Nu drar jag

Ett inlägg till hinner jag med innan öknehult. Snart åker jag och jag har faktiskt fixat en gästbloggare några dagar iaf. Men hon kmr typ inte kunna uppdatera förrän i helgen. Annars kommer det vara ganska dött här men om en vecka är jag tillbaka igen! 


Filmen

Här kommer filmen från hoppträningen igår :) 

Snart åker jag till Öknehult

Hellu! 

Äntligen lite sol och värme! Det ska ju kännas att det är sommar ;) idag kmr jag vara med Nell iprincip hela dagen. Först tar vi en tur till Nacka och sen åker vi upp till våra hästar och träffas sen hemma hos mig igen. Moa kommer få vila idag, jag ska bara ta med mig lite grejer som jag behöver imorrn och fixa lite annat. Imorrn åker jag nämligen till öknehult ridläger och jobbar där tsm med Ebba. Det ska bli roligt. Min faster och syster kommer rida Moa under tiden. Bloggningen kommer därför inte uppdateras förrän jag kommer hem.

Trevlig sommar så länge! :DKommer sakna finaste moisen <3

Hoppträning på runsten

Hoppträning idag för Anneli och det gick skitbra! Jag är verkligen jättenöjd. Jag hade ett mycket bättre grundtempo än sist. Min ridning var mycket bättre, mer beslutsam och bestämd. Hon vägrade typ 2 gånger men det var för att hon hade för dåligt tempo och bakbenen var inte med. När jag drev på och höll tempot hoppade hon allt och vi fick till några riktigt bra språng. Jag själv måste dock träna lite på att följa med henne i språnget om vi kommer lite fel. Hamnar vi inte där jag tänkt att vi skulle hamna kommer min sits lite tillbaka och jag får inte till eftergiften ordentligt, som ni ser på en bild här nere. 

Moa tyckte också det var kul men hon blev jättetrött. Hon fick havre efteråt och jag har nog aldrig sett henne äta så långsamt någon gång. Det var superkul och tack så jättemycket Nell för lån av transport! :D

Här är några bilder från idag, film kommer sen :)
Midsommar och ridning

Nu är jag hemma igen. Midsommar firades på landet, vilket betyder på en ö utanför dalarö. Det blev dock ingen dans runt midsommarstången men lite fem kamp, dans, lyssnat på musik och sett andrda dansa m.m så har jag haft en riktigt trevlig midsommar. Vi åkte båten hem idag som gick hid halv 7 på kvällen direkt efter red jag Moa.

Red på volten en lite kortare stund. Jag hade verkligen bestämt mig för att rida bra och att var konsekvent och bestämd. Det gick riktigt bra och motorn kom igång. Därefter går det att börja jobba vidare så körde lite övergångar, tempovxälingar, rakriktning och ökningar. I ökningarna blir hon lite öppen i formen, jag klarar inte riktigt att hålla ihop henne där än. Något tung i handen var hon emellan åt annars var hon riktigt trevlig. Fin i formen och fin takt och tempo. Pappa tog några kort men det var inge bra ljus så de blev lite suddiga. 

Här kommer lite bilder från landet och när jag red Moa idag :)
Jag pilkar torsk


Dans på kajen


Haha ser ut som jag stryper Zacke


Jag

Jordgubbar blev det mycket av på midsommaren

Typiskt Moa

Typiskt Moa att dra av sig en sko nu när vi ska hoppträna på söndag. Som tur är så fick vi tipset om en hovslagare som bor i närheten och hon ska komma typ vid 8 och sko på Moa en sko. Jag red en kortis på volten, bara skritt och trav. Tyckte galoppen kändes lite stel och ville inte riskera nåt om det var så att hoven ömmade lite. Jag hade velat rida att hårt pass men nu blev det istället sitsträning. Försökte att bara tänka på min sits och det gjorde även att Moa ändå blev ganska fin även fast jag tog det lugnt. 

Imorrn blir det nog ingen uppdatering på midsommarafton men på lördag är jag tillbaka igen :)

Ni får ha en glad midsommar så länge!


Regn, Regn och mer regn

Vilket skitväder! Jag funderade på om jag skulle sätta på Moa regntäcke igår men dumt nog så gjorde jag såklart inte det. Jag vill rida på volten idag men det brukar inte vara något bra underlag när det regnat så mycket. Vi får se hur det ser ut så får jag väl rida lite lugnare idag. 

Det blir en extra hopplektion den här veckan, på söndag åker vi till Runsten och tränar för Anneli där. Ska bli kul :)


Ännu mer shopping

Då har hela dagen nästan gått. Jag, mamma och Jessica åkte först en tur till kungens kurva. Jag köpte lite grejer från hööks, köpte benskydd som var på rea sen även 2 par boots och 2 svampar. Vi kollade sen i lite fler affärer och efter det åkte vi vidare till Ekerö. Där träffade vi min moster en stund och fika. Nästa stopp blev vid Leif Erikssons transportfordon, alltså kollade vi på hästtransport. Det fanns två stycken som vi kan tänkas köpa. Dock får vi se vad pappa säger först. Kom hem precis och ska snart åka upp till stallet, såklart börjar det spöregna nu när jag tänkte rida -.- 

Det här köpte jag idag, det här var det sista jag tänker köpa på ett tag nu!
Transporten jag och mamma vill ha som vi kolla på idag :)
 

Hoppträning för Anneli

oppträning idag då. Jag tycker det gick ganska bra. Moa var väldigt bekväm av sig och ganska lat. Handbromsen ville inte riktigt släppa helt. Det vi hoppa var lite studs och lite bana. 

Moa behöver verkligen träna upp styrkan, hon har inte tillräckligt med styrka i hoppningen än för att klara av lite högre hinder. Hon behöver först jobba små hinder och träna upp tekniken, balansen och styrkan. Hon behöver kortas upp, bli smidigare, stabilare, hinderklok, lätt för hjälperna och framförallt spänstigare. Det här är vad vi behöver jobba på och det är inte det lättaste när man har en sådan bekväm häst som Moa.

Jag måste vara så bestämd och beslutsam och jag får absolut inte mesrida. Däremot om motorn väl kommer igång är det som att rida en helt annan häst, då är hon supertrevlig att rida och väldigt känslig och lyhörd för hjälperna. Idag tyvärr kom inte motorn igång och det blev kämpigt både för henne och mig. Jag tror dock att hon var ganska trött. Igår stod hon bara med Shirehästen som hon inte gillar och höll på och valla och var orolig för hon undrade var de andra hästarna var någonstans.

Vi fick dock till några bra språng och studsen gick riktigt bra. Dock när det höjdes lite så blev det jättejobbigt tyckte Moa, då kom mjölksyran fram. Hon har inte hoppat studs på böjt spår och det var riktigt kämpigt att ta sig över dom. Sista gången fick vi till ett ganska bra tempo iaf och hon hoppade bättre med ryggen och bakbenen. Det är otroligt nyttigt med studs för henne så det var bra att vi fick träna på det.

Jag är ändå ganska nöjd med min lilla mois och det är bara att träna vidare så ska hon nog kunna bli stark nog att klara lite högre hinder också ;)

Film från idag:

Bra hemsida

Har hittat en grymt bra sida som har många olika artiklar skrivna av Henrik Johansen. Det finns många bra beskrivningar om hästens arbete och ryttarnas inverkan m.m. Det börjar med grunderna och sedan kommer de upp till svårare rörelser. Ett tips om ni är lite fundersama över något eller vill veta mer.
 
Det går dock inte att klicka på underrubruikerna för att få fram artikeln. Det ni får göra är att skriva in i google: först skriver ni Positive ridning och sedan underrubriken som ni vill läsa om tex.
Positive riding Ryttarens sits
Då kommer artikeln upp där istället ;)

Klicka här för att komma till hemsidan :)

Lite shopping

Lite sommarkänsla i regnvädret är aldrig fel. Jag har plockat smultron och sitter nu här med en skål mjölk och smultren, riktigt mumsigt! 

Idag har jag inte gjort något speciellt. Jag och mamma åkte till lillhästen i stav och köpte ett sommartäcke och ett par ridbyxor. Sen åkte vi till handen en kortis och där köpte jag två ridtröjor. Moa red jag ut på i skogen så hon fick klättra.

Glömde att berätta att Moa inte alls gillar den nya shire hästen. När de släpptes ihop i lördags så attackera hon den som tusan, hon var på den hela tiden och hon gav sig aldrig heller. Shire hästen är däremot jättesnäll och gör ingeting. Moa som inte brukar bråka men idag när de två släpptes ihop själva så gick det bättre. Shire hästen sa ifrån nu när Moa var taskig så då tog Moa avstånd. De är inte direkt kompisar men Moa har lugnat ner sig iaf. Det ska gå där bara dom två en dag så ska vi se imorrn kväll hur det blir när alla går tillsammans.Ridbyxorna jag köpte idag, jättesköna är dom!
 
Det är Ridbyxa Jennie och kostar 570 :-

Yes!

YES! Jag ska hoppa på tisdag. Jag har verkligen varit hoppsugen. Det blir hoppträning för Anneli på hässligby. Jag har aldrig ridit för henne så vi får se hur det går. Det viktigaste är att jag håller igång hoppningen någorlunda nu under sommaren så hon inte tappar allt hon lärt sig på de halvåret jag börjat hoppträna henne hittils.
Film från Moas första "hopptävling"

Slut med godis och läsk!!

Nej, nu får det vara slut med onyttigheter!! Från och med idag ska jag ha godis och läsklöfte. Det kanske inte blir helt fullt ut då det kan bli någon liten godsak någon gång, men godisätandet SKA minskas. Om jag vill ha muskler och tränar som jag gör kan jag inte äta mig "tjock" igen. Sommarlovet är alltid svårast, men nu ska det bli skärpning med det!!!!
 

I'll keep on fighting to the end

Vad är det för väder vi får stå ut med? Det har ju regnat konstant hela dagen. Igår hade vi iaf någorlunda tur med vädret. Jag var ju med familjen och farmor och Classe hela dagen igår. Vi åkte till Siggesta gård och spelade minigolf och lite annat där. Det hade ganska häftig bana, den var lite annorlunda med måånga roliga "hinderbanor". Efter det åkte vi hem till Farmor och Classe och laga alla middag tsm och sen spela vi kort. 

Imorse red jag lektion för Linnea i regnet. Jag hade lite svårt att få med yttersidan ordentligt och jag har också en tendens att sitta mer på yttersidan det var lite extra mkt idag. Jag fick köra en del på volten med 10meters volter och sen även lite flyttningar m.m. Galoppen var OK jag själv är inte tillräckligt stark i min sits där, jag kan inte kontrollera och korrigera min kropp tillräckligt bra än. Jag tappar lite i min inverkan och sits men det går framåt så snart ska jag väl kunna hantera det också. Traven funkar mycket bättre och där är jag med i sitsen och kan parera mig själv mycket lättare om jag skulle hamna fel. På slutet fick Moa en jättefin trav med jämntakt bak och en bra form. 

Det är fortfarande ganska nytt för mig att rida en häst som är så pass känslig och då menar jag inte att hon är en het häst som går framåt så fort man tar i henne eller så. Utan att hon är en väldigt väldresserad häst som lyssnar på sitsen och hela kroppens inverkan. Det är så små detaljer som jag kan göra fel eller rätt som bestämmer hur Moa går. Det är det som gör det så svårt, att verkligen kunna var medveten om sin kropp och att inverka rätt och när det behövs. Förra ponnyn jag hade lyssnade ändå inte på de här hjälperna så det viktigaste var bara att jag satt någorlunda bra med en rak rygg och följsam sits. Nu är det så många andra detaljer som jag måste tänka på.

Det är det som är så kul med att rida Moa och hon tar mig steget närmare mina mål. Jag vill uppnå harmonisk ridning med det allra finste hjälperna men vissa hästar är så avtrubbade att de ändå inte kan lyssna på de här hjälperna. Moa däremot kan det pga att hon haft en sån fin grundutbildning. Jag får kämpa som tusan varje lektion och det tänker jag fortsätta göra. Jag vill lära mig och jag har den perfekta hästen att göra det på!
Bjuder på några bilder från igår :)
 


Classe på minigolfbananFarmor och Mamma

Nu åker jag

Nu åker jag iväg med familjen och farmor och Classe för att hitta på något som jag inte vet än. Det blir en överraskning. Jag hade tänkt rida Moa imorse men råkade nog stänga av mitt alarm så vet inte om hon får vila idag eller inte. 

Det kommer en Shire häst idag till hagen som är 184cm hög. Får se hur det gårt men den ska tydligen vara snäll. Stora hästar brukar vara liten lugnare och Moa är ju ingen bråkstake heller så förhoppningsvis går det bra. Lite coolt att se en sån stor häst tror aldrig jag har sett det förut ;) Bilden lånad här ifrån

Nöjd :)

Idag gick det bra, skönt. När jag tänker efter nu så red jag faktiskt inge bra igår. Det var mitt fel att hon gick som hon gick. Bestämde mig för att backa bandet lite och jobba henne rund och låg idag. Red mkt lösgörande arbete med volter, skänkelvikningar och halvhalter och hon blev superfin. Jätterund och fin i siluetten. Känslig och mjuk och nästan inget i handen. Jag red mycket bättre än igår och om jag gör rätt gör Moa rätt. Är riktigt nöjd med ridpasset :) 


Regndag

Det känns inte som det är sommarlov i det här vädret. Det blev en sån här regndag idag där man inte gör särskilt mycket. Jag har städat, kollat på I'm number 4 med Ebba och så sprang jag i regnet. Lyckades springa ytterligare 2 sekunder snabbare idag. Snart kommer mamma och så åker vi upp till Moa sen kommer vi säkert handla mat.

Inge bra ridpass

Ridpasset gick inge bra idag. Moa verkade inte alls vara på hugget. Seg och okncentrerad nästan hela passet. Hon blev lång och gick för det mesta delen i öppen form. Det kändes inte som det var min ridning som sabbade den här gången. Moa verkade ganska trött och osamarbetsvillig. Däremot så kommer jag på nu i efterhand att jag kanske borde struntat i att få igång motorn och dressyrformen och istället jobbat henne rund och låg, tror att det hade funkat bättre.

När jag väl fick med syrran och hennes kompis att komma och fota så går det dåligt. Aja det var väl inte Moas dag idag. Tror jag rider på volten imorrn också så får vi se om hon är på bättre humör då ;) 

Bara för att lägga in nåra bilder från dagens pass så bjuder jag här på några halvkassa bilderBorde nog ha jobbat henne lite mer såhär en större del av passet

Träning

Perfekt väder att vara ute och springa i. Inte för varmt och inte för kallt. Sprang 30sek snabbare än mitt rekord (har dock bara börjat tagit tid i 2 veckor) men det gick verkligen bra att springa idag. Att ta tid när man springer är faktiskt riktigt smart. Man blir mer peppad att springa snabbare för att slå sin tid och sen kan man även se om man utvecklas något. 

Sprang 3,3km rundan och därefter styrketräning i 20min :)

Bild lånad här ifrån

Hästplanerat

Hästplanerat i sommar:
 
28 juni-7 juli
Jag och Ebba ska jobba på öknehults ridläger.

V.28 och 29 ev längre
Åker jag nämligen till ett dressyrstall och tar med mig Moa. Jag kommer jobba där och hjälpa till med gården och hästarna. Ägaren kommer ge mig dressyrlektioner på Moa. Jag har ridit för henne förut och hon är grymt duktig!  

Om ni funderar på att gå någon dressyrkurs i sommar kan jag verkligen rekomendera henne. För mer info gå in på hennes hemsida här.

6-7 aug
Terrängkurs på Runsten


Sommarkväll bildbomb!

Bildbom från idag :)
 


Varmchoklad på sommaren

Sitter här med en macka och varmchoklad, känns kanske inte sådär jättesommrigt precis. Det spöregna både när jag red och skulle åka moppe hem så är helt genom frusen. Moa fick sig en tur ut och det gick helt OK.

Hon ville inte gå igenom tunneln idag igen men det gick mkt snabbare den här gången innan hon gav upp. Jag tror jag vet varför hon tycker den är obehaglig. Hon är lite bakskygg och i den där smala tunneln ser hon inte om något kommer bakom henne. Hon tror att någon kan komma och ska jaga henne typ där bak. 

Red sen lite runt i skogen och på ängarna. Hon var lite tittig och okoncentrerad. Ibland jobbade hon riktigt fint då motorn verkligen var igång idag. Däremot så lyssnade hon lite dåligt och blev lite stark ibland. 


Konstig dröm

Asså guud vad jag har drömt mycket och olika drömmar idag. De har både varit läskiga, roliga och sorgliga. Jag hade en jättekonstig dröm, den tar typ priset av mina konstiga drömmar. Såhär var den: 

Jag skulle börja på ett gymnasium och då skulle jag bo på ett elevhem. Jag blev hänvisad ett rum. Sen visade det sig att pappa och jag skulle bo i samma rum, vet inte varför han kom in i bilden helt plötsligt. Iaf så hade han precis fått ett till barn och det här barnet var inget vanligt barn utan en iphone. Jag hjälpte till pappa att ta hand om den och med tiden så blev bara iphonen större och större. Den pratade typ inte men den var jättejobbig att ta hand om (kmr inte ihåg på vilket sätt den var jobbig) och den fick inte lämna rummet, så mitt uppdrag var typ att passa den så att den inte smet ut.

Tillslut orkade inte pappa ta hand om den för att den var så stökig så han stack och lämnade mig själv med iphonen. Då förvandlades den till en grimma och jag fick reda på att den var KÄR i mig, hahah så jag var tvungen att ha grimman på huvudet hela tiden. Den hade försökt att säga till mig att den gillade mig och det var därför den hade varit så jobbig. Asså det var en sån sjuuuk dröm.

Så nu vet jag att min framtida man kommer vara en iphone/grimma ;)

Om jag kunde drömma

Här är lite saker som jag behöver och vill ha. Såklart vill man ju ha det dyraste märkesgrejerna men om jag lyckas hitta något liknade i billigare alternativ skulle jag bli glad ;)
 

Träning - styrke (stationer)

Skönt med lite träning. Körde staioner idag, dvs olika styrkeövningar på olika stationer. Körde 1 min på varje station och 3 varv. Blev blanade övningar med både armar, ben, mage och lite rygg. Värmde först upp i 10 min och efter det körde jag stationerna i 30 min utan vila och som avslut stretching. 

Dessa övningar körde jag:
  • Utfall med hantlar: Ta ett steg framåt med det ena benet och sänk kroppen genom att böja på knäna så främsta benet är i ungefär 90 grader. Ta sedan ett steg tillbaka till utgångspositionen och upprepa övningen med det andra benet.
  • Stående axellyft åt sidan: Stå i grundposition. Greppa hantlar med armarna hängande mot golvet. Lyft hantlarna utåt sidorna till axelhöjd med bibehållet raka armar. Återgå till startposition.
  • Plankan: Ligg först på mage. Sätt i underarmarna i golvet så att armbågen hamnar under axlarna. Sätt i tårna och häv dig uppåt så att du står rak som en planka.
  • Vindrutetorkan: Ligg på rygg med armarna utrstäckta längs sidorna. Håll ihop fötterna och pendla med benen från sida till sida.
  • 3 övningar på träningsmaskinen som inefattar armar och ben (vet inte vad det kallas)
  • Upphopp och armhävning: Gör först ett upphopp alltså böj på knäna och hoppa uppåt, går sen ne på knä och gör en armhävning, antingen på knäna eller vanliga. Ta sen kraft med armarna för at komma upp igen och gör ett till upphopp och sen armhävningen igen osv.
 
  • step up: Spring upp och ner för en ramp som bilden visar. Tänk på att lyfta på benen och fötterna!
Träningsgrad: Medel
 
OBS
De flesta bilderna och beskrivningarna är lånade

Tips - få bort kåda

Moa går ju just nu på sommarbete i en stor hage och som även innehåller en del skog. Det är lätt att hästarna kletar på sig kåda från träden vilket inte är det lättaste att få bort. Ett tips är att smeta på lite matolja och låta det verka någon dag. Ett snabbt och effektivt tips!

Bilder

Några bilder som jag tog alldeles nu :)Sommarlov!!

Äntligen sommarlov!! Det ska bli så skönt, älskar sommaren! Det känns verkligen som jag förtjänar ett sommarlov nu efter allt slit i skolan. 2:an brukar vara det jobbigaste och det håller jag med om. Jag är nöjd med vad jag åstadkommigt i skolan och jag kunde nog inte jobbat så mkt bättre.
I sommar har jag mest hästrelaterade planeringar som jag tänkte jag skulle skriva lite om här sen. Annars blir det väl det vanlig skojet med familj och vännerna. Bada och sola i mängder! :D
Glad sommar på er! :D
 
Bjuder på en härlig sommarlåt
 

RSS 2.0