Hej

Precis kommit hem efter lite shoppande på stan. Hittade massa snygga grejer. Va hos Moa imorse och gick en rask promenad på 1h. Ska snart åka iväg igen med syrran, farmor och Classe till heron för att se Ego. Skojjjj.


Tröööök

Fan vilken seg dag, vill bara att den ska vara över. Jag klarar inte av att vara rastlös. Får underhålla mig själv med att städa, kul jag vet. Tur att jag ska göra roliga grejer 4 dagar i rad nu. Får hålla ut tills imorrn.


Vårkänslor

Sol och 7+ grader va inte illa att rida ut i. Red den färdiga ridslingan som verkligen är super. Jobbade henne med tempoväxlingar, övergångar, variation av formen med mera. Hon va himla fin. Sista raksträckan fick hon rejsa och vilket påskjut! Det bästa var att hon inte blev stark, allt kom bakifrån. Hon tog upptaget riktigt bra också, fina tjejen!


A simple 'I love you' means more than money.

Har träningsvärk i hela kroppen, tyckte inte jag gymmade så jättehårt igår. Men har tränat 4 dagar i rad nu så det kanske är allt som kommer på en och samma gång? Tömkörde Moa igår och det gick himla bra. Verkar som hon är i en bra period nu, hoppas det håller i sig. Jobbade med att flytta bakdelen, 10-metersvolter och tempoväxlingar. Tempoväxlingarna i högergaloppen gjorde hon riktigt bra, tog in henne på 10meters volt i upptagningarna och där satte hon sig riktigt bra på bakdelen, hon va även kvick framåt sen igen.

Idag ska jag rid för Anna. Ska va med Ebba i eftermiddag. Ja det är väl min tisdag. Kan berätta att jag har bestämt mig för att börja jobba igen och börja praktisera i ett stall senare iår istället. Då jag vill åka iväg och göra nåt roligt i slutet av sommaren. Så jag har en plan med året iaf ;)


Without pain, how could we know joy?

Hemma från ett step pass från F&S. Lika bra att träna på nu när man har tid. Moa va grymt fin idag. Red i ridhuset och tränade framförallt på tempoväxlingar i trav och galopp. Hon var mkt mer fram för hjälperna än sist och upptagningarna var också bättre, mer uppe och på bakbenen. Superduktig va hon! Jag fick tvinga mig själv att avsluta ridpasset och sluta när det gick som bäst. 


SPRID!

TAGEN FRÅN TYRAS.SE

Jag tror många redan vet om hur starkt utrotningshotade flera arter i vår värld är, arter vi växt upp med och som vi tar för givet alltid ska finnas kvar. Dessvärre så är sanningen något helt annorlunda. Om 30 år så kommer inte bla a lejon, tigrar, elefanter, noshörningar och flodhästar inte finnas kvar på vår planet. Tänk att aldrig kunna visa en tiger för våra barn?

Jag har varit i kontakt med Tom Svensson som jobbar som fotograf och arbetar för att bevara våra fina djur. Idag finns det ca 1,2 miljoner olika djurarter på jordens yta, av dem utrotas 45 000 arter varje år.Kan ni förstå? Fyrtiofemtusen arter??? I Sverige finns det ca 63 000 tusen arter så på 1,5 år skulle sveriges alla djur vara utrotade om det hände här. Tänk hela Sverige utan djur…

Just nu arbetar Tom med antitjuvjakt på noshörningar i Syd Afrika tillsammans med ett antitjuvjakt team som heter Protrack (läs mer här om projektet här). En art som är väldigt hotad är noshörningen på grund av att en liten del tror att hornen kan bota sjukdomar. Det stämmer dock inte. Hornen består av keratin, samma material som vårt egna hår. Det betyder att noshörningarna dödas på fruktansvärda sätt- helt i onödan.

Jag vill sprida detta buskap, sen tänker ni kanske “vad kan vi göra då?”. Och det finns faktiskt en del konkreta saker som vi kan tänka på. Till exempel när vi reser. Låt er ALDRIG fotograferas med djur mot betalning. Oftast är te x de små apungarna tagna från sin mor och apungarna dödas direkt när de blir större och svåra att hantera. Folk vill fotas med en söt apunge, så därför dödas dom.Jag har själv fotats med en stackars apa i Thailand, men då helt utan vetskap om vad jag själv bidrog till. Därför vill jag sprida det här, för vi måste tänka på detta.

Ett annat tips är att inte köpa djurdelar utomlands. Gå inte på några djurshower, mata inte elefanterna och åk inte iväg på elefantsafari. Även hur kul det är med tigrar, så bör ni låta bli att fotas med tigrarna. När folk skriver “ah de har det så bra så det är lugnt”  så stämmer inte det. Även om de är tama så är dem endast tama med deras skötare, de är rovdjur och skulle aldrig ligga still med främmande människor om de inte var neddrogade. Dygnet runt.

Stöd gärna tex Nordens Ark eller WWF som nu har en kampanj mot illegaljakt. Informera dina vänner om vad som sker i världen.

Den här bilden är rätt skrämmande. är får man se hur många te x lejon det fanns för 50 år sedan. Då fanns det nästan en halv miljon lejon i världen. Idag finns det 20 000 lejon. Blir fan helt mörkrädd över att det här är fakta och inte något påhitt. Om några få år kommer alltså lejon kanske inte finnas längre. Visst är det hemskt?

 

I dagläget skjuter tjuvjägarna noshörningarna med bedövningspilar så det somnar och skär av hornen. De vaknar upp med halva ansikten, tror ingen kan föreställa sig den smärtan de måste genomlida. Vissa har en långsam och plågsam död framför sig då de förblöder. Noshörningens horn kan inte bota sjukdomar, precis lika lite som våra naglar kan bota sjukdomar.Det är självklart inte bara noshörningar som går förlorade i jakten, det är många djur.

2 elefanter har dödats för att någon ska ha snygga betar hemma… De dödas bara för betarna.

En djurshow. Inga värdiga liv för djuren.

Här har det varit gorilla-jakt…

…bara för att någon ska få en gorilla-hand till askkopp som säljs för några 100 kr….

 

Skulle vilja be alla som läser detta inlägg att sprida ut budskapet till så många som möjligt. Kan ni själva bloggar, kopiera allt det här och publicera på din blogg. Länka på facebook om du har det och berätta vidare. Det hjälper Tom och alla andra som jobbar med detta projekt att fortsätta kämpa för att djuren inte ska dö ut från vår planet. Och tänk på alla tips som jag skrev i texten, många bäckar små, och tillsammans kan vi faktiskt göra en förändring. kram

Ni kan läsa mer om detta och följa Toms arbete på: https://www.facebook.com/TomSvensson.conservationphotographer ellerwww.tomsvensson.se

 

You've built your wall so high That no one could climb it

d

-.-

Pappa: Elin, vet du hur länge du duschade?

Jag: Nääe

Pappa: En kvart! Det är inte OK!

Jag: Va, driver du? Jag vet folk som duschar en timme!

Pappa: Nej en kvart är alldeles för länge, det är ånga överallt. Du får inte duscha så länge...

Och folk undrar varför jag alltid gör allt så snabbt...

When writing the story of your life, don't let anyone else hold the pen

Tjoo, uppdaterade inte igår. Red ut på Moisen och det gick så jäkla bra! Guud så fin hon va, speciellt i galopparbetet. Började med tempoväxlingar i trav och sen galopp. Hon va verkligen på hugget men samtidigt väldigt lydig. Hon va kvick både fram och tillbaka. Hon hade väldigt bra påskjut i ökningarna. Sen började jag arbeta lite med sidvärs och övergångar, lika fin där. Lite överambitiös sista galoppen vart hon dock. Kvällen spenderade jag med Ebba.

Idag har jag inte bestämt mig för om jag ska rida ut igen eller ett pass i ridhuset. Tänkte dra och gymma innan stallet iaf. Ska va med Ebba ikväll igen, bor man grannar så gör man ;)


8 månader kvar

Kom just och tänka på att jag bara har 8 månader kvar att leva som tonåring, sorgligt. Sen är jag vuxen på riktigt. Får ångest, känns som jag slösar bort min tid just nu. Jag vill göra nåt roligt, nåt som man aldrig gjort förut. Orkar inte med att livet alltid ska rulla på som vanligt... 

Har ridit för Anna imorse. Gick ganska bra. Tränade på övergångar och tempoväxlingar och framförallt att hon skulle lyssna framåt för skänkeln. Övergångarna fick jag rida på volten och där jag även red sidvärts undan ytterskänkeln. Hon trampade över åt sidan väldigt bra det är övergångarna till trav eller galopp som vi vill ha lite mera påskjut i, även i tempoväxlingarna.

Har precis varit och gymmat på F&S. Sprang 5,22km (för att vara exakt) på löpbandet, ruchade på slutet och jäklar vad jobbigt det va. Körde sen arm och benövningar i 1h. 

It's gonna get better

Annica kom och massera Moa imorse och efter det hjälpte hon mig i ridhuset. Ibörjan var det en omotiverad latmask jag fick rida men efter lite tempoväxlingar och annat arbeta kom hon igång. Hon kan va så olik att rida ibland, hon kan vända från 0-100. I tempoväxlingarna jobbade vi framförallt med vinklingen i bakbenen och ett bra påskjut i ökningarna. När jag verkligen får till sitsen och känslan där så går hon riktigt bra. Hon är känslig för vikthjälperna och det är något som jag måste ta vara på. Jag är en sån person som gärna vill att saker och ting ska gå fort och det ska hända nu. Gör det inte det blir jag frustrerad och det är då Moa och jag hamnar i den onda cirkeln. Så för min del måste jag träna på att hålla humöret, va lugn, hitta en lösning till problemet och andas. Men sista halvtimmen kändes hon riktigt bra idag. Tänkte åka till gymmet efter men var inte så sugen så gick en power walk med hunden 1 och 1/2 h istället. Gymmar imorrn istället.


You still have to squeeze into your jeans, but you're perfect to me.

Tjoo! Har varit med Ebbus hela dagen. Vi har gymmat, vart i stallet, fläskat på donken, käkat kladdkaka och skrattat och gud vet inte vad. Tömkörde Moa och det märktes att hon haft lite lugnare dagar, galoppera visste inte min häst vad det betydde. Studs, hopp och bocka. Så det va ganska svårt att få henne att arbeta när hon för mesta dels va uppe i luften. Aja, ska rida lektion för Annica imorrn och Anna på torsdag så får försöka rida bort överkottsenergin. 


Boxskyltar

Stallet har fixat boxskyltar till alla hästar, blev supersnyggt. Här är Moas:
Leva livet, nu ska jag leva livet

Va så många som red i ridhuset så red ut istället. Underlaget var sådär så skrittade mest. Men det gick bra. Jobbade henne med lite sidvärs, halter och ryggningar.

Funderade på en sak idag. Om man tar en bild, med mobilen till exempel, och sen raderar den, vart hamnar den då? Den kan ju inte försvinna till ingenting, även om den raderas från mobilen måste den väl hamna nånstans?  Eller? Hahaha nu fick jag er att fundera på nåt va? ;)

Snart kommer Ebbavoshan och sover över såhär på en vanlig måndag.


We are a secret can't be exposed

Idag tänkte jag ha en riktig slappdag, ta ett varmt bad, titta på film och bara va. Och sörja att min älskade dator har gått sönder, den vill inte ens starta stackarn... Moa åker jag till senare i eftermiddag när mamma kommer hem med bilen. Blir nog ett dressyrpass i ridhuset. 


Börjar med gymmet

Kommer nog inte kunna uppdatera så mycket idag. Drar och gymmar nu, efter det åker jag till Moa. Blir ett pass i ridhuset. Sen hem och så kommer några kompisar hit och käkar. Sen blir det utgång. Fullspeckad lördag med andra ord ;)
Fredagsmys

Gick 1h med Moa, hon traskade glatt på hela vägen. Frissade manen och pannluggen. Ikväll blir det bara familjemys framför tv:n. 


Produktutvärdering - Kwik-out

KWIK-OUT SÄKERHETSSTIGBYGLAROm produkten:
Med "non-slip"-inlägg. En högklassig konstruktion där fotplatta och yttreskänkel fälls ut vid eventuell okontrollerad avsittning. En säkerhetsstigbygel som fungerar vid rätt tillfälle. Rostfritt stål. Pris: 839:- 

Mina åsikter:

Plus: Enkla och snygga, ser ut som vanliga stigbyglar utan säkerhetsfunktion. Vilket gör dem användbara på dressyrtävlingarna. Har ramlat av Moa en gång med dessa stigbyglar och de löstes ut direkt. De har heller aldrig lösts ut i onödan. 

Minus: Tycker att det här "non-slipp"-inlägget är lite sådär, har haft mina i ett halvår ungefär och ibland är det svårt att få grepp.

Betyg: Är väldigt nöjd med stigbyglarna och skulle verkligen rekommendera dem till er som vill ha en bra säkerhetsstigbygel. 4/5 hovar
Nu när alla andra har så jävla kul

Idag är en sån dag när man vaknar och allt bara känns så tråkigt och meningslöst. En sån dag när man bara känner för att ligga i sängen och proppa i sig onyttigheter. Men även om jag känner för det vet jag att jag bara klarar av det i högst 1h sen är jag uppe och rör på mig iaf. Har inga speciella planer för idag. Åker till min favortifrukt efter lunch nångång och går en promenad. Hon verkade så trött igår så det kanske behövs en lite lugnare dag för henne. Tror jag ska va duktig och gymma idag också. 

Kommer troligtvis åka ner till Skåne i mitten av mars. Vad jag ska göra där får ni veta då ;)

Nångång i mitt liv skulle jag verkligen vilja rida för Kyra

Fyndigt


Always look on the bright side of life


Dejt

Dagarna går så fort, slow down! Annica masserade Moa imorse vilket Moa tyckte va väldigt skönt. Många suckningar och sträckningar. Red i ridhuset och fick ta del av den mindre roliga Moa. Hon va inte så taggad på att jobba. När jag sen blir frustrerad över det försämras ridningen, jag blir klämmig, spänd och hetsig i mina hjälper. Men med hjälp av Annica lyckades hon gå ganska bra på slutet iaf. Hur ett ridpass går med Moa kan verkligen bestämma mitt humör resten av dagen, känner mig inte pigg på att göra nåt alls nu för att jag går och grämer mig över ridpasset. Herregud, det kan ju inte gå bra varje dag!

Om nån timme ska jag på dejt med träningsmaskinerna på F&S, det är ju trots allt alla hjärtans dag.

Min alla hjärtans dag present till Moa va massage, hennes present till mig va bajs och kiss i stallgången. Wow min häst måste verkligen älska mig!Galoppintervaller

Ridslingan som det har hållit på med under ett tag nu är äntligen klar och den är helt underbar! Snön ger det perfekta underlaget också. Eftersom inte Moa fått galoppera ute på 2 och 1/2 vecka bestämda jag mig för att köra galoppintervaller med fröken. Vilket var mer än uppskattat från Moas sida. Det märks att hon älskar att ridas ut. Körde 5-6min galopp, lika länge skritt osv. Focuserade idag bara på att hålla en jämn och fräsch galopp, struntade iprincip i formen, den kommer oftast av sig själv efter en stund.

I skritten varierade jag med lite arbete också, varierade formen, flyttade bogarna, halter och lite ryggningar. Jag var vädligt tydlig med att hon skulle lyssna och få det gensvar jag ville ha. Hon kändes väldigt loss och fin i bogarna, högerbogen kändes bättre men det är fortfarande hennes svåra sida. Är väldigt nöjd med min lilla tös idag och hon tyckte nog att det va lite jobbigt med galoppintervaller, hon frusta och fnös och var inte lika överspeedad som hon brukar vara på hemvägen annars. 

Min söta "ponny" med vetekudde på baken

MÅL

Att ha mål, är det viktigt? Jo det tycker jag, vad ska man annars sträva efter i livet? Finns mycket som man kan ha mål om, ingen är bäst på allt och det finns alltid något man kan förbättra. Mål kan vara stora, små, långsiktiga eller kortsiktiga. Vad du än har för mål så tror jag att det är viktigt att fundera över några saker.

Vad är det jag vill uppnå med mitt mål? - Kanske vill du bli av med höjdskräcken? starta LA klass med din häst? gå ner 10kg? Bli fotbollsproffs? Våga något du aldrig gjort förut? Få bättre självkänsla? OSV

Är det rimligt? kan jag klara av det? - Sätter man för höga krav med sitt mål är det lätt att man ger upp vilket i sin tur leder till att man känner sig misslyckad och oduglig. Självkänslan sänks och det är svårt att hitta motivationen igen. Det ska vara ett mål som du vet att du klarar av och har tid med.

Hur ska jag gå till väga? - Vad är min plan? Oftast behöver man ta hjälp av någon för att klara av sitt mål. Vem ska hjälpa mig? Det kan också vara bra att sätta upp delmål under resan till det slutliga målet. Ha en dagbok där du skriver ner dina planer och delmål.

Vad är morotsbiten?Själva målet i sig kan ju vara morotsbiten men för att hitta den där lilla exrta motivationen kan man hitta på en belöning till sig själv när målet är uppnått. Kan vara litet som stort, du kanske belönar dig själv med en spabehandling?

När vill jag ha uppnått målet? - Även om du sätter ett datum där du vill ha ditt mål uppnått så kan det hända att du inte klarat av ditt mål tills dess. Men du kanske har kommit en bra bit på vägen och lärt dig massor. Då får du inte bli besviken, sätt ett nytt datum! Vissa saker tar längre tid, fortsätt kämpa så klarar du snart ditt mål!


Ett mysterium

Asså jag förstår inte. Jag letar ÖVERALLT efter mina nycklar, i varenda jacka jag äger och i alla fickor men hittar de inte. Så frågar jag mina föräldrar om de har sett dem vilket det såklart inte har. Men så går pappa och tittar i jackorna och så ligger nycklarna i en ficka. Det är alltid sådär. Det måste vara något spöke eller nåt som gillar att jäklas för de låg inte där när jag kollade!

Samma sak om det händer något med datan och så försöker man fixa det men det funkar inte. Sen så fort pappa kommer och gör exakt samma sak som jag gjorde så funkar det. Någon som känner igen sig?

Tömkörning

Tömkörde plutten idag. Hade vetekudde på innan. Började dock med att skritta fram henne för hand, alltså inte tömköra, tränade lite halter, flyttade bakdelen och lyfta benen som jag brukar göra. Efter ca 25 min gick jag över till att tömköra. Fortsatte där med att arbeta med bakdelen, först längs långsidan med att bara flytta in rumpan några steg och sen rakt några steg osv. Det gjorde jag i skritt. Därefter gick jag över till trav och la in 10-15meters volter längs långsidan där jag bad henne att flytta bakdeln runt volten, för att få henne att korsa och vinkla in bakbenen ordentligt. Vilket hon gjorde ganska bra, lättare undan höger än vänster. I vänster vill hon hellre skjuta ut högerbogen och inte korsa vänsterben ordentligt. Så det får vi fortsätta jobba med. 

Ska iväg och gymma nu. Blir ben och mage den här gången. Inte bara Moa som måste röra på fläsket ;)

Klickade precis hem det här från hööks.


Lindar ni rätt?

Det är ganska vanligt att man ser lindor lindade åt fel håll på höger sida, jag lindade åt samma håll innan jag fick reda på att det ska vara olika. Lindorna ska lindas bakåt så att trycket hamnar på "framdelen" av benet och inte på senan. Annars kan det stjälpa mer än hjälpa. Det har även med rörelseriktningen att göra. Lindar du på vänster ben lindar du moturs och höger sida medurs så blir det rätt. 


Bild lånad här ifrån

Det artar sig

Känner mig alltid 40 år äldre när jag har träningsvärk, man åmar sig som en gammal tant bara över att resa sig upp. Men måste ha tränat bra igår iaf.

Ridlektion för Anna vart det idag. Började med att arbeta henne från backen som jag gjorde i fredags. Med Anna fick jag bland annat variera formen, det är viktigt att hon får sträcka ut men också att hon kan komma upp och öppna fronten och sätta sig lite mer på bakbenen. Just nu tycker hon det är väldigt bekvämt att sträcka ut och vara i den djupare och rundare formen. Fick också rida övningar för att lossa bogarna och få igång bakkärran. Allt vi gör, gör vi i ganska korta sekventer för att alltid se till att hon har energi i det hon gör. Hon va väldigt framme och energin fanns där hela tiden. Det vi kommer fortsätta jobba med nu ett tag framföver innan vi kan börja jobba lite mer med den tyska ridläran och tävlingsformen är att lossa, tämja, stretcha och mjuka upp hennes muskler. Anna har gett mig massa bra övningar som jag ska köra tills vi ses nästa gång. 


Skrittarbete

Gymmade med Ebba i förmiddags. Körde först 25 min på crosstrainern, sen bara armar och avslutade med lite intervaller på löpbandet. Gymmade sammanlagt i 1 och 1/2h. Senare på eftermiddagen åkta jag till Moa. Pysslade och sen masserade jag både vänster och höger bak innan ridpasset. Red ut och skrittjobbade henne i lite mer än 1h. Började med att skritta henne på långa tyglar ca 30 min och var noga med att hon verkligen skulle skritta på framåt. Sen började jag jobba med bakbenen och bogarna. Därefter fick hon pulsa i snön i ca 10 min och sen skritta på lång tygel hem igen. Hon hade en väldigt bra skritt och rörde sig trevligt, framförallt på slutet. Hon va framme och rörlig. Flyttade sig bra gjorde hon också även om man får vara på henne lite extra ibland. Hon va lite kort och stum i högerbogen dock så det måste vi jobba vidare på så hon lossnar där. Känns mycket bättre i vänsterbogen.

Hittade ett videoklipp på youtube som jag tyckte va intressant att se. Jag gillar att studera hästar i rörelse och här pratar det om skritten, vad som är en bra skritt och inte. Den gick inte att bädda in så ni får länken istället: http://www.youtube.com/watch?v=Rdd4RektXrU


Gårdagens ridpass

Ridpasset på Moa igår gick så himla bra! Hon kändes så mjuk, smidig och med på hjälperna. Började med att jobba henne från marken ca 25 min. Där jag mest jobbade med att hon skulle gå vid sidan om mig och trampa på, när hon inte trampade på pickade jag med spöet precis vid skänkellläget. När hon va ordentligt framskrittad började jag flytta bakdelen för hand, vilket hon gjorde riktigt bra. Det hon annars kan försöka göra är att rygga eller inte vinkla och trampa över åt sidan ordentligt. Sen gjorde jag även förberedande piaff arbetet som jag brukar göra precis innan jag sitter upp, jag petar lite med spöet på bakbenen så ska hon lyfta dem. Behövde knappt röra henne så lyfte hon ordentligt, gjorde 4 stycken i rad varannat ben.

Fortsatte sen när jag satt upp att koncentrerade mig mycket på bakdelen, mycket flyttningar men även övergångar. Va hela tiden noga med att hon skulle trampa på och vinkla in hasen. Det gäller att veta med Moa när man kan pressa henne lite extra och idag var en sån dag när jag kunde kräva lite till. Hon hade sån energi och var verkligen igenom i hela kroppen. Det var lite svårare att flytta henne undan högerskänkel igår så där fick jag hjälpa till med sätet. Vänster flyttade hon lättare. Det är bara fortsätta med det arbetet som vi har hållit på med nu nån vecka så kommer det bli super, hon har redan blivit så mycket bättre.

Det är lite som min faster sa till mig igår, det känns som om jag, Anna och Annica är ett team och Moa är VÅRAT projekt och inte bara mitt. Vi diskuterar och planerar tillsammans och alla kommer med funderingar och tankar. Jag  tror det är vädligt viktigt att ha så, att man inte är själv. Det är viktigt att man har en bra tränare som kan hjälpa till och sen skulle jag verkligen rekomendera alla hästägare att ha en massör eller liknande som kan känna igenom ens häst. På det här två veckorna Annica har varit ute regelbundet har det hänt massor med Moa. Annica kan känna sånt som jag inte känner i ridningen eller Anna inte ser. Man får en bättre förståelse och kan planera ridningen efter hur hon känns i musklerna, vad är det vi behöver jobba med? Det skapar en större förståelse och Moa känns alltid bättre att rida efter Annica har masserat.  


Alla vill ha cash och nu håvar dom in

Nu är allt som vanligt igen. Vaknade upp och kände mig ganska sur, kanske är för att jag är besviken. Även om det är skönt att komma hem så vill jag inte va hemma. Jag vill åka iväg och göra nåt roligt! Men jag hittar nog nåt annat, ska prata med Anna på måndag om vart jag kan åka. Har precis pakat upp allt. Har inte bestämt när jag ska åka till Moa. Har tydligen kvällsfodringen så smartast är väl att åka dit så jag kan ta den när jag är klar. Behöver köpa lite protein och annat till Moa också. Senare ikväll blir det voshtime med Ebba!


Hemma i kära Sverige igen

Hemma igen och det känns jätteskönt, dock tråkigt att det inte blev som jag förväntade mig men som sagt det finns andra ställen att åka till. Kunde inte vänta tills imorrn så åkte till Moa nu på kvällen för att gosa och borsta på henne. Så himla söt min häst! Ska bli himla kul att sitta på henne imorrn. Anna hade rididit henne idag och hon hade varit jättefin. Hon laserbehandlades igår och hade känts väldigt mjuk och smidig idag. Ska lägga in lite laserbehandling på henne en gång varje/varannan vecka och sen försöka få min faster att komma ut varje vecka och massera henne. Det har hon ju gjort nu när jag varit borta. Hennes spänningar i vänsterbak har blivit mycket bättre så Anna och jag ska på måndag lägga upp ett schema för hur vi ska gå vidare med träningen. 


Home is where the heart is

Oboy vad tiden gick långsamt idag men nu har jag arbetat klart för sista gången här. Eller har kvällsfodringen också men det tar bara en kvart. Min middag består av lite yoghurt och stekta brödbitar, haha matförådet hade inte så mkt mer att erbjuda. Ska börja packa nu. Planet går 13:30 (engelsk tid) imorrn, är framme kl 17 (svensk tid). 


I'm coming home, I'm coming home, tell the world I'm coming home.

Som rubriken lyder kommer jag hem igen. Anledningen till det är att det var inte som de lovat och sen lite andra saker som jag verkligen inte gillade som gjorde att jag blev osäker på att ta Moa hit. Vill inte skriva några detaljer men jag har bra anledningar att åka hem iaf. Konceptet har ändrats en del sen min tränare va här. Dock har alla människor här varit jättetrevliga så det är synd att det andra inte blev bra. Men tror ändå inte att resan är helt förgäves, är glad att jag vågade åka iväg och har nog växt lite som person ändå. Dock så ska jag leta efter ett annat ställe att åka till dock så ska jag kolla upp vad som verkligen gäller innan jag åker. Har några förslag i bland annat Tyskland sen ett i Sverige också så får vi se. Ska bli så sjukt skönt att komma hem nu iaf, det har varit två lååååånga veckor här. Och att få se Moa igen... den känslan är obeskrivlig. Haha känns som jag varit borta ett år!

På lördag får jag äntligen se mitt hjärta!

Sry

Förlåt kommer blogga mer snart, håll ut kära läsare! ;)

Hur ser en vanlig dag ut?

Är väldigt fint väder, runt +7 och sol. Riktigt vårdväder. Mått lite sådär idag faktiskt, längtat hem och saknar verkligen att rida Moa. 

Tänkte berätta hur en vanlig dag går till här.

Morgonfodring kl 7 och mocka och byta vatten. Sopa rent, ta av lindor/benskydd m.m

Runt halv 9 äter vid frukost och börjar jobba kl 9 eller 9:15 igen.

Alla hästar rids/går i skrittmaskin på förmiddagen. Så förmiddagen går mest åt att göra irodning hästar både före och efter ridning. 

Kl 14 är det lunch till kl 15.

Från 15:00-18:00 putsar vi tränsen, borstar benskydden, mockar, eventuellt några hästar som ska gå i skrittmaskinen, onsdagar och lördagar borstas hästarna av lite extra med mera.

Tre dagar i veckan har man hand om kvällsfodringen som är 19:30. Jag har tis, tor och lör.

Sen är dagen slut :)


I miss you. A little too much, a little too often and a little more each day

Värst vad bra kontakt jag fick med intetrnet idag då. Har precis varit och handlat med ena sonen. Han skulle först kolla nåt med sin fot så under tiden han gjorde det gick jag runt lite i nån stad. Fanns inte så mycket affärer, va mest som en liten by. Äldre små hus. Efter det åkte vi och handla mat. Hittade smågodis till min lycka, det hade karamellkungen (Candy king), dock typ 10 sorter men iaf! Har pratat med Mikael också om hur vi ska planera ridningen. Eftersom jag inte förstår ridtermerna så kommer jag först ibörjan få kolla på lektioner, han kommer kalla in mig lite då och då så jag lär mig hur deras ridning går till, orden, osv. Sen när Moa kommer hit så kommer jag få börja med lektioner med henne så jag lär mig och förstår och får hjälp med henne. Sen kommer det finnas några hästar som behöver värmas upp som jag kan göra nu ibörjan och sen när jag lärt mig engelskan och deras upplägg kommer jag få lektioner på deras hästar. Låter väldigt bra tycker jag. 

Det är jobbigare än jag trodde att vra ifrån min lilla plutt


Hur är det här i England?

Godmorgon! Idag är jag ledig. Skönt att de har lagt in en ledig dag i veckan. Tänkte jag skulle kolla lite på när de rider här på förmiddagen, bra om jag lär mig lite ord osv. Eftersom jag inte ridit så mycket än kan jag inte berätta så mycket om det men kan berätta lite hur det ser ut, människorna och vad som allmänt är annorlunda från Sverige.

Huset är lite som en labyrint, ganska lågt i tak. Vårat hus som vi arbetare bor i sitter ihop med familjens hus via en gång. Det är ganska många dörrar och en del gångar. Inredningen är lite äldre, inte så stilrent som vi brukar ha det i Sverige. Man är ju så bortskämd med vatten i Sverige men det går att dricka vattnet här. Luktar lite apa ibland. Duchen sprutar minimalt med vatten och det finns två kranar i handfatet på toan, den ena iskallt och den andra jättevarmt. Men de sitter så långt ifrån varandra så det går inte att blanda vattnet så får tvätta ansiktet i iskallt vatten, haha. Mitt rum är mysigt och ganska stor, har mycket förvaring och ens törre säng än hemma. Sen har vi ett kök som sitter ihop med vardagsrummtet. Lagom stort kök, tv och soffa.

Själva gården har ett större stall med 10 boxar som även sitter ihop med ridhuset. Sen har de 7 uteboxar (Frontyard), sen tre uteboxar precis utanför det stora stallet, sen har det ett stall bakom ridhuset (backbarn). De har väldigt stora boxar hästarna, som fölboxar allihoppa. Det har blandat med hingstar, ston och valacker. De yngsta tvillinghästarna som jag tycker är så söta är två år och den äldsta som är en ponny är 29 år. De flersta är mellan 7-9år. Många fian och välmusklade hästar att titta på. 

Den englska vinterna är mildare och det är som April nu. Plusgrader, frisk vårluft och lite sol blandat med regn. Det är kallt för dom och hästarna har tre täcken på sig inne! Haha min har ett täcke ute när det är -10 grader. Och i det här fallet skulle hon få va naken inne. 

Vi som arbetar här är just nu 6 stycken. Men vi är fyra som bor här. En är lite äldre och det är hon som irincip säger åt mig vad jag ska göra. Alla är jättetrevliga och snälla. 

Ja vad mer kan jag berätta. De har ungefär samma mat i affärena, dock inget smågodis :( mer snacks och kakor. Inte lika stor sortiment av nyttigheter men ändå så jag klarar mig på den fronten. Haha engelskmännen är väl inte så kända på att äta nyttigt. De som är här med mig äter typ sockerflingor eller snacks till frukost. Och värmer typ pizza och äter chips sen. Men det verkar överleva ändå ;)

Vet inte om jag får lägga in bilder på hur det ser ut här så ni får en bild på mig i flyget:

RSS 2.0