Zacke blev jagad av en älg

WTF hände med hunden!? Va ute och gick med han i skogen nyss och så springar han iväg efter en älg. När Zacke kom för nära började den jaga Zacke istället! Så jag skriker och då stannar den. Men Zacke fortsätter skälla och vägrar komma till mig. Asså han brukar va en riktig fegis, han är skiträdd för Moa bland annat. Aja jag lyckades skrämma iväg älgen iaf och få tag i Zacke. Hahah tur att älgar är så långsamma annars hade vi nog inte haft någon hund längre..

Skulle egentligen träffat Ebba nu men det blev kris på jobbet så ska in och jobba nu kl 15. Fick va ledig på torsdag istället så det är väl lugnt. 

 

We live in the era of smart phones and stupid people.

Hej sötnosar! Har ingen större blogglust nu för tiden, så därav dålig uppdatering och tråkiga inlägg men den kanske kommer tillbaka en vacker dag. Idag har det bara varit jobb och efter det drog jag till gymmet och körde slut på armar och mage. Imorrn är jag ledig, wihoo. Ska rida för Anna på morgonen, träna efter det och sen busa med Ebba. 

 

Moooorning

Kom på att det händer en del nya grejer för mig i höst - börja på högskola, nytt stall, bli arbetsledare på jobbet... Vardagen kommer se lite annorlunda ut med andra ord, hoppas det blir bra. Ska bli kul med lite nytt iaf. Sen är det bara 20 dagar kvar tills jag åker till Spanien också, läängtar! 

Så vad ska jag hitta på en söndag som denna? Jo tänkte väl börja dagen med lite träning, sen ska jag träffa Ida. Vad vi hittar på får vi se, troligtivs drar vi och badar. Moa åker jag till senare och då hänger Jessica med och så ska vi ta lite fina sommarbilder hade vi tänkt. Mer än så hinner jag väl inte med.
 

Fridayyy

Kom precis hem från att följt med Ida till bussen. Jobbade 7-16 idag. Åkte se till stallet en snabbis och mockade, vila för Moa idag. Drog sen till Ica och hämtade Ida och Ebba som handlat käk. Vi grillade kött och har haft det allmänt trevligt här hemma hos mig. Tänkte bara kolla nån film nu och sen sova. Upp ganska tidigt imorrn, ska rida för Anna kl 10. Så jävla varmt i mitt rum, dööör. Lycka till att somna Elin...

 






Whenever you're feeling down, remember; you're the sperm that won.

Måste allt alltid vara så upp eller ner? Känner mig bara så nere nu helt plötsligt fast det egentligen inte hänt något. Kanske blir så när man precis haft semester? Känns som all luft bara gick ur mig. Började tänka massa och det gör mig alltid stressad. Jag vill bara iväg igen och slippa tänka på massa bekymmer. Det va så skönt! 

Idag har jag jobbat, 7-16. Åkte till stallet efter det, Ebba hängde med. Tömkörde henne, uppvärmning ute 20min och sen in i ridhuset. Tempoväxlingar i trav och övergångar galopp-skritt. Övergångarna sitter riktigt bra, idag fattade hon vänstergalopp utan travsteg emellan. Det va väldigt varmt i ridhuset så det va nog ganska jobbigt för henne men tycker hon kämpa på bra ändå. Blir nog att lägga sig hyfsat tidigt idag, jobba kl 7 imorrn med. Fast måste ju kolla damfotbollen först!

 

The best is yet to come

Har ont i hela ryggen och ont i huvudet!. Haha det tog tydligen hårt att börja jobba igen. Är ledig imorrn och då ska jag träna!!! Har inte ont i halsen längre så nu kör vi! Jobbade 7-16 idag och åkte till prinsessan efteråt. Red på volten och tränade programdelar, gick riktigt bra! Idag gick hon helt rakt på rakt spår vilket måste betyda att jag suttit rakt! Jag kände faktiskt mitt vänstra sittben och kände inte alls att hon ville skjuta över mig till höger i högervarvet., kul! Hon gjorde programdelarna ritktigt bra, väldigt lyhörd. Skulle önska lite mer bakbensaktivitet och lossare i ryggen i öppnan och slutan bland annat. Hon knäpper av och blir lite lås och kort där och så tappar hon lite energi. Galoppen kändes hon däremot väldigt loss, rund och mjuk i. 

 




Heej

Har varit borta i Motala hela dagen och åkt turistbåt i götakanal med släkten, morfar fyllde nämligen år. Kom dock hem 5 imorse och sen åkte vi 7 här hemifrån så ni kan ju tänka er hur jag har mått hela dagen. Va ren lycka att komma hem och få lägga sig i sängen. Imorrn börjar jobbet igen, har varit så skööönt att va ledig.

 

Tjaa

Bara två dagar kvar på ledigheten, buhu :( Har haft 2 bra lediga veckor iaf. Sov hos Ebba igår och hon hängde med mig till stallet idag. Vi gick en promis på 1h. Har precis lagat lite käk så ska äta den och sen fixa mig. Ikväll blir det utgång, tagga!!

cooling

Byt ut nachochipsen mot finn crisp

Har precis slängt i mig godaste nachotallriken. Bytte ut nachochipsen mot finncrisp och det va minst lika gott! En nyttig nachotallrik med andra ord.







 
 
 
 

Someone else is happy with far less than what you have.

Ååå vill träna men halsonten vägrar att gå bort...Har snart inte tränat på 3 veckor! Ångest!! 
Om någon timme tänkte jag åka till stallet. Rider nog på volten, tänkte kolla MSV C:1an nu och träna lite programdelar ur den. Tror nog att jag ska tejpa henne idag när jag rider på halsen och se om jag känner någon skillnad. Ikväll sen blir der fredagsmys med grillning med Ebba och Ida.

 
 




be in love with your life. every detail of it

Vi åkte till sweizerbadet förut och det va ju varmt i vattnet, det trodde jag inte. Förväntade mig att jag inte ens skulle kunna doppa tårna men det gick ju till och med att simma. Kom hem från stranden vid 17 och gick först ut med hunden och käkade middag innan jag drog till stallet. Red först ut en liten sväng och fick sällskap av Agneta på Harry. Sen jobbade jag henne runt hagarna över cavalettibommarna och stockarna. Lite stel och hård i början men sen lossnad hon och kom igenom fint i hela kroppen. Kom hem för en liten stund sen och blev ganska trött, ska nog bara kolla nån film och sen sova.







 
 

Snabbt inlägg

Ska åka och hämta upp Peppe, Ida och Elin nu så ska vi dra till dalarö till stranden. Åker till Moa ikväll. Rider nog ut en lite sväng och sen jobb på volten. Superhärligt väder ju, såhär ska sommaren va!

 




TA MIG TILL HAVET OCH GÖR MIG TILL KUNG

 

svenska pojka dricka vodka

Tur att det är sol här hemma också annars hade jag verkligen gått i depression! Har solat på förmiddan och sen åkte jag till stallet. Hade lovat att passa Lord för veterinären skulle kolla och vaccinera så det gjorde jag först innan jag tog hand om Moa. Tömkörde henne sen i ridhuset och tejpade henne den här gången på halsen då hon har känts lite stel där. Förra veckan när Annica tömkörde henne drog hon sig inåt i vänstervarvet, med mig brukar hon göra det i högervarvet men idag med tejpen på gjorde hon inte det i något varv så det va kul att se. Annars jobbade hon på bra. Körde blandannat övergångar vilket var lättare i högervarv än i vänstervarv. I högervarv fattade hon direkt från skritten medan i vänster varv tar hon några travsteg. Det är något i kroppen som gör det svårare att fatta direkt där. Får jobba vidare med det helt enkelt. 

Tänkte gå en långpromis med hunden innan jag käkar middag. Det är bara pappa och jag hemma nu i några dagar. Vilket betyder att jag får laga maten. 

 

sunny beach <3

 








 




























 
 

TAKE ME BACK

Nu mina vänner är jag hemma igen. Har haft bästa veckan i Sunny Beach, vill tillbaka!! Blev dock liggandes på hotellet två dagar pga att jag fick influensan och halsfluss så det sög lite men annars har vi solat och festat varje dag. Känns skittråkigt och tomt att komma hem igen. Börjar iaf inte jobba förrän om en vecka. Sen har jag fått beskedet från högskolan och jag kom in!! Jätteskönt, hade verkligen inte vetat vad jag skulle göra annars. Den börjar precis när jag kommer hem från mallis. Något som va roligt med att komma hem var att få träffa min prinsessa igen. Red ut barbacka och hon va verkligen pigg och på tårna men himla fin! 

Ska kolla igenom bilderna från Sunny Beach så ni kan få en riktig bildbomb sen!

 

Semester!!!!!

Äntligen semester!! So freaking sköönt!! Känns extra bra när man jobbat hårt hela veckan. Hade gärna tagit del av den fina sommaren idag när solen äntligen va framme men nej det va jobb istället. Men får ju garanterat sol i en vecka nu istället så jag klagar inte. Har precis packat klart, får göra en sista check imorrn innan jag åker så jag verkligen har med allt. Jag har en tendens att vara ganska tankspridd och då är det lätt att man glömmer saker. Jag är iaf astaggad och förhoppningsvis får vi en grymt rolig vecka där nere. Kommer ju såklart sakna min lilla prinsessa men hon kommer bli välomhändertagen av medryttare och faster. Nu ska jag sova, godnatt!



Dööööd

Det blev utgång igår, skippade filmmyset. Kändes bra när klockan ringde 8 imorse. Jaja det är bara att suck it up och åka till jobbet. Men jag hade kul igår iaf. Jobbar ill 18:30 så missar värmeböljan som ska komma idag och imorrn. Alltid jobba när det är fint väder... Nej nu ska jag rulla.

Lite såhär känner jag just nu

Varför klaga?

För första gången på väldigt länge känner jag mig väldigt nöjd med mitt liv, med mig själv och vad jag åstadkommit. Jag har till och från mått ganska dåligt psykiskt från 8:an på högstadiet till slutet av gymnasiet. Jag har vuxit väldigt mycket på bara ett år och jag vågar så mycket mer. Jag trivs med mig själv och är så tacksam för allt jag har - familj, vänner och häst. Det känns bara så skönt. Även om livet alltid går upp och ner så tippar jag inte lika långt ner som jag kunde göra förut.

Jag ser en framtid med massa mål och drömmar som jag vill uppnå innan jag dör. Jag tror på mig själv, jag kan bara jag vill. Livet är verkligen för kort för att låta tiden rinna. Jag (och så många andra där ute) har verkligen alla förutsättningar för att ha det bra. Jag föddes inte på gatan, utan familj eller ett land där faran lurar bakom varje hörn. Så varför klaga? Livet blir vad du gör det till och det blir verkligen inte bättre av att hänga läpp. Dags att leva livet gott folk!

 




 




let it come and let it be

Nu är det bara helgen kvar sen drar jag!!! Dagen gick ganska fort idag ändå. Va i stallet på morgonen. Skrittade ut en kortis med Emelie och sen in på volten. Lite loj och lat ibörjan men sen på slutet blev hon verkligen jättefin, vilken galopp! Försökte mest tänka på min sits och på att Moa skulle va framme, loss och lösgjord. Efter stallet blev det jobb. Tiden gick ganska fort ändå, fick lära mig en del nya grejer och då går alltid tiden lite fortare. Fick sluta en timme tidigare också. De skulle dra ut efter jobbet men tror fan inte jag pallar. Jobbat hela veckan och nu i helgen. Blir nog filmmys och sen sova ist.

 

Torsdag

Började jobbet 9 idag och jobbade fram till 16. Åkte sen till Moa. Började med att gå promenad i 20 min och sen in på volten för tömkörning (tejp på). Arbetade hene med lite rakriktning, böjdaspår, övergångar, halter och ryggningar. På slutet kom hon verkligen igång och jobbade på bra med bakkärran. Hade kvällsfodringen idag också så kom inte hem förrän kl 9. 

 

Mysig långritt

Fick en riktig mysig ridtur här på kvällskvisten tillsammans med Sofie, Emelie och Sara. Vi red bort mot Årsta. Brukade rida där när jag hade medryttarhästar i området men det va länge sen så det va kul att se hur det såg ut. Kände igen mig ganska bra ändå. Det blev en stund, 2h red vi. Moa höll sig i skinnet också. Men sällskapet va väldigt lugna och snälla hästar och dessutom va det varmt så det fanns inte så många anledningar att busa för henne. Vi stannade kvar en stund i stallet och fikade när vi va klara så kom inte hem förrän halv 11. Nu är det bara att ställa klockan och tagga inför morgondagens arbete.

Snor liten bilder som Sofie tog





 

Supergod LCHF morotskaka

5 dl finriven morot 
4 ägg
1/2 dl sukrin eller stevia
50 gr smör
1/2dl olivolja
3dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk kanel

Glasyr
200g philadelphiaost
1dl creme fraiche
3 msk sukrin eller stevia 
Något som säkert skulle vara gott är nog att blanda i lite riven limeskal men vi hade inget hemma. Nåt att prova nästa gång!

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200grader. Börja med att finriva morötterna. Det blev 4 små morötter till 5dl för mig. Vispa ägg och sukrin/stevia poröst i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt olivolja. Häll sedan smöret i äggsmeten och vispa lite till. Blanda sen i övriga ingredienserna. Häll i en springform, behöver inte smörjas. Ställ in i ugnen i ca 30min. Känn med sticka, den ska va helt torr. Låt sen svalna innan du brer över glasyren. Jag toppade med valnötter.



 
 





:)

Mooorning! Drömde massa konstigt idag. Bland annat att min kompis blev arg på mig för att jag aldrig hade sett Batman förut. Så hon visade mig massa filmer med batman på wikipedia och spelade upp "en vän med en bil" som jag i drömmen sa "det där är väl Håkan Hällström?" och min kompis säger "nej det är Batman som sjunger, det är hans låt". Haha asså wat? Sen drömde jag också att mamma blev sur på mig för att jag inte kom ihåg något om renässansen för hon skulle ha prov i det och behövde hjälp. Haha asså drömmar... 

Jag har hunnit skriva packlista nu iaf till Sunny Beach. Tänkte åka till gymmet om nån timme. Sen blir det naprapaten och ikväll ska jag rida på en längre uteritt med Emelie och Sofie.


Tips - flapjacks från wholebake

Jag är helt såld på dessa flapjacks från wholebake. Sjukt goda, mättande och energigivande. Mina favoriter är hasselnöt och pecan. Finns en hel del sorter att välja mellan. Inehåller bara naturliga ingredienser. Den med hasselnöt innehåller tillexempel: havre, sojamjöl, hasselnötter, rårörsocker, sirap, annatto curcumin (naturligt förgämne, ett extrakt från gurkmeja som ger gul färg). Ett hett tips när man är lite småhungig och behöver få upp blodsockret!  Finns att köpa på hemköp bland annat.

 

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Jobbat heeeela dagen, kom ganska mycket folk under dagen men sen på kvällen kom det knappt några alls. Imorrn är jag ledig, ända lediga dagen den här veckan. Måste skriva packlista och köpa det sista innan jag åker. Ska även till naprapaten och få behandling igen. Får fortfarande ont och jag antar att det är som med Moa, det behövs nog några brandlingar innan det blir bra.

Ååå det är så jobbigt att inte veta om jag kommer in på högskolan i höst eller inte. Måste de vänta ända till 12:e juli innan man får beskedet. Jag ligger verkligen precis några poäng över från förra årets lägsta intagning som kom in. Det gör det så svårt att veta såhär i förväg om jag kommer in eller inte. Det gör det ju så osäkert. Vet inte vad jag gör om jag inte kommer in. Har ingen plan B direkt men jag kanske borde skaffa mig en ifall att. Typ gifta mig rik eller råna en bank? 

 

We grow small trying to be great.

Godmorgon! Ser ut som der kommer bli bra väder idag. Inte för att det spelar mig någon roll egentligen eftersom jag ändå kommer jobba inne hela dagen. Jag behöver inte åka till Moa idag. Madde tar henne idag och imorrn. Då har jag ju tid att träna mig själv istället men imorse orkade jag verkligen inte gå upp med tuppen för att göra det, men imorrn får jag pallra mig upp.

 

RSS 2.0