Fredagsmys

Sitter här och mumsar på kanelstekta bananer med soyayoghurt, recept har ni här nedan. Kom hem för ca en halvtimme sen från jobbet. Ikväll händer inget spännande för min del. Fick reda på av en kompis från jobbet att Ego har kommit ut på swefilmer, så den tänkte jag titta på forever alone ikväll. I helgen händer det dock grejer med släktkalas, utgång, vänner, stallet och träning.

Fredagsgottis
Kanelstekta bananer med kesella eller (för mjölkfritt )- soyayoghurt

1 banan
Kanel efter smak
Raw honung
kokos
olivolja
Kesella eller soyayoghurt
Vaniljpulver

Skär banen i skivor och lägg i stekpanna. Strö över kanel och kokos efter egen smak. Ringla över honung och olivolja. Stek på ganska högvärme tills bananerna är varma och mjuka och fått lite färg. Blanda lite kesella/soyayoghurt med vaniljpulver i en skål. Servera tillsammans!

 

Morning!

Morrrn, slänger in ett inlägg innan jag drar. Åker till Moa nu först innan jag börjar jobba kl 11. Moa tänkte jag tömköra. Är väl inte hemma förrän vid 9 ikväll. Uppdaterar med då.




 

wherever you go, no matter what the wheather, always bring your own sunshine

Hemkommen från jobb och stall. Moa red jag på volten. Övade bland annat på galopp-skrittövergångar där jag varierade med förvänd och rättvänd galopp. La även till en bra övning som jag körde hos Suvi sist. Dvs bakdelsvändning på spåret 180grader i skritt och sen fatta förvändgalopp. Sen körde jag lite ruterspår i skritt och trav som förberedande för galoppiruetterna. Jobbade mycket på att hon skulle vara loss, mjuk, på bakbenen och höja fronten. Hon jobbade himla bra, blev lite överambitös på slutet och då vill hon gärna vara före mig. Betade henne efteråt i 45 min.




Chorizo korv med quinoa och melonsallad

För 4 personer + matlåda

1 paket (5 korvar) Sorunda chorizo korv (minst 80% kött)
Quinoa för 4 personer
1 st halluomi

Sallad
Bladspenat
Ruccola
2 tomater
1/2 rödlök
En houngsmelon
Linfrön
Olivolja med citronsmak
Raw houng
Salladskrydda

Hummus
recept här

Tillaga quinoan enligt förpackningen. Skär korvarna i bitar och stek i stekpanna, gör samma med halluomin. Blanda sedan korv, halluomi och quinoa i en skål. Skär tomaterna och melonen i mindre bitar. Hacka löken. Blanda med bladspenat och ruccola. Ringla över lite houng och olivolja med citronsmak. Tillsätt lite linfrön och krydda med lite salladskrydda. Servera allt med en klick hummus.


Magprogram

Hemma från jobb och gym. Började med crosstrainer  (15 min) och rodd (3min) som uppvärmning. Sen blev det olika armövningar med maskin, hantlar och stång. Körde 4-5 set och 6-15 rep beroende på vikt och övning.

Avslutade med magprogrammet som inehåller 9 övningar. Kör allt i ett streck, 12 rep. 3 varv med 1-2minuters vila. 

Mitt magprogram:

Fällkniven
Vertical leg crunches
Crunch
Sneda crunch
situps (nudda knäna)
Situps händerna (bakom rumpan)
Rygglyft
Bicycle crunches
Plankan (45 sek)


Godmorgon!

Godmorgon alla läsare! Snart dax att åka till jobbet. Åker till gymmet efter blir focus på överdelen. Uppdaterar med sen.

Min frukost - Eva lie's ekologiska glutenfria bröd, bananpannkaka med havregurt blandat med bär och nektarin bitar på toppen.

fitspo










excuses don't burn calories

Känns lite annorlunda att inte vara hos Moa idag men lite skönt med hästfridag för en gång skull. Har iof inte kunnat njuta av det eftersom jag jobbat hela dan. Imorrn jobbar jag bara 10-16 så skönt, då kan jag dra till gymmet efter. Shiit snart är det juni, tiden går så himla fort" Det är som mamma och pappa säger "efter gymnasiet går allt jättefort och snart är du 50" hahah nej usch vad hemskt det lät. Tänker sluta räkna vid 20!





Behöver ingen makt för att känna mig stor

Slänger på mig träningskläderna och drar till gymmet innan det är dags för jobbet. Kör på ben och rumpa idag. Jobbar 11-20:30 sen. Anldningen till att jag hinner träna en sån här dag är att jag inte behöver åka till hästen. Madde ska nämligen rida henne idag och imorrn så då får jag passa på att träna mig själv istället. Nej nu ska jag sätta fart!


Mondayyy

Ahhh får damp! har tagit massa bilder men datan reagerar inte när jag ska föra över dem. Brukar alltid funka annars. Aja får se om pappsen kan lösa det ikväll när ha kmr hem. Va hos Moa imorse och tog med mig hunden. Brukar aldrig göra det annars. Provade att rida ut med honom med och det gick väl bra. Haha förutom att han tyckte det va tråkigt när jag arbetade Moa på ängen så då såg jag hur han började traska mot stallet. Orkade inte bry mig och när jag kom tillbaka sen så låg han där vid stallet och väntade. Om cirkus en timme ska jag åka mot nästa stall, rida hos Suvi. Kommer inte hem förrän sent ikväll. 


Snabb och enkel glutenfri lunchwrap

1st Wrap:
3 äggvitor
0,5 dl glutenfritt havregryn (går med vanligt också)
1/2 tsk salt
1tsk fiberhusk (kan uteslutas)
1 msk oregano
1/4 tsk bakpulver

Receptet på wrapen hittade jag här

Fyllning: Man kan ju fylla den med precis vad man vill men jag hade i prosciotto skinka, philadelphia med paprika smak, gurka, tomat och bladspenat.


Hallå där!

Dagen idag blev som dagen igår. Stallet tidigt imorse, red ute och jobbade henne, Gick super! För trött för att gå in mer detlajerat. Jobbat från 10-18:30. Myyyycket folk, kön tog aldrig slut! Imorrn är jag ledig woho! 

lol

grattis på morsdag mamma!

Vad skulle jag göra utan dig älskade mamma?  Grattis på morsdag! <3

Aha-upplevelse

Måste börja med att berätta om ridpasset imorse som gav mig en riktig aha-upplevelse! Red barbacka med vanliga tränsbettet. Jobbade på som vanligt med halter, ryggningar, övergångar, sidvärs osv. Jobbade bland annat på ängen över motorvägen och där hände det grejer! Jobbade med galoppen med förvänd och rättvänd galopp och helt plötsligt så svävar jag på moln. Tyckte hon jobbade bra innan men inget jämfört med vad hon fick för sig helt plötsligt. Har aldrig haft sån där känsla på henne eller på någon häst, det va verkligen en "aha är det såhär det ska kännas". Så lätt i handen, så mjuk, framme och det va som att sitta på ett svävande moln (inte för att jag gjort det men aa ni förstår) sjuk häftig känsla iaf. Henne flås ändrades helt och det va som vi blev ett. Det höll väl dock bara några minuter men nu har jag verkligen något att sträva efter. Så roligt att jag just red barbacka också, men det har alltid gått lika bra att jobba henne utan som med. Det är nog bara vi hästägare som förstår hur lycklig och glad man kan bli över sånna här superbra ridpass. 

Åkte till jobbet efter stallet och jobbade 10-18:30, löningshelg och då är det alltid mycket att göra. Kom hem helt slut och nu ska jag bara mysa själv framför datan och kolla nåt avsnitt av Vampire diaries. Tycker det är skönt att bara vara för sig själv ibland. Upp tidigt imorrn med för att åka till stallet och sen jobba. 


Förrätt - sparris med halluomi och melon

1 halluomiost
1/2 nätmelon
1 bunt färsk sparris
Solrosfrön
Soya
Olivolja
Flingsalt

Skär halluomin i skivor. Stek i stekpanna. Koka sparrisen i ca 3 min. Skär melonen i bitar. Stek solrosfröna i stekpanna tills det fått lite färg. Lägg halluomin på ett fat, lägg över sparris, melon och fröna. Ringla över lite soya och olivolja. Strö över lite flingsalt. Klart!




tänker aldrig mera gå med tunga steg

Ibland känner man sig bara så trött på allt och alla. Det är verkligen jättesvårt att känna sig nöjd i dagens samhälle. Varför kan vi inte sluta klanka ner på andra? Varför kan vi inte sluta lägga oss i andras liv och deras livsstil? Jag kan känna mig så otroligt pressad och få ångest över att jag inte är på ett speciellt sätt, gillar att göra vissa grejer osv.  Det är inte konstigt att (speciellt vi ungdomar) känner oss stressade för samhället har målat upp en omöjlig bild att leva efter. Vi är alla olika och vi blir lycklig av olika saker. Jag kan känna mig väldigt lycklig, bekväm och nöjd i vissa sammanhang och med vissa personer. Sen finns det stunder då allt mitt självförtroende bara trycks ner och jag blir stressad i situationen och tycker att det är något fel på mig. Fast egentligen är det inte det... Varför kan man bara inte acceptera att såhär är jag, det här gillar jag att göra och jag behöver inte anstränga mig för att passa in överallt. Det tar så mycker energi att jämföra sig med andra, det går inte att va perfekt. Det är förvirrande, jobbigt och meningslöst. Man ska stå för det man tycker om, umgås med sånna som höjer än och leva sitt eget liv. Vi är den vi är och det ska vi vara nöjda över!

Loving Life Quotes   Never forget who you are meaningful quotes

Jag hör mitt hjärta säga ditt namn varje gång de bankar.

Den här dagen gick sjukt fort! Red ju Moa imorse med kandaret och det gick superbra! Känns som det bara går framåt för varje gång nu, nästan så man väntar på att nerförsbacken snart ska komma. Tränade lite programdelar ur MSV C och lite förberedande för galoppiruetter och bytena. Tycker hon kändes mer liksidig idag då framförallt i höger varv där hon gärna skjuter över mig till vänster. Men idag kändes det som jag för det mesta fick sitta mitt på. Hon kändes väldigt positiv och framme, jag arbetade en del med det samlade arbetet vilket jag tycker hon gjorde bra. Även om det kan bli ännu mer sättande, får till det riktigt bra ibland men där behöver hon stärkas för att orka. Efter passet fick hon beta i 45 min och under tiden snacka jag med Zena. Annars är det sjukt segt att beta in, det värsta med våren/sommaren.

Blev sen gymmet. Uppvärmning på crosstrainern och rodd sammanlagt 20min. Sen olika övningar för överdelen i 8-15 rep och 3-4 set på varje övning. Sammanlagt 45 min. Blev sen en tripp till centrum med mamsen och syrran, fick med mig en långkjol från H&M. I helgen är det jobb som gäller så inger roligt händer ikväll mer än att försöka lägga sig i tid. 









Fredagsgodis - choklad med hasselnöt

Gottis till fredagsmyset (till och med min mamma tyckte de va goda och då måste de va riktigt goda)

2 st Hampa choklad 70% (Renee voltaires)
2 msk choklad- och hassälnötskräm från Renee voltaire (Kan uteslutas)
Rivet skal från en apelsin
ca 2 dl hackade hasselnötter
Pumpakärnor efter tycke
En skvätt grädde

Smält chokladen i vattenbad. Lägg i resterande ingredienser. Blanda väl. Smeta ut på bakplåtspapper så det är nån centimeter tjockt. För snabbt resultat lägg in i frysen i ca 15 min, Ta ut och skär i bitar. Förvara i kylen.




Jobb, Moa och träning

Yey idag är det löning och jag jobbar inte! Är uppe tidigt ändå eftersom jag berhöver bilen och då måste jag skjutsa mamma till jobbet. Igår jobbade jag, va i stallet och på kvällen på släktkalas hos farmor. De äter enligt isodieten vilket bland annat är glutenfritt vilkt är super för mig som äter likadant. Bjöds på räksallad med rhode Island sås till förrät, kyckling till varmrätt och LCHF fondant till efterätt. Måste ha receptet på efterätten, sjukt god! 

Idag blir det som vanligt stallet och efter det tänkte jag åka till gymmet. Ni vet väl att det är hälsovecka nu på friskis så alla tränar gratis den här veckan för er som inte har kort? Kommer nog lägga mig ganska tidigt idag, jobb hela helgen med löning dessutom. Jobbar riktiga skittider i helgen, 10-18:30. Blir stressigt att va hos Moa innan men för jobbigt att åka efter. Så det blir att pallra sig upp extra tidigt och rida hästen. Men sen är den värsta jobbveckan över iaf :)

The fabulous life of my cats
 

you´re my everything <3


Älskade häst, vad skulle jag göra utan dig? 


Prosciutto- och melonsallad

Bladspenat
Ruccola
Houngsmelon (eller annan melon)
Gurka
Tomat
Purjolök
Chevre ost
Parmesan ost
Pumpakärnor och/eller valnötter
Olivolja med citronsmak
Raw honung
Örtsalt
Prosciutto skinka

Skär gurka, tomat, melon och purjolök i bitar. Blanda tillsammans med bladspenaten och rucculoa. Lägg i lite pumpakärnor och valnötter. Skiva parmesanosten med en osthyvel och dela chevren i små bitar och strö över salladen. Ringla över lite olja och honung. Krydda med lite örtsalt och servera tillsammans med någon skiva prosciutto skinka.

Har tyvärr ingen bild.

Träning och ny bikini

För första gången på väldigt länge har jag haft en hästfri dag. Känns lite ovanligt. Jobbade 7-16 idag. Gick runt lite i centrum och kollade efter jobbet, hittade bland annat en söt bikini från new yorker. Drog sen till gymmet och körde ben och rumpa. Började med att springa på löbandet i 20 min. Körde sen ben och rumpa i 45 min. Körde 12-15 rep x 2 set (70-75% av 1RM) sen 6-10 rep x 2 set (75-80% av 1RM.) Blev sammanlagt 7 olika ben och rumpövningar, sen kändes det ganska bra i benen och asset. 

Förklaring för er som inte vet vad 1RM står för finns här

Nya bikinin från New yorker!


 

choklad- och bananmuffins LCHF

Ingredienser 
12 st

2 bananer
4 ägg

2 msk stevis strö
3 dl mandelmjöl
5 msk raw kakao
1 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl ekologiskt osaltat jordnötsmör (har köpt mitt från gymgrossisten)
1 msk raw houng 

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa banarnerna med en gaffel. Vispa ägg och stevis strö i en skål. Tillsätt de mosade bananerna och resterande ingredienser. Häll upp i muffinsfomrmar. Grädda i ugnen ca 10 min.


Toppade min med lite choklad- och hasselnötskräm och kokos. Supergott!

Perfekt kvällsmål som tar bort sötsuget!

Mandlar
kokos
vaniljpulver
raw honung 
hallon
kesella

Hacka mandlarna, blanda med kokos och lite vaniljpulver. Stek i stekpanna med lite olja och honung tills det fått lite färg. Koka hallonen. Servera sedan tillsammans med lite Kesella. Supergott och enkelt!


when you're at the end of your rope tie a knot and hang on

Ligger utslagen i sängen som vanligt efter sånna här dagar. Va hos Moa imorse. Red runt ängarna och jobbade henne. Blev en del övergångar, halter, slutor, cavalettibommar och skutt över stockarna. Gick så bra så. Hon blir så loss och fin av att jobbas ute och att hoppas. Drog sen till jobbet och kom hem för en liten stund sen. Hade turen att få skjuts hem av Sofia så va hemma något tidigare iaf. Gjorde ett väldigt gott kvällsmål som släcker sötsuget men den får ni recpet på imorrn, nu ska jag sova!


Enkelt och gott lördagsgodis

Superenkelt och gott recept på lördagsgodis!

1 chokladkaka hampachoklad 70% (Renee voltaire) 
2 msk choklad- och hasselnötskräm (Renee voltarie) 
Hackade mandlar (eller andra nötter)
Pumpakärnor

Smält chokalden och krämen i kastrull i vattenbad. Hacka mandlarna och häll i det och pumpakärnorna i chokladsmeten. Lägg ut på ett fat med plåtpapper under. Ställ in i frysen några minuter tills det stelnat. Skär sedan i lagom stora bitar. Klart!

Har tyvärr ingen bild.

Då va helgen slut

Förlåt bloggar inte alls bra men har haft fullt upp. Nästa vecka kommer nog inte bli bättre, jobbar 6 dagar... Ska förska fixa lite tidsinställda och få till recept och annat. Va uppe tidigt idag med. Åkte till stallet och Linnea (Moas ägare) kom och hälsa på. Det va nästan 1 och 1/2 år sen sist! Red ju en del för henne när jag precis fått Moa. Men det va trevligt och hon fick rida lite också. Sen släppte vi ihop Moa med Kakan vilket blev allt annat än spännande, totalt ointresserade av varandra. Haha aja bättre så än bråk. Efter det åkta jag in till stan med Zena och Josefin och kollade runt i gallerian, käkade och snackade om allt möjligt. Nu är jag hemma och taggar för nästa arbetsvecka!









BETTER BODIES

Vaknade kl 7 idag?? alltid så när man väl har sovmorgon. Åkte iväg till friskis och gymmade armar och mage. Har precis tagit en dusch och ska slänga i mig en smoothies innan jag fixar mig iordning. Jag och Peppe ska till Nacka och shoppa lite. Åker till Moa efter det och ikväll är det Eurovision med Ebba som gäller. Hoppas ni får en trevlig lördag!


Fick inviga nya träningskläderna från gymgrossisten

HELG OCH KLADDKAKA LCHF

Äntligen är det helg! Va hos hästen imorse och red ut barbacka. Jobbade på som vanligt, klättrade även ltie i skogen där det fanns en del nedfallna små träd som gick att skutta över. Moa va taggad som vanligt. Mötte Emelie när jag kom tillbaka som också skulle jobba så jag slapp åka buss. Så vi betade först Moa i 45 min innan vi åkte till jobbet. Har jobbat sen til halv 9 och nu har jag käkat mig proppmätt på kyckling och kladdkaka till efterätt. Kladdkakan (LCHF) blev riktigt lyckad, mycket godare än den jag provade sist. Så här får ni receptet på den:

Elins kladdkaka (LCHF) 
2 ägg
1,75 dl stevia strö
50 gram mörkchoklad (minst 70%) 
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1,5 msk mandelsmör
1,5 msk jordnötsmör (osaltad ekologisk)
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk RAW kakao
1 tsk fiberhusk
Jag hade i en klick hasselnöt- och chokladkräm från renee voltaire men det går säkert lika bra utan.

sätt ungen på 180 grader. Hacka chokladen i småbitar. Blanda alla ingredienser till en smet. Ströa en form, jag gjorde det med kokos. Häll i smeten. Jag hade inne min i 6-7min och då va den kladdig, inte rinnig. Man får hålla lite koll beroende på hur man vill ha den. 




tipptopp

Har kännt mig allmänt glad och på bra humör idag. Till skillnad från igår, haha det kan verkligen gå upp och ner fort. Red för Anna imorse och det gick jättebra. Red med nya kandaret och bettet och det kändes mycket bättre. Hon va lättare i handen och kändes villigare. Vi övade förberedande för galoppiruetter (Kyras rutspår) och förberedande för galoppbyten. Sen jobbade vi även med den lite med förvändsluta i förvänd galopp. Det som behöver jobbas på är just själva samlingen och det sättandearbetet, hon behöver även komma upp lite mer i fronten. Det är ju framförallt viktigt om vi ska få till galoppiruetterna sen och även i bytena. I höger varv skjuter hon ut och in vänster bog och flyttar mig lite till vänster i sadeln. Måste vara noga med yttersidan och att jag verkligen sitter rakt i sadeln. Sen är det alltid smågrejer som kommer upp när man rider. Men hon kändes väldigt mjuk, lyhörd, loss och för det mesta bra takt och tempo i det hon gjorde. Väldigt sammarbetsvillig och rolig att rida. 

Har jobbat resten av dagen och hade kvällsfodringen nu precis. Mamma betade Moa under tiden, bara det jag har betat henne har gjort att hon fått lite mage. Hur kommer det bli i sommar då undrar jag? kommer få rida runt på ett fläskberg!


onsdaaaag

Blir inte så mycket bloggning när jag jobbar 11-20:30 passen, vilket jag gör nu ons-fre den här veckan. Jag va hos Moa imorse innan jobbet och tömkörde henne på volten. Försökte framfärallt få henne att vinkla in och lyfta bakbenen, ibland tar hon i bra men hon lägger sig gärna på latsidan om hon får chansen. Hade ganska bra tid på mig efter det så kunde beta henne en halvtimme. Jag är så himla sugen på att börja plugga nu, nästan så man vill att sommarne ska va över haha.


slapp och medryttare på g

Idag har jag gjort något som jag väldigt väldigt sällan gör, har kollat på serier i min ensamhet från kl 9 imorse till halv 4 på dan! haha och jag blev inte rastlös eller fick ångest. I vanliga fall skulle jag väl klara en timme men nää min kropp ville tydligen slappa idag. Haha men det kan va bra att sitta still ibland också.

Åkte iaf till Moa vid 4 och idag red inte jag utan min nya medryttare. Hon har ridit Moa en gång innan men då va inte jag med så det här va första gången jag såg henne rida Moa. Och det gick jättebra! Hon rider väldigt bra och Moa verkade trivas med henne på ryggen. Jag har aldrig velat haft medryttare pga att jag känt att det skulle vara så svårt att hitta nån. Jag vill liksom har kontroll över Moa hela tiden och har känt mig "rädd" för att någon annan ska ta hand om henne. Men eftersom jag ska börja plugga i höst behöver jag avlastning i tid och pengar. Det va min faster som rekommenderade Madde och på så sätt känns det väldigt tryggt. Jag litar på min faster och det kändes väldigt bra idag så det här kommer nog bli kanon! 

Gymmade efter stallet också, blev ben och rumpa. Blev alldeles skakis i benen efteråt, träningsvärk imorrn??



SQUASHLASAGNE

Receptet hittar ni här. Ja la dock till aubergine och champinjoner för att få den ännu matigare.


Sparrisomelett med rostbiff

Ingredienser
2 ägg
2 skivor rostbiff
1/2 tomat
1 salladslök/scharlottenlök
Några sparrisar
Örtsalt
1msk kesella (kan uteslutas)
Lite parmesanost

Koka sparrisen i 3min. Skär sedan i bitar. Skär även tomat, lök och rostbiffen i bitar. Blanda med övriga ingredienser. Mixa med stavmixer (behövs inte om man inte vill men jag tycker det blir mer blandat då). Stek i stekpanna.





stall

Dags att bege sig till stallet. Har hunnit steka lite i solen. Moa ska ridas på volten, lösgörande arbete. Efter det är det dags att åka till nästa stall i upplandsväsby och rida för Suvi. Är väl hemma igen vid 9 ikväll. Så det blir ingen mer update förrän senare. 


I need your love I need your time When everything's wrong You make it right

Såg precis när mästarnas mästare sitter i sittande stolen i 12min! Att de orkar! Undra hur länge jag skulle orka stå  sådär i press och tävling?

Jag har iaf jobbat idag och drog direkt efter det till stallet. Red ut med Sara och vi red runt på lite nya ställen så det slutade med att vi red 1 och 1/2h. Moa va skitglad och fick lite dampryck i galoppen. Jag red runt ängrna på slutet och hoppade över terränghindrena och det tyckte hon va superkul! Va första gången vi gjorde det. Nästa vecka jobbar jag bara tre dagar, dock så är det mördarpassen på 9 och 1/2h men jag kommer hinna träna bra på mina lediga dagar iaf. Nu ska jag fortsätta kolla på vampire diaries. Det här är varför jag aldrig brukar kolla på serier, för jag blir helt fast och det förstör min sömn. Varför skulle jag börja kolla på skiten förrrrr??


words















if it doesn't challenge you it doesnt change you

Jag fattar inte varför jag är trött i benen när jag gymmade armar och mage? Har knappt gjort något ansträngande alls med benen idag, lite skumt.. I stallet red jag ut med Hanna iaf. Hon fick rida Moa och jag hade lovat Anna att rida Carla vilket var första gången. Dock skrittade vi bara men det blev väl en timme iaf. Vi fick en mysig tur med gött väder. Moa blev en rosa prinsessa med lindor och schabrak efter Hannas order. Haha så söt så!  Vi betade hästarna en stund efter ridturen - jag, Hanna och Saida. Sen begav jag mig hem och har ätit mig mätt på gratäng, ni ska få receptet sen. Nu ska jag kolla ett avsnitt av vampire diaries och ställa klockan, jobb kl 8 imorrnbitti!




Min egna lilla hälsohylla

Så pappa nu kan du sluta klaga på att det är rörigt i skåpen pga mig! 





is it me yo´re looking for?

Godmorgon! Va en riktig tråkmåns igår och orkade varken gå ut eller gå på fest, var verkligen inte på humör, satt hemma och kollade på Bröderna grimm istället. Hahah men jag är pigg och glad idag iaf :) Blir en trip till lyckås för att lämna tillbaka ett bett, hittade ett bättre och billigare (mycket billligare!) kandarstång på hööks som jag beställt hem. I eftermiddag ska jag rida ut med Hanna men jag ska rida Carla och Hanna tar Moa. Annars ska jag förska träna och sola och vila upp mig inför morgondagens jobb. 


Nytt på g

Behöver verkligen lite nya träningskläder så klickade hem det här från gymgrossisten. 




Jobb, jobb, mera jobb

Godmorgon! Är inte alls taggad på att jobba men imorrn är jag ledig iaf. Åker till Moa efter jobbet och ikväll blir det ev utgång, bror på om jag orkar. Ni får bara en kort uppdatering för mkt mer än såhär hinner jag inte skriva. Hoppas ni får en trevlig fredag!




hest är best

Känslan av att bara få sätta sig ner när man har rört på sig i massa timmar är obeskrivlig, haha. Jag vet inte hur jag tänkte med gymmet, röd dag=stängt. Så jag kör på en joggingtur och lite ben och rumpövningar här hemma istället. Dock väntar jag nån timme med det så kroppen får vila lite. 

Lektionen för Anna imorse gick väldigt bra. Annica masserade henne innan och det brukar alltid hjälpa till lite i rörlig- och smidigheten. Började med de här halt-galoppövergångarna som satt ritkigt bra idag. Väldigt lyhörd både fram och tillbaka. Efter det blev det lite öppnor och slutor men vi körde öppna längs halva långsidan, 10-metersvolt och sen diagonal sluta ur det mot medelinjen. I öppnn kändes hon rörlig och lätt att flytta, jag önskar lite mer energi, inte mer tempo utan mer takt. Slutan får jag fibbla lite med innan den sitter helt, vilket blir sista biten och då istället tappar hon lite motor. Så det får vi öva mer på.

Vi avslutade med skritt-galoppövergångar där jag flyttade henne undan innerskänkeln i skritten då hon just nu gärna vill göra halt eller galoppera. Hon lär sig fort och vill gärna vara före med övningar. Men efter några gånger fattade hon att hon skulle skritta och inte göra halt som första övningen. Så det satt fint sen. Annars kändes hon väldigt positiv, framåt, lyhörd och bakkärran jobba på bra. Är supernöjd med henne (Y)


Inte tagen idag



-


true love doesn't come to you it has to be inside you

Alla normala människor sover väl vid det här laget, röd dag som det är. Själv ska jag bege mig till stallet och rida för Anna. Börjar sen jobba kl 11. Tänkte eventuellt gymma efter det men det bror på hur trött jag är. Dagarna går så fort, snart är det redan ett år sen jag tog studenten!


Tur att man är född i oktober då ;)

Ridit

Kom hem från stallet för en liten stund sen. Red Moa i ridhuset med kandaret. Tränade bland annat på halt och galoppövergångar men på raka spår den här gången. Fortsatte med lite öppnor och slutor och avslutade med lite travökningar och samlande travarbete. Gick riktigt bra! Vill få fram lite tydligare övergångar i galoppfattningarna och mer aktivitet i öppnorna och slutorna. Emellanåt trampar hon riktigt bra och sätter sig bra men hon behöver orka gå där längre. Är riktigt nöjd med travökningarna på slutet då kom hon verkligen igång och blev väldigt rörlig i bogarna osv, Imorgonbitti får hon massage innan jag ska rida för Anna. Köpte även en nytt stångbett till kandaret som vi ska prova imorrn. Ett smalare än det hon har nu. Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen. 


Köpte de här shortsen från bikbok idag. Tror jag ska ta och köp linnet också.

Proteinbars med chokladsmak

Första gången jag gjorde proteinbars och de här blev riktigt goda.

Recept
4 dl glutenfri havregryn (eller vanlig)
0,5 dl hackade nötter, jag ahde pecannötter
2 dl proteinpulver med chokladsmak jag blandade dock mitt vanliga proteinpulver (ca1,5dl) med 0,5dl raw kakao
2 msk riven kokos
1-3 msk kokosmjöl
0,5 dl Renee voltaire choklad- och hasselnötssmör.
0,5dl mandelsmör
1,5 msk honung eller agave sirap
0,75 dl soyamjölk eller annan mjölk.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och alla blöta i en annan. Häll sedan i det blöta i det torra och rör om ordentligt. Klä en form (ca 15X15) med plastfolie. Häll i smeten och täck även smeten med plastfolie. ryck ut så det blir jämt överallt. Lägg in i kylen över natten. Håller i kylen 1,5 vecka och frysen 2-3 månader.

Inspiration tagit här ifrån.


Joggingtur!

Började morgondagen med en springtur. Tycker alltid det är extra jobbigt att springa på morgonen, det tar en stund innan min kropp kommer igång så måste verkligen kämpa i varje steg. Sprang en halvtimme, vet inte riktigt hur lång sträckan är men ska kolla upp det. Efteråt blev det stretchövningar, jag tror jag får skjuta upp det där med spagaten, haha 3 veckor? Vi säger minst en månad till haha. Nej nu ska jag gå till bussen så jag inte missar den som sist. 

 

Middagsrecept - Kycklingburgare med glutenfrittbröd och avocadoröra

Kycklingburgare

500g kycklingfärs
1 ägg
2 msk sweet chili sås
1 lök
Salt och peppar

Recept på glutenfritthamburgebröd hittar ni här

Avacadoröra

2 avocado
1 tomat
1/4 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
2dl alpro soya yoghurt
1 tsk gurkmeja

Gör såhär:
Mixa alla ingredienser till kycklingburgaren, eller blanda allt för hand  i en skål (men det är lättare med en mixer). Forma till biffar och stek i stekpanna tills det är helt genomstekta. Mosa avocadon med en gaffel i en skål. Hacka tomat, rödlök och vitlök och lägg i skålen. Tillsät yoghurten och gurkmejan. 


HÄRLIGT!

Första solningen, så himla härligt! Som man längtat efter värme! Man kanske kan få bli lite brun i sommar?


you're never too young to dream big

Idag är jag ledig men har en del grejer jag måste göra så dagen lär gå åt. Tänkte börja med gymmet, armar och mage. Sen blir det en tripp till Lyckås för att kolla på bett till kandaret, lånar ju bett och skulle vilja prova ett smalare bett på stången som är så rakt som möjligt. Måste åka till Ica också. Baka bröd, sola och rida Moa ska också hinnas med. 


Recept - glutenfri pizza

Tog vad jag hade i köket och slängde ihop en nyttig glutenfri pizza. 

Pizzabotten 1-2 portioner
1,5 dl mandelmjöl
1dl glutenfri havregryn (mixa själv till ett mjöl)
1tsk chiafrön
1 tsk oregano
1,5 msk olivolja
0,75dl vatten
Salt
1/2tsk bakpulver
1,5 msk proteinpulver (använder hampas)

Värm ungnen på 200grader. Blanda alla ingredienser till en geggig smet. Bred ut i en pajdegsform (30cm i diameter). Grädda i ugnen i 10 min. Ta ut och vänd på den och lägg istället på en vanlig plåt. Lägg sen på valfritt tillbehör. Jag hade på tomatsås, lök, paprika, tomat, fetaost, sparris, pinjenötter och basilika. Sen in i ugnen igen i ca 10-15 min. 






Smoothies

Smoothies är perfekt som mellanmål, enkla att göra och den kan innehålla massa vitaminer, mineraler och proteiner. Här har ni ett exempel på en smoothie som jag kokade ihop häromdan.

2 passionsfrukt
1 banan
Några stycken vindruvor
2dl soyamjölk/havremjölk
ca 1/2 tsk vaniljpulver
1 och 1/2 msk proteinpulver (använder mig av hampas)

Mixa allt tillsammans med stavmixer eller annat. 


DO IT BIG OR STAY IN BED

Godmorgon! Träningsvärken biter ganska bra i benen efter lördagens löpträning och skivstång igår. Idag blir det vila från träningen. Ska alldeles strax åka till jobbet. Efter det åker jag till Moa, tror jag ska tömköra. Det jobbigaste med våren är att de måste betas in. Det är mysigt i 10 min men sen är det ganska långtråkigt. När jag gick i skolan brukade jag plugga medans jag betade hästen, men nu får jag väl hitta på något annat.





SUNDAY

Försökte mig på att sola lite men det blåste ganska mycket så det blev inte så länge. Ska strax åka och hämta upp Peppe som ska hänga med till stallet. I eftermiddag är det voshtime som gäller med Ebbus och senare ikväll skivstång. Det är min söndag det.


Snart kan man gå i shorts och linne!

Proteincheesecake med jordgubbs & chiafrötopping

Här har ni ett recept på nyttigare cheese cake som jag provade att baka igår. Blev riktigt god. Nästa gång skulle jag dock välja att ta lite mindre keso och lite mer kesella. Jag fick också tillsätta lite vatten i båttendegen för att få den att bli en deg. Sen använde jag inte proteinpulvret då jag inte hade det men la till 1/2tsk vaniljpulver istället. Jag hade även en för stor form så kakan blev lite plattare men den smaka gott ändå!

Receptet är taget här ifrån

Proteincheesecake med jordgubbs & chiafrötopping

10 bitar

Botten:
1,25 dl mandelmjöl
0,75 dl riven kokos
1,5 msk kokosolja (jag använde Kung Markatta)
1,5 msk Stevia strö

Fyllning:
250g minikeso
175g lättkesella
150g cream cheese 12%
1 ägg
1 äggvita
1,5 msk färsk limejuice
rivet skal av 1 lime
1 rågad skopa (ca 35g) whey vaniljproteinpulver
2 msk stevia strö

Topping:
200g färska jorgubbar eller andra bär
2 msk chiafrön

1. Sätt ugnen på 175 C. Blanda ihop ingredienserna till botten (gärna med händerna) och tryck ut i en 24 cm pajform med löstagbar kant. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.
2. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och mixa smeten slät med en stavmixer.
3. Häll smeten i pajformen och grädda i ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills kakan stelnat. Det gör inget om det spricker lite. Ta ut och låt svalna lite.
4. Mixa jordgubbar till en puré med en stavmixer leller i matberedare. Häll i chiafröna och låt stå i ca 5-10 minuter. Häll sedan toppingen över kakan och låt stå i kylen över natten.


Hahah

När jag och mamma va inne på ica och handla en snabbis lämnade vi hunden i bilen. Vi drog ner rutorna några centimeter. När vi kommer tillbaka är båda rutorna helt neddragna och Zacke står glatt och tittar ut genomsfönstret. Hahah asså han måste på nåt sätt lyckats kliva på knappen som vevar ner rutorna innan vi hann låsa bilen. Tur att han är för feg för att hoppa ur och att ingen biltjuv va i närheten!


Hahah tillräckligt med luft fick han allt iaf ;)

På med skorna och häng med på löpträning!

Nu kör vi löpträning ute!

Uppvärmning:

2-3 km jogging


Benövningar

Mät ut en sträcka, jag mätte upp lite olika beroende på vilken övning jag körde. Välj själv beroende på hur tränad du är. 

Spark i rumpan på vart tredje steg 50mx2

Höga knän i vart tredje steg 50mx2

Spark i rumpan på varje steg 40mx2

Höga knän i varje steg 40mx2

Utfallgång  30mx2

Grodhopp (i rörelse framåt) 15mx2

Hopp på ett ben (höger) 15mx2

Hopp på ett ben (vänster) 15mx2

Knäböj 10stx2


Avslutar med att springa allt vad jag har på 50mx2

Kör en övning, vila genom att gå tillbaka till utgångsläget. Sen kör du igång igen.

Sen stretchning ordentligt såklart!


Bild lånad från google

Lördag

Godmorgon! Kom hem vid 5-tiden imorse, lyckad utgång. Precis slängt i mig en ordentligt frukost. Har inga speciella planer för idag. Solen är ju framme så man kanske ska ta och sola lite? Ska iaf träna och åka till Moa ikväll. Känner faktiskt för att bara va hemma och mysa med familjen senare. Grilla vore ju mysigt. Ja vi får se ;)



Sovmorgon

Så skönt det va att få lite sovmorgon, det är inte ofta det händer. Min faster och en vän till henne tar hand om Moa idag och rider henne. Hon ska nämligen provrida Moa för eventuellt rida henne en gång i veckan. Kommer behöva mer hjälp i veckan sen när/om jag börjar plugga i höst. Men det tar jag då. Börjar jobbet 11 idag och slutar 20:30 och senare ikväll är det utgång som gäller. 


Ta kort på dig själv!

Tycker det är jättebra att ta kort på sin kropp om det nu är så att man försöker gå ner eller upp i vikt, mer muskler eller vad det nu kan va för att se om det händer något. Ibland känns det som om det inte händer någonting fast det kanske egentligen har gjort det. Det kan ge motivation och lite extra styrka att fortsätta när man faktiskt ser att det hänt något. 

Den första bilden är tagen nu och den andra för nån månad sen. Lite skillnad är det och egentligen har jag inte haft tid att träna så mycket men däremot har jag börjat lägga om kosten vilket också påverkar påbyggnad av muskler. Jag strävar egentligen inte till att bli superbiff men muskler är alltid snyggt ;)


Nu

Cirkus en månad sen

you stole my heart like a thief in the night

Tjääna! Kom precis från stallet, red för Anna. Fortsatte lite med de här halterna och övergång med rättvänd och förvänd galopp som vi körde sist. Hon va mer på bakbenen och framme för skänkeln men hon vill gärna smyga iväg framåt i halten så fick vara jättenoga med att hon skulle stå stilla. I traven jobbade vi bland annat med öppnor och slutor längs långsidan, så som i MSV C:1an med 10-metersvolten. Det som bland annat behöver jobbas på nu är vänster bakdel som gärna vill skjuta inåt, samlingen som behöver bli mer "sättande" och så ska vi börja öva lite programdelar på MSV C. Är så himla kul att allt bara går framåt med henne, hoppas det håller i sig så kommer vi noga klara det här dressyrprogrammet galant ;)

Skulle egentligen börjat jobba nu 11 men till min lycka frågade de om jag ville börja 16 istället. Så skönt, då kan jag dra och gymma innan. 




Lövbiff med sallad och fetaoströra

Enkelt, nyttigt och gott middagrecept. Lövbiff med sallad och fetaoströra.

Sallad:

Bladspenat
Groddar
Tomat
Purjolök
Valnötter
Pumpkärnor
Olivolja med citronsmak
Örtsalt
Lite honung

Fetaost röra:
Ett fetaost paket
5dl turkisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
3dl riven gurka

Lövbiff
Halluomi
Sparris

Gör såhär: Blanda ihop allt till salladen. Mosa fetaosten med en gaffel och pressa vitlöken, blanda me resterande ingredienser. Stek lövbiffen på högvärme i nån minut på varsin sida med grillolja/grillkrydda. Stek halluomin. Koka sparrisen i 3min. Färdigt att servera!





Hi future husband

Hej min framtida man!

Jag vill att du ska se ut såhär:


Såhär


eller såhär


Tack på förhand!
Din framtida fru.

im your biggest fan I´ll follow you until you love me

Förlåt för dålig uppdatering men så är det när man inte har tid. Igår var det ju valborg och det firades med tjemiddag och hemmafest för min del. Drog dock hem vid 1-tiden då jag skulle upp och jobba idag. Så alltså jobbat idag och efter det stallet. Är ganska trött nu så ska nog bara ta det lungt innan det är dags att krypa till kojs. 





RSS 2.0