Trust is like a paper once it's crumpled it can't be perfect again

Äntligen kom snön, hellre det än regn iaf. Red Moa i ridhuset imorse, gick riktigt bra. Tränade mest övergångar och halvhalter. Tyckte hon va ganska ärlig och framme idag. Vil ha henne rundare i formen i högerfattningen, hon är ärligare där men nacken är bättre i vänsterfattningen. Ner till skritt blev riktigt bra några gånger, på bakbenen och  eftergift i nacken. Det är bara att öva vidare. Moa fick gå i en annan hage idag eftersom hon får styltor när hon inte har några sulor och då kan inte personalen ta in henne när hon står i hagen längst bort. Men som sagt kommer hovis på tisdag och fixar det. Åkte till jobbet efter det och kom hem för en liten stund sen. Imrorn är det globen!!


Families are like fudge - mostly sweet with a few nuts.

Första åkturen i snöväder avklarad, dock var det inte så farligt imorse. Blir nog värre imorrn. Åkte till stallet imorse innan jobbet. Proppskåpet hade börjat brinna i stallet så elen funkade inte. Reservelen lyste upp lite iaf men det var inte det lättaste att mocka. Red ut och fick sällskap av Lotta på Harry. Vi red lite i skogen och bort mot gravfältet. Det var ganska halt på vissa ställen där det va lera och blöta löv, båda hästarna halkade till några gånger. Annars klarade vi oss ganska bra. Är nog bra att det kommit lite snö med tanke på att Moa bara har brodd fram nu, bara några dagar kvar til hovslagaren kommer så hon får hålla ut! ;) Nu ska jag lalla, är helt slut. Har varit sjuuukt mycket att göra på jobbet idag. 





Nothing pisses off a control freak more than things not going her way.

Fyfan för att brodda säger jag bara! Trodde jag skulle slita av mig håret. Gick bra att brodda fram men bak fick jag bara i ett hål i varje hov. De andra var något fel på, hade verkligen fått de kliniskt rena på slutet men broddjäveln (ursäkta språket) vägrade hamna rätt. Det va gängan i skon det va fel på. Så det fick bara bli i trakterna fram. Stod i två timmar för att tillslut bara ha broddar i trakterna fram! Om jag va irriterad. Hovslagarn kommer nästa vecka så då får han brodda i alla hålen. Får väl hoppas att hon kan gå någrolunda imorrn när det ska bli minusgrader. Det har ju varit riktigt skitväder idag så blir ju inte kul om allt det här fryser på. Red inte idag, blev så arg haha. Nej men ville helst att hon skulle ridas ut men det var ingen ide i det här vädret. Klockan blev så mycket också. Men det gör nog inte henne nåt. 



 
 

You can hate but never break me

Tycker synd om våra grannar som har översvämning utanför deras hus, vårat hus lyckas alltid hamna på gränsen och klara sig undan. En bil hade fått motorstopp pga av vatten i motorn så bärgningsbilen fick komma och hämta han. Det har alltså regnat ganska mycket här idag. 

Red i ridhuset ch provade som sagt att rida i Annas sadel. Det kändes bättre, hon var mer framåt och rörligare. Hon stog inte emot nåt i galoppen iaf. Fick till några riktigt bra galoppfattningar från skritt. Hade svårt att komma ner på högesidan dock? Är precis tvärtom med min sadeln, lite konstigt. Körde på som vanligt, red övergångar, 10-metersvolter och tempovxälingar. På slutet tycker jag hon skötte sig riktigt bra, bra påskjut bak och igenom i rygg och nacke. 

Imorrn är det jobb och stallet på schemat. Om det inte regnar allt för mycket tänkte jag rida ut.

Fixade precis en header åt syrran min, blev ganska nöjd faktiskt ;)




Kolla sadel

Åker till stallet snart. Ska prova att rida i Annas sadel. Ska verkligen ta tag i det där med sadeln nu. Har velat lite fram och tillbaka, trott att den är bra och funkar. Men jag tror inte det längre. Jag vill iaf vara säker på att det inte är det.

Igår stog Moa emot i galoppen igen. Blev ganska frusterard först, det har gått så bra nu de senaste veckorna. Men det är hästars sätt att säga ifrån och Moa har den förmågan att säga ifrån direkt när inte nåt står rätt till. Då måste vi lyssna på de signalerna. Anna hämtade sin sadel som är lite vidare och då var det inga problem alls med galoppen, jag tyckte att hon rörde sig bättre också. Jag tycker det är svårt att komma ner ordentligt och att den är lite ostadig ibland min sadel. Pälsen är även uppruggad uppe vid manken efter jag har ridit. Vilket den inte alls var med Annas sadel. Min faster kände även spänningar i ryggen sist. Nu är det säkert inte just Annas sadel jag ska ha, men jag provar den idag igen och ser om det känns någon skillnad. Sadeln har ju så stor betydelse. Ringde till Mustang precis som har sadelutprovning, ska höra med föräldarna först när det kan köra och sen boka en tid. 






Dear santa, all i want is true love this christmas

Förlåt för min kassa uppdatering. Ska bättra mig. Varför kunde inte minusgraderna vänta tills nästa vecka. Moa ska skos nästa tisdag och då sätter han på broddar och snösular. Frösökte prova om det gick att få bort leran ur broddhålen men det är typ omöjligt, det sitter i som sten. Vet inte hur jag ska göra, det kommer ta en hel dag om jag ska brodda själv. Pappa brukar kunna hjälpa men jag jobbar när han slutar och tvärtom. Jag får nog försöka själv idag när jag är ledig och har någorlunda tid. Vill inte ha en skadad häst!

Ska vara med på maskeradhoppning med Moa på Luciadagen i stallet. Hmmm.. nu måste jag fudnera på vad vi ska klä ut oss till. Kanske att Moa får vara rudolf och jag tomte?? 


I love you more than life itself.

Godmorgon! Känns bra i magen idag. Är jättesugen på att rida, tur att man har häst då ;) Tänker nog bara äta frukost och sen åka upp till stallet. Rider på volten eller i ridhuset. Ikväll ska jag med Zena och Ebba på bio, Twilight! 


Konstigt att man kan älska ett djur så mycket, snart två år med den här sötnosen <3

Today I don't feel like doing anything. I just wanna lay in my bed.

Äntligen börjar det släppa lite. Har haft ont i magen konstant i natt och spytt. Har nog haft feber också, frös och kallsvettades. Har fått i mig en mandarin nu och hoppas på att den stannar kvar där, lite orolig i magen är man fortfarande. Fördelen med att vara magsjuk är att den inte håller i sig så länge. Åker inte till jobbet idag, Moa vet jag inte. Får se hur jag känner mig senare idag. Vill rida hårt i ridhuset men vi får se om jag orkar det. Just nu vill jag bara ligga i sängen och inte göra någonting. 


Noooo

Skit också! Jag tror jag håller på att bli magsjuk. Har precis den känslan, orolig i magen och spyfärdig. Det värsta jag vet är att spy och blir jag sjuk är det just magsjuk jag brukar bli.. Bläää.. Jag hoppas och ber att jag har fel.
Har jobbat och ridit idag. Red ut med Hanna på Lord i mörkret, blev en skrittur på ca 1h. Gick bra. Nu ska jag försöka sova innan jag hinner bli masjuk, godnatt!


Your heart is free, have the courage to follow it.

Den årliga julmarknaden är nu avklarad. Nu brukar julkänslorna komma lite smygande. Jag älskar julen, så himla mysig. Snart dax att shoppa julklappar!

Jag red för Anna imorse. Anna tog fram tre upphöjda travbommar. Fick variera avstånden och tempot. Hon la även ut koner på volten och så fick jag räkna travstegen mellan varje kon och till bommarna för att få in samma takt och tempo. Hon bär sig bättre i högervarv vilket gjorde det lättare att få in ett flyt även om hon är lite styvare i högervarv. Hon jobbade bra över bommarna, några gånger fick jag till den där passagekänslan över bommarna. Utöver bomövningarna körde vi galoppövergångar från trav. Vill få en lite tydligare fattning och mer vikt på bakbenen, hon blir lite lång i fattningen. Övergången ner till trav är mycket bättre. 





Sometimes when I close my eyes, I can't see.

Yey! Haha hittade mina hörlurar, låg under sängen. Hur de nu hamnade där? Jag är ledig idag och även imorrn. Sen jobbar jag fredag, lördag och söndag. Kul att det är löning, barnbidrag och familjefest i helgen, längtar...!!?
Har precis varit ute och sprungit typ 4km. Tänkte åka till stallet om nån timme, blir nog att rida ut. Kl 16 ska jag ta spruta, usch. 

Det är ju bara nån vecka kvar till horse show. Ska gå på lördagen både på förmiddagen (med mamma) och på kvällen (med Ebba, Linnea och Jessica). Eftersom jag för en gång skulle kommer ha lite pengar så kanske man kan shoppa loss lite i annexet. 

Det här vore ju trevligt om jag fick med mig hem:

Dressyrschabrak brunt och blått
Bruna Lindor
Vita strykkapor
Bruna benskydd
Brunt hoppschabrak
BR träns "kingston"
Bruna ridbyxor
Vinterjacka
Pälsglans
Pannband
Vita ridhandskar


 

I don’t suffer from insanity; I enjoy every minute of it

Jag får panik!! Hittar inte min hörlurar och jag klarar mig inte utan dom!! Har vänt upp och ned på hela huset, jag fattar inte vart jag kan ha lagt dom. Allt gick bara fel imorse, först hörlurarna. Sen kom jag på att jag har min plånbok i bilen som mamma har, där ligger nycklarna till skåpet på jobbet. Får ringa Jessica som har extra nycklar och ber henne gå ut och möta mig i skolan. Sen var det bara massa andra smågrejer som gick fel för att jag var stressad. Men jag kom i tid till jobbet iaf och resten av dagen har väl varit OK. Åkte till Moa efteråt och tänkte skritta ut barbacka men fegisen vågade inte gå utan att jag ledde henne så fick gå en promenad nedsuttet istället. 


But i still haven't found what i'm looking for

Då var det måndag igen men till skillnad från alla andra så är jag ledig idag. Kom precis hem från stallet. Red lektion för Anna och det gick riktigt bra. Blev mest övning på tempoväxlingar och 10-metersvolter. Lite förvändagalopp på slutet. Fronten börjar komma upp lite på henne och på slutet kom hon in bra med bakbenen och rörlig framtill, det här kommer nog bli riktigt bra i vår om det fortsätter att gå framåt. Nu tänkte jag gå ut med hunden och sen måste jag fixa lite annat, bland annat hämta mamma från jobbet eftersom jag snodde bilen från henne ;)


Haha!

Hoppelihopp

Idag var det hoppträning på schemat! Andra hoppträningen för Caroline. Blev lite linjer och på slutet en bana, lite små skutt sådär, låg väl på 60-70cm. Ibörjan tyckte jag att det gick OK, vi fick inte till rytmen och hon höll på och krångla lite när vi kom nära någon annan häst. Lite stofasoner kom fråm då. Hon har börjat med att ha lite svårt att röra sig ordentligt när hon behöver bajsa när jag rider, när hon fått bajsa blir hon som en annan häst nästan. Måste kolla upp det där om det är något med fodret som gör att inte tarmarna funkar som det ska, jag tror att det är höet.

Så efter hon bajsade nu så fick hon damp! Blev rajser fart/bockningar i två varv. Sen när hon fått bralla kom den riktiga Moa fram. Sista rundan blev jättebra! Fina, runda språng, härlig galopp med energi. Jämn takt och tempo, allt stämde på sista runda. Känner mig lite ringrostig när jag inte hoppat ordentligt på ett tag. Tänkte försöka köra varannan vecka nu så det blir lite kontinuerligitet i det hela. Nu är jag hemma och ska laga lite mat, är ganska trött så går nog och lägger mig tidigt idag ;)


Första gången jag och Moa hoppade (ca 1 och 1/2år sedan)

I feel good today

Godmorgon!
Kändes riktigt bra att köra bilen själv igår, härlig känsla även om det fick mig att känna mig gammal också. Stor fördel är ju att man kan dunka musik på högsta volym utan att någon klagar. Farmor och Classe kom igår och firade mig med världens godaste kladdkaka och liten present. Sånt uppskattar jag verkligen! Åkte till stallet själv på kvällen och red i ridhuset, Moa va jättefin. Tränade övergångar och tempoväxlingar ibörjan, för att verkligen få igång motorn. Lekte lite med ställningen, flyttade bogarna och bakdelen för att få henne mjuk i sidorna och igång. Hon jobbade jättebra och var rund och fin i siluetten.

Det sista jag gjorde var att träna rakriktning i skritt. Duktig där också. I vänstervarv fick jag dock passa högerbogen hela tiden, måste vara jättenoga med att hålla mig på mitt voltspår så hon inte drar sig utåt. Hon har svårare at flytta bogen till vänster, hon har svårt att få in den där högra bogen just nu. Måste träna mer på galoppfattningarna också, de har blivit i ganska fri form på senaste tiden pga att vi va tvugna att lägga om träningen. Nu känner jag dock att jag kan börja ställa lite mer krav där igen, nästa pass får bli hlavlhalter och galoppfattningar.


Gammal bild

Tredje gången gillt!

Yeeeyyyyy!!! Äntligen har man körkort!! Usch vad nervös jag va, det va länge sen jag koncentrerade mig så mycket.  Men det gick jättebra, överdrev iprincip allt jag gjorde, framförallt att titta ordentligt i alla korsningar. Är så sjukt glad just nu. Åkte till Moa direkt efter, tog pendeltåget. Red ut och hon va väldigt pigg. Blev lite över speedad ett tag så fick säga till henne, då blev hon frustrerad och pep till. Men sen höll hon sig, riktigt fin va hon iaf. Ju mer energi som kommer fram desto finare blir hon. Nu ska jag gå ut med hunden sen blir det att hämta upp Ebba på hennes jobb, sen blir det väl filmkväll som vanligt. Ska åka alldeles själv, får se hur det kommer kännas.


I don't wanna hold you if you wanna go.

Jag måste verkligen köpa nya kläder, känner mig som en lodis som går runt med gamla trasor, usch. Har ju faktiskt några presentkort och lite pengar kvar sen födelsedagen så i helgen ska jag shoppa! Idag har jag jobbat, sen åkte jag till stallet. Red ut med Emelie på Kira, vi red bort mot Jordbro i mörkret. Moa öste på och stackars Kira fick kämpa på för att hänga med Moa. Haha det är bra att de får röra på sig ordentligt. Jäklar vad hästen kan trava ibland asså, varför kan hon inte ta fram den traven i ridhuset för? Det gick bra iaf, inga älgar mötte vi!

Vi har fått svara på hundens blodprov som vi skickade in för att tag sen pga att han kliar och slickar sig över allt. Vi har provat med det mesta men inget hjälper. Nu visar det sig att han är allergisk mot kvalster! plus att han har sämre emmunförsvar vilket gör att han lättare får svampangrepp, stackars lilla Zacke. Men vi ska prova med något vaccin som eventullet kan hjälpa. Annars är det bara att försöka hålla allt så rent som möjligt.

 

A day without laughter is a day wasted.

Asså va jag trött igår eller? Jag somnade kl 18!!! haha vaknde dock 2h senare men va vaken i typ en timme inann jag somnade igen, sen gick jag upp halv 10 imorse. Det är sammanlagt 14h, haha aja nu är jag utvilade iaf. Skulle egentligen jobbat från 11 till 20:30 idag men fick börja 16:30 istället, riktigt soft. Va hos Moa under dagen. Masserade och red ut i skogen. Gick bra, hon är alltid så himla rolig att rida ut på. Det är sällan ett uteridpass inte går bra. Tränade lite allt möjligt - tempoväxlingar, sidvärts, halter, övergångar, galoppfattning i backe, lite klättrning blev det också m.m. Nu ska jag fotsätta kolla på Sydney White som jag bara hann se en liten del av imorse. 


Blääää

Jag brukar inte tro på otur (förutom A-brunnar) men jag börjar dagen med att ta sönder en spegel och sen dess har det känns som allt gått emot mig idag. Har varit ganska seg och borta i huvudet, förkyld och lite sömn. Så körlektionen imorse.. gick väl bra men jag glömde bort vissa grejer som jag egentligen har koll på. Sen hittar mamma en uppkörning i farsta som varit helt fullt innan, men då hinner någon ta den innan mamma hinner boka. Jag trodde det skulle vara varmt ute idag så tog bara en väst på mig när jag skulle till stallet. Måste vänta länge på bussarna och fryser IHJÄL.

Va tvungen att ta med mig hunden till stallet, annars skulle han vara ensam för länge. Vilket gjorde allt så osmidigt, trodde jag skulle kunna ha honom lös för det brukar inte vara så mycket människor där id den tiden. Men nu var det det plus en hund, Zacke blir så uppspelt. Han kunde helt plötslgit inte lämnas själv längre, skrek som en stucken gris när jag gick. Va tvungen att göra allt med ett koppel och en hund i handen. När jag väl skulle rida så tänkte jag ställa fram lite bommar på volten. Brukar låta Moa gå lös, fast hon står alltid stilla när jag bygger fram. Hunden släppte jag också då jag inte trodde han skulle kunna komma ut. Men det lyckas han med och smiter ut till stallet bredvid, han kom dock tillbaka ganska snabbt. Hästen får för sig att hon vill äta och går ut (finns ett ställe på volten där det är ett litet hinder som går ut) , där kliver hon över och är lös. Får panik, trodde hon skulle skena hem. Men hon stannar och äter som tur va. Asså, jag var helt bort i mitt huvud och skulle någon ha sett mig skulle hon tro att jag va hel konstig. Sen har hunden tuggat sönder kopplet medans jag red...

Nu är jag hemma och är hungrig och mår dåligt. Då ringer mamma och säger att hon inte kan komma hem ikväll, vilket betyder ingen mat. Det är alltid jag eller hon som lagar maten i det här huset. Pappa kommer hem sent. Jag har verkligen lust med att sätta mig till dukat bord idag. Haha jag orkar inte! 


Even the darkest night will end and the sun will rise

Vad dålig jag är på att uppdatera... Igår jobbade jag och sen på kvällen åkte jag med tjejerna till heron city. Vi åkte bil dit och vi var inte riktigt säkra på vägen så vi hamnade inne i stan och yrade runt, haha men det var ett kul äventyr. Fram kom vi tillslut även om det tog lite längre tid. Vi såg taken 2, älskar 1:an och 2:an var grymt bra den också. Trevlig kväll, även om jag snorade och hostade en del, har blivit förkyld :( 

Känner mig helt slut efter den här veckan när man jobbat så mycket. Även om jag är ledig idag blev det att pallra sig upp tidigt, körlektion halv 8. Nu är jag hemma igen, ska chilla en timme och sen åka till stallet. Fullt ös medvetslös!

Kan bjuda på några bilder från igår:












You are the reason that I smile

Gissa hur min dag har sett du? Jobb och stallet? - rätt svar. Fick sluta lite tidigare från jobbet, så kunde åka lite tidigare till stallet. Red i ridhuset, tränade övergångar och lösgjordhet. Gick helt OK ibörjan, kände att jag inte riktigt  kom åt henne och fick inte igenom ställningarna ordentligt, hon tröck ut vänsterbogen och ville inte släppa igenom i vänstersidan. När jag skärpte till mig och blev mer nogrann så blev hon jättefin. Hon kom igenom i hela kroppen, vissa övergångar blev tydgliga och med bra påskjut bak. Det är bara att fortsätta jobba så ska vi nog få till det tillslut. Just nu blir det mest lösgörande, rund och låg i ridhuset, då jag inte vill få tillbaka några gamla beteenden. Hon är så vädligt positiv nu så vi tar ett steg i taget. Har börjat korta upp henne emellanåt och det har fungerat bra. Har ju börjat jobba henne från marken lite smått varje dag och hon börjar bli ganska haj på det här nu. Vi kan nog avancera lite där också.





Go on and try to tear me down I will be rising from the ground.

Varför ska katter alltid gilla att ligga precis där de är ivägen? Speciellt när man sitter framför datan, tydligen så är det jätteskönt att ligga på tangentbordet. Konstiga djur...
Jag red ut idag som planerat men fick sällskap av en tjej, Anya på Zebbe. Vi red runt en del i skogen, såg en älg gjorde vi. Stog helt blixstilla bland träden och glodde på oss, hästarna märkte ingenting så vi vände direkt. Det gick väl bra annars, kom lite vilse men ut kom vi tillslut. 


Kärlek till mitt nya kingsland pannband, skön och snygg!
 

Be your own kind of beautiful

Min enda lediga dag den här veckan, bäst att försöka ta vara på den. Ska till frissan kl 11, mitt hår är katastof. Har inte klippt mig sen i våras. Åker till stallet efteråt, om jag orkar ska jag försöka mig på att träna ikväll. Kanske blir en springtur. Så ser väl den här dagen ut. Igår jobbade jag Moa från marken ute. Gick riktigt bra, det är ganska häftig känsla när hon gör det jag ber om med bara kroppsspråket. Jag skulle vilja lära henne spinn, haha vet bara inte hur man gör. Ska försöka lutska runt lite här på internet, vore ju grymt coolt om jag lyckades med det. Dressyrhäst som kan spinna, jo varför inte?

Haha hmmm tror ni jag kan få Moa till att göra såhär?


if there's no way out, then how did you get in?

Det är ju kanppt en månad kvar till horse show, ska ni dit? Jag ska det iaf, som varje år. Ska gå på lördag förmiddag med mamma och på kvällen med Ebba, Linnea och Jessica. Det bästa med att gå på förmiddagen är att det inte är så mycket folk i annexet. Det här året kan jag förhoppningsvis köpa lite mer grejer nu när jag äntligen tjänar lite egna pengar. Får snåla den här månaden så ja har lite att ta av. 

Idag har jag jobbat och varit i stallet. Red i ridhuset, tränade vidare på det som jag fick göra för Anna sist. Dvs mest smidighet och lydnad. Hon var jättefin på slutet, väldigt mjuk, rund och lyssnade på minsta hjälp. Nu ska jag sussa, godnatt!





Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går.

Godmorgon! Ser verkligen inte fram emot den här veckan, jobbar varje dag hela veckan förutom på onsdag. Stänger fyra av dagarna, uschhh. Kommer va helt slut, men lite pengar är ju aldrig fel. Idag jobbar jag dock bara till kl 16 och tänkte åka till stallet efteråt. Red ut igår, trodde hon skulle va trött efter träningen för Anna för vi körde ganska hårt, men där hade jag fel. Jag satt på en energibomb som inte ville skritta för fem öre, haha men det är jäkligt kul att rida henne när hon får så mycket energi. Hon får sånt himla fint steg och man verkligen känner hur allla muskler i hela kroppen arbetar plus att hon är så himla positiv. Dock blir det såklart mycket att rida på och hon blir mycket tittigare.







Lika som bär???

Har precis varit ute på en liten längre promenad med hunden. Även om det kan va sjukt tråkigt att gå ut med hunden ibland så kan det vara riktigt skönt också, speciellt på kvällen och med musik i öronen. Jag får tid att tänka och fundera om allt och ingenting, ingen som stör, det är liksom bara jag och mina tankar. Idag funderade jag på något som jag hade lust att skriva ner. Vet inte varför men kände att det var kul att skriva om och spara. Så då får det bli här på bloggen. Varning för långt inlägg!

Så det jag tänkte på under den här promenaden var på mig och min syster, hur olika vi är varandra. Även om det finns vissa likheter. Vissa tycker att vi inte alls är lika om vi tänker utseendemässigt och vissa tycker sig se lite likheter. Jag kan väl inte tycka att vi ser särskilt lika ut. Jag är brunett, Jessica är blond (naturligt). Jessica är lång, vilket jag iof också är men hon är längre. Hon har en smalare kroppsbyggnad än mig och snabbare ämnesomsättning vilket gör att hon kan äta precis vad hon vill utan att bli tjock. Jag däremot måste tänke ganska noga på vad jag äter annars blir jag fet som en kossa, typ. Våra matvanor är verkligen inte samma. Jessica blir lätt brun, det blir inte jag. Jag har spetsig näsa medans Jessicas är mer rund. Jessica har små och raka tänder, mina är större och snea. Jessica är snygg vilket jag inte är X) Men vi har båda ganska lika ögon, lite större, blåa. Båda har håriga (dock ljusa) armar haha. OSV.

När vi va små va Jessica den söta ungen som alla ville gosa med medans jag var den mindre söta men spralliga ungen som ville leka hela tiden. Det sitter väl lite kvar. Jag har väldigt svårt att sitta still och blir lätt rastlös. Jag vill ha mycket att göra. Jag är ganska målmedveten och planerar mina dagar. Jessica tar hellre dagen som den kommer, gillar inte att vara så aktiv. Hon tar det hellre lugnt hemma i soffan och sitter framför datan. Jessica har ganska lätt för att öppna säg och hon säger vad hon tycker och tänker. Jag har svårare för det och det tar en stund innan jag helt kan vara mig själv med folk, jag håller hellre saker för mig själv och tänker väldigt mycket. 

Jag har ganska höga krav på mig själv när det gäller att vara "duktig", altså när det gäller skolarbeten, hästen med mera. Jag kan bli väldigt knäckt om jag inte klarar av sånt, som till exempel prov. Jessica bryr sig inte på samma sätt, det är inte hela världen för henne. Hon har nog mer krav på sig själv när det gäller sitt utseende. Såklart har även jag de problemen vilket man som tjej inte precis är ensam om. Men jag tror Jessica känner mer att hon måste visa att hon är nåt med utseendet och personligheten och jag har mer varit att jag måste vara duktig för att betyda något. 

När vi spelade in filmer nör vi var små var jag "regissören" och som hade fantasin medan Jessica kunde agera och få det att se roligt ut, hon är teaterapan och jag hjärnan bakom det. Annars finns det ju andra grejer. Jag hoppar upp ur sängen när alarmet ringer, Jessica får man dra upp ur sängen. Jessica får värsta morgonfrillan, mitt ser ungerfär likadant ut som när jag gick och la mig. Jag gillar att träna, Jessica hatar att träna. Får Jessica pengar spenderar hon upp dem direkt medans jag alltid är mer för att spara. Jag gillar barn, Jessica gör det inte. När vi va små var Jessica väldigt mammig medans jag gick och gjorde saker själv. Jag var ganska bestämd när jag var liten, passade det inte mig kunde jag få raseriutbrott. Jessica var lite lugnare och snällare. Jag va jätträdd för tomen, Jessica inte alls. Jag hade alltid blåakläder på mig och Jessica alltid rosa. OSV.

Men vi har våra likheter också. Vi har ganska lika musik och filmsmak. Vi älskar tacos, djur och julen med mera. Även om vi inte alltid är så lika och bråkar så har vi alltid kommit bra överens. Vi kan umgås med varandra och varandras vänner. Vi har gjort det mesta tillsammans och hållit ihop. Nu får jag nog sluta skriva innan den här texten tar upp hela bloggen. 

Vad tycker ni? Syns det att vi är syskon?










Every second is a chance to turn your life around

Godmorgon, Tomas Ledin va grym igår. 60 år och still ging strong, haha. Jag och Jessica drog väl ner medelåldern lite om man säger så. Han spelade några gamla dänger och även lite nytt. David Lindgren var med och fick spela en ung Tomas Ledin när det berättades lite om Tomas historia. Nämen det var riktigt kul faktiskt, man kom ihåg låtarna och det va bra drag i publiken. Uppskattat av ett gammalt Tomas Ledin fan ;) Tack Farmor och Classe för igår!

Idag blir det att rida lektion för Anna och eftermiddagen ska spenderas med Ebba voshan.









I natt är jag din

Är sjukt trött, haha på en fredag kväll INTE OK. Piggnar säkert till snart. Har jobbat som vanligt. Moa får vila, var där och mockade. Ikväll blir det att uppleva gamla minnen, jag, syrran, farmor och Classe ska kolla in Tomas Ledin konseren. Min och Jessicas idol när vi va små, haha vi kunde alla låtar utan och innan. Haha men det ska bli kul. 





RSS 2.0