväxlingar och skänkelvikningar i galopp. Tempoväxlingarna i galoppen gjorde hon väldigt bra. Kvick både fram och tillbaka, hon satte sig fint på baken i samlingen och sköt ifrån bra i ökningen. Jag varierade formen ganska mycket, lät henne rundas av och söka sig framåt emellanåt för att sen korta upp henne igen. Ville checka av om hon bar sig själv och det tycker jag faktiskt att hon gjorde. Hon flyttade sig bra undan vänster skänkel i skänkelvikningarna, undan höger vill jag har mer tvärning. Hon blir lite låst i högerbog så fick vara på den bogen ganska mycket. Som vanligt är det bara att jobba vidare med kvickheten, vissa stunder lyssnar hon väldigt bra och sätter under sig fint. Medan andra gånger (antagligen för att jag är lite slarvig) så tar det lite längre tid, hon hänger på bogarna osv. Jag fick en väldig fin känsla i traven, fick fram den här "svävarkänslan" på slutet och man verkligen känner hur ryggen och baken arbetar under sig, häfritg känsla det där. Massa morötter och beröm fick lilla tösen efter dagens ridpass.

Imorrn ska jag rida för Anna och då åker mamma med och filmar, äntligen!


Gammal bild, gillar verkligen hennes bakben på den här bilden!

Rosa kavaj

Något ja uppmärksammade lite extra när jag såg hoppningen i globen var Emma Emanuelssons rosa kavaj. Det är inte varje dag man ser det men tyckte faktiskt det va riktigt snyggt! Gillar när det är lite färgglatt, dock är det väl inget man tävlar med i dressyr, men om jag hopptävlade mer skulle jag absolut kunna tänka mig den här kavajen.


MOA OCH JAG UNDER TVÅ ÅR, DEL 2

Sommaren 2011 kom och jag fortsatte rida lite för Linnea, även om det blev lite mindre. Tyvärr så tappade Moa ganska mycket i vikt och det gick ganska fort. Det fanns inte tillräcklgit med bete och jag försökte stödfodra henne men det var svårt att få henne att gå upp igen. Hon blev inte överdrivet smal men hon tappade framförallt energi. Åkte till Suvi som har "SR Häst-och ryttarutbildning" där jag tog med Moa och bodde i 1 månad. Hjälpte till där med gården som va under uppbyggnad och med hästarna, som betalning fick jag lektioner. Jag lärde mig mycket men tyvärr så va Moa alldeles för trött och det gjorde mig ganska ledsen. Det var jobbigt att hon inte orkade. Jag ville ha tillbaka den gamla pigga och glada Moa. 



Hopptränade för Anneli några gånger under sommaren. Hon började få bättre teknik men hon va trött och orkade inte alls lika mycket som hon brukade. Hon kom aldrig upp i varv som hon annars brukade. Kändes aldrig riktigt bra där heller. 


Åkte till runsten och hoppade ute på gräs, den här gången gick det åndå riktigt bra och det va sjukt roligt!

En jobbigt sommar men hösten gick och hon började gå upp lite igen. Tränade inte för Linnea längre. Började rida för Jennie Larsson. Hon är en bra ridinstruktör "om hästen gör som man säger" men eftersom Moa fortfarande saknade lite energi från sommarens viktnedgång blev ridningen väldigt hård och påtvingad. Dum som jag va kände jag en stor respekt och gjorde precis som hon sa. Vilket jag ångrar men det fanns gånger hon ändå gick riktigt bra och jag lärde mig ändå en del. Dock så eftersom det blev ganska hårt så började Moa säga ifrån. Jag kände mig aldrig riktigt nöjd och var besviken på mig själv. Det var nåt som va fel. Hoppade för Sara igen och där gick det bra. Vi har alltid ägnat oss åt enkla övningar och fokus på att alltid hålla Moa positiv. 

Här började hon gå upp lite igen.

Våren kom och jag hoppade lite då och då för Anneli igen. Vilket jag också ångrar att jag gjorde. (Man lär sig av sina misstag). Inget fel på Anneli men kraven var för höga för Moa och red i en grupp med bara hopphästar som kan hoppa! Iaf så en tränigen gick allt åt skogen. Asså det där vill jag aldirg vara med om igen. Moa vägrade allt och fortfarande lika förbaskat så hade jag ingen stake att säga ifrån att nu räcker det. Utan jag fortsätter lyssna på någon som inte känner min häst. Iaf tillslut lägger vi av. Får åka hem och fundera. Något va fel. Longerar henne nästa dag och ja hästen markerar! 

Fortsättning följer...

Global kampanj för främjandet av att använda ridhjälm

"Det internationella ridsportförbundet FEI har lanserat en global kampanj för att främja användningen av ridhjälm som, med några undantag, är obligatorisk från den 1 januari 2013."

Läs hela artikeln här.

Tycker det här är jättebra. Har aldrig förstått meningen med att rida med hatt. Det är väldigt viktigt att skydda huvudet och tänka på säkerheten. Jag tycker även att bära hatt ser löjligt och fåfängt ut. För mig är dressyr en sport, inte en modevisning...





De dåliga nyheterna: tiden flyger iväg. De bra nyheterna: du är piloten.

Red ut med Aino på Zebbe. Vi red runt den ridslinga som det håller på att fixa. Den va riktigt bra nu. Hade kommit lagom mycekt snö på den plogade vägen. Moa skötte sig fint. Zebbe är en bra häst att rida ut med, lugn och håller avstånd. Det går bättre om Moa får vara först och om bakomvarande inte hänger i rumpan på henne. Första gången hon inte bockar eller är stark när jag galopperar ute med en annan häst, de ni! 

Nu ska jag baka saffransrenar till julafton!


Moa och jag under två år, del 1

Igår var det exakt två år sen jag fick hem min lilla prinsessa. Vad är det som har hänt under dessa två år?


Den 18 december 2010 åkte vi och hämtade Moa, i snöstorm!

Moa är väldigt välriden i dressyr och har haft en otroligt duktig ryttare innan mig. Jag visste att det skulle bli svårt och mycket att lära för mig som inte haft den erfarenheten ännu. Så ibörjan fick jag mycket hjälp av gamla ägaren. Av henne fick jag en väldigt bra grund och hon visste ju även hur Moa fungerar. Hon va otroligt noga med sitsen och något som verkligen fastnat i mitt huvud som jag tänker på än idag när jag rider är när Linnea alltid sa "Känn mina händer mot din armbåge" Haha kan förklara vad hon menar med det i ett annat inlägg.



Något som jag tyckte va svårt då var taimningen och vet när och hur jag skulle inverka. Jag hade svårt att känna när hon arbetade korrekt med bakbenen och när jag skulle rätta till henne. Det som hjälpte då var att Linnea fick hoppa upp så fick jag känna hur det skulle kännas. Lärde mig mycket av Linnea och hon är en av de bästa ridlärarna jag ridit för. Jag har aldrig kännt att det varit jobbigt att rida för Linnea bara för att hon va bättre än mig och red Moa bättre. Tvärtom så har jag varit glad att jag haft henne som ville lära mig och hon har alltid varit så positiv och sätt att jag kan.


Kommer ihåg när Malin ringde panikslaget och sa att Moa hade fastnat i hagen och kom inte upp. Malin hade åkte förbi stallet och sett Moa ligga ner och tyckte att det där såg inte normalt ut. Moa måste ha försökt att rulla sig. Det var mycket snö och lutade lite så hon kom inte upp. (Om hästar ligger ner för länge kan de dö) Som tur va kom det förbi en tjej när Malin va där som varit med om det här förr. Hon visste precis hur man skulle göra. Om de grimskaft lyckades de dra upp Moa. Så när ajg kom dit var hon redan på benen igen. 

Moa hade inte ridits ut mer än bara skrittat på några år vad jag förstod på förra ägaren. Så att rida ut på den här lilla damen var en historia i sig. Jag är glad att jag suttit kvar alla gånger hon bralla. Hon kunde va ganska ful ibörjan. Hon kunde skritta helt lugnt och från 0-100 bara kuta iväg och slänga iväg ett par rejäla bocksprång. Hon lyckades alltid göra det här när ridskolans chef såg det, haha så när min faster skulle rida i ridhuset en gång fick hon inte galoppera för att ridskolechefens mamma red där och hon ville inte att hon skulle ramla av. Hon har även blivit kallad för "Bockardrottningen". Första gången jag red ut med sällskap och skulle galoppera ska vi inte tala om, men vilt gick det. 

Stegra högt är också något Moa visat att hon kan göra. Första gångerna jag skulle gå promenad med henne blev det några stegringar. Även folk som bara skulle ta in henne från hagen fick smaka på dem, vilket inte var så uppskattat. 

Jag ville ju börja hoppa lilla tösen också vilket hon inte heller hade gjort. Första bomövningen jag körde gick det knappt att få stopp på henne. Jäklar vad stark hon va. Första hoppningen var hon otroligt försiktig och hoppade kråkhopp, såg hel skumt ut från marken. Började hoppträna för Sara och andra gången började hon tycka att det här var ju himla kul, så det har nog nästan aldrig gått en hopplektion utan några glädje bocksprång. Ibörjan blev det även rejäla stegringar. Om det är nåt jag har måste det va bra balans iaf.

Hahaha första hoppet!

Låter som hon va helt galen men hon skötte sig alltid i dressyren och va väldigt lugn och snäll annars att ha att göra med. Sällan rädd för något, förutom skrittmaskinen på Högdalens gård. 

Hoppningen bestod ibörjan bara av stärkande arbete. Mycket studs och bommar. Det va svårt för henne att hålla reda på benen, det flaxade ofta lite hit och dit. 


Haha hopphäst nästa eller?? Haha hon ser ju glad ut iaf!

Forsättning följer...

Yeah, well, that's just like your opinion man.

Hemma efter en dag på jobbet. Moa fick vila och mamma va snäll och mockade åt henne. Imorr är jag ledig så då ska jag försöka fixa det sista innan julafton och Moa får sig en tur ut.

Tycker det är så sjukt löjligt att de ska ta bort den svarta dockan från Kalle anka. Det är väl mer rasistiskt att ta bort dockan? Vadå, är det bara vita dockor (människor) som får synas i tv eller? Nej jag förstår inte den logigen alls. Tycker det är så övedrivet. Ibland har människan så konstiga ideer. 






i ́m in the corner watching you kiss her

Promenade med Moa blev ett riktigt träningspass, va till och med tvungen att stanna och hämta andan. Det var en pigg och energisk Moa som hade uppmärksamheten på allt annat förutom mig. Gick mot en väg där jag trodde de hade plogat men så var det inte. Det var dock lite upptramapt men där skulle Moa promt gå och framför henne gick det inte att gå så jag fick pulsa i snön. Jäklar vad jobbigt det va, speciellt när hästen bara älgade på. Tillslut kom vi till vanlig väg och jag var helt slut. Moa verkade ha blivit av med överskottsenergin och gick sen lugnt bakom mig. Vi gick lite mer än 1h. 

Min mobil tar så otroligt skarpa bilder! *host*




Bättre sent än aldrig!

Det jag hämtade ut förut på posten var bilder på mig och Moa som jag fyllde mina ramar med i mitt rum. Det har varit tomma i jag vet inte hur länge som helst. Så alla ni som klagat på att jag aldrig stoppar in några bilder där behöver inte göra det längre, haha.

 

Du är det vackraste jag mött

Började morgonen med en lång promis med hunden. 1h och 15min och fick sällskap av en äldre dam en bra bit som också va ute med hunden. Väldigt trevlig och hon snacka på om alla hundar hon haft. Påminde väldigt mycket om min gamla svenska lärare, haha. Åker till stallet om en timme. Blir nog bara en promenad med henne, lite massage förtjänar hon också efter gårdagen. Fick ett mail om att mitt träns som jag beställde för ett tag sen har skickats nu, äntligen. Så det borde väl komma någon gången den här veckan. Ska hämta ut en annan sak som jag beställt idag också, hmm vad kan det vara? 






Can anybody find me somebody to love?

Är det redan tredje advent? Tänk när man va liten, då kändes det som en evighet fram till julafton. Nu bara springer tiden iväg.. Blev julklappsshopping med mamma och Jessica i förmiddags. Har väl julklappar till de flesta nu iaf, tur att man inte har så stor släkt. 

Det blev hoppträning för Caroline med Moisen. Vi va bara tre stycken. Vi fick hoppa lite olika linjer och på slutet en bana. Red med fiddlers sadel. Moa kändes jättefin, hon va väldigt lydig och reglerbar. På slutet hoppade vi något högre (90cm-1m). Jag fick till en bra galopp men väl fram till hindret vill jag gärna att hon ska hoppa av för långt ifrån. Jag känner mig tryggare med det än om vi skulle komma för nära. Så jag släpper henne för tidigt vilket gör det jättesvårt för Moa, hon får lite panik och tycker att hon inte får någon hjälp av mig alls däruppe och då blir det stopp. Men när jag väntade ut henne och la henne lite närmare så hoppa hon jättefint och utan några problem alls. Det är det jag behöver träna på. 

Det är ingen som kan filma oss nu för tiden eller ta kort för den delen. Så ni får nöja er med gamla bilder.

 

Aaccuhorsemat

Är det någon som har någon erfarenhet av det här såkallade spiktäcket?

Det ska tydligen hjälpa hästen att slappna av i sina muskler, öka blodcirkulationen och effektivisera återhämtning efter träning och tävling. Finns mer information här.

Tycker det låter ganska intressant. Om det funkar så bra som det påstår att det gör tror jag att det skulle vara en väldigt bra behandling för Moa, eller egentligen alla hästar. Kanske skulle kunna vara nåt att använda innan träning för att mjuka upp musklerna eller efter för återhämtning. Kanske är värt att prova? Dock så kostar ett täcke ca 4000:- så då vill man ju gärna att det ska fungera.

hurahmfungerar



Jag är lyckligare nu!

"Det finns två tillfällen när en ridlärare vill sitta upp på sin elevs häst och det är när det går ritkigt dåligt eller när det går riktigt bra" Annas kommentar igår när jag red lektion. Så gick det bra eller dåligt? Om jag säger att jag gick runt som en solstråle hela dagen kanske ni vet svaret. Ja, det gick jättebra.

Tog Fiddlers sadel (den hon trivdes himla bra med sist) och red även på pelhamet. Med pelhamet är det lättare att samla och korta henne och det är så hon tjurat ordentligt med min sadel så jag ville se om det skulle bli samma med den här sadeln. Men det var inget som var obehagligt alls. Det är verkligen som att sitta på en annan häst.  Vi kunde helt plötsligt börja med massa skolor som inte alls gått tidigare för allt som gör att hon måste samla sig, använda ryggen och bakbenen har gjort ont. Jag måste verkligen be mamma filma när jag rider med den här sadeln nu och jämföra, ni kommer bli förvånade!

Jag är otroligt besviken på mig själv att jag inte kollat sadel tidigare, för det här har pågått ett tag. Och vi har bara stått och stampat på samma ställe. Men samtidigt köpte jag Moa med inte så mycket erfarenhet i bagaget. Jag har lärt mig så otroligt mycket på det här snart 2 åren. Det var en himla tur att jag hitta Anna, hon har fått mig att tänka i andra banor och jag har lärt mig så mycket av den lilla tiden jag ridit för henne. Det bästa är att hon är så engagerad och hon verkar tycka det är roligt att undervisa mig. Det är som om vi har mål tillsammans alla tre, inte bara jag och Moa. Jag känner mig väldigt trygg och jag får vara med och bestämma och diskutera. Hon får mig att känna att jag kan om jag vill. 

Nu kommer det ut en tjej till oss den 27:e december som ska hjälpa till och prova ut en sadel till Moa. Tills dess hoppas jag på att få låna Fiddlers sadel så mycket som möjligt.

Såhär kan det se ut när kraven blivit för höga med hennes egna sadel...


 

You only live once, but if you do it right, once is enough.

Dagen såg ungerför likadan ut som igår. Stallet och Moa på morgonen. Red ut men åt andra hållet idag. En lika pigg och glad Moa idag. Fick sen skjuts till jobbet av Classe. Där rullade allt på som vanligt. Ligger nu äntligen i sängen. Ja och imorrn kommer det vara liakdant. Haha vilket liv jag har... Eller juste imorrn kväll ska jag iof till Heron och bowla med några vänner. Något utöver det vanliga, nej nu ska jag lalla. Godnatt!




A western horse has guts and commitment, an english horse has grace and elegance, but my horse has it all!

Det märktes att Moa inte fått rida ut på 1 och en halv vecka, det var mycket överskottsenergi som ville ut. Red bort mot gravfältet. I galoppen blev hon överlycklig men efter lite studs, hopp och bockningar så blev hon av med den värsta överskottsenergin. Hon kan verkligen komma upp i varv, kan man dock rida på den energin blir hon så sjukt fin. Lät henne pulsa lite i snön också. En mysig ridtur även om det gick fort ;)

Har jobbat resten av dagen. Vi fick ganska mycket att göra på slutet och kom inte hem förrän 21:30. Är helt slut. Morgondagen kommer se likadan ut som idag. Längtar tills på lör, när de här monsterpassen är över.





Filmer från luciadagen

Filmer från luciadagen


Haha gud så söta vi va! Moa såg ut att tycka det va roligt iaf.


Moa tyckte det va kul med ärevarv


Snutt av luciatåg

Välkommen till mina områden

Skyndade mig i stallet imorse för att mocka och byta vattnet för att jag skulle hinna till jobbet. Väl där visade det sig att jag inte alls jobbade idag X) Haha hade kollat nästa vecka på schemat. Så kan det va, gick runt i centrum istället och passade på att handla några julklappar. Köpte även en klänning jag kan ha på julafton, funkar att ha på nyår också. Väl hemma har jag inte gjort något speciellt, tränat, gått ut med hunden, lagat mat och bara chillat. Imorrn ska jag jobba iaf. Just, Moa har äntligen fått nya skor med broddar och snösulor så nu kan jag äntligen rida ut!


Påväg till jobbet, fullt omedveten om att jag egentligen är ledig...

 

A good rider can hear his horse speak to him. A great rider can hear his horse whisper.

Hemma efter årets julbak med farmor, Classe och syrran. Det är något vi gjort sedan vi va små skitungar och det kommer vi aldrig bli för gamla för. Var hos Moa i förmiddags och provade att rida i en annan sadel. Och vilken skillnad! Jag blev helt paff. Moa var hur nöjd som helst. Hon stog inte emot alls i galoppfattningarna och vilken energi. Provade lite travökningar och det va stor skillnad med hur det brukar va med min sadel. Då får jag banka mig gul och blå för att få fram något och så tappar hon formen, blir lång osv men nu behövde jag iprincip bara använda mig av sätet och hon behöll rundheten och jag fick härligt påskjut bakifrån. Galoppfattningarna och  den samlande galoppen har hon haft svårt för på senaste tiden men jäklar vad hon kunde sätta sig på bakbenen idag. Även om hon behöver stärkas mer så kände jag verkligen en skillnad. Hon kändes mycket mer liksidig, hon skjuter mig ganska mycket till vänster annars. Jag kunde komma ner med rumpan och den var väldigt skön sadeln.

Känner mig väldigt glad just nu. Nu vet jag att jag "bara" behöver hitta en ny sadel och att det är det som har varit problemet. Borde ha fixat det här för länge sen men det är så lätt att bara tro att hästen är dum. Så lyckas man tvinga hästen till att göra något och så tror man att det är bra nu. Men det har jag verkligen lärt mig av Moa, om hon säger emot är det något som är fel. Hästar kan bara visa hur det känner med kroppsspråket och det är något vi hästägare måste lära oss att läsa. 





We are not given a good life or a bad life. We are given a life. It’s up to us to make it good or bad.

Måste börja bestämma mig snart vad jag ska göra. Men jag vet verkligen inte, känner mig så kluven. Försöker fundera på vad som gör mig glad och vad jag skulle kunna jobba med i 40år. Jag vet att jag mår dåligt av att sitta still, jag behöver ett arbete med stimulans, där jag får ta i. Jag vet att jag får ut det här av att arbeta med hästar. Jag vet också att jag trivs med "sånna" människor eftersom jag känner en gemenskap. Jag har har ganska svårt att umgås med människor som inte förstår mig eller där jag känner att jag inte passar in. Men så kommer vi till den här punkten ekonomi. Kan jag försörja mig med att arbeta med hästar? Det är slitsamt och dåligt betalt. Jag skulle också känna att jag kastat bort mina 3 år på naturvetenskaplinjen och betygen som jag kämpat för att få. Jag borde kanske ta biomedicin? Men samtidigt är jag så trött på att läsa nåt som jag känner att jag måste lära mig för att bli något. Jag vill lära mig något som jag vill lära mig. Jag har beslutsångest! Sen att andra människor vill att du ska göra eller va på ett visst sätt gör det ännu svårare att veta vad man vill. Om man bara hade någon som kunde säga till vilken den rätta vägen är att gå.






Pics

Några fler bilder från luciadagen igår:







To many, the words love, hope and dreams are synonymous with horses.

Någon vill inte att min häst ska få ridas ut. Hovslagaren va och skodde en häst innan han skulle sko Moa. Hästen va lite bångstyrig så då tog han tag i grimskaftet, tar i för hårt och hans arm hoppar ur led. Asså det är inte sant! Så nej, Moa fick inga broddar eller snösulor idag heller. Mamma ringde reserv hovslagaren och han kunde komma på tisdag. Så vi får väl se. Åkte iaf upp till Moa efter jobbet. Masserade och pysslade lite med henne först. Sen bar jag mig ut i snövädret och gick promenad. Det har blivit ganska bra snö, blev inga kockor alls och hon halkade inte heller. Gick även in i en hage där ingen hade gått och pulsade i snön. Var jobbigt både för Moa och mig. Verkligen bra träning för dem att pulsa. Det måste lyfta benen ordentligt och verkligen vinkla in bakbenen. Hela ryggmuskulatruen får jobba också. Pulsade ca 10 min och gick "vanligt" i 30min. Moa hade massa energi, hon tog verkkligen i. Både Moa och jag såg ut som snögubbar när vi kom in i stallet igen. 


Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.

Hade glömt bort att jag jobbar imorrn, eller snarare förträngt. Började planera annat i huvudet. Börjar 8 dessutom så ingen sovmorgon imorrn inte. Jag vill att mitt träns ska komma. Har gått en vecka nu innan jag gjorde beställningen. De kanske inte kommer fram i snövädret? Jag måste skaffa mig en Onepiece. Snodde syrrans och jäklar va sköna de är att strosa runt med hemma. Men bara att ha hemma. Tycker det är så fult när folk går runt med dem inpublic, som de har gått ut med pyjamas. Haha men det är jag det. Nu pratar jag om allt och ingenting men jag har absolut inget att göra just nu, en lördag kväll! Eller mamma vill att jag ska plocka ur diskmaskinen, låter ju lockande...


 




Julfirande på Kalvsvik

Idag har det hänt grejer. Åkte till stallet vid 10. Fixade ordning Moa som skulle va djävul. Riktigt stilig blev hon även om hon har för sött ansikte för att leva rollen fullt ut. Julshowen började kl 12 och det var vi maskeradhoppare som var först ut. Hanna som va först hoppade hela banan men precis när hon kommit i mål bockar hennes häst några språng och Hanna flyger av. Hon trillar illa och det måste ringas på ambulans. Det blir lite väntan innan ambulansen kommer. Stackars Hanna, visade sig va lårbenet som är brutet. Usch, men julshowen fick fortsätta iaf. Moa va så duktig så, haha. Skuttade glatt över alla små hinder. Vi va näst snabba och fick en liten blå rosett. Bästa maskeradutstyrseln fick Malin på dream som va ängel. 

Efter det var det hundhoppning och friseruppvisning. Moa hann bara äta en liten snabbis innan hon skulle in i ridhuset igen för luciatåget. Då red Sanna Moa. Blev en fin avslutning på det hela. 

Film kommer..

Jag och min djävulshäst, Mina fina horn som blinkade också ;)

No heaven can heaven be, if my horse isn't there to welcome me.

Sånna här dagar älskar jag min häst lite extra mycket, gud va fin hon va idag! Red på pelhamet. Körde först en övning som innehåller öppnor, slutor och 10-metersvolt. Började med den i skritt, la in lite travövergångar när jag tyckte att hon behövde va med mer med bakbenen. La henne även på 10-metersvolt i trav och ökade och va ganska på bakbenen, ville verkligen att hon skulle vinkla in ordentligt. Vilket hon har lite svårare för i vänstervarvet. Gick sen över till att göra öppna/sluta-övningen i galopp. Vilket hon gjorde riktigt bra. Körde ganska korta sekvenser där hon får arbeta mer samlat för att sen gå över till att länga ut och låta henne lösgaloppera ett varv. Det är ganska lätt att fastna i den samlanderörelsen. Men faktum är att bara låta hästen lösgaloppera är jättebra för ryggen. Det stretchar och lösgör ryggenmusklerna. Det är även ett bra sätt för att se om hästen bär sig själv och söker sig framåt neråt, men utan att hänga! 

Det sista vi gjorde va rakriktning i skritt och skänkelvikningar i trav och galopp. Är väldigt nöjd med min lilla tjej idag. Hon jobbade bra från början till slut. Bakkärran va verkligen med idag, fick den här passagekänslan i traven några gånger. Hon va snabb på att lyssna både fram och tillbaka, även om jag vill ha lite mer reaktion framåt. Eller det är lite mer reaktion från bakbenen jag vill ha. Öppnorna och slutorna gjorde hon också bra. Hon kan slarva lite i slutorna bara. Det är lätt att bakdelen bara flyger ut och så tappar hon baken och ryggen. Jag får mer ut av öppnan men med lite hjälp av spöet och min sits tycker jag ändå att jag fick till några bra slutor också. Annars var hon mjuk, loss och känslig och positiv. 

Bild för nästan 2år sen när det också va mkt snö.


Vetekudde

En tjej i stallet hade köpt vetekudde till sin häst. Funderar på att köpa en till Moa också. Skulle framförallt kunna använda den innan jag ska rida för att öka blodcirkulationen och få upp värmen i ryggmuskulaturen eller lägga på innan jag ska massera. 

Sökte lite på internet, fanns bland annat här för 270:- (bilden är även tagen därifrån)


A horse doesn't care how much you know until he knows how much you care.

Va extra kul att mocka till Moa idag efter att hästarna fått stå inne hela dagen igår och jag kunde inte åka och mocka igår. Hovslagarn kommer på söndag nu är det bestämt. Får väl rida i ridhuset imorrn dah, stackars häst. Haha får alltid ångest om hon inte får ridas ut tillräckligt. Får väl ta igen det nästa vecka och rida ut varje dag typ. Imorrn är jag ledig, najs! Ska in till Buttricks på förmiddan och köpa djävulshorn till maskeradhoppningen på lördag. Har bestämt vilken låt vi ska rida till också, blir Bring me to life med Evanescence. Moa ska va me på Luciatåget också men då är det en annan tjej som ska få rida henne. Blir en liten annorulda dag för Moa, tycker hon säkert är kul. 


Gammal bild
 

Poverty is another word for owning a horse...

Verkar som bussarna går idag. Ska strax dra till jobbet. Åker till Moisen efter. Hovslagaren visste inte om han kommer idag eller imorrn. Hoppas han kommer idag. Vill rida ut! 


10 saker ni kanske inte visste om Moa

1. Hon gillar att kissa och bajsa i stallgången

2. Hon vet precis hur man ska tigga till sig godis

3. Hon är jätterädd för skrittmaskiner

4. Hon gillar inte sin boxgranne när det är fodringsdax

5. Täcken är inge roligt

6. Hon älskar nypon

7. Hon gillar inte att stå ute när det spöregnar eller är snöstorm (men vem gör det?)

8. Hon älskar att bli kliad på halsen

9. Det går inte att ha något på stallgången som hon kan komma åt med benen då blir det nerskrapat. Det är så man drar till sig uppmärksamhet!

10. Hon är största matvraket!


Är man stor måste man vara snäll

Världens största häst, drygt 210cm hög! Man skulle nog känna sig bra liten om man stod bredvid den där. Det är ju tur att sånna där stora hästar oftast är snälla, annars vore ju lite jobbigt.



A woman needs two animals: The horse of her dreams and a jackass to pay for it.

Har ni haft det bra i snökaoset? Måste säga att jag klarade mig ganska bra till och från jobbet ändå. Inställda bussar men lyckades få skjuts till Statoil där jag sen kunde gå 15min till jobbet. Pappa lyckades köra hem från kista utan större missöden och kunde hämta mig en timme efter jag slutade. Dock så har jag inte kunnat åka till stallet. Hovslagaren kunde såklart inte heller ta sig fram så inga snösulor eller broddar till Moa idag heller :( Hoppas att hon kan få det imorrn! Är ändå ganska mysigt med mycke snö men mer än såhär behöver det inte komma.




Lite snö vi ha på altanen, va?




Haha så sant!


Man tager vad man haver, sa cajsa warg

Det var inte mycket vi hade i kylen men med lite fantasi gjorde jag något som blev riktigt gott. Så nu ska ni få ett matips À la Elin.



Parmarullar

Ingredienser:

Parmaskinka

Röra:
Creme fraiche
Vitlök
Basilika
Solrosfrön
Flingsalt
Fetaost
Soltorkade tomater

Gör såhär:
Stek solrosfrön i lite olivolja i en het panna med lite flingsalt, stek tills de är gyllenbruna. Hacka soltorkade tomater, basilika och vitlök. Blanda med Creme fraiche och mosad fetaost och solrosrfröna. Sen mixar du allt med en stavmixer. Sen är det bara att rulla in röran i parmaskinkan. Supergott! Pappas kommentar "Det här receptet måste du skriva ner, de va fantastiskt goda!"



Jag tänker inte på allt elände utan på det vackra som ännu finns kvar.

Hovslagaren fick inte igång sin bil idag, verkligen typiskt. Ville verkligen rida ut idag. Det blev bara arbete från marken i ridhuset, ville inte att Moa skulle få ridas där igen. Har blivit så mycket ridhus eftersom vi väntat på hovslagaren. Jobbade med lite halter, ryggningar, övergångar skritt-trav, sidvärts och lyfta bakbenen. Moa lyssnade riktigt bra. Vill dock att hon ska bli kvickare på att föja efter mig när vi ska gå framåt vissa gånger. Ryggningarna och trav-skritt övergångarna göra hon riktigt bra och följer mig direkt. Tycker det är roligt att jobba henne från marken, ska försöka få in det här oftare.

Ovisade bilder




Spend life with who makes you happy not who you have to impress

Försöker knåpa ihop en julönskelista men jag vet inte vad jag vill ha, haha i landsproblem... Var i stallet i förmiddags. Moa klipptes först. Under tiden kunde jag småpyssla med annat. Impregnerade bland annat hennes vintertäcke som vi har tvättat. Moa tyckte inte det va lika kul att bli klippte den här gången, lite rastlös och svårt att stå still. Men tillslut blev hon klar och jättefin, hon har sjuktfin underpäls! Red för Anna sen. Tycker det gick bra. Jobbade mycket på volten, att verkligen få igenom ställningen och vara kvick och aktiv i bakbenen. Hon har lättare att vinkla in i högervarv än vänster. Vi flytta lite bakdeln längs långsidan också. Vilket hon har lite svårt för, blir lite soppatorsk. Det är något vi måste jobba vidare med. Dock så känner jag att även om Annas sadel är bättre så är inte den här perfekt för Moa. Det känns att den stör henne också och jag sitter inte perfekt heller. Jag hoppas vi kan åka till mustang på fredag och kolla ut ny sadel. 



Min duktiga prinsessa

Åååå vad min häst va fin idag. Såhär bra har hon aldrig känts på en cavalettiträning. Först när jag kom in i ridhuset och märkte att vi skulle va 8st med, såg jag framför mig en Moa som skenar runt och bockar hej vilt eller att hon skulle tjura mot varje häst. Men så fel man kan ha ibland. Så sjukt fin! Känslig, lydig och kort och ihop. Fick fram den här studsboll känslan i galoppen och passagekänslan över bommarna några gånger. Hon jobbade jättefint med bakbenen, va framme för skänkeln och loss i hela kroppen. Vi gjorde nog de bästa skänkelvikningarna jag har lyckas med på henne, även där flyttade hon väldigt enkelt. Jag som brukar ha svårt för just skänkelvikningarna annars.Caroline tyckte också Moa va jättefin, så det va ju kul att höra. Hade Annas sadel idag med, kanske är det sadeln son fått fram en bättre sida? Jag hoppas faktiskt på det. Moa verkade tycka det här var jättekul. Vi höll på ganska länge och det blev en del lite längre pauser eftersom vi va så många, trodde Moa skulle tröttna men hon va verkligen positiv och med på noterna på en gång när det var vår tur. Hoppas det här håller i sig imorrn när vi ska rida för Anna!

Här är övningarna vi körde idag (hoppas ni förstår mina vackra ritningar haha):

Första övningen: 

Halva gruppen körde travövningen. Trava överbommarna som i en 8:a. (Dock gjorde vi volterna lite mer fyrkantiga) Andra gruppen galopperade över de fyra upphöjda bommarna i båda varven. Sen bytte vi.


2:a övningen:

Trava först över de fyra första gröna bommarna, när du komemr mellan de blå bommarna skrittar du 2-3 steg. Därefter direkt fram i trav, över de fyra röda bommarna. Höger eller vänster varv (byter håll varannat), travar vidare över de blå bommarna och börja sedan om övningen.


3:e övningen

Trava över de fyra gröna bommarna. Sen skänkelvikning undan vänster eller höger (byter om vartannat) fatta därefter galopp. Galoppera över de röda upphöjda bommarna. Fortsätt till de blå bommarna. Galoppera över dem, byt galopp över bommarna och kom över i andra varvet. (Vi hade hinderstöd till de blåabommarna och sockerbitar till de röda). 






Det sista nödvändiga bara

Klickat hem det sista nödvändiga bara, okej tränset är väl inte nödvändigt men har suktat efter det jättelänge. Sen får det vara bra på ett tag... 








1:a advent!

Försa advent mina vänner! Så mysigt att vi fått snö också. Tänkte baka lussbullar om jag hinner. I eftermiddag blir det markarbete för Caroline, hade helst velat hoppa men det vart ingen hoppträning utan markarbete istället. Blir att inviga lite av de nya grejerna jag köpte igår.


Shoppat lite i Annexet

Hemma efter första globen stoppet. Det blev mest att gå i Annexet nu på förmiddagen men hann se några ekipage i Grand prixen och kadriljen i tömkörning. Tinne Vilhelmson Silfvén på Don Auriello som vann såg jag och det va ju tur det, snygg uppvisning. Tycker den där hästen är grymt fin och Tinne rider väldigt bra också. Det där är jag och Moa någon gång i framtiden *host*. Vad köpte jag för nåt då? Haha shoppade loss ganska bra, men har inte handlat hästgrejer på ett tag så det va nödvändigt. Kom hem med två schockemöhle dressyrschabrak, en spooks vinterjacka, bruna DM benlindor, tretorn advance stövlar, stalltäcke och pannband. Kommer kanske köpa några grejer till ikväll hehe.. Nej nu ska jag rulla till stallet, måste mocka åt hästen.

Ni får bilder på allt jag köpte imorrn men här är jackan jag köpte bland annat:






RSS 2.0