I'm too fabulous to fit in.

Känner att mina inlägg blir sjukt tråkiga och korta men det händer inget speciellt i mitt liv just nu, så ni får stå ut helt enkelt ;) Red min lilla plutt imorse i kylan, red ut med Emelie men det gick bara att skritta. Efter stallet blev det jobbet. Fick utbilda en tjej idag igen, ganska kul men krävande också. Känner mig som en liten minichef. Kom hem för en liten stund sen. Nu ska jag sova, man blir verkligen helt slut efter sånna här dagar.


Respect your parents, they pay for your internet.

Nu känns det verkligen som den kalla och mörka årstiden börjar, mörkt redan vid 4. Red Moa imorse i ridhuset. Blev lite övergångar, tempoväxlingar och rakriktning med mera. Gick bra tycker jag. Åkte sen till jobbet, skulle egentligen inte jobba idag men de ringde in mig. Lite extra pengar är ju aldrig fel. 

Learning is a gift even when pain is your teacher.

Man måste va lite smått galen om man rider ut i storm och med en häst som iprincip vilat de två senaste dagarna, men jag överlevde iaf! Jag satt på en tickande bomb och ordet skritta exicterade inte alls i lilla pollens huvud idag. Vågade mig inte på att galoppera ute, det hade varit att leka med döden. Så red in i ridhuset en stund och galopperade av henne. Hon var riktigt fin i ridhuset, körde lite tempoväxlingar, byten och förvänd galopp sen fick det vara bra. Annars idag har jag övningskört och tränat, nu blir det att gosa ner sig i sängen med en film. 
Kort och gott

Hann inte uppdatera igår, jobbade nästa hela dagen och efter det var jag i stan med några vänner. Idag har jag också jobbat, red Moa imorse i kylan. Va -7 grader när jag åkte till stallet. Nu är Nell här, det blir myspys framför Beck. Faith makes things possible not easy

Om jag hade gått i skolan hade jag varit glad över det kommande höstlovet men nu gör jag ju inte det så jag får vara glad över annat istället. Jag red Moa imorse. Red i ridhuset och tog fram lite bommar. Moa tycker alltid det är kul att få skutta lite. Det gick bra. Använde en övning där hon får variera galoppsprången. Hon har verkligen blivit bättre på att bedömma avstånd och anpassa galoppen efter avstånden, vilket hon inte alls kunde när jag började hoppa henne. Då flög benen hit och dit.

Efter ridpasset kom Petra och laserbehandlade henne. Vilket var första gången. Moa tyckte det var jätteskönt. Hon reagerade inte så på något speciellt ställe. Däremot var hon lite spänd i vänster hals och på bogarna, så där skulle jag massera. Annars skulle jag vara rädd om henne sa Petra, det är ovanligt att en häst inte reagerar mer på nåt ställe. Red ut en gång i somras med Petra efter skadan. Petra tyckte Moa hade satt massa muskler sedan sist hon såg henne, hon tyckte hon såg väldigt fin ut. Så det var ju kul att höra, även om vi har en del kvar tycker jag. Man blir ju lite hemmablind så det är alltid kul när folk som inte sett henne på ett tag ser en skillnad. Tydligen kan de bli väldigt pigga efter en sån här behandling, så jag får säkert hålla i mig nästa ridpass ;)


Dagens ridövning


Min lilla sötnos idag
 

Better to light a candle than curse the darkness

Kom precis från stallet. Har jobbat fram till 17 idag, åkte direkt till stallet efter det. Hittade inte sadelgjorden först men sen hade någon lagt den i fönstret, varför man nu gjort det? Red i ridhuset, var ganska mycket folk där. Men det blev inte så rörigt så det gick bra ändå. Moa hade mycket energi, hon ville bara framåt. Men jag lät henne hållas, hon behöver strecka ut och få ta i. Vilken mekanik hästen har ibland! Något som verkligen gick bra idag var att flytta bakdelen, det gjorde hon väldigt lätt och med bibehållen energi. Även att flytta bogarna gick enkelt, jag behövde iprincip bara använda mig av vikthjälperna. Det var nog hennes härliga energi idag som hjälpte till med det. 


Gammal bild

På jobbet

Är på jobbet nu, har rast. Jobbar till 17 så det är ganska lugnt. Står i lobbyn idag, hatar att va där. Finns knappt nåt att göra och så känner man sig helt ensam. Men det är bara att härda ut. Jag va hos Moa imorse, pysslade och gick en promenad. Jobbade lite från marken och hon va verkligen på hugget. En lydig polle. Nej nu ska jag fortsätta jobba.


Ramlade i värsta leran på vägen hit, snyggt!

You gotta get up and try try try

Fan... Varför blev jag så nervös för?? Gjorde en riktig klantig miss, hade jag jag inte gjort den hade jag nog klarat mig. Gick och tjöt ända till tåget, fattar inte varför jag bröt ihop? det är inte precis nu eller aldrig. Aja har lugnat mig nu, det är bara på´t igen, måste ha lite mer självförtroende nästa gång bara.

Jag red Moa imorse. Red ut en sväng i skogen och sen på vägarna. Moa var jättefin! Supermysig ridtur, jag älskar hösten (förutom när det regnar). Vad skulle jag göra utan min häst egentligen? Att ett djur kan ge en så mycket kärlek...


10 bekännelser

* Jag masserar min häst varje gång innan ett ridpass (inte hela kroppen men där det behövs)

* Jag älskar att gå på bio

* Om jag bara är hemma en dag och typ vilar mår jag psykiskt dåligt, kan inte sova sen på kvällen. RASTLÖS!

* Jag har cellskräck

* Jag kan inte blinka med ett öga

* Jag har en "fototavla" i mitt rum som jag haft i 2år nu men har fortfarnade inte satt in några bilder där.

* Min häst styr mitt liv

* Jag har inte klippt håret sen i våras

* Jag vill åka utomlands!!

* Jag vill ha barn men jag fasar inför att föda det, smärtan skrämmer mig!


The less you care the happier you'll be

Hej, hej! Har ridit för Anna i förmiddags. Moa tyckte det va lite extra kul att öka galoppen idag, det blev några bocksprång, höstkänslor kanske? Haha Anna tror jag skulle passa som beridare, skulle säkert va jättekul men då får man nog räkna med att leva fattigt ett tag. Annars tränade vi mycket på att hon skulle vara positiv, rörlig, mjuk och smidig i kroppen. Det blev lite flyttningar, övergångar, tempoväxlingar och variation av formen med mera. Jag tyckte hon kändes bra idag, hon lät mig komma ner lite mer på vänster sidan där hon inte brukar göra det. Hon släpper vänster sida och trycker upp höger sidan istället när hon vill komma undan. Jag tycker hon har börjat få en lite luftigare trav och kvickare bakben och rörligare, men det viktigaste som vi har fokuserat på nu är att hon ska vara positiv till arbetet. 

Igår red jag ut och Moa va så grymt duktig. Från början till slut och det är inte ofta det händer. Tränade mycket rakriktning och övergångar/tempoväxlingar. Red på pelhamet. Hon jobbade jättefint, hon tog verkligen för sig och lyssnade väldigt bra. Även fast det var mörkt och det prasslade lite här och var så koncentrerade hon sig på mig. 

Går över till Ebba en stund, ska övningsköra senare ikväll.  

Bushäst!

Hahah kikade in på stallets blogg och fick se lite busbilder på tjejerna i hagen. Tror hon trivs väldigt bra med sina nya kompisar och stora hage just nu. Moa kan bocka hon!


Och sånna här kan hon göra när jag sitter på!


Moa gillar sin nya kompis Klara

Bli vår gäst!

Nu är det bara gästerna som saknas!
Friendship is always a sweet responsibility never an opportunity

Ursäkta min dåliga uppdatering. Kom precis hem från stallet. Red lektion för Anna, gick bra. Blev lite tempoväxlingar, övergångar, sidvärdrörelser och annat. Ikväll är det släktkalas som gäller, jag fyllde ju som sagt år i onsdags. Nu ska jag ut och springa och efter det blir det att övningsköra. 

Bilderna är från igår. Red först ut en sväng och sen hade Anna skuttat lite på volten så då passade jag på när det strod hinder framme att göra detsamma. Väldigt uppskattat av Moa!
Verkade som de hade fåglefest på ängen

19 hela år!

Grattis till mig! Då va man 19 år. Blev väckt imorse av skönsång från familjen, fick lite presentkort. Har jobbat och varit i stallet resten av dagen. Jag, mamma och Jessica åkte till Pizza hut sen på kvällen. Mer firande än så blev det inte idag :)

Autumn is a second spring when every leaf is a flower.

Pigg och tittig tjej i härliga höstvädret! 
Min lilla prinsessa idag när vi skulle rida ut:
Dag 06 - Tio sanningar om mig.

1. Jag hatar när det är stökigt och smutsigt, framförallt i mitt rum.

2. Jag måste alltid äta frukost, lunch och middag varje dag. Annars blir jag på jättedåligt humör.

3. När jag lagar mat så ser hela köket ut som ett bombnedslag, men maten blir god!

4. Jag har svårt att sitta still, är jag tex på släktkalas och måste sitta ner en längre stund vid maten börjar jag alltid leka med matresterna.

5. Jag föredrar killar med mörkt hår framför ljushåriga.

6. Om jag väl har bestämt mig för något går jag in i det till 110% och slutar inte förrän jag känner mig klar.

7. Jag är ganska orädd av mig.

8. Jag har aldrig varit kär.

9. Jag har lätt för att ta direktiv och gör oftast vad folk säger åt mig att göra, vilket kan vara positivt men också negativt. Ibland blir det att jag bara gör och glömmer bort att fundera över om det alls är bra att göra så. Jag vill gärna tro gott och lita på alla.

10. Jag hatar skitsnack när man försöker klanka ner på folk. Speciellt inom hästvärlden! 


yey!

Yey! klarade teoriprovet, nu är det "bara" kördelen jag måste klara också.


Belönade mig själv med lite glass


I never change, I simply become more myself.

Ska strax åka iväg, är lite nervös faktiskt. Ska skriva teori prov, vill verkligen klara det. Kostar så mycket om man måste göra om ju. Är lite orolig eftersom jag inte gjort några internettester utan endas pluggat boken och vägmärken. Gick dock trafikkunskap på gymnasiet. Ni får önska mig lycka till helt enkelt. Efter provet åker jag till Moa, tror jag ska rida ut om det inte regnar. 


The eyes are useless when the mind is blind

Var ledig idag, haha gick mycket riktigt upp kl 9 imorse även fast jag trodde klockan skulle vara mycket mer. Gick ut och sprang 5 km. Har mest pluggat teori, varit hos hästen som fick vila. Imrogon är jag också ledig, den här veckan jobbar jag bara 3 dagar!  Fyller år på onsdag också, tiden går ju så fort. De hade kommit upp julsaker på Ica, förstår inte meningen med att alltid börja så tidigt? Det liksom säljs sommarkläder på våren, höstkläder på sommaren, julsaker på hösten osv... näe förstår inte den logiken. Nu har syrran fått jobb på donken också, ska själv lära upp henne. Haha lär ju bli spännande.


people are lonely because they build walls instead of bridges

Då börjar min helg då, hehe. Ska bli skönt att få sova ut även om "sova ut" för mig betyder gå upp kl 9. Jag kan verkligen inte ligga och dra till typ 12, jag är alldeles för rastlös för sånt. Har jobbat idag och åkte direkt till Moa efter det. Red ut en sväng, hann rida innan det blev kolsvart iaf. Moa va pigg och glad, jobbade henne som vanligt. Red med pelhamet och hon jobbade riktigt bra.

Har jag något annat spännande att berätta? Är i stort behov av att klippa mig men jag orkar inte gå till frissan, är man lat eller är man lat? Färga håret behövs också. Har kommit fram till att jag tänker alledeles för mycket. Vet inte riktigt vad jag vill med mitt liv eller hur det ska se ut. Det blir att jag jämför mig själv och mitt liv med andras och så får jag ångest för att jag inte kan leva upp till det. Jag har ett liv men vad är det för liv jag lever, vill jag leva så? hmmm.. krångligt det där. Men jag kommer nog på det snart. Känner bara att det är något som saknas men jag vet bara inte vad.


Dag 04 - En person som betyder mycket för mig.

Oj! Jag har flera personer som betyder mycket för mig, kan inte bara peka ut en. Mina närmsta vänner och familj betyder väldigt mycket för mig, vet inte vad jag skulle göra utan dem. Dag 03 - Fem bilder som gör mig glad.

Har massa bilder som gör mig glad men här är har ni 5 st iaf
 

Godmorgon

Godmorgon! Hann inte blogga igår. Jobbade till 17 sen kom Ebba så drog vi till stallet. Red i ridhuset, gick bra. Hade kvällsfodringen. Kom hem, satte på en film och tjockade mig framför tv:n med Ebba. En kort sammanfattning av gårdagen. Nu ska jag alldeles strax iväg till jobbet, börjar 9 och slutar 18. Moa får vila och mamma mockar. 

What you appreciate, appreciates.

Pluggar för fullt! Ska klara det där jävla körkortet, det är snart dax nu. Övningskörde en stund med Classe imorse, vi åkte till farsta. Gick bra, ingen större skada skedd ;)

Åkte sen till Moa och red för Anna. Blev mycket lösgörande som vanligt, volter, flytta bogen/rumpan, galoppombyten med mera. Moa vart riktigt fin på slutet, rörde sig bra och var mjuk och smidig. Är så sjukt glad att jag har Anna att rida för, hon är den bästa ridinstruktören jag ridit för (plus Moas gamla ägare), engagerad till tusen, pedagodisk, fantasifull och jag kan verkligen ha en dialog med henne. Hon har ett så bra rid- och hästtänk, hon ser så mycket och försöker alltid hitta orsaken till ett problem. Hon vill verkligen att det ska bli bra. Jag känner bara en stark vilja att kämpa och utveckla mig själv när jag rider för henne. Hon intresserar sig för allt, idag ville hon att jag skulle skicka Moas stamtavla så hon kunde kolla upp det. Jag tror att jag kommer komma till mitt mål med hjälp av henne.


Dag 01 - En blogg jag läser varje dag.

Och vi kör på en gång.

"En blogg jag läser varje dag" är ganska många men om jag bara ska nämna en så är det:

http://dressyrsnack.se/

Grymt bra blogg btw, kan rekomendera den starkt!


Brist på fantasi

I brist på fantasi just nu så kör vi på en sån här några dagar.

Dag 01 - En blogg jag läser varje dag.

Dag 02 - En nytagen bild.

Dag 03 - Fem bilder som gör mig glad.

Dag 04 - En person som betyder mycket för mig.

Dag 05 - Tre webbsidor som jag ofta är inne på.

Dag 06 - Tio sanningar om mig.

Dag 07 - Någon jag saknar.

Dag 08 - Två saker jag längtar efter.

Dag 09 - Fem bilder från ett minne 2010.

Dag 10 - Två saker jag inte skulle klara mig utan.

Dag 11 - En bild som är från när jag var liten.

Dag 12 - Tio saker jag gillar att göra.

Dag 13 - En sak jag önskar jag fick uppleva igen.

Dag 14 - En bild som gör mig arg/ledsen.

Dag 15 - En bild jag har tagit som betyder något.

Dag 16 - En bild som är över ett år gammal.

Dag 17 - En bild på dig själv som du är nöjd med.

Dag 18 - En bild som inte är tagen i staden jag bor.

Dag 19 - En film jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna.

Dag 20 - Tre filmer jag sett och gillat.

Dag 21 - Tre saker som finns i mitt rum.

Dag 22 - En sång som får mig att må bra.

Dag 23 – En sång som får mig att gråta

Dag 24 - En bild på mig och en kompis som badar.

Dag 25 - Någonting som jag vill göra just i denna sekund.

Dag 26 - Någonting jag saknar väldigt mycket.

Dag 27 – En bild på mig och min lillebror.

Dag 28 - En bild på mig och min mamma.

Dag 29 - En bild på mig och min pappa.

Dag 30 – En bild på dagens outfit.      

 

Healing yourself is connected with healing others.

Har varit dålig på att uppdatera men jag är en upptagen kvinna och då får bloggen lida. Snart åker jag in till stan med Ebbsan, det är massage som gäller. Kan inte minnas sist jag fick det, ska bli skönt hoppas jag. Tror dock att jag är stel som en pinne. Igår red jag Moa i ridhuset och hon var riktigt fin, väldigt positiv. Jobbade henne från marken ibörjan och det var en del andra hästar i ridhuset. Hon skulle bokstavligen attakera dem om de kom för nära. Hon trodde att de skulle ta godis från mig. Hon brukar annars vara snäll men inte igår inte, då fick de andra hästarna akta sig. Men det släppte sen när jag hoppat upp. Är ledig resten av dagen vilket kommer gå åt till Moa och att plugga. Vi hörs ikväll!


Jag är lyckligare nu

Hemma efter att varit med Nell på tävling. Det blev en tidigt morgon med uppstigning kl 05:00. Det har varit härligt väder men kallt. Nell och Blackie var superduktiga, de fick drygt 72% i LB:n, de låg i ledning till sista startande. Där blev hon slagen med 0,3% så det var lite surt. Tyckte faktiskt de såg bättre ut för Nell och Blackie men dressyr är ju en bedömningssport. Nu ska jag strax iväg igen. Måste övningsköra och därefter blir det stallet. Tänkte rida ut på lilla hästen, tror jag kommer få handskas med en väldigt pigg dam. Kommer nog få räkna med några bockningar kanske...


I may be single but I'm not desperate

Jag fattar ingenting, hela den här veckan har jag kämpat mig upp på mornarna för att jag varit så trött. Så när jag äntligen är ledig och kan sova ut nej då vaknar jag kl 7 och är helt klarvaken? Förstår mig inte på mig ibland. Idag ska jag iaf rida lektion för Anna, sen blir det att övningsköra och plugga teori. Om jag hinner ska jag försöka träna också. Ikväll åker jag till Nell och sover över där, ska hänga med henne på tävling imorrn. Ska bli jättekul, det va så länge sen sist!

 
 

Filmtips

Måste tipsa om en film som man kanske inte tror är så bra men den är verkligen grym! Det va länge sen jag garva så mycket till en film, ni måste se den! får 5 av 5 solar!


Stallet avklarat

Då va stallet avklarat. Red ett lugnare pass för Anna. Bara lösgörande arbete. Hon kom igång bra tillslut och hon va lite mjukare och reaktionerna va lite kvickare en sist. Det tar sig! Ska ta ut en tjej som kmr laserbehandla henne men det blir näst nästa vecka. Så får vi se om hin hittar något. Nu ska jag strax gå in till jobbet, jobbar till 20.30 ;)Har typ inga bilder på mobilen så det får bli på sadia och josefin från igår :)


People say best friends are hard to find -- that's because the best is already mine!

Det blev ingen kanelbulle på kanelbullens dag, åt en glass istället! Hade det sjukt roligt med bästa vännerna efter jobbet, perfekt avslut på den här dagen. Vi chillade mest i centrum, käkade och kollade i affärer. Om man ändå va gjord på pengar, skulle shoppa loss i varenda affär! Men fick med mig ett par nya höstskor eftersom jag inte har några alls, går med mina slitna converse. Nej nu ska jag ta och sova, tidig och lång dag imorrn.

Lite bilder på mig och mina snygga tjejer:
Hej gigantisk apa!

Asså mina drömmar just nu. I natt drömde jag att jag, min syrra och min kompis (ja Ebba det va du som va med i mina drömmar som vanligt ;) ) vi va inne på Bauhous och blev jagade av en gigantisk Apa som dödade alla i sin väg. Vi lyckades dock hitta ett "panic room" som vi låste in oss i. Fanns någon kamera där inne som visade hela Stockholm så vi kunde se hur apan totalt förstörde allt. Ingen vågade dock döda apan pga risken att bli åtalad för djurmisshandel? När allt verkade lugnt gick vi ut. Helt plötlsigt satt vi på en stor vagn och det var Moa som drog oss. Ebba var kusken och så kör vi runt i staden för att leta efter någon överlevande. Ja sen kommer jag inte ihåg mer. Haha drömmar altså...

Planerna för idag ser ut som så att först blir det stallet. Sen jobbet och efter det möta upp vännerna. Uppdaterar mer ikväll.


Why do I waste all my precious time?

Dagarna går ännu fortare än vad det gjorde på gymnasiet. Snart kommer jag väl sitta där ensam, i min rullator, ha alzheimer och mata mina 20 katter. Får väl försöka liva livet innan det händer. Jobbet gick väl bra idag, slutade 16 och åkte direkt till stallet. Spöregnade så blev helt genomblöt på vägen dit. Inget paraply hade jag ju. Red ut en kort sväng. Det kryllar av älgar här så såklart fick vi syn på en idag också. Moa var pigg och tittig för det mesta idag vilket ledde till lite bockningar och annat men jag var beredd och höll mig kvar den här gången. Annars jobbade hon ganska bra. Imorrn ska jag träffa vännerna efter jobbet, lika kul varje gång. Känns fortfarande konstigt att inte se dem varje dag. 


Im actually a very nice person, until you piss me off

Asså jag förstår inte vad problemet är, bara ta bort resultatet! Det är inte jag eller min häst. Dessutom förstår jag inte varför den ryttaren som red i mitt namn har reagerat och sagt till. För någon har ju uppenbarligen gjort det. Har försökt kontakta alla möjliga inom Vallentuna rk (där tävlingen var) och Svenska ridsportsförbundet men ingen verkar kunna hjälpa till. Men det här är något som de har strulat till med så då får de lösa det också. Irriterad tjej på elitnivå! För er som inte fattar vad jag snackar om kan läsa här. 

Jag red som sagt Moisen imorse och det gick riktigt bra. Skrittade henne för hand ca 15 min och därefter fick hon flytta lite sidvärts och rumpan från marken. Sne fortsatte jag med sidvärtsövningar, stretcha och tämja ut halsen och mycket lösgörnade. Hon blev mjuk och rörlig i slutet av passet. Fick fram en del energi också, då vet man att man kommit åt henne. Har sen jobbat på donken och kom hem för en timme sen ungefär. Nu hoppas jag på att få sova utan att störas av några drömmar. 


Kan någon vara snäll att ta bort det här tack!
i dream because there is no other way i could see it happen

Åker till stallet nu. Tänkte jobba henne lite från marken och sen hoppa upp, mest sidvärts och flytta baken och bogen övningar. Efter det blir det att åka till jobbet och jobba till stägning dvs 20:30. Har sovit illa i natt igen, drömde bland annat att jag höll på att drunkna. Orkar inte... Tänk att det redan är oktober, det nalkas mot jul

.

Sötsugen?

Duktigt, somnade med teoriboken i facet...Vaknade av att pappa kom hem. Så bra gick det att plugga när man är trött. Men nu är jag en pigg tjej. Måste bara tipsa om något sjukt gott och nyttigt när man är sötsugen. Det är Vilmas små knäckebröd, kärlek till det!Med en bit brie på och det blir kalas!

I want you to be my last first kiss

Har kommit in i en drömperiod och då sover jag så jäkla dåligt. Jag drömmer verligen om allt och ingenting, men oftast är det oroliga drömmar vilket gör att jag vaknar titt som tätt. Har lust att gå och lägga mig nu men sånt har man ju inte tid med. Åkte till stallet imorse och red för Anna och kom hem för en liten stund sedan. Gått ut med hunden och kollat utbildningar har jag oxå hunnit göra. Hittade en ny utbildning som verkar intressant, risk- och krishanteringsprogrammet. Läste sociologi på gymnasiet vilket jag tyckte var väldigt intressant, den här utbildningen är lite åt det hållet. Jag har ju lite tid på mig att bestämma mig, så sjukt svårt att veta vad som är det bästa. Ena stunden vill jag det och andra stunden vill jag något annat. Tänk om man kunde se in i framtiden. Nu ska jag ta och plocka fram läshuvudet och plugga teori, yey! 

Beställde hem lite nytt från hööks igår. Där försvann min lön i ett svep...


RSS 2.0