Oh my sweet love, you're perfect for me

Är det inte de ena är det de andra. Kom till hagen och möttes av ett svullet bakben, tänte att nu har hon väl blivit sparkat. Gick ner med henne till stallet för att undersöka saken närmare. Hon ömmade när jag klämmde och var svullen. När jag kollade närmare i karleden såg jag lite små skorpor. Sköljde ren benet och hon var väldigt röd i karleden. Så jag kom fram till att hon antagligen har fått mugg. Hon har haft den en gång förut med förra ägaren så det är ju ganska troligt att hon fått det igen. Min faster som ändå skulle massera idag kom en timme senare och konstaterade också att det såg ut som mugg. Hon tror även att hon är känsligare nu i huden pga att hon går på bete, rubbning i mag och tarm = känslig hud. Så hon skulle prata med en tjej om något som är bra att ge för magen. Men jag tvättade rent och smörjde in med helosan idag, ska köpa bakteriedödande imorrn. Även om det är jobbigt med mugg så är jag glad att det var det och inte något allvarligare. 

Annica masserade Moa också. Hon har blivit mycket bättre i höger rygg och bättre i höger nacke. Hon har fortfarnade spänningar i höger rumpa. Så jag måste vara noga med i ridningen att hon är balanserad och bär sig själv så att det inte är jag som bär henne. Men det gå framåt, jag kommer i alla fall att fortsätta massera henne varje dag där jag har gjort nu. 


Rrise above the storm and you will find the sunshine

Red lektion för Anna i förmiddags och jag tycker hon var riktigt rolig att rida för. Äntligen en tränare som hittar på lite roliga övningar. Själva övningarna i sig var väl inte särskilt speciella men det blev mycket variation och hon hittade övningar för att lösa de "problem" som uppstod. Jag förklarade även för henne att hon just nu vill skjuta ut vänster bak så det blev mycket träning på detta. Blev även fokus på styrketräning. Fick rida lite allt möjligt som ryggningar, skänkelvikningar, övergångar, olika linjer, förvändgalopp, enkla byten med mera. Moa var riktigt duktig och försökte kämpa på även fast hon inte har styrkan att orka hela vägen alltid. Det är som sagt den där vänstra bakdelen som lever sitt eget lilla liv men den ska vi nog få ordning på. Anna tyckte vi var ett väldigt fint och trevligt ekipage :)

Efter jag hade varit i stallet hann jag bara vara hemma en snabbis och sen åkte jag in till stan för att jobba. Kom hem för ca en halv timme sen och nu ska jag ta och gosa ner mig i sängen. Godnatt på er! 


Haha den här är så klockren X)

Good times, good music and good memories

Undrar när sommaren tänkte komma? Fast egentligen är det bra att det dåliga vädret kommer nu för jag ska ändå inte göra något speciellt mest bara jobba och vara med hästen. Moa får vila idag eftersom vi red lektion igår och ska även rida lektion imorn fast då för en annan tränare, Anna Baker heter hon. Har aldrig ridit för henne heller så får se hur det känns. Om inte Ebba vaknar för sent ska jag va med henne en liten stund innan jag beger mig in till stan för att jobba på donken. Jobbar 16-20 vilket jag kommer göra imorrn också. 

Sitter och läser igenom gamla dagböcker som jag har skrivit i när jag var på ridläger. Om man blir sugen på att åka på ett. Blev extra avundsjuk när syrran åker imorrn och är borta på två ridläger. Men jag är väl för gammal för sånt nu ;)


Bild från 2007 när jag var på Öknehults ridläger

Dressyrlektion för Martin

 Första lektionen efter skadan avklarades idag. Red för Martin Ågervall vilket var första gången. Jag tyckte han var jätteduktig och rolig att rida för. Jag gillade hans tänk och han fick fram en positiv ridning. Jag förklarade för honom att hon just nu gärna skjuter ut vänster bakdel och tappar i höger. Så det blev mest arbete på volten där jag skulle tänka på att driva vänster sida mot yttersidan. Det blev lite övergånger, skänkelvikningar, förvänd galopp och rakriktning också. Moa kändes rikitgt fin och allt var för det mesta så positivt så hon försökte verkligen kämpa hela tiden. Jag måste hela tiden passa vänster sidan men hålla stöd och driva på yttersidan också. Min sits var bra men ibland sjunker skulderbladen ihop så det måste jag tänka på. Det var kul att rida få rida för någon igen. Martin tyckte Moa såg väldigt trevlig ut och sånt är alltid kul att höra :) Jag tycker Moa ser fin ut i hullet nu, gräset har gjort henne gott. Det är bara att fortsätta bygga muskler nu som gäller. 

Mamma kunde bara filma en kortis då hennes minne i mobilen är fullt. Men här kommer en liten del av lektionen iaf:

Spola fram till 1.31 så hamnar bilden åt rätt håll :)
 

You have to speak your dream out loud.

Ursäkta den dåliga uppdateringen de senaste dagarna men har varit på landet. Midsommar blev inte precis som planerat. Det blev bara jag, Josefin och Ebba som cyklade till midsommarstången och myste med lite picknik. På kvällen åkte jag till landet där min familj och släkt plus Linnea var. Stannade där tills idag. Red Moa nu på kvällen. Red ut och hon var ganska jobbig ibörjan, jag hade dåligt tålamod och då går det bara sämre. Men på slutet skärpte vi till oss båda två och då gick det bra. 

Här kommer några bilder tagna med mobilen från midsommar och de bilderna på Moa är från idag :)


Josefin och Ebba


Jag 

 
Dans på bryggan

 
Moa

Jag trodde min mobilkamera tog så här suddiga bilder men efter jag tog den här bilden på Moa så kollade jag på linsen och den var helt smutsigt. Så torkade av den lite snabbt och resultatet blev såhär:


Haha linsen måste varit täckt av skit!

 

PicsTrue friends are like diamonds, precious and rare.

Glad midsommar på er! Min ska firas med vänner på Tyresö slott. Moa får softa i hagen, vilken hon säkert inte har något emot. Innnan jag åker har jag lite att göra, ska städa, duscha, baka kladdmuffins, fixa picknik med mera. Hoppas vi kan få en midsommar utan regn för en gång skull ;)

grow up, life, quote, the things that money cant buy, wisdom, words

If you don't mean what you say. Shut the fuck up!

Det blev dressyr i ridhuset på Moisen och det gick superbra. Körde rakrikting och skänkelvikning i galopp och övergånger mellan galopp och skritt. På slutet när hon verkligen hade energin uppe så jobbade jag henne rund och låg. Jobbade med ställningen, halvhalter, stora volter och skrittövergångar. Hon var superfin och jobbade på jättebra. Det låg en vatenmatta framme (utan vatten) så vi provade att gå över den och det var inget kosntigt med det tyckte Moa men hon var väl för trött för att tänka efter ridpasset. 

Annars idag så har man klarat av risk 1:an, då är det bara risk 2:an sen som måste göras också. Efter att ha suttit på trafikskolan i nästan 4 h begav jag mig ut på en springtur. Sprang ca 4-5km och efter det körda jag lite styrke. Det tar så mycket på en att springa när det är varmt, det går alltid mycket bättre att springa om det regnar eller är kallt. Jag svettas som en gris när jag springer på varma sommardagar. Moa i sin älskade sommarhage. Hon kommer nog inte gå ner i vikt den här sommaren iaf.

Happiness is not something ready made. it comes from your own actions

Slängde ihop en ny design lite snabbt tills jag skaffar nya bilder. Den andra var så vintrig. Ska snart göra risk 1:an. Sen blir det stallet. Rider i rihuset eller på volten. Om jag hinner efter det ska jag gymma med Ebba annars går jag bara ut och springer. 


Moa för lite mer än ett år sen

There is no psychiatrist in the world like a puppy licking your face.

Trevligt att solen tittat fram idag! Det vart riktigt varmt på verandan så förhoppningsvis fick jag lite färg efter lite solandes. Skrittade ujt oc klättrade med Mois, hon var riktigt pigg och ville helst trava. Det gick bra, var mysigt att rida i skogen. Brukade rida där när jag hade medryttarhäst så fick lite flashbacksv från den tiden. Annars idag har jag varit med mamma och syster i Farsta Centrum och Lyckås. Köpte några linnen på gina. 

Har busat med Zacke idag också så här är några bilder på buspojken.
Act like a lady, think like a boss

Då har man fått prova på arbetslivet också. Det gick bra första dagen på donken. Mycket att hålla reda på och komma ihåg och det blev lite misstag men man lär sig nog allt när man fått jobba ett tag. Det är väl alltid lite svårt första gången. Efter jobbet åkte jag till Moa och red i ridhuset. Det gick också bra. Tränade lite halvhalter, skänkelvikningar och förvänd galopp. Det var varmt där inne, det var inte bara Moa som blev svettig. Nu ska jag gosa ner mig i sängen och titta på en film i min ensamhet. Sov gott!


Growing up is never easy

Jag tror jag kommer få tinitus, iaf som min häst skriker! Men det borde gå över om någon vecka förhoppningsvis. Hon känner sig sååå ensam nör hon lämnar sin kära sommarflock. Även fast hon skrek ganska mycket ibörjan så var hon tyst och koncentrerad på arbetet sen när jag började jobba henne. Red ut och hon var riktigt fin. På slutet jobbade hon jättebra. Imorrn ska jag jobba på donken, det blir min första arbetsdag. Börjar 11:15 och vet inte hur länge jag skulle jobba. Men efter det tänkte jag rida Moa i ridhuset iaf. 

Åååå jag saknar skolan... Saknar att inte varje dag träffa mina kompisar, klassen, saknar att sitta på bussen, ha ångest över prov med mera. Det brukar inte vara så här när man är ledig men jag antar att jag saknar det bara för att jag vet att jag aldrig mer kommer få uppleva det igen. Herregud, känner ålderskris redan nu som 18-åring! Det går ju så fort!


Filmen

Här är filmen från igår. Mamma filma med kameran åt fel håll så därför är bilden mindre.


Tears are words the heart can't say

Regn, regn och mera regn. När ska värmen komma? jag vill sola! Moa får vila idag. Red i ridhuset igår och det gick bra. Körde det vanliga typ. Försökte tänka på att få igång bakbenen och det skummade fint mellan bakbenen när vi var klara så lite måste hon ju fått jobba. Jag tycker att hon känns ganska fin nu faktiskt, även fast hon varit skadad och vilat. Det är ju som hela tiden att förbättra kvickheten, aktiviteten och schwunget men om jag kan börja träna för någon bra här snart kanske det kommer. Jag tycker iaf att jag har henne mer stadig och rund i formen än innan hon blev skadad, jag kommer snabbare till arbete och jag tycker hon har bättre energi än innan. Något jag hela tiden måste checka är rakriktning, hon vill gärna skjuta ut vänster rumpan och tappa aktivitet på högra bakbenet. 

Köpte ett par nyra ridbyxor idag på Lyckås, hunden hade tuggat sönder ett par igen... Jag vill träna idag men är fortfarande förkyld. Kanske går en lång promenade sen om det slutar regna. 

Film från igår kommer när youtube har laddat klart och det kommer ta ett tag verkar det som..


Köpte sånna här Ridbyxa Nice Pro, Back2Back, ser snyggare ut i verkligheten.

Where there is the greatest love, there are always miracles

Känns ganska illa att jag har en vinterbild på bloggdesignen när det är sommar. Men vädret vill ju inte bli bra. Jag tänkte bada Moa och göra henne fin och ta lite fina bilder men det går ju inte om det ska vara mulet och regn hela tiden! Planen idag var egentligen att min faster skulle hänga med till stallet och massera Moa. Sen skulle hon även filma när jag red men hon fick förhinder så det får bli en annan dag istället. Åker upp i eftermiddag och rider i ridhuset, ska fösöka få mamma att filma. Ikväll är det ju fotbollsamtch för Sverige så det kanske man ska titta på.


Only real friends will tell you when your face is dirty

Jag börjar bli gammal...Om jag inte hade ett jobb nu skulle jag kallas arbetslös, då skulle det inte heta att jag har sommarlov. Så det är ju tur att jag har ett jobb nu då. 
Gick en promenad med Moa och Zacke Backe imorse, tog ca 50 min att gå den rundan. Moa skoddes och under tiden mockade jag hagen och putsade sadlarna. Nu är jag hemma och ska om en liten stund bege mig in till stan med kompisarna. Lite senare ser vi på Snow white and the huntsman. Det är min dag gott folk!


A heart that loves is always young

Dagens ridpass blev på volten. Skrittade först runt hagarna och guuud vad hon gnäggade mot en häst som står i samma hage som hon. Hon bara skrek hela tiden, asjobbigt. Men sen när vi kom in på volten och jag började jobba henne glömde hon bort det där. Jag körde lite rakrikting, tempoväxlingar, skänkelviknigar, samlad galopp och förvändgalopp. Hon var jätteduktig och hon är väldigt rolig att rida just nu. Masserade henne innan på de ställena där det behövs och stretchade bakbenen efter. Nu släpper jag ut henne helt på bete, hon får alltså inte gå in på kvällarna. Kommer väl göra det ibland när jag tycker det behövs men annars får hon sova ute. Hoppas hon inte blir trött bara. Annars idag har jag bara chillat och spelat kort med Ebba. Tänkte jag skulle ta en lång promis med hunden nu. 


The key to successful aging is to pay as little attention to it as possible.

Varför blir jag alltid sjuk varje gång jag har gått ut? Jag får alltid ont i halsen dagen efter och nu några dagar senare gör det ännu ondare. Det kanske är sant att immunförsvaret blir sämre om man inte sover ordentligt, jag vaknar ju ganska tidigt iaf även om jag går och lägger mig 5 på morgonen. Vad har hänt idag då? Jo hästen har ridits. Red ut en sväng och bara skrittjobbade och klättrade lite i skogen. Moa var pigg och glad och jobbade på bra. Efter stallet åkte jag på introduktion på Mcdonalds vilket också gick bra. Fick mest skriva på papper och lite annat. Kommer få prova jobba någon gång nästa vecka antagligen. Sen på kvällen såg jag syrrans eller hennes skolas Cabaré och efter det var det att ta in Moa. Nu ligger jag i sängen trött som vanligt.


My sister and I

I fight for you

Om min häst blev svettig idag! Nästan helt dyngsur och skummig överallt men hon var så grymt duktig min lilla prinsessa! Riktig dröm på slutet. Körde lite olika grejer som rakriktning, har börjat med lite stora volter nu, skänkelvikningar, tempoväxlingar, övergångar och lite förvänd galopp. Har bestämt mig för att börja stretcha henne efter varje pass nu, iaf bakbenen. Min faster har kommit och masserat nu en gång i veckan sen hon var frisk för att känna så att allt utvecklas bra med mera. Hon är stel i typ hela höger bak och rygg. Därför masserar jag henne varje gång innan ridpassen på ryggen på båda sidorna med liniment och höger bak gör jag ibland men ska börja göra det varje dag också så att det släpper där. Nu jäklar ska vi komma igång ordentligt och få fram den fina dressyrhästen som jag verkligen har! :)

Vad gör jag nu då? Jo nu sitter jag här forever alone i mitt rum och väntar på att Ebba ska bli klar någongång. Sen ska vi ut med våra hundar och efter det hittar vi väl på något roligt. Har varit ute och sprungit idag också, det är ju inte bara hästen som ska röra på sig ;)

Eftersom jag inte har några nya hästbilder får ni en studentbild istället ;)


Moi och fina Josefin

Don't cry because it's over smile because it happened

Då var det gjort! Det var helt awsome igår, grymt kul! Vill ta studenten igen hahah. Det blev en tidig morgon och en sen kväll om man säger så. Började daen halv 7 på morgonen och kom hem halv 6 på morgonen dagen efter. Hände ju massa grejer hela tiden, champagne frukost, avsluting i aulan, avslutningslunch, betyg, klassfika, utspirng, flak, mottagning och slutskiva. Jag är så grymt nöjde med hela dagen och jag kommer verkligen att sakna min klass. Det har kännt väldigt tomt idag och tanken av att aldirg gå på Fredrika Bremer med sin klass igen känns hel skumt.

Jag hade bästa studentdagen som jag aldrig kommer glömma. Tack alla vänner och familj för att ni va där och jag kommer sakna er NV09a!!

Bjuder på några bilder från igår ;)
DÅ KÖR VI!


Imorrn smäller det!

Imorrn smäller det! Kommer bli en lång och fartfylld dag känner jag på mig. I skolan idag fixade vi lakan som vi ska ha på flaket och sen även våra t-shirtar. Det tog en stund och efteråt drog jag och några kompisar till handen för att köpa lite grejer. Åt en glass på donken och sen drog jag till stallet. Gick bara en promis med pollen, tyckte hon behövde ta det lite lugnt. Nu har jag precis bakat en kaka till min studentmottagning imorrn. Ska snart bege mig till Ebba och färga hennes hår. Ni får nog ingen uppdatering imorrn men på lördag förhoppningsvis ;)


Så vackert!

You were created to be a champion, don't settle for anyting less

Du gamla du fria du fjäll höga nord, du tysta du glädjerika sköna.... Jag vet att ni kan höra min vackra stämma strömma genom era datorer nu och att ni viftar med svenska flaggan i takt och sjunger med. Alla är vi stolta över Sveriges national idag, eller? Hahah nej har faktiskt inte ens tänkt på att det är Sveriges national dag idag, brukar mest bli glad för att man är ledig. Men man kanske borde ta och fira den här dagen, stolt svensk som man är. Nog talat om Sverige och över till min intressanta dag.

Började med att följa med Nell på dressyrtävling i Botkyrka. Det gick sjuuukt bra, både Blackie och Nell var grymma. Dock var det en tjurkärring som dömde i första klassen och jag tror hon måste ha sovit igenom Nell och Blackies ritt. Men i LA klassen blev de rättvist bedömda och där blev de placerade två. Superduktiga!! 

Efter tävlingen åkte jag till min egna polle och red i ridhuset. Gick awsome! Hon tjurade lite ibörjan för att det var jobbigt men sen släppta allt och hon var en ängel att rida. Allt bara flöt på och hon jobbade på super! Nu är det bara att köra på och hoppas på att hon kan börja bygga muskler igen :)
Visst är dom bara för snygga!!

I don't stop when I'm tired, I stop when I'm done.

Vilken dag! Tror jag är 10 kg lättare så mycket som min kropp fått röra på sig idag. Var i stallet kl 8 imorse. Pysslade med Moa och red i ridhuset. Körde lite kortare men intensivare pass. Moa var duktig och jobbade på bra. Efter det åkte jag buss till skolan. Där träffade jag kompisarna och städade skåpet. Efter det gick jag till F&S och gymmade 1 och 1/2 h. Därefter blev deT haninge C för att köpa en kofta, halsband och mascara. Sen blev det tillbaka till stallet igen för att hämta in Moa från sommarhagen. Åkte sen hem, lagade mat och nån timme senare 
åkte jag tillbaka till stallet igen för att kvällsfodra! Nu ligger jag äntligen i sängen och ska sooooovvvvaaa ;)


My lovely friends <3

We do not remember days we remember moments

Konstigt att det alltid går lättare att springa när det är dåligt väder. Gick ut och sprang nu i regnet och det gick fort. Men det kanske är för att man vill hem snabbt?

Red Moa i förmiddags och lyckades rida ut när det var uppehåll. Moa var jätteduktig, ovanligt lydig. Red lite på ängarna och bort mot jordbro. Sen fick hon gå ut i sommarhagen. Nu så går hon bara i sommarhagen på dagarna så hon får beta in sig, dessutom vill jag att hon står inne när det är sånt här väder. Efter stallet var jag med Peppe och det var evighter sen! Vi var så himla thighta förut när vi red tillsammans. Vi har många roliga minnen tillsammans. Men det var kul att ses igen, det får vi göra om Peppe ;)


Jag och Peppe när vi hade sommarhäst 2008 på Kalvsvik

Some people feel the rain. others just get wet

Myyyys väder, eller vad säger ni? Moa kom galopperandes när hon såg att jag kom. Hon ville inte stå i hagen idag. Red i ridhuset igen, ut var ju ingen ide att rida iaf. Det gick riktigt bra. Blev som vanligt mest rakrikting, tempoväxlingar, övergångar och halter. Hon kämpade på bra och även fast man känner att hon inte riktigt orkar i galoppen så försöker hon verkligen. Hon jobabr i fin form och har energin framme. 

Efter ridpasset släptes hon ut på bete i en stoooor hage! Huvudet dök direkt ner i gräset och struntade helt i den andra hästen. Hon tänkte nog inte ens på att det spöregnade. Ska ta in henne igen vid fyra så hon får sova inne. Efter det åker jag till mormor som fyller år :)


Grääääässs! 

Things end but memories last forever.

OMG bara en vecka kvar till studenten! Haha jag vill inte. Kommer bli så sorgligt, jag vill inte sluta skolan X) Haha det är som mamma och pappa säger varje gång man sa att man hatade skolan "njut nu för du kommer sakna skoltiden när du börjar jobba sen". Att föräldrar alltid ska har rätt. Nej men lite roligt blir det väl också. 

No skola today, jag har inga lektioner. Tror inte jag har några nästa vecka heller men jag måste dit och städa skåpet. Tänkte bege mig till friskis och svettis någon gång under dagen för att biffa till mig på gymmet. Moa ska ridas och förhoppningsvis slutar det regna. Sitter här och funderar på vad man vill ha i studentrpresent. Det går lite segt men det kanske poppar upp någon idé här snart. Juste en sak till måst jag berätta. Fick jobbet på donken! Så nu kanske man kan få ihop lite fick pengar i sommar. Ska på introduktion den 12:e juni.


RSS 2.0