NY HEMSIDA/BLOGG

Nu min kära vänner, är det slutet för den här bloggen. Nu är den nya bloggen fixat!

SÅ BESÖK MIN NYA HEMSIDA/BLOGG!!

http://megamoa.blogg.se/
http://megamoa.blogg.se/

Ny blogg/hemsida påväg!

Jag håller på att fixa en nya hemsida/blogg så snart kommer jag använda mig av den istället för den här. Säger till när den är klar och vad den heter för ngt.

GOD JUL!!

God jul allihoppa! Hade morgonfodringen imorse och efter det så red jag en stund i ridhuset. Försökte träna lite tempoväxlingar och övergångar. Moa skötte sig fint, det är jag som måste komma under fund med hur jag ska rida henne på bästa sätt, men det känns som det går bättre och bättre för varje gånga jag rider henne. Snart ska vi åka till strängnäs där vi kommer fira julen med släkten. Det blir nog ingen mer uppdatering idag. Ni får ha en trevlig jul sålänge!


God jul
önskar
Elin och Moa

Dan för doppardan

Oj, är det redan julafton imorrn? Tiden bara flyger iväg. Idag har mamma och jag julstädat, julpyntat och slagit in lite klappar. Jag har precis kommit hem från stallet. Jag red ut en sväng och mamma gick med. Det blev bara skritt eftersom det var första gången och Moa inte är van vid att rida ut, men hon var duktig och lugn. Ikväll kommer mormor och morfar hit och äter middag med oss och så ska vi kolla på uppsittarkvällen.

Bilder från idag :)
JULLOV!!

Äntligen är det jullov! Dagen började med att jag tog bussen till skolan. Det delades ut lite busskort och sen var det avslutning i aulan där några sjöng. Efter det kom Annica och hämtade mig och vi åkte upp till stallet. Annica red Moa idag i ridhuset och sen skrittade hon av henne en stund ute. När vi var klara i stallet så åkte jag med mamma och köpte lite julklappar och mat med mera. Det har verkligen varit svinkallt idag, jag har knappt kunnat andas. Usch det är för kallt nu tycker jag det är tom kallt inne så man knappt kan sova på kvällarna. 

Bildbomb från idag på Annica och Moa :)
Sitter här...

Sitter här i skolan och väntar på att mamma ska komma och hämta mig. Det sista provet för terminen är nu avklarat även fast det inte gick som jag hoppats så är jag glad att det är över nu. Det är bara en dag lvar sen är det jullov. När jag tänker på lov så tänker jag att man ska ta det lugnt och slippa allt som har med skolan att göra men nej så är det tydligen inte. Jag måste plugga endå även fast det är lov fast det blir ju minder plugg änn vanligt så är väl glad endå ;) 
 
Vid 5 ska jag åka upp till stallet och sen rida Moa en kortis om vi nu får plats i ridhuset. Vid den tiden brukar det vara proppfullt för att det bara är ledigt för privatryttare mellan 6-7 så då kommer ju alla tränga in sig där då. Annars kan man rida innan klockan 4 men det hann jag inte idag så då får jag hoppas att alla rider ut idag istället. Jag känner mig så glad just nu, det känns så himla roligt och jag  är supertaggad på att komma igång och träna och förhoppningsvis kunna tävla sen i vår.
Moa :)

Jag är helt slut. Haha den som säger att det inte är någe jobbigt att hålla på med hästar har antagligen inte provat på det själv. Jag har varit lite dålig på att träna den senaste månaden men jag ska ta itag i det nu på jullovet. Det var så himla kul att vara i stallet idag iaf. Moa måste vara världens coolaste häst. Hon har varit här i två dagar och är inte heller någon häst som är van att åka bort mycket och ha andra ryttare, men så himla lugn endå. Hon är verkligen super mysig att hålla på med och jättecharmig dock lite tiggig men det ska vi nog få bort ;)

Jag kände på benet idag men jag kunde inte känna ngt då iaf, gick ner till ridhuset och skrittade och travade lite på långa tyglar och kunde inte känna att hon markerade ngt. Farmor och Classe var också med och de såg inget heller. Som sagt var det nog bara en överansträngning efter allt pulsande i snön igår. Moa blev väldigt nyfiken på allt som kunde finnas i ett ridhushörn så lite spön och gummisnoddar hade hon ner på marken, hälsa på Zacke (hunden) ville hon också göra. När vi skulle gå upp låg det en ganska stor svart grej och något annat mitt i vägen som nog många hästar hade hoppat till för men Moa skulle bestämt gå fram och nosa och kika runt där. Sen ville hon gå in i en snö hög också, varför nu det skulle vara kul?, men det ville inte jag så då fick hon inte det :P
Det känns iaf jättebra med Moa och hon är verkligen en supergullig häst.


Söta Moa


Måndag

Hejsan. Ingen uppdatering igår men det gick bra med Moa. Longerade inte henne på morgonen då vi tyckte hon kunde bekanta sig lite mer med hagen innan. Fick sen reda på att hon sprang och gnäggade i hagen men jag var hos farmor och Classe så mamma åkte upp och kollade. Masala och Nanda hade tydligen gått upp i skogen så då såg hon inte dem det var därför hon blev orolig. Men Malin och Mamma gick en lite promis med henne och det gick bra. Hon kändes däremot lite varm i benet igår men det är välidgt mkt snö nu och hon sprang ganska mkt så det är nog bara en överansträning. Malin satte på lite kyllera.

Idag kände Malin på hennes ben imorse när hon tog ut dom och hon var fortfarande lite varm. Jag ska snart åka upp till stallet så får jag se om hon är varm nu med. Jag ar varit hemme idag för hade ont i huvudet imorse men jag mår bra nu. Jag ska skritta lite lugnt i ridhuset och så får jag känna ifall hon markerar nåt. Moa verkar iaf trivas hittils. Hon är lugn och verkar gilla Masala och Nanda.


Moa igår :)

Nu står Moa i stallet

Nu har jag äntligen en häst uppe i stallet. Var kaos på E4:an, bilar som krockat och ramlat omkull, så det tog lite längre tid att komma hem sen men vi var väl framme vid 4. Hon stod väldigt stilla och lugnt i transporten. Lugn när vi kom fram också. Lite skrik blev det ibland mellan Masala och Moa men inget konstigt, det tar ju lite tid innan de lär känna varandra. Allt har gått väldigt bra hittils iaf. Imorrn ska jag upp tidigt och ta ut dem sen ska jag longera Moa en kortis i ridhuset. Känner super sug att rida just nu men det får kanske bli på måndag beroende på hur det är med ridhustider. Allt känns iaf jättekul och jag är super taggad på att rida och ta hand om en häst igen! :)


Moa

Asså shiiit

Nu känns det verkligen i kroppen. Är nervös men på ett bra sätt. Vi åker typ kvart över 11 och hämtar transporten sen kmr vi vara framme vid 1. Ska kolla hennes sadlar och köpa till lite annat från henne. Sen åker vi så vi blir väl inte framme här förrän vid 3 kanske. ÅH ska bli så spännande är skitglad just nu!! kommer ihåg när jag var yngre och jag önskade och frågade min föräldrar hela tiden om jag kunde få en egen häst. Jag fantiserade om hur allt skulle vara och hur roligt det skulle vara. Jag skulle ha en svart och ståtlig häst som hoppade över alla hinder och alla i publiken jublade osv. Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle få en egen häst men tillslut efter massa tjat så har jag snart en. Känns riktigt overkligt och min föräldrar är verkligen bäst!!!!!!!!


 

I don't always show it
but you know that I do
appreciate how much
the both of you
have helped me with my life,
love, and career
and given me all of the things
that have gotten me here.
Thank you Mom and Dad.


Bara för att jag vill göra ett tidsinställt inlägg

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Provridit 18 hästar ;)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Tror inte jag hade några
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära? Ingen som tur var
5. Vilka länder besökte du? England var i London
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Var utan häst i 6 månader och det var inge kul!!
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? När vi lämna tbx Zantiago, inte kul alls!!
8. Vad var din största framgång 2010? Att det började gå bra i Engelskan.
9. Största misstaget? första kemiprovet..
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Var förkyld någon gång.
11. Bästa köpet? Zacke (hunden) och Moa (hästen)
12. Vad spenderade du mest pengar på? hästgrejer ;P
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? När Moa gick igenom besiktningen
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Waka, waka med shakira
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare tror jag
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat :P
17. Vad önskar du att du gjort mindre? ätit mig tjock haha
18. Hur tillbringar du julen? Med familj och släkten
19. Blev du kär i år? Nope
20. Favoritprogram på TV? House!!
21. Bästa boken du läste i år? Nån engelsk bok
22. Största musikaliska upptäckten? Ingen aninge
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Money, money
25. Något du önskade dig men inte fick? Häst men får det i julklapp ist ;)
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Det var en söndag tror jag så var väl hemme och sen kom väl släkten
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja mycket
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Jaa inte vet jag
29. Vad fick dig att må bra? Mina vänner ofc, familjen och sen Zantiago när jag hade hnm i våras
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Don't know
31. Vem saknade du? Zantiago <3
32. De bästa nya människorna du träffade? Tror inte jag träffade så många ny människor.

Bara en dag kvar!

Yes, imorrn kommer Moa! Äntligen är det fredag o0ch skoldagarna är över för den här vecka :P Nu är det bara ett prov kvar sen är det jullov.

Fick en läsarfråga igår som jag tänkte svara på:

Skriven av Madde

Stackare! Du måste haft väldigt höga krav eftersom du gick igenom så många hästar. Vad är det första du tänker på när du kommer och ska provrida? Och vad menar du med exteriöra fel på hästen och vad försökte ägaren lura dig med? Tack för en bra blogg!

Ja, kraven blev kanske lite höga för den prisklassen jag letade i. Jag tar alltid med mig någon som är kunnigare än jag när jag provrider hästar som kan hjälpa till att se saker och ting. Först tittar jag på bara hästen, hur den ser ut exteriört, hur den känns i musklerna (fast det har min faster fått sköta då hon är hästmassör), sen vill jag helst se den longeras och utan någon utrustning och då tittar jag på hur den rör sig och bär sig, hur den beter sig med mera. Efter det vill jag se hästen bli riden av ägaren. Då kan man se hur den rör sig och går med den personen som brukar rida den. Så man kan se hur hästen går som bäst förhoppningsvis eller hur den brukar bli riden. Jag kollar på hur den jobbar och bär sig, hur pass bra lyssnar den på ryttarens hjälper?, ser det harmonsikt och enkelt ut?, ser den lagom ut i temperament?, hur regaerar den på olika saker i omgivningen?,  jag kollar mycket på helhetsintrycket.

När det är dax för mig att rida så är det första jag gör att bara känna på hästen liten, hur hänns gas och broms? lyssnar den på mina hjälper? Vissa hästar jag provridit har tex varit helt skänkeldöva och det är inget jag vill ha. Sen försöker jag känna hur den känns i munnen och i min hand. Är den tung, hänger den sig i mig? eller är den ganska lätt i handen och bär upp sig ganksa bra själv? Sen provar jag även sidförande skänkel och såklart hur alla gångarter är. Beroende vad det är för häst så brukar jag vilja prova lite andra skolor; skänkelvikning, öppna sluta tex.
Efter det vill jag också prova hoppa hästen och då tänker jag mycket på hur den beter sig innan hinder, suger den tag eller står den emot, verkar den tittig, tar den i ordentligt, hur pass bra hoppteknik har den med mera.

sen är det viktigt att tänka på om den kändes rolig att rida, tilltalade den här hästen mig?, tror jag att vi kommer passa ihop?, kommer jag kunna göra de sakerna som jag vill använda den här hästen till? Sen vill jag alltid prova hästen fler gånger om den känns intressant.

De exteriöra felen den där hästen hade var tex att han var lång i kroppen, huvudet var ganska lågt ansatt, rak i sitt kors och has, han hade väldigt svårt för att bära sig även utan ryttare och blev framtung. Han var ganska ung och man såg under longeringen att han hade väldigt kort steg bak och med unga hästar får de gärna trampa över lite. Min faster kände också igenom musklerna och han reagerade väldigt stark när hon klämde på rygg och uppe vid korset lite åt höger. Han var lite snebyggd och så var det några mer saker som jag inte kommer ihåg.

Det hon sa var bland annat att hon sa att hon precis lagt in annonsen på hnm men jag fick sen reda på att han varit ut på annons i mer än ett år. Det var det enda som hon sa inte var sant. Det jag egentligen menade med att jag fick reda på några saker efteråt är att vissa saker verkade väldigt skumt när jag var där, hon sa saker och nästan stressade mig till att köpa den och jag tror inte det hon sa ibland var sant. Då tänkte jag inte så mycket på det men när vi väl sa nej så började jag fundera och min faster hade pratat med en kompis som visste lite om hästen och allt verkade väldigt skumt. Vill inte riktigt uttala mig om vad det var för något eftersom jag inte vet om det är sant, det var bara en käsnal vi hade.

Jag hoppas du fått någorlunda bra svar och tack så mkt för kommentaren och frågorna!


Hästar jag provridit del 3

Efter Myggan kändes det ganska jobbigt att börja leta efter en ny häst, jag hoppades ganska mycket då att hon skulle vara bra. Men vi åkte iaf och kollade på två hästar som stod i samma stall men det var inte samma ägare. Den första var ett dressyrsto och hon var ganska trevlig. Hade ganska fint steg och var välriden. Men hon var väldigt svank. Därför blev det inte henne.

Nästa häst var raka motsatten till den första. Det här var ett skimmelsto, men för hopp. Typsik hoppryttare var hon som red hästen. Den här hästen var inte så mycket utbildad men den hade inte varit riden så mkt. Hade långt kvar i dressyren men jag tyckte endå den var trevlig och kändes som något jag kunde satsa på i framtiden framförallt i hoppningen. Vi tyckte priset var för högt satt på henne men ägaren ville inte sänka så det blev inget köp. Den här tjejen ringde faktiskt för någon dag sedan och undrade om vi ville köpa den för 20 000 kr billigare än vad dom lagt ut henne för, antagligen var det väl ingen som ville ge det första priset dom lagt för henne. Hon som hade hästen gillade mig och tyckte jag red hästen väldigt bra men nu är det ju försent. Är däremot mycket nöjdare med det här köpet som vi gjort nu.


Skimmelstoet jag provred. Bilden tagen här ifrån

Nästa häst jag provred var en valack som hette Zacke. Började tröttna på att leta häst, ville verkligen hitta någon vilket gjorde att vi tänkte börja kolla på valacker också. Det var ett sv halvlod som var efter Zephyr. Jag gillade han personlighet och tyckte han var ganska rolig och rida då. Men nu i efter hand tror jag bara att jag var trött på att leta någe mer att jag bara tänkte "nu tar vi den här". Jag strök alla fel jag såg och såg bara det positiva med hnm. Ska jag vara ärlig nu så var han inte alls rolig att rida... Men som tur är har man en underbar faster som kan allt och hjälper till att ta ner mig på jorden igen :P Nej men det var egentligen ingen häst för mig efter vad jag söker. Jag skulle inte komma så långt med hnm då han hade några exteriöra fel med mera. Är faktiskt väldigt glad nu att jag inte bra tog honom. Sen var det lite andra saker som jag fick reda på efteråt så det var tur att jag inte köpte honom. Det är inte lätt att köpa häst första gången kan man säga! man kan lura sig själv och bli lurad. Det är verkligen viktigt att ha tålamod och vänta ut den rätta. Så himla glad att jag har haft min faster som har hjälpt mig och verkligen varit jättenoga med det där!


Zacke. Bilden tagen här ifrån

Sista hästen innan jag provred var en super gullig häst som var född -05 och hette Florence. Tyckte mycket om henne och det gjorde även min faster. Mjuk och fin i munnen. Jobbade på bra och hade egen motor. Känslig och lyhörd. Men min mamma tyckte inte hon var värd priset. Jag tyckte faktiskt det men inte mamma. Hon funderade länge och tänkte precis säga ja till henne men då ringde min faster och sa att hennes kompis nog hade en bra häst för mig så då sköts det undan ett tag. Dock så blev min faster kompis häst skadad vilket gjorde att vi aldrig kollade på den och istället hittade mamma en annons på Moa och tyckte den lät perfekt. Det var hon också och jag tyckte mer om henne än Florence så då blev det Moa ist. Berättar mer om Moas provridning i ett annat inlägg.Florence född -05

Så det var alla hästar jag provridit och det är exakt 18 hästar med Moa inkluderat :) Så det varf inte precis tredje gången gilt. Efter 6 månader och 17 hästar hittade jag äntligen Moa! :)


Tisdag

Hatar tisdagar, världens längsta dag, blir så trött i huvudet och lektionerna går tok för segt. Men idag slapp jag iaf lektionerna efter lunch då vi i sociologin åkte till tingsrätten. Kom väl hem typ halv 5. Har inte gjort så mkt sen dess, lagat lite mat, kollat på när svenska damerna spelade handboll och det vart en grymt spännande match men så förlora de med ett poäng, sen pluggades det lite matte och nu ska jag se på house. Det var min dag lite kort och gott. Tråkiga inlägg I know, men snart så! på lördag blir det ändring och jag kmr blogga om det som bloggen egentligen ska handla om - mitt hästliv! :)Vanlig måndag

Hellu! Bara 5 dagar kvar :P ganska skön dag som vanligt på måndagar. Bara tre lektioner. Första lektionen hade även han som skrivit ett öga rött typ föreläsning för oss, han var skit rolig. För en gång skull somna man inte under en föreläsning. Efter det hade jag, sadia, josefin och Zena engelska nationella hör och det gick väl ganska bra. Efter skolans slut gick jag och Ebba ut med hundarna och sen var vi duktiga och plugga lite matte. Nu sitter jag här vid datan och Ebba pluggar lite till. Hon har matteprovet imorrn men eftersom jag ska med sociologin till tingsrätten kmr jag göra provet på fredag, så får lite längre tid på mig :P Men som vanligt behöver Ebba min hjälp så nu kan jag inte skriva mer. Hade det gott sålänge! ;)


Sunday!

Dagen gick snabbt idag. Idag har jag och syster tagit lite vinterbilder i snön, jag och mamma åkte upp till stallet för att kolla vad som behövs inför Moa kommer, så åkte vi och handla sen också. Hoppas den här veckan går snabbt nu, ska försöka att inte längta för då går alltid timmarna så långsamt :P Ikväll ska vi äte räkcrepes och till efterätt choklad mousse mums!

Två bilder från idag :)
Hästar jag provridit del 2

Nästa häst var ett sto ca 160. Hon var dressyrhäst men älskade att hoppa också, men inte gjort det så mkt pga ryttarens ointresse. Det var en häst med mycket motor vilket gjorde att jag inte alls gillade den. Det kändes inte alls rätt. Däremot så var hon bra bygd och gick fint men hon passade inte mig.

Har ingen film eller bild på henne.

Efter det åkte vi och tittade på ett fuxsto, fullblod. Man var tvungen att rida mycket med säte och ben annars blev hon som en kossa. När jag väl fick igång henne ordentligt så var hon ganska rolig att rida. Nackdelarna var att hon var inte lättfödd, trivdes bäst på lösdrift, orolig om hon lämnades i stallet och så var det något mer som jag inte kommer ihåg men vi kände att det nog inte kommer funka så vi skippade det.

Har inga bilder eller filmer på henne heller.

Nästa häst var ett skimelsto som var väldigt liten  ca 152 men vi tänkte kolla på den iaf. Det var en hopphäst och ryttaren var en typisk hopptjej vilket gjorde att den ine var mycket utbildad i dressyr. Pga hur den gick i dressyren och att den kändes för liten struntade vi i den också.

Nästa häst var ett sto, ca 164 hög. Jag gillade henne och jag såg kapacitet i henne. Däremot skulle inte lite mer motor skada, det gick lite för trögt ibland. Men hon var bra bygd, just då lite överviktig. Väldigt snäll och trygg häst och hon kändes som en bra första häst. Men första gång vi såg henne såg vi att hon inte var helt ren men det försvann när hon började värma upp. Hon hade haft en bogskada sen ett år tillbaka men var helt återställd. Nästa gång jag red såg vi inget av det. Det kunde kanske va så att hon bara var stel i den muskeln där homn blivit skadad. Vi tog iaf ut en veterinäbesiktning på henne och hon gick då inte igenom. Min faster som är massör och kan mycket funderade fortfrande på om det satt muskulärt och i sånna fall skulle det kunna ordnas. Så vi satte henne på inteflammatorisk medel och så skulle hon stå några dagar och sen sättas igång och ridas som vanligt igen. Jag åkte också upp och red henne lite under den tiden. Efter 3-4 veckor var vi tillbaka och den här gången var det värre. Så det blev inte henner heller. Efter några veterinärbesök kunde de ta reda på att det var inflammation i knäet.


Myggan


Myggan

Så då var det at fortsätta leta igen och nästa häst var ett fuxsto som var hopphäst. Detvar lite som skimmeln, ryttaren var inte intresserad av dressyr men däremot hade hon haft någon dressyrryttare som red hästen ibland. Jag tyckte hon kändes OK. Hon blev lite hänging i handen och lite på. Annars så kändes hon ryttinerad i hoppningen men vi tyckte priset var för högt för henne så vi köpte inte henne.
Hästar jag provridit del 1

Vad tiden har gått fort egentligen. Har letat häst i 6 månader men det känns det inte alls som. Har hunnit kolla på ca 17 hästar innan jag äntligen hittade Moa.

Tänkte jag skulle skirva lite om mitt hästletande och vilka hästar jag har hunnit kolla på.

Från början hade vi tänkt att leta efter en ny hyrhäst fast då större än Zantiago alltså en stor häst. Jag, mamma, jessica och Pernilla åkte ner till skåne för att kolla på några hästar där dom hyr ut många hästar. Vi hade innan sagt vad jag ville ha och det fanns tydligen massa hästar där som jag kunde prova. När vi väl kom dit så var det inte alls så. Många hade redan hyrts ut. Jag kunde provrida 4 st varav 2 var för små för mig. De andra två var en valack och ett sto. Valacken kändes OK. Blev lite stark och hängig emellanåt. Stoet var ganska ungt och hon var inte alls mycket utbildad. Valacken kunde var lite jobbig att hålla på med och hade svårt att lämnas ensam med mera. Ingen av dom kändes direkt bra. Provade stoet igen dagen efter men märkte att den var alldeles för outbildad och lite musklad för mig.


Stoet i skåne

Nästa provridning var också på ett uthyrningställe och där provred jag tre stycken ston. Två stycken gillade jag inte alls den ena var ett fullblod och rusade typ bara iväg och den andra var nästan skänkel döv. Ägarna kunde inte fatta varför jag inte gillade dom eftersom dom va så snäll och alla barn gilade dom. Men det var just det, hästarna kändes precis som ridskolehästar och det är inte det jag är ute efter. Fick prova ett sto också som jag tyckte sådär om. Samma sak där, den var inte utbildade i den graden jag ville ha. Jag visste endå att jag inte kan begära så mycket av hyrhästar. De har haft så många ryttare att dem hästarna lät blir "förstörda". Men hoppades endå att jag kanske skulle hitta någon som var någorlunda iaf.

de tre hyrhästarna jag provred:
Haha hej och hå vad det går!Sista hyrhästen jag provred var på samma ställe som jag hyrde Zantiago ifrån. Men gillade inte den hästen heller den lyssnade inte ordentligt på mina hjälper.

Sen efter en del diskussioner så kom vi fram till att det är svårt att hitta en hyrhäst med de kraven jag har så då började vi leta efter hästar att köpa istället. Dock så har vi en budget som måste tas hänsyn till vilket gjorde att jag endå inte kunde kolla på de allra finaste hästarna.

Allt som jag nämner nu kanske inte är 100 % rätt och jag kanske missar en del men kommer inte ihåg allt. ;)

Första stoet jag provred var Aime. Hon var ganska liten ca 155 tror jag det var, men ganska kraftig endå. Tjejen som hade henne köpte henne nästintill oriden och hade på ca 1 år lärt henne ganska mycket i dressyr. Hon var  utbildad LB dressyr och LD hopp typ. Hon var trevlig att rida. Mjuk och ganska känslig. Skulle önskat lite mer stöd på bettet då hon gärna hamna lite bakom lod. Däremot så hade hon ett rörlese fel bak vilket gjorde att min faster inte tyckte vi skulle köpa henne, det kunde ge framtida bekymmer. Lite synd var det, eftersom hon stämde in bra på mycket annat com jag krävde.

Film från när jag provred Aime.
Fortsättning följer....

Even if happiness forgets you a little bit, never completely forget about it.

Finally!! som jag har längtat efter den här dagen. Hon gick igenom besiktningen. Så nu kommr jag ha en häst till nästa helg. Känns jättekonstigt, har inte fattat det än. Ställde nästan in mig på att det inte skulle gå eftersom det inte har funkat alla andra gånger. Man blir liksom så van att den här gången vågade jag inte ens hoppas. Blev nästan chockad. Men tycker jättesynd om Linnea (ägaren) hon har haft hästen hela dens liv och det här var jättejobbigt för henne. Men hon kommer komma och rida, hälsa på och hjälpa till ibörjan och det känns jättebra. Hon är väldigt seriös och vill att Moa ska få det bra hos sin nya ägare. Skojj!!! kan inte vänta tills nästa vecka men nu blev det så och en vecka av alla 6 månader jag letat häst gör väl ingenting. Hade nästan gett upp hoppet om att hitta en häst och framförallt mina föräldrar var riktigt trötta på det eftersom de bla betalde massa stallhyra i onödan och det tar mycket tid. Men nu ser jag äntligen ljuset igen men tänekr inte bli riktigt glad förrän hon står hemma i stallet, allt kan hända.

Här är alltså hästen jag ska köpa och under är den text som fanns vid annonsen.Sto f 2001, e Campari M-Magini-Imperator säljes. Tävlad med många placeringar upp till regional LA:6/MSVC:2. Tränar mot MSVB, byten påbörjade. Mycket rolig att jobba med. Stabil även vid uteritter. I full tävlingskondition.

Sparsamt hoppad på grund av ryttarens ointresse - tycker dock att det är jätteroligt.

Okomplicerad i all hantering - att sko, lasta, klippa. Mkh ca 160.

Säljes på grund av ändrade familjeförhållanden.

Filmer
Träning: http://www.youtube.com/watch?v=eonhlxgXci4
Tävling LA6: http://www.youtube.com/watch?v=lIaSHe2TFrI

I hope life isn't a big joke, because I don't get it.

Hellu! borde egentligen sova nu men är hur pigg som helst, ska typ upp vid 5 imorrn. Idag var jag först i skolan. Sista lektionen var historia prov. Gick jättebra ,tror jag. Blev klar på 25 min. Det var precis rätt frågor så det gick snabbt. Bara för at jag säger såhär missa jag väl massa men hoppas jag får MVG för tränade som tusan igår till det här provet. Efteråt så drog jag och 5 tjejer till hem till mig och såg på The ring. Det var skoj, behövde ha lite roligt och slappna av nu. Det har varit så mycket med skolan och andra saker med hästar och allt som gjort att jag blir stressad och så. Som vanligt hoppas jag alltid för på mycket och planerar alltid allt och när det inte blir som jag tänkt mig känns det som jorden gått under och jag mår inte alls bra. Har en känsla i magen just nu att någonting inte kommer gå bra och oftast när jag känner så, så händer det något dåligt. Det känns inte alls bra. Jag är obehagligt nervös utan någon anledning och det är inte ett gott tecken.


Onsdag

Sry för ingen uppdatering igår men pluggade HELA dagen och då menar jag verkligen hela. Sadia, Josefin och Zena kom hit vid tolv sen kom Ebba också och vi plugga typ till kl halv 8 på kvällen. Efter det fortsatte jag plugga själv men sen plugga jag och Sadia tsm på telefon till klockan 1 på natten. Provet hade vi idag och det var 6 st frågor och det gick skit, tror jag iaf. Det var massa som jag pluggat på som inte kom med. Idag måste jag ist plugga Historia för har prov i det imorrn. *suck* säger jag bara. Gud va glad jag kmr bli när det är jullov.


Jag vill ha jullov!!


Plugg, plugg, plugg....

Studiedag imorrn, härligt! fast kommer behöva plugga hela dagen men iaf skönare än att gå till skolan. Idag plugga jag med Sadia och Ebba efter skolan. Ska plugga lite till med Ebba snart. Blir trött på all plugg just nu och framförallt när jag vet hur mycket jag har kvar tills jullovet. På fredag kl 7.30 ska vi veterinärbesikta Moa. Blir ett kort inlägg för jag har inget att skriva om.


Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken.

2:a advent, inte långt kvar till julafton. Måste julhandla också, men vet inte när jag ska hinna göra det. Idag var jag och provade Moa igen. Hoppade över några hinder och det gick ganska bra. Hon är ju ganska oryttinerade där men hon tyckte det var skitkul, blev jätteladdad. Jag tycker iaf väldigt mycket om henne, så nästa steg blir att ta ut en veterinärbesiktning på henne så får vi hoppas att hon går igenom. Kanske har jag äntligen en häst snart men jag vågar inte hoppas på för mycket, det har jag gjort alldeles för mycket redan...


Moa
bilden tagen
här ifrånProvridning

Har varit och provridit en häst idag. Ett sto född 2001, 160cm hög. Dressyrhäst som är utbildad tom MSV. Inte mycket hoppad pga ryttarens ointresse. Snäll i all hantering. En häst jag kan lära mig mycket på då hon är högt utbildad i dressyr. Gick jättefint när ägaren red och jag gillade hennes ridstil, hon red mjukt och fint. Var rolig att rida och inte alls vad jag är van vid om man tänker hur Zantiago var. Det är precis en sån här häst jag behöver för att utvecklas mer. Det var ovant och min sits var lite hejkon bacon ibland, jag är ju van med ponnytripp steg och utan någon motor alls. Jag behöver lära mig balansen mellan hand, skänkel och säte. Det här kändes som en jättebra övergångshäst och läromästare i dressyr för mig. Ska prova den igen men vet inte när än. Ägaren verkade dessutom väldigt ärlig och mån om var hennes häst skulle hamna någonstans vilket alltid känns tryggt som köpare.

Här kommer en film från när jag provred Moa idag"Time is what we want most, but... what we use worst."

Det är läskigt hur fort tiden går ibland. Snart kommer jag väl sitta där i min gamla gungstol, skruttig och gamal och tänka tillbaka på alla barndomsminnen. Haha nej men jag förstår faktiskt inte var tiden tar vägen. Har varit en vanlig dag idag, inget speciellt har hänt. Vart i skolan, åkt hem och pluggat sociologi, gått ut med hunden och nu ska jag plugga lite sociologi igen. Har 5 prov kvar innan jullovet. Fattar inte hur jag kunde klaga förut om jag fick någon läxa då och då i högstadiet, det var rena sommarlvet jämfört med gymnasiet!

Ja, vad ska jag mer berätta för spännande. Zacke (hunden) åt upp en halv chokladtomte idag så får väl hoppas han inte dör nu. Den var inte så stor som tur var och så är det ju knappt ngn kakao alls i sånna där så han överlever nog. Inget nytt på hästfronten ska prova den där hästen jag pratat om på lördag.


Min rygg gör ont...

Ajajaj, min rygg gör ont! Vet inte vad jag gjorde men helt plötsligt strama det till. Kunde först inte röra mig, trodde jag hade fått ryggskott. Men nu känns det lite bättre men har fortfarande ont. Hoppas det gåt över tills imorrn. Känner lite panik inför allt nu med skolan, massa prov och grejer. Kommer behöva vrålplugga i helgen, känns inge kul. Aja ska försöka kämpa in i det sista nu tills jullovet.


RSS 2.0