tjatja

Hatar att va sjuk! Har varit förkyld sen i måndags plus öroninflammation. Börjar dock kännas bättre nu, hör däremot knappt nåt på högra örat. Locket vägrar släppa! Det va bara simning som stog på schemat idag men hoppade det, eller jag va där och lyssnade men va inte med och badade. Kände att det kanske inte va så bra att få vatten i örat när man haft/har öroniflammation. Imorrn börjar vi halv 9 med anatomilektion, ska bli spännande. Vi har någon mer lektion tror jag efter den och på em börjar förinsparcen. Det böjrar med en tävling i dans, vår klass har fått latino och vi har redan fixat ihop en dans och musik. Sen ska vi i klassen käka middag och senare på kvällen är det fest i skolan. Ska bli skitkul!

Har ridit Moa idag också. Red runt ängarna och sen runt hagarna och jobbade över bommarna och stockarna. Jättefin va hon, blev mycket lydnad med halter, ryggningar, fattningar, övergånger osv. Använde mig även av det här innan och efter hindrena/bommarna och kändes att jag fick en snabbare reaktion än sist, inte lika stark och ivrig iväg. Hon lyssnade med andra ord bättre. Ibland blir hon lite framtung dock och hänger sig i bettet, det gäller att jag är snabb där med halvhalterna. Rida över bommarna funkar också för att få henne att släppa och lägga mer vikt på bakkärran.

Bild från mallis!

Well helloo

Nu har jag inte bloggat på ett tag, ska försöka bättra mig. Kan börja med att jag hade en underbar semester i Spanien med god mat, bad, sol, mycket skratt, trevligt sällskap och fest. Dock blev det även lite bråk och tårar men det löste sig. Det goda överväger ändå. Vi kom hem i lördags natt. I söndags flyttade Moa till nya stallet som ligger precis bredvid så det var väldigt lättflyttat. Moa verkar trivas bra, hon verkar gilla mindre stall bättre än större. I måndags började jag nya skolan och det känns riktigt bra. Verkar vara en härlig klass och just nu är det mest massa aktiviteter för att lära känna alla. Idag har vi bland annat haft brännbollsturnering.

 

Mallis!!!!

Packat och klart! Flyget går 6 imorgon bitti, tagga!!! blir en välförtjänt semester efter massa jobbdagar. Kändes som en befrielse när jag slutade jobbet idag. mockade bara hos Moa imorse. Vet inte om det finns wifi dit viska annars får ni vänta med uppdatering här tills jag kommer hem om en vecka. hejdåå slängde <3
 
 

i love my bed

Äntligen ligger jag i min efterlängtade säng. Igår då sp blev det bara jag och Ebba som gick på utomhusbion. Vi åkte in vid 18 och köpte lite picknick och satta oss på våran filt och vänta. Det va svinkallt! Alla andra satt påklädda med jackor, filtar och annat medan jag och Ebba satt där med shorts och skinnjacka och ingen filt. Det skulle börjat 20:30 men började en timme senare. Sen stog en tjej och snacka och så var det någon operadansuppvisning först så bion drog väl igång 22:00 typ. Vi va dock tvungna att gå halv 11 så vi hann bara se en halvtimme av filmen, haha men den va bra så långt iaf. Vi drog iaf därefter till Amnesia och mötte upp några kompisar och förade. Sen drog vi rill rose. Per Andersson från parlamentet ni vet? han va på rose igår. Hände massa sjuka saker och det slutade med att jag kom hem 7 på morgonen. Sov en halvtimme sen åkte jag till jobbet. Jobbade till 16 och därefter åkte jag till stallet, red ut och klättrade i skogen. Nu ska jag fan sova!
 

 
 

Om ni har tråkigt..


Ingen vila

Fick precis hem ett brev från skolan, börjar nästan bli lite nervös. Snart bara en vecka kvar! Stog bland annat att man borde uppdatera sin matematik (trigonometri) och simkunskaper? Haha matten har alltid varit min starka sida så den är jag inte orolig för, simma däremot... kan ju simma men det går långsamt. Bror på hur mycket man ska kunna? Men redan efter tre veckor så åker vi iväg på en fjällvandring tror jag det var med sovsäck och allt. När jag sökte trodde jag att det mest skulle handla om kost men ju mer jag läst på och fattat det som nu så är det mer idrott. Men jag älskar att röra på mig så det spelar egentligen igen roll. Ska bli kul iaf :)

Så vad händer idag? Har redan varit i stallet och ridit Moabus. Red ut en sväng och sen runt hagarna och jobbade hennE över cavalettibommarna och stockarna. Gick superbra! Drog direkt till gymmet efter det och tränade överdelen 1h. Precis tagit en dusch och ska strax till frissan. Jag klipper väl mig sådär en gång i halvåret, väntar verkligen tills det ser förjävligt ut vilket det gör nu... Sen så åker jag in till stan med några vänner för utomhusbio, aldrig varit på det innan. Bara det inte spöregnar. Och ikväll blir det utgång och så jobb imorrn kl 9. Fattar inte varför det alltid blir utgång dagen innan jag ska jobba? Aja YOLO eller?


Gårdagens ridpass

Skönt med lite sovmorgon. Madde rider Moa idag och för mig är det jobb (11-20:30) som gäller. Igår jobbade jag också och va även i stallet. Red i ridhuset och hon va så himla duktig idag. Började med lite stretchövningar för halsen följt av en övning som går ut på att framförallt lossa bogarna. Kortfattat så rider man in på diagonalen och flyttar undan för skänkeln mot B eller E, men det är bogarna som ska föra och flyttas. Vid B eller E lägger man en volt (förvänd galopp) Flyttar sen ut på diagonalen till rättvändgalopp och för bogarna utåt. För Moa är det här en perfekt övning som verkligen får henne loss och mjuk, bakkärran och ryggverksamheten kommer också igång. Det sista jag gjorde va att öva enkla byten, red på mindre fyrkantspår och varierade med att fatta samma och andra galoppen. I vänstergalopp enkeltbyte till höger funkar jättebra, lite tydligare fattningar skulle jag vilja ha ibland men det är mitt fel att jag inte förbereder ordentligt ibland. Från höger till vänster däremot va kämpigare. Där skjuter hon ut vänster rumpa och drar sig till vänster. Shit va jag fick kämpa men tillslut fick vi till det. Det är bara att öva öva öva. Det ska sitta!

 

Hände det något roligt på jobbet?

Hände det något roligt på jobbet? frågan som mina föräldrar bara måste ställa så fort jag kommer innanför dörren. Och mitt svar blir alltid nej, mest för att jag inte orkar säga något annat. Men jag kanske kan ge er ett mer utförligt svar om det nu hände något roligt? jag vet inte, same old same old. Alltid någon kund som är jobbig, otrevlig, skum eller oförstålig. ´Tur att man har roliga arbetskamrater...

Alla ni som arbetar på mcdonald's kommer antagligen känna igen er nu och för er andra så ger jag er här en liten inlblick i hur det är att stå i kassan. (ta det med en nypa salt)

Nr 1: " hej jag vill ha en meny" *säger inget mer* " Jo jag är tankeläsare och vet precis vilken meny du vill ha.... 

nr 2: "vill du ha cheeseburgare, hamburgare eller nuggets i happymealen?" svarar: "ja" ????

nr 3: "Vill du äta här?"  "Om jag får" nej det va därför jag fråga?

nr 4: " hej jag är här varje dag med mina 10 ungar och vet fortfarande inte vad som ingår i en happy meal" (tar hundra år att beställa)

nr 5: "Kan jag få ett glas" "här varsågod (ger en mugg)" "Neej glas jag säger, glas den choklad " "du menar glass?" eller vice versa.

nr 6: " 1 cheese utan gurka" seriöst, ta bara bort gurkan själv!

nr 7: " En mcfish tack" " En mcfish, du menar fisk ellerhur?" "Ja ja mcfish" (ger en mcfish) "Nej, nej jag sa Mcfeast, kött jag vill ha inte fisk"

nr 8: "En läsk tack" jaa men vilken läsk???

nr 9: "jag hitta ett hårstrå i min cheesburgare" (nästan ätit upp hela burgaren och du har exakt samma färg på håret som på hårstråt...)

nr 10: " det kommer dröja 3 min på din big mac" " vaa så länge!? nej det tänker jag inte vänta" Shiit varför så stressade? vi trollar inte fram hamburgare.

nr 11: En mcchicken tack" "vill du ha den stora mcchicken eller den lilla mcchicken jr?" "Mcchicken jag vill ha" "ok det blir 52 kr" "nej nej nej, 15 kr inte 52" "ja då menar du mchicken jr?" "jaaa!!!!"

nr 12: " 5 color och 4 fanta tack" " här varsågod" " kan jag få dom utan is snälla" kunde du inte sagt det lite tidigare???

nr 13: "det blir 120 kr tack" "jag betalar" "nej jag betalar" "nej sluta jag gör det" "här ta mina pengar" "nej ta inte hans pengar ta mina" osv... ge bara pengarna nån, snälla!

nr 14: "you speak English?" "yes" " one big mac" " do you want the meal or just the hamburger?" "jag inte svenska, English?" Frågan är kan du engelska??

nr 15: "Jag vill ha 6 hot wings" "vill du ha 6 PÅSAR hot wings? "ja precis" ger 6 påsar hot wings. "Nej jag säger till dig 6 hot wings, jag inte äta så mycket"

nr 16: "Det dröjer 5 min på din hamburgare jag ropar när den är färdig" 5 min senare "hamburgare färdigt varsågod" ropar 10 gånger ingen kommer. 15 min senare " vart är min hamburgare har väntat 15 min!!!!!?"  

Såå hände det något roligt på jobbet?work before glory

Är så inte taggad på att gå upp tidigt och jobba imorrn, men men sånt e livet. Idag har det bara varit stall och jobb. Stallet imorse, red ut. Klättrade lite i skogen och sen jobbade jag med tempoväxlingar i galoppen. Väldigt pigg, fräsch och fin. Blev lite för på i galoppen emellanåt så fick vara noga med att hon inte skulle hänga i bettet utan flytta energin till bakkärran istället. Började jobbet 11 och slutade 20:30. Kom hem för en liten stund sen och har hunnit äta och duschat. Och nu är det dags att krypa till kojs, bara jobba ,jobba, jobba nu tills nästa lördag då jag åker till mallis!!!
 
 

Månndag till torsdag

Förlåt, haft massa att göra så har inte hunnit blogga. I måndags vet jag inte vad jag gjorde men I tisdags var jag iaf med vänner hela dagen, såg bland annat Känn ingen sorg på bio, den va skitbra! Verkligen värd att se.

Igår red jag Moa på morgonen, tränade mycket rakriktning och enkla byten. Gick bra det, det är verkligen rakriktningen som behöver tränas på just nu. Efter stallet var det jobb helda dagen, sen drog jag, Ebba och Emma ut. Förade på Amnesia och sen drog vi vidare till Rose. Lyckad utgång. Kom hem vid 6 på morgonen, fick mig en si så där 3 timmars sömn innan det var dags att gå upp igen. Jobbat idag till stägning. Åkte sen till stallet och tö körde henne i ridhuset, mycket övergångar. Jättefin sist halvan, shit va hon tog i! Kom hem nu precis och sitter och käkar middag halv 11 på kvällen, snart däckar jag på plats.

 

the most valuable antiques are old friends

Precis kommit hem. Fick sluta tidigare från jobbet idag och åkte direkt till Moa efter det. Gick promis eftersom hon vaccinerades i fredags. Åkte sen in till stan och träffade gamla vänner som jag inte sett på jättelänge, vi käkade på Vapiano och hade det hur trevligt som helst. Blir många gamla minnen som kommer upp. Nu är jag hur trött som helst men är ledig imorrn, superskönt. Hoppas på sol så man får jobba lite på brännan.

 you´re young. so shut up, and enjoy life

Det blev kräftskiva och utgång igår. Vi var runt 10 st på kräftskivan och sen va vi 6 st som drog in till stan. Hade skitkul hela kvällen/natten. Kom hem halv 6 och skulle upp kl 7, kuuuul. Men det va inte så farligt att jobba, gick på sista adrenalinet. Men det brukar vara värre dag 2 för mig, det är då jag bli bakis. I know I´m weird. La mig sen i solen någon timme och vaknade precis. Nu känner jag mig dock ganska seg och trött, tänkte kolla någon film och sen somna. Börjar jobbet 8 imorrn igen.

 

Kasta tärning

Godmorgon! Hade tänkt att åka och gymma nu men såg nu på hemsidan att det va stängt idag, nooo why?? Har ingen fantasi till att träna hemma men jag har ju inget större val... Ska åka till stallet vid 12 slaget och rida ut. Sen kommer veterinären och vaccinerar henne. Ikväll blir det troligtvis kräftskiva + utgång men jag har inte bestämt mig än om jag ska gå. Jobbar nämligen 8-17 imorrn.  Får väl kasta tärning om det som min historialärare sa att man skulle göra om livet. Så det är upp till dig tärning, ska jag gå eller inte?

Holaaa

Svettade som en gris på gymmet idag, va seriöst bastu där inne! Lär väl gå som en steloperarad gammal tant imorrn av träningsvärken.

Trodde Moa skulle vaccineras idag men det va visst imorrn, ibland är jag lika virrig som fiskdoris. Moa red jag först ute i ca 20 min, började med att lossa henne i halsen och bogarna. Gick in på volten och övade framförallt rakriktning och övergångar skritt-galopp och enkla byten. Om jag sitter rakt och inverkar rätt så gör hon rätt, enkelt? Det låter enkelt men att göra rätt är inte alltid så lätt. Eftersom jag inte alla gånger få kommer ner på vänster sittben så skjuter hon gärna ut vänster rumpa i övergången ner till skritt och drar sig till vänster. Men efter hårdkoncentration och beslutsamhet från min sida så lyckades jag få henne att gå rakt och komma ner på vänster sittben. Moa är väldigt bra på det sättet då hon är väldigt känslig för sitsen och hon är så pass välriden att hon lyssnar på de hjälperna. Allt hänger på mig hela tiden, gör jag rätt gör hon rätt.

Ikväll händer inte så mycket för mig. Lär väl sluta med en romantisk filmdejt med min kära dator och somna med den lutandes mot mitt bröst och drömma mig bort... Jag vet att ni blir avundsjuka nu, men lugn, ni hittar säkert den rätta en vacker dag<3


RSS 2.0