Middagsrecept - Kycklinggryta med blomkålsris.

Ibland får man ta det man har hemma och hoppas på att det blir gott och det blev det här receptet som jag lagade i veckan!

För ca 6 personer

3-4 kycklingfileer
1/2 purjolök
5 lagom stora champinjoner
1 röd paprika
Broccoli
1 och 1/2 dl creme fraisch
1dl soya grädde 
1 påse spice mix enchiladas från santa maria (ganska stark så ta lite mindre om du vill ha det mildare)
2 msk mango chutney
1-2tsk gurkmeja

1 blåmkålshuvud

Gör såhär:
Hacka lök, paprika och champinjoner. Fräs i panna tilsammans med broccolin. Häll över i  en kastrull. Skär kycklingen i lagom små bitar och stek i panna tills det fått färg. Lägg ner i kaastrullen och blanda med grönsakerna. Tillsätt resterande ingredienser, koka upp och låte sen puttra på låg värme i minst 15 min. 

Blomkålris:
Riv blomkålen med ett rivjärn på den grövre sidan. Koka upp vatten. Häll i blomkålen, när det kokar med blomkålen i börjar du ta tid på ca 10 sekunder. Häll sedan av i durkslag. Klart!


Kycklinggryta med blomkålsris

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0