MEAT IS MURDER!

Godmorgon! Ledig idag, härligt att få sova ut lite. Igår red jag för Anna, Moas bakärra hade väldigt svårt att vara med och hon lyssnade ganska dåligt. Hela lektionen gick åt att bara få igång bakkärran. Inte vår bästa dag.

Jobbade igår. Mycket folk var det. Brukar aldrig vara det på kvällarna och då är vi bara tre personer som stänger. Men så bestämde sig halva Finlands ungdomar (tror det var finska iaf) att besöka donken. Jag stog själv i kassan och två i köket, vi fick en himla massa att göra helt plötsligt. Men vi skötte det ganska bra. Ingen kunde ju dock vara i lobbyn så när jag skulle städa där sen kan ni ju gissa hur det såg ut. Någon hade även smulat sönder pommes kartonger och skrivit på ett bord "MEAT IS MURDER!". Haha sen fick jag reda från en skön snubbe att man måste springa 500 meter per pommes frites för att förbränna den, därför skulle han inte ha några pommes. Händelserik dag minns sagt. 

Idag ska jag plugga körkort, övningsköra, rida Moisen och träna HÅRT!
Come a little closer

Stackars Moa! Mamma skulle mocka åt henne idag men tydligen så hann hon inte det. Så nu får hon stå i kiss och bajs stackarn, inte OK! Men hon överlever väl tills imorrn. Jag kom hem från jobbet för en stund sedan. Mycket folk när det är löning men tiden går fortare då. Imorgon bitti ska jag rida för Anna och efter det ska jag jobba igen. Något jag har svårt att hinna med när jag jobbar och rider är att träna. Blev en kortis träning imorse, sprang ca 3km och gjorde lite magövningar. Ska försöka träna ordentligt på söndag när jag är ledig. Vill hinna träna så mycket mer, tiden räcker inte till!
hard work beats talent when talent doesn't work hard

Äntligen var man hemma! Jäklar vad folk skulle äta på donken idag, blev kaos! Men vi lyckades sköta det ganska bra. Slutade jobbet 16 och därefter åkte jag till stallet. Gick en promenad på 1h och jobbade henne från marken. Blev klättring i skogen och sen även annat jobb som skänkelvikningar, halter och ryggningar, från marken dåra. Duktig tjej som fattade vad hon skulle göra, jag fick ju lite motion jag med. Putsade grejerna idag också. Pappa satt fast i köer så fick åka kommunalt hem. Fick sällskap av en tjej från stallet. Nu skriker min mage efter mat så får väl försöka få tyst på den. 


To make one, there must be two.

Usch, har fått vara ute i lobbyn hela dagen på jobbet. Vilket blir en del skitgöra, stinker sopor! Människor är verkligen grisiga. Tiden gick så sjuukt långsamt idag, ville bara hem. Jag red Moa imorse innan jobbet. Red i ridhuset. Försökte få henne loss, mjuk, rund och lösgjord. Blev en del sidförande arbete, volter, öppnor, tempoväxlingar och halvhalter. Sjukt fin blev hon! På slutet kom hon verkligen igenom med hela krroppen och var loss och lyssnade bra. 

Nu blir det att gosa ner sig i härliga sängen och sova.

I won't give up on us

Tävlingen igår blev pannkaka. Allt gick fel. Stressade dit. Hon kändes stel som en pinne på framridningen, fick inte igenom någonting. Inne på banan så var underlaget tungt och blött, jag red ju sist också. Lyckades rida åt fel håll efter första delen, klantskalle säger jag bara. Sen tyckte jag bara att Moa kändes stel och studsig, ouppmärksam och efter första galoppen bad jag om att få utgå för jag hade tappat humöret helt. Var sjukt irriterad. Felet låg nog i att den här tävlingen blev så oplanerad. Jag hade inte tränat programmet alls, hann inte rida Moa i fredags eller lördags vilket säkert var anledningen till att hon kändes stel igår. Jag kände mig på ganska dåligt humör hela dagen vilket resulterade i dålig ridning. Aja, har lärt mig av de här misstagen och kommer igen nästa gång.

Idag har vädret varit suveränt, jag har varit på strålande humör. Myst med Moa och ridit ut en härligt ridtur och Moa var helt fantastisk. Red med pelhamet och jobbade henne iprincip hela tiden, jättefin var hon! Rider jag bra och är positiv går hon som en klocka. Hon är så fin på hösten och våren när hon är svart och pälsne blänker, tyvärr måste jag klippa bort det där fina. För hon blir minst lika svettig.

Nu ska jag snart åka in till stan coh möte upp några kompisar. Chillar en stund och sen tänkte vi kolla på bio. Vi funderade på Magic mike eller en oväntad vänskap, vi får väl se vad det blir ;)


Tävlingsdags

Åker strax till stallet. Ska förbereda allt inför tävlingen, knoppa, borsta, putsa med mera. Startar näst sist i sista klassen vilket gör att jag inte startar förrän kl 18:35. Ganska skönt att inte behöva gå upp 5 på morgonen för att åka på tävlingen. Ska rida LB:3 vilket jag aldirg ridit förut, har inte ens ridit igenom programmet hemma! Haha men jag känner att vi kan redan alla vägarna och att Moa mer har behövt lösgörande arbete den här veckan. 

Föreläsningen igår var rikgti intressant. Den befann sig på Equi rehab och är ett rehabiliterings ställe för hästar. Där det har skrittband, bad och andra maskiner för att på ett skonsamt sätt hjälpa och sätta igång hästar efter skada eller bara friksvård.

Vi fick sen en häst som har haft en urinsten väldigt länge och som pga det har varit väldigt kort i höger bak. Den är nu bort opperad men han rör sig fortfarnade kortare i höger bak. Det var en quater häst som förra helgen vann reining klassen över flera världseliter. Han är tydligen än stor stjärna bland reining hästarna. Ibörjan när vi fick se han i skritt i ridhuset såg han riktigt stel ut bak, han såg halt ut. Hade man inte vetat hans bakgrund med urinsten hade man defenititvt inte trott att han skulle kunna ridas på. Därefter fick vi se han på skrittbandet och sen när de började fyllas på vatten. Det som var vädligt facinerande att se var hur rörelsemänstret över ryggen, rumpan och benen ändrades. Från att va stel och öjämn till att verkligen ta i med båda bakbenen. Det som också är positivt med just vattenträning är att hästen tvingas att vara rakriktad, den måste balansera dig själv och alla muskler måste arbeta. En sån här skulle man ha i stallet och träna med hästen en dag i veckan. Men ska föröska åka dit med Moa någon dag så hon får prova det där.

Om det blir snö i vinter går det ju dock att träna det här hemma. Vi fick höra andra exempel om hästar som varit med om saker och som efter rehabilitering blivit friska och sen även annat. Väldigt intressant och det fick mig att öppna ögonen för vad man måste göra för att ha en så hållbar häst som möjligt.

Länk till Equi rehab: http://www.equirehab.se/

m
Vattenbad 
Bild tagen från equirehab.se


All kunskap är bra kunskap

Godmorgon! Åker snart in till centralen för att åka tåget till strängnäs- Där möter jag upp min faster och vi ska sedan åka till en förelsäning. Kommer handla om rehabilitering av häst, hur hästens kropp fungerar, jag vet inte så mycket men vi kommer få se en del praktiskt vad jag förstår. Ska iaf bli spännande, all kunskap är bra kunsap. 
Bloggade ju inte igår men Moa fick vila och jag jobbade inprincip hela dagen. Moa ska ridas ikväll, uppdaterar mer då. Ha en trevlig lördag så länge!

Jag är så otroligt charmig!:

 

If you love something, set it free; if it comes backs it's yours, if it doesn't, it never was.

Det bästa med att jobba eller gå i skolan är känslan när det äntligen är fredag. Har jobbat till stängning idag igen. Red för Anna imorse och det gick riktigt bra. Tränade mycket lösgörande med tempoväxlingar och skänkelvikningar och sen även att flytta bogarna m.m. Red på pelhamet. I vänster varv skjuter hon gärna ut högerbogen så den fick jag passa hela tiden. Det är lätt att glömma bort och bli lite bekväm och låter henne få bestämma voltspåret istället för att rida in högerbogen och på mitt bestämda spår. Jag red väldigt bra idag och försökte verkligen vara nogrann, konsekvent, kvick och allt annat man ska tänka på. Moa blev väldigt arbetsvillig och ambitiös,  då vet man att man kommit åt henne. Hon var inte lika snorig idag. Tummen upp för dagens ridpass. 

 

I wonder if you think of me half as much as I think about you.

Ätnligen hemma, lååång dag. Red imorse. Tänkte rida ut men när jag kommit en bit mot jordbro sprang två älgar ut bara några meter ifrån oss, Moa blev ganska skärrad. Tänkte fortsätta men då låter det som något skrik/tjut från det hållet vi ska så jag vågade inte rida bort dit, haha red tillbaka och red en stund på volten. Lite jobbig och trög ibörjan och jag fick rida ordentligt. Tillslut släppte det och hon jobbade på riktigt bra. Blev mycket tempoväxlingar och övergångar.

Hon va snorig efteråt, mer vitt skum, inte tjockt. Hon har varit så några dagar. Hon har inte hostat men veterinär sa att det kan va allergi. Så vi provar med höet, eftersom foderbyte efter betet och att hon förut gick på silage. Hon sak få blött hö nu i 2 veckor så får vi se om det hjälper. Ska tempa henne imorrn. Vet inte om det här kan ha något att göra med att hon känts lite matt eller om det bara är för att hon börjar sätta päls. Hon behöver klippas! Åkte till jobbet efter stallet och kom precis hem. 

Morgondagen kommer se ungerfär likadan ut förutom att jag ska rida för Anna. 


I don't think of all the misery, but of the beauty that still remains.

Som ni ser har bloggen fått en ny design, mamma åkte nämligen med till stallet och fotade. Spöregnade när jag åkte till stallet men när jag skulle rida kikade solen fram. Dock var det vädigt svårt att rida där i hagen, halt och gropigt. Så det var svårt att få fram Moas bästa sida. Men bilderna blev ganska bra ändå. Red sen på bredare väg där underlaget var bättre och där gick det att jobba henne ordentligt. Tänkte rida ut imorrn med, hon får sån härlig energi av att ridas ute.

Lite bilder från idag då: 

I wish upon a star


a girl should be two things classy and fabulous

Om exakt en månad fyller jag år, hela 19 år!! Sista året man kan kallas för tonåring sen är jag officiellt vuxen. När jag vaknade upp imorse hängde det en svensk flagga på väggen, vette tusen vem som hängt den där och varför?? Säkert mamma, hittar hon något som hon vill spara lägger hon in det i mitt rum som om det vore hennes skattkammare. Men då slog det iaf mig att jag är riktigt stolt över att vara svensk. Att vara född i det här landet, alla traditioner, utan krig, välfärd osv. 

Idag är jag ledig från jobbet, ska försöka ta hand om lite grejer som behöver tas hand om. Tänkte träna och ikväll tror jag att det blir Martinträning, har dock inte fått någon tid än. Igår var Moa sjuktfin, red med pelhamet. Jäklar vad det guppade under rumpan vissa gånger. Måste få ett mer flyt bara, när det blir jobbigt blir det antingen lufttrampa eller stanna. 


Friendship is one mind in two bodies.

Nu är jag så trött att jag inte kan sova, haha någon som känner igen sig? Hjärnan vill vila men fötterna värker av allt stående och då kan jag inte sova. Snyggaste blåmärket har man fått efter gårdagens avramling också, tur att shortstiden är över för det här året. Jobbade från 8-17 därefter åkte jag till stallet. Pysslade, masserade och red sen ut i mörkret barbacka. Hade kvällsfodringen också. Är äntligen hemma och imorgon väntar en lika lång dag  som kommer se inprincip exakt lika dan ut. 

Åker ju förbi skolan nu när jag åker till jobbet, då kan man inte annat att sakna den. Jag hade nog min roligste tid i våras med kompisarna och skolan. Tror aldrig jag har varit så glad under en så lång period. Men kullen måste ju luta ner någon gång, tur att man har Moa iaf. Hon finns där i vått och torrt, i ur och skur, regn och rusk, i... okej nu ska jag sluta. Tar mitt deppmood och tittar på en disenyfilm, något man aldrig blir för gammal för!


Haha


 

Bockardrottningen är tillbaka

Tur att man tog på sig säkerhetsvästen. Övervägde lite innan passet men bestämde mig för att ta den iaf. Och det gjorde jag ju rätt i. Som sagt ett halvår sedan Moa såg en bom och bocka visste jag att hon skulle göra. Första glädjesprånget var inte så farligt men andra bocksprånget sköt hon rygg som bara Moa kan göra och jag var inte riktigt beredd så flyger in i sarjen. Tur att mamma inte var där. Ingen större skada skedd, lite öm i sidan bara. Efter sitt utlopp lugnande hon ner sig och skötte sig fint resten av passet. Blev ganska enkelt med några bommar på marken och ett litet skutt. Det var väl en lagom start. Kul tyckte hon att det var så ska försöka planera in lite bommar och cavalettiarbete i veckorna, alltid bra med variation. 

Imorrn väntar jobbet. Blir tidig morgon, måste gå upp kl 05:40 närmare bestämt. Bäste att gå och lägga sig nu då. There are two people who I trust, the first person is me the other is not you!

Moa går så sjukt bra på pelhamet. Det passar verkligen henne. Tyvärr så kan man ju inte tävla med det men funderar på att prova tredelat med fasta ringar och eventuellet rakt bett. Nu har hon tredelat med rörliga ringar. Jag tror att hon kanske kan fungera bättre med ett bett som är något stabilare i munnen. Värt att prova iaf.

Red imorse i ridhuset. Började med att checka av lydnanden, fick renodla hjälperna lite grann. Men hon kom igång ganska fort. Fortsatte sen med lite blandat arbete som halter, skänkelvikningar, öppnor, enkla byten, små volter, rakriktning och hon var superfin. Försökte framförallt fokusera på bakbenen och att hon skulle jobba igenom hela kroppen. Sista galoppen ville hon samla lite för mycket så lät henne galoppera på och jäklar vad hon galpperade! Jättefin! En nöjd matte. Jobbade efter stallet och efter jobbet blev det gymmet. 

Imorrn blir det cavalettiträning, ska bli så jäkla kul. Vi har inte sett en bom på ett halvår!
It lasted forever, And ended so soon.

Måste köpa en ny sadelgjord till dressyrsadeln, börjar bli sunkig och så har kanterna vikt in sig på sidorna. Tur att man fyller år snart då. Jag red ut en sväng och klättrade. Trodde jag skulle hinna rida klart innan regnet skulle komma men där hade jag fel. Blåste gjorde det också. Men gick bra ändå, Moa var pigg och framåt. Utmanade ödet och ställde Moa i gången efter ridturen för behövde mocka. Hon höll sig så länge men precis när jag mockat klart sprack det, så himla nära. Hade hon hållt sig 1 minut till från att kissa hade det hamnat i boxen istället för gången, haha. 

Körkortet är nog nära nu iaf. Fick "köra upp" idag på körlektionen och fick lite grejer som behöver fixas till men det trodde han att jag skulle fixa hemma själv och att jag inte behövde komma tillbaka. Inte illa efter tredje körlektionen med körlärare ;) Så ska boka uppkörning och teori och sen öva det sista sen är de bar å åk!
Gymma

Gör ett snabbinlägg innan jag åker och gymmar. Ska köra körlektion kl 13 och därefter åker jag till stallet. Tydligen så var det flera hästar som kändes trötta och lite ovilliga förra veckan, alltså inte bara Moa. Kan ju ha varit väderomslag eller något annat som spökade. Förhoppningsvis är Moa sitt glada och pigga jag den här veckan. Börjar iaf med vila igår, rida ut idag och imorrn så hon piggnar till. Tänkte försöka vara med på cavalettiträning på fredag, första på typ ett halvår. 
LB:2 Högvretens ryttarförening 64,33%f

Film från tävlingen igår.


Memories have to be our most painful blessing

Igår när vi tävla och skulle bli tilldelad parkering så sa pappa Zantiago istället för Moa när det frågades vilken häst vi hade. Det fick mig att undra var den lilla ponnyn håller hus nu. Jag hade två riktigt roliga år tillsammans med den ponnyn och jag saknar honom och den tiden ibland. 

Sötare ponny får man leta efter..


Över förväntan

Tävlingen igår gick över förväntan. Den här veckan har varit en riktig downperiod för Moa, vädligt ovillig och tjurig. Knappt fått henne framåt vissa gånger. Funderade på att inte åka på tävlingen men beslutade mig för att åka iaf. Programmet gick bättre än vad jag trodde, red bra vägar, hon gjorde det hon skulle, formen var ganska bra, det blev dock väldigt försiktigt. Skulle önskat mer energi och lite mer ihop men jag fegred lite med tanke på hur hon varit i veckan, ville inte få fram några tjurigheter. Men hon var stadig och ganska avslappnad. Fick 8:or på ökade traven men bara en 4:a på ökadeskritten. Vi fick 64,33% och som kommentar "trevligt, lite blygsamt ridet". Vilket jag håller med om. Vi kom precis utanför placeringen.

Men jag undrar lite på domarens bedömning ibland. Det var en tjej som gjorde massa fel och hästen gick seriöst som en kratta och hon fick typ 65/68% och en annan tjej som det såg ganska trevligt ut fick bara 60%. Blev riktigt förvånad över vissa resultat men det är ju en bedömningssport. Resultat LB:2 Högvretens ryttarförening


Fredagsmysss

Kom precis hem från mitt andra hem, alltså stallet. Red lektion för Anna. Moa har varit vädligt ovillig den här veckan och ganska tjurig när jag ridit. Funderat på ifall hon har ont någonstans men hon haltar inte och ömmar inte när jag klämt och tryckt över hela kroppen. Så jag förklarade det för Anna och det verkar som Moa bara har en dålig vecka.  Lektionen gick bara ut på att renodla hjälperna, så hon lyssnar. Tillslut taggade hon till ordentligt och blev sitt vanliga positiva jag. Men det blev inget ridpass så att vi tränade form och takt osv utan bara att hon skulle lyssna. Så kan det va, får fortsätta på samma spår imorrn och se hur hon känns. Om en stund blir det fredagsmys med några kompisar. Ni vet tacos, godis och film.  Så svenskt det bara kan bli såhär på en fredagskväll.


Gammal bild


Har visst glömt bort en tävling, eller?

Jag har tydligen varit med och tävlat på Vallentuna den 12:e augusti. Jag stog som reserv där men såg sen att jag var struken för att jag inte hade betalat så jag struntade i det. Dock kollade jag även igen (när tävlingen var över) på startlistorna och såg att mitt namn inte var sturket längre. Det måste ha blivit någon förväxling. Dock så står det annan ägare och det är inte jag och Moa på bilden. Men har mailat dom, någon förväxling har det ju blivit. Hade presonen fått typ 70% hade det gärna fått stå kvar haha.

Ååångest

Hahah hittade min gamla dagbok som jag skrev i när jag va 12. Seriöst, jag gjorde massa roliga grejer varje dag. Fick lite ångest, vad hände med mitt liv? Det är väl så det blir att växa upp, tråkigt och allvarligt. Nej nu ska vi inte va sånna. Hade skrivit på nästan varenda sida att jag ville ha en egen häst, kollade annonser varje dag, tjatade konstant på mamma och pappa om det. Nu är jag ju där, jag har min egna häst som jag längtade så efter. Något positivt med att växa upp ;) Jag hatar att inte ha något att göra, rastlöss kvinna som man är. Kan inte sitta still en sekund, tur att nya jobbschemat börjar nästa vecka. Annars skulle jag ruttnat här hemma...


En gammal favorithäst
Every story has an end, but in life every ending is just a new begining.

Me so tired. Kanske är dags för en eftermiddagslur? Åkte till stallet imorse, Moa skoddes. Efter det skrittade jag ut barbacka och med bara grimma en sväng runt hagarna. Fick hör av personalen att Moa har blivit så lugn nu när de tar in och ut henne. Hon hade ganska bråttom förut tydligen. Hon verkar ha gjort sig hemmastadd med andra ord. Jag har inte märkt någon skillnad men mig känner hon ju så hon har varit lugn hela tiden när jag tagit in henne.

När jag var klar med Moa och precis skulle börja gå mot bussen kommer Lasse (hovsalgaren) med bilen och ska åt samma håll som jag. Så fick skjuts till F&S, asskönt! Tog bara 10 min istället för typ 40 min som det annars gör kommunalt. Gymmade typ en och en halv timme och nu är jag hemma.


Haha 

it's not like I wanna be the only girl in your life I just wanna be the only one that actually matters

Jag tror jag hittat min tvilling. Har fått höra ganska många gånger av personer att de har sett mig på platser där jag aldrig varit förut, jag har tydligen någon liten tvilling där ute som ser ut som jag. Iaf så när jag jobbar på donken så finns det ett papper på varje bricka. På det här pappret är det en tjej som är väldigt lik mig, flera kunder har frågat om det är ja. Så nu har jag hittat min försvunna tvilling, typ...

Så jag har alltså jobbat idag igen. Min lilla polle fick sig ett dressyrpass i ridhuset. Gick riktigt bra. Tränade övergångar, halter, skänkelvikningar och lite samlad galopp. Däremot känner jag att jag inte ritkigt kommer ner i sadeln, att den är lite för lätt baktill och dessutom klämmer den nog lite på hennes bogarna. Den ligger nog inte helt perfekt. Så jag måste skaffa en ny dressyrsadel. Måste bara hitta någon bra sadelutprovare men ska höra runt lite i stallet. Tur att man fått jobb nu då. 


RSS 2.0