don't be afraid that your life will end be afraid that it will never begin

Imorrn börjar den jobbiga jobbveckan men det är bara kötta på det sista nu innan semestern. Bara 1 vecka kvar till Sunny beach!!!!! ahhhh!! :D Jag kom hem för en liten stund sen efter att träffat Sadia och Josefin. Vi åkte till stan och fikade och snackade om allt möjligt. Så underbart att ha vänner som verkligen känner än och som man kan snacka med allt om. Sånna vänner ska man hålla hårt i. Det är nog bäst att sova nu så jag orkar upp imorrnbitti, godnatt på er sötnosar!

 
 
 
 
 

Vintergatan och högaffla hage

Tänk när man hoppade upp ur sängen för att kolla på sommarlovsmorgon, minns ni vintergatan 5a och högaffla hage? Älskade det! Hahah sommarloven när man va liten är oslagbara. Hade verkligen inga bekymmer och hittade på roliga grejer varje dag. Bara tänker på lite gamla minnen såhär precis när jag gått upp... Min sommarlovsdag som egentligen inte är sommarlovsdag utan bara en helt vanlig ledig helgdag kommer spenderas i stallet och på gymmet. Ikväll ska jag träffa Josefin och Sadia som just kommit hem från plugget i Lettland. Vi vet inte riktigt vad vi hittar på men det blir kul bara att träffas. 




Haha gillar att fåret till höger pekar finger

lööööve

Har hunnit gör en del idag. Har bland annat varit i farsta centrum med syrran och det blev lite nytt, en väska, plånbok, festklänning, topp, blus, solglasögon, två body splash, armband och ett par ballerina. Efter shoppandet åkte jag och Mamma till nya stallet och skrev kontrakt. Har kanske inte sagt att vi ska byta stall men det ska vi göra till hösten. Men det är bara några meter till grannstallet pga att jag behöver få ner stallhyran. Men det nya stallet känns väldigt bra det också. Kommer bli lite mer som jag hade förut när jag stog i vendelsö, mer fodringar osv. När det va klart red jag ut på min prinsessa som var en dröm att rida. Så otroligt mjuk, framme och lyhörd på allt.

Sen hade jag lovat att hämta syrran i heron city vilket jag också gjorde men de ahde stängt av vägen genom tunneln så jag hamnade i stan och yrade runt en stund. Varför ska jag alltid lyckas komma vilse i stan?? Kom fram tillslut iaf och hem kom vi också. Det händer inget spännande ikväll mer än att jag tänker sova som en stock.





 




Fiskmåsar är vackra

Det kan ju bara var jag som oavsett när jag går och lägger mig vaknar 8. Igår va jag i stallet på morognen, red ut med Emelie. Vi red ridslingan som efter hundra år äntligen är färdig. Sen blev det jobb till 20:30. Åkte till Peppe trött och äcklig och trodde vi skulle ha myskväll med jordgubbar och choklad men icke. Vi drog ut istället tillsammas med en killkompis till Peppe. Började med att vi skulle till Hellströms men så åker vi till t-centralen utan att nån reagerar så det blev liten omväg för att komma dit. Va på hellströms en stund men sen drog vi vidare till chill eller så hette det chilli? Där träffa vi på några andra osv. Kom hem vid 4 och vaknar 8, varför kan jag inte sova på morgonen?

 

Moorning

Snart bara en vecka kvar till semester, går verkligen och räknar dagar... Idag är det bara jobb som gäller, 11-20:30. Madde tar hand om Moa idag så behöver inte åka dit. Nej nu måste jag dra, update ikväll!

 

Moa, jobb och bad

Är dötrött men känd bloggare som man är kan jag ju inte göra alla mina bloggfans där ute besvikna och sova istället för att blogga. Gick upp tidigt imorse och åkte till stallet. Annica va med och kände igenom Moa som har blivit rakare och musklat på sig i vänsterbak, kul! Sen fick hon se på Moa i rörelse utan och med tejp, och hon har blivit mycket rakare och det har bara hänt på 2 veckor. Men såklart när snea och stela Elin hoppar upp på ryggen förstörs det. Nej men jag kommer behöva focusera väldigt mcket på mig själv nu så att jag verkligen är rak och inte stör henne. Hon är väldigt bra på det sättet Moa då det märks direkt på henne när jag sitter och inverkar rätt, hon är väldigt lyhörd för sitsen och vikten. 

Efter stallet blev det jobb, 11-20:30. Därefter drog jag, Linn och Marcus till Rudan och badade. Första doppet för iår för min del, va faktiskt riktigt skönt. Speciellt efter ha lökat sönder på jobbet hela dagen. Näe nu ska jag sova!

 
 
 

summer is upon us

Är helt slut i kroppen. Det måste varit från behandlingen igår hos naprapaten, va lhelt orkeslös och öm i musklerna när jag gymmade idag. Så hon kom nog åt en del. Har precis kommit hem från grönan, de va faktiskt bättre live än vad jag trodde. Hade kul iaf. Måste tipsa om Ewalies glutenfria knäckebrödmix som jag provade idag, toppade mina med kanel och det blev sjukt gott! 





 
 
 

if you can't get someone out of your head, maybe they are supposed to be there

Hej på er! Vi håller på att göra om hela trädgården så har hjälpt till att rulla ut gräs här på morgonen. Nu tänkte jag däremot dra till gymmet och kötta lite på överdelen. Efter det blir det stallet, tömkörning igen med tejp på. Ikväll blir det Icona pop på grönan med Nell och en kompis till henne, najs!

 

YO

Precis slängt i mig lite käk. Idag har jag inte gjort något speciellt. Började dagen med att gå/jogga med hunden i 1h och efter det styrkeövningar i ca 30 min. Åkte sen till stallet och tömkörde Moa med tejp på volten. Gick bra det. Sen åkte jag till naprapten, första beöket. Kändes bra, hon verkade väldigt vettig och lyssnade på det jag hade att säga osv. Fick behandling och så får vi se hur det känns nu i veckan. Annica kommer på ons också och då kanske hon kan kolla om jag sitter rakare i sadeln bland annat. Kvällen kommer spenderas med Ebba idag igen.

 
 
 

wake me up when it's all over When I'm wiser and I'm older

Bara två veckor kvar sen åker jag utomlands, såå taggad!! Va evigheter sen jag va på solsemester så ska bli så jäkla skönt. Idag har jag jobbat från 8-17. Åkte sen till stallet tömkörde Moa med tejp på, Emilie red med. Vi red/tömkörde slingan, blev bara skritt och trav. Det tog en timme ungefär. Kom hem för en liten stund sen och snart kommer Ebba hit, blir väl snackis och film som vanligt. 

 
 
 



Midsommarfirande

Hoppas ni har haft en lika trevlig midsommar som jag har haft. Min har firats på landet med vänner och familj, vi har ätit massa gott, sålt maaaassa lotter, grillat, dansat på bryggan, spelat kort, smakat sill har jag gjort också (vuxenpoäng på den!) och så har jag bara haft det allmänt mysigt och trevligt. Kom hem för en liten stund sen och har hunnit krypa ner i sängen. Är ganska trött och imorrn är det jobb som gäller. 8 börjar jag också...

 

Hejhej

Har precis varit i stallet och tömkört Mois. Gick bra, tömkörde henne längs vägen och sen runt hagarna och lät henne skutta över stockarna och trava över bommarna. Dock är hon ganska jobbig när det gäller gräset just nu, första lyckan verkar sitta kvar. Det kanske går över sen när hon får gå på betet längre, hoppas det iaf. Ska strax dra till jobbet, jobbar till 17. Uppdaterar mer ikväll.

 



choose the guy who takes you to his house to meet his parents, not his bedroom

Har ingen koll längre vilken veckodag det är, dagarna liksom bara rullar på. Åkte till mina kära häst imorse och tömkörde henne ute. Blev en del övergångar, halter men även bara trava framåt i samma tempo en längre strecka. Hon jobbade på bra tycker jag, det är det där jäkla gräset som hon är helt besatt av. Tror inte hon tänker på nåt annat än gräs, tjockisen. Efter stallet var det jobb fram till 17. Sen drog jag och gymma. 15min uppvärmning på löbandet, 6 ben-/rumpövningar. Delade upp dem två och två då jag körde 10-30 rep och 4 set (utan vila). Tex: 20 utfall med stång, 30 kissande hunden, 20 utfall, 30 kissande hunden (4 set på varje), därefter nästa par övningar.Sen blev det några benövningar till på maskin, 8-12 rep och 3 set (med 45 sek vila).
 



Moas tejpning

Här kommer lite bilder på hur Moa tejpas för er som tycker det är intressant.





 




give me a summer to remember

Varför måste det ta så långt tid innan man får vet ifall man kommer in på högskola eller inte, jag vill vet nuuu! 
Har inget speciellt planerat idag när jag är ledig. Moa ska tömköras, tror jag ska ta fram lite bommar. Tänkte dra och gymma efter det, blir överdelen. Hade ju varit trevligt med lite värme och sol men icke! Jag får förbli ett vitt spöke resten av sommaren. 

 
 
 
 

Du ger mig min morgon, du ger mig min daaaag!

Sjukt segt att gå upp imorse, ibland önskar man att man bara kunde stoppa tiden och fortsätta sova och sen starta tiden igen. Någon som har en trollformel för det? isf får ni gärna dela med er av den... Började morgonen med stallet och Moa. Tömkörde med medicintejp på. Tömkörde mest i skogen så hon fick klättra. Hade planerat min väg så jag skulle komma ut på den vanliga vägen men när vi kom ut där så höll de på att borra och greja så det gick inte att komma förbi. Så fick gå in i skogen igen och yrade runt där en stund för kom lite vilse. Men tillslut hitta vi tillbaka efter lite trassel haha aja klättra fick hon allt! 

Åkte sen direkt ill jobbet och jobbade till 17. Hämtade mamma på jobbet, handlade lite mat, kom hem och gick en långpromis med hunden, åt middag, duschat och nu ligger jag i sängen. Det va min dag i ord det. Imorrn är jag ledig!!

 
 
 
 




Don't worry be happy

Hemma efter en grymt kul dag på grönan. Tur med vädret hade vi också. Kom en skur vid 6 men solen kom fram ganska snabbt igen. Fuskade lite med min diet och nu har jag så jäkla ont i magen, hahah helt sjukt. Aldrig igen, ungefär så känner jag just nu. Nej nu ska jag sova, är döö trött som vanligt ;)



 
 

Sunny Beach och grönan!!!

Förlåååt uppdaterar så dåligt. Ska bättra mig! Dagarna går med stall, jobb, kompisar och träning. Igår bokade jag och Ebba resa till Sunny Beach!! SÅ TAGGAD!! Kommer bli så jävla kul, hoppas jag :P  Idag är det grönan med några tjejer från jobbet, ska bli skitkul det med.

Blir inte så mycket text, bjuder istället på lite bilder jag och syrran tog igår på Tyresö slott.





Jäkligt långt men intressant inlägg för er hästmänniskor som orkar läsa


Förlåt för att jag inte har bloggat men har verkligen inte orkat. Har inte gjort något speciellt förutom jobb, träning och stall men det blir mycket ändå. Idag skulle jag jobba men tog ledigt. Moa ska nämligen få vara med i ett litet "projekt" och testa en ny produkt. Eller den är inte så ny då den används mycket av elitidrottare för människor och även i andra länder för häst. Jag pratar om medicintejp för häst vilket är nytt här i Sverige. Men den har fått väldigt bra reslutat av de hästar som den används på.

Min faster är ju hästmassör och är intresserad och är engagerad i den här branchen så hon lyckades fixa hit en tjej som kan det här med medicintjep att komma hit och prova det på Moa då de behöver "testhästar". Det vi framförallt vill se på Moa är om vi kan få kläm på den där vänstra bakdelen som är hennes största problem som hon är svag och stel i. Vi vill också se om tjepen kan hjälpa henne att bli mer balanserad och rak. Det tjepen gör är bland annat att lyfta huden och på så sätt få igång cirkulationen i musklerna.  Den ger även stöd och stabilitet till leder och muskler m.m. 

Så jag fick börja med att bara longera Moa utan tejp på. Sen blev hon tejpad som ett kors över korset. Sen longeras igen. Därefter tejpades hon igen men under buken - longerades igen. Sen blev hon tejpad yttligare än gång längs biceps och longerades igen. Det som hände som man framförallt såg sista gången hon longerades va att hon bland annat blev rak, istället för att föra benet åt sidan och skjuta ut rumpan böev det helt plötsligt ett mellanrum och hon spårade. Fick även springa på rakt spårt och då sprang hon helt rakt vilket hon inte gör annars, då åker vänsterbak ut. Jag ville även hoppa upp och känna om det kändes någon skillnad och hon travade helt rakt då också! Hon var även mer balanserad och vilade lite på steget istället för att bara pendla på framåt. Det va verkligen intressant att se hur rörelsemönstret ändrades och hon såg väldigt tillfreds ut. 

Så det som händer nu är att hon bara ska tömköras/longeras i 1-1,5 vecka med tejp på. Anledingen till det är för att hon själv ska kunna stärka och hitta sin balans utan att jag är på ryggen och stör. Det är så otroligt lätt att man själv vill hjälpa till, rätta och fixa när man sitter på ryggen. Nu ska vi försöka få henne rak och balanserad av sig själv, utan att jag är där och säger till henne hela tiden. Hon måste även få känna in sig på tejpen. Jag själv är ju även sne så under den tiden ska jag även åka till ett specialistställe för ryttare, där det kolla upp exakt hur och var man trycker och belastar i sadeln. För att sen få hjälp med vad jag kan göra för att jag själv ska bli rak. Det blir ju en ond cirkel om Moa är osymetrisk och jag också är det. Det hjälper inte bara om Moa blir rak, jag som ryttare måste ju också bli det. Min faster kommer komma ut lite också och känna på henne och hjälpa till. Sen ska vi mötas alla igen om nån vecka för att se eventuella resultat. Sjukt spännande iaf! 

Lite mer fakta om medicintejp:

Fördelar:

Minskar inflammation och associerad smärta
Minskar muskelkramper
Ökar cirkulationen
Utmärkt för Svullnad och ödem
Stöder ligament, senor och leder
Icke-medicinsk behandling
Ger muskler stöd och stabilitet
Hjälper till med skada och rehabilitering
Stöder full rörelsebana


Film dressyrträning

Här kommer en liten del av dressyrträningen för Anna för cirkus en vecka sen


Tisdag

Vi hade strömavrbrott här igår kväll så det kunde jag inte uppdatera. Tömkörde Moa på morgonen igår, tog det lite lugnare. Men hon såg fräsch ut. Jobbade mellan 11-16 och sen åka jag och mamma till upplands väsby. Det va verkligen på håret att vi hann, så jäkla mycket köer när det är rusningstrafik. Red Fantasi som jag gjort alla andra gånger. Hon hade vilat två dagar så fick verkligen rida. Det tog en stund innan jag fick loss henne. Red en ganska bra övning som jag kan visa sen. Det va sista gången för den här terminen och vi får se om jag fortsätter i höst. Det beror på om jag börjar plugga eller inte. Men tror jag har lärt mig lite iaf. Det är alltid nyttigt att rida andra hästar. 





I'm tired of feeling like i'm fucking crazy

Tjoo, blixten hade slagit ner på donken i driven så den va tuvngen att stängas vilket gjorde att alla männsikor kom till våran donken och käka. ist Så jäkla mycket folk hela dan! Bränt kalorier måste man ha gjort idag iaf. Jobbade fram till 17 och sen åkte jag till stallet. Skrittade ut en timme ungefär. Hade kvällsfodringen oxå. Imorrn blir det Moa på morgonen, jobb på dagen och rida hos Suvi i Upplandsväsby på kvällen. Lär suga på att uppdatera imorrn också. Men så är det.

 

If you close your eyes, does it almost feel like nothing changed at all?

Nu har jag äntligen fått tillbaka min sadel. Sadelmagasinet har ju alltid legat vid solna så vi åkte dit men väl där visade det sig att de flyttat till täby, blev lite stressigt där men vi hann precis innan de stängde. Va i stallet innan jag åkte och hämta sadeln och åkte dit efter igen för att ge henne alla högivor hon skulle ha idag. Gått några promisar har jag också gjort. Stannade kvar en stund här på kvällen och höll Hanna sällskap och hjälpte henne att fodra. Kom hem precis och käkat middag. Börjar jobbet 8 imorrn så det blir att lägga sig hyvsat tidigt. 





Min plutt fick kolik

Dagen började ju bra. Kom precis fram till jobbet innan det ringde på mobilen. Moa mådde inte bra och hade kolik! Fick panik, så drog direkt dit. Började t.o.m böla i bilen, blir så sjukt orolig om det hänt henne något. Haha älskar den hästen alldeles för mkt... Iaf så kom jag dit och då mådde hon mkt bättre. Lotta hade sett henne i hagen ligga ner, kvida och inte vilja gå upp. Hon va alldels svettig och skummig också. Men de hade kylt av henne och gått med henne en liten stund när jag kom så då var hon piggare. Marianne, veterinären, kom och gav henne spruta  mot kramporna. Sen dess har jag iprincip vart i stallet hela dagen för att passa henne och gå ut och gå. Tror jag själv har feber, haft ont i kroppen och huvudet också. Åkte hem vid 7 tiden och bad kvällsfodraren kolla till henne innan hon går. Min lilla älskling, men hon verkar må bra nu iaf. Så imorrn blir det bara små tussar hö varannan timme så måste vara i stallet hela dan imorrn också. Tur att jag ändå är ledig. 

Har vart med Ebba här på kvällen och kollat resa. Vi hitta ett som verkar bra men vi har inte bokat nåt så vi får se. 

Passade på att putsa alla träns och städa lite i skåpet när jag ändå va där hela dan

heej

Blir ett snabbt inlägg innan jag åker och jobbar. Igår kväll blev det först en snabbmiddag hos farfar och Gunnel för att sen åka till stan för att se Fast and furious med Zena, Josefin hennes syrra och kille. Den va asbra!


Lite bilder från igår









Next le stable

Morniiing! Så awsome att va ledig. Fint väder är det också. Ska åka till stallet nu och rida för Anna. Ska se om jag kan få med mamma och filma. Va hundra år sedan sist. Men rider alltid tider då ingen kan följa me men idag är det ju nationaldagen och mamma är ledig. Ska eventuellet till stan i ef och bio ikväll med mina v'änner. Men vi får se. Jobba på brännan ska jag iaf göra!

Stallet nästa! Haha ser ut som en barnunge...

cause in the end all you really have is memories

Har beslutsångest, vet inte om jag ska gå på skivan ikväll eller inte. Va så sjukt mkt folk på jobbet idag, tekniska fel fick vi också, blev kaos! Är helt slut. Dessutom behöver jag egentligen försöka spara mina pengar. Hmmm aja vi får se. Red min älskade plutt imorse. Barbacka eftersom jag inte har nån sadel och red med tredelat. Red ut och jobbade henne, klättrade en del i skogen också. Så jäkla fin hon blev sista svängen när hon kom igång ordentligt. Fick till en grymt bra galopp på hennne. Det gjorde ont i hjärtat när jag såg alla studenter idag, vill också ta studenten igen!!! 1 år gick så sjukt snabbt, fan vill inte bli gammal!

Take me back!




Snabba ryck

Ni får ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mig. Jobb från 9-17 och Moa efter det. Red på utebanan, barbacka med pelhamet. Gick superbra! Imorr är det också jobb och Moa som gäller. Kanske drar på skiva på kvällen men det bror på om jag orkar.

 

karma's a bitch

Ny vecka igen, nu börjar väl snart sommarloven? Själv ska man jobba och slita, livet är hårt.. Nej men red min prinsessa imorse, har ingen sadel för tillfället då den är på omstoppning så det blev barbacka. Red bort mot ängarna på andra sidan motorvägen och jobbade henne. Körde ganska gårt med henne och varmt var det ju också även om det var tidigt. Mycket svett blev det från Moas sida. Men hon jobbade grymt bra dock lite stark emellanåt.

Drog direkt till arbetet efter det. Fick sluta lite tidigare vid 5, åkte hem käkade och drog till gymmet. Körde inte jättehårt men blev en del armstyrka ändå. Sen åkte jag hem, pappa hade låst dörren utan att lägga ut nycklar fast han visste att jag var borta. Trodde han va och hömta mamma på jobbet så satt i bilen och vänta en halvtimme. Sen ringer mamma och frågar om jag kan hämta henne på jobbet! Så det va ju bara att pallra sig dit och väl där så är porten till hennes jobb stängd så jag kan inte köra in. Min mobil har dött så jag kan inte få tag på mamma och säga att jag är framme. Får vänta yttligare en halvtimme, innan hon börjar undra vart jag är och kommer ut självmant. Ja så rolig var min kväll, nu säger jag godnatt!


just the smell of summer can make me fall in love

Man bara måste älska vädret idag. Kom hem vid 5 snåret imorse och sov till 12. Legat och stekt i solen tillsammans med Ebba och snackat fram till kl 16. Åkte sen till stallet och red på volten barbacka med pelhamet och hon va så jäkla fin. Blir helt lyrisk av att rida den där hästen ibland. Började arbeta med galoppen - seprentinbågar, övergångar, förvändgalopp, Kyras ruterspår, 10 metersvolt med samlad galopp. Avslutade med travarbete med rakriktning och bakdelsvändningar. Så himla duktig, blev lite ökningar på slutet i trav och jäkalr vad hon kan ibland. Hon kändes väldigt balanserad, mjuk och framme hela passet. Kom till arbeta väldigt snabbt. Nu är jag hemma igen och ska käka tacos, me gusta! Lite senare blir det kvällsprommis med Ebba.





 

Fullspeckad lördag

Va uppe hyvsat tidigt imorse, kl 8 ungefär. Åkte till stallet till halv 10 och mockade. Sen släppte jag, Anna, Lotta och Pernilla ihop våra hästar i sommarhagen. Blev några rejsvarv men sen lugnade det ner sig och började käka istället. Drog sen till gymmet och körde slut på benen och rumpan. Lär ha träningsvärk imorrn! Åkte till Ica och plockade ihop en sallad från salladsbaren och så köpte jag även lite annat. Köpte bla ett glutenfritt ekologiskt knäckebröd från friends of adam, så får vi se om det smakar bra.

Om ca en timme åker jag till stallet igen och rider. Sen kommer även en snubbe (Peter Winslow) och ska kolla på sadeln för omstoppning. Fick en gratis omstoppning från sadelmagazinet när jag köpte den då den släpper lite i stoppningen efter 3 mån och det har den gjort nu. Men för att den ska bli rätt stoppad så är det bra att han kommer ut och kollar den. Sen blir det att snabbt åka på släktkalas, mormor fyller år. Är inte där allt för länge för ikväll blir det utgång med vänner! Fullspeckad lördag med andra ord ;)


Lunchhhh

RSS 2.0