Varmt bad

Tänkte ta ett varmt bad nu, kom hem vid 8 imorse efter utgång igår. Åkte till Moa för att rida lektion men Anna hade glkömt bort den, det är verkligen inte likt henne. Men vi kör en annan gång istället. Moa kändes både bra och mindre bra idag, ganska jobbigt ibörjan och mitt tålamod va inte på topp men tillslut skärpte hon till sig och blev himla ambitiös istället. Tänkte sova/ta det lugnt resten av dagen, vet inte om det händer nåt ikväll. Ebba snacka om att gå ut men vet int om jag orkar, vi får se :)Varmt bad

Tänkte ta ett varmt bad nu, kom hem vid 8 imorse efter utgång igår. Åkte till Moa för att rida lektion men Anna hade glkömt bort den, det är verkligen inte likt henne. Men vi kör en annan gång istället. Moa kändes både bra och mindre bra idag, ganska jobbigt ibörjan och mitt tålamod va inte på topp men tillslut skärpte hon till sig och blev himla ambitiös istället. Tänkte sova/ta det lugnt resten av dagen, vet inte om det händer nåt ikväll. Ebba snacka om att gå ut men vet inte om jag orkar, vi får se :)Hejhej

Hinner skriva ett inlägg innan jag drar till jobbet. Red ut med Emelie i solen, vi red ridslingan. Gick bra det. Min underbara lillasyster fyller även år idag, GRATTIS till henne! Hela 17bast, herregud! Kändes som jag fyllde 17 alldeles nyss. 


Då kör vi

Hur gammal är du? 19 fyller 20 i oktober.

När vaknade du idag? Med tuppen.

Vad åt du till frukost? 2mackor, en banan och Jouice.

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig: Jag blir lätt torr om händerna när det är vinter, jag föddes med kolsvart och mycket hår, jag kan inte ha på mig en strumpa som är ut-och-in.

Vad gällande ditt utseende är du mest nöjd över? Mitt hår och ögon skulle jag väl säga, hahaha lite blygsamt sådär.

Vad har du gjort idag? Det här är tidsinställt inlägg men jag antar att jag har ridit, jobbat och firat syrran som fyller 17bast!

Vilken film såg du senast? Perfect pitch

Är du besatt av någonting? MAT!

Beskriv en perfekt dag: Äää ja, när allt bara flyter på. Skoj med vännerna, hästen går som en klocka, god mat, sol och värme osv...

Beskriv platsen du befinner dig på just nu: På månen - Vitt, mörkt och kallt.

Vad lyssnar du på just nu? Utomjordingarna...

Hur går du helst klädd? Naken såklart!... nä men det är så olika, bror på vilket humör man är på.

Är du morgon eller kvällsmänniska? Morgon.

Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Matte och biologi.

Vad köpte du senast? En subwaymacka.

Vad har du i dina fickor? Ingenting tror jag.

Vilken är din favoritaffär? Bror ju på vad jag ska handla men mataffär-ica, kläder-Zara eller Vila, hästaffär - lyckås.

Har du några husdjur? En fettokatt som endast rör på sig för att få äta, en till katt som blir rädd bara man rör på sig, en hund som har ADHD och en häst med PMS. Jo vi har alla sorter.

Har du svenskt ursprung? Är så svensk man kan bli.

Vilka smeknamn har du haft? Mitt namn är ju så kort ändå men typ Flin, voshan, päron mfl.

Vilka är dina största svagheter? Jag har ett ganska stort kontrollbehov, har lite för bråttom ibland och kan va dålig på att höra av mig.Spend life with who makes you happy not who you have to impress

Man blir verkligen helt slut sånna här dagar. Dagen idag såg ungerfär likadan ut som igår. Ridit Moa på morgonen. Red fram ute för att sen jobba henne i ridhsuet. Vilket gick riktigt bra, hon kändes mer på hugget och mjukare idag än igår. Focuserade framförallt på att hon skulle lyssna och ha bakärran med sig. Åkte sen direkt till jobbet och har jobbat hela dan, kom hem precis. Ibland undrar man över vissa kunder asså hahah, men man har ju nåt att berätta om när man kmr hem sen iaf.


Jag är apan som liknar dig

Är sjukt trött nu! Red Moa imorse i ridhuset och jag fick verkligen rida. Körde lite som jag fick göra för Anna sist. Ryggningar på volt, sidvärts och massa annat. Ryggningarna på en volt gjorde hon mkt bättre än förra gången, det var som hon förstod nu vad hon skulle göra. Haha efter en gång, ibland är hon smart. Även om jag fick rida mycket och lossa och trixa en del så blev hon riktigt fin på slutet. Kommer rida i ridhuset imorrn också så hoppas jag på att det jag lossade idag sitter kvar imorrn. Efter stallet åkte jag  buss till jobbet. Jobbade från 11-20.30.


Har bestämt mig

Det är hopplöst att planera något när man ska träffas flera stycken. Aja om inga ställer in i sista minut på fredag så ska vi ses då. Jag har bestämt nu att och vad jag vill plugga till hösten, eller jag tänker söka det iaf. Har bestämt mig för biomedicinsk analytiker inriktning laboratoriemedicin. Jag tror det bli bäst. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och den är ganska bred - programmet. Jag kan fortsätta sen med masterprogramet och forskarutbildningen, jag kan bland annat forska inom veterinärmedicin. Tills dess tänker jag nog jobba på donken, tjäna pengar och förhoppningsvis åka nånstans i slutet av sommaren med några kompisar. Då har jag en liten plan med framtiden iaf.

Saknar studenten!

Never give up!

Nu hade jag tänkt vara lite personlig och tala ut här. Det handlar om självkänsla och att vara blyg, något som jag tampats med några år. För mig började det när jag va 14år ungefär. Jag fick väldigt dåligt självförtroende, jag tyckte jag va ful och värdelös. Jag stängde in mig själv och blev väldigt blyg för folk jag inte kände. Jag blev nervös, rodnade, fick klump i magen osv. Jag pratade och va bara mig själv med mina närmsta vänner. Det va många gånger jag grät mig till söms och undrade var det va för fel på mig. Hade jag inte haft mina vänner som jag kännt långt sen innan hade jag nog inte levt idag, att va helt ensam hade jag inte klarat av.

Första året på gymnasiet tyckte jag va sååå jobbigt, mitt självförtroende var verkligen på botten. Jag ville bara flytta här ifrån och börja om på nytt. Men varför skulle det bli bättre då? Någonstans inom mig så är jag i grund och botten en ganska stark och driven person, jag kan om jag vill. Jag ville ändra mig, jag ville må bra. Så jag började smått. Jag valde några personer i klassen som jag kände att jag skulle kunna vågra prata med. Tog modet att fråga om jag fick sitta med de på lunchen, skolbänken osv. Tillslut hade jag lyckats skaffa mig nya vänner (helt själv) som jag va 100% mig själv med. Mitt självförtoende stärktes för varje dag. 

Många gånger har jag bara velat ge upp, inte orkat och allt har bara känts skit. Men livet är för kort för att man ska gå runt och må dåligt och trycka ner sig själv. Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv idag, det senaste året har jag satt mig själv i situationer som gjort att jag måste våga mer. Jag bytte stall, från att ha stått med bara två andra hästägare till ett stall med 30 hästar. Jag åkte bort själv och bodde på en hästgård och jobbade en sommar, började jobba på mcdonalds, åkte till England alldeles själv för att jobba, jag har börjat gå ut och träffa nya människor. Det har inte gått att va tyst, jag har varit tvungen att prata och tillslut känns det inte jobbigt längre. Sånna saker hade jag aldrig vågat eller klarat av för 3år sen. Har även skaffat mig massa nya bekantskaper. 

Jag känner mig inte rädd för nåt längre, vill jag nåt så gör jag det. Visst, jag är inte världens socialast person nu men jag är 1000gånger starkare än vad jag har varit och det säger även folk till mig. Det kanske låter fånigt för alla er sociala människor men det är ett problem som jag haft och fortfarande jobbar med. Jag vet att jag inte är ensam och jag vet att det finns många personer som är/va blyga i tonåren men som har växt upp och blivit sociala. Det är jobbigt och ett hinder att va blyg i dagens samhälle, men till alla er som vart som jag så ge inte upp! Det går att ändra sig, det har jag gjort och det blir bara bättre.

Det jag vill komma till med det här inlägget är att oavsettt vad ni har för problem, för det har vi alla, så ge aldrig upp! Det finns ingen människa som är bättre än någon annan och vi är alla värda lika mycket. Alla är bra på sina sätt. Gör sånt som gör er glada, må bra och älska livet!


Vet att ni älskar listor

Vad heter du? Elin Pamlin
Vad har du på dig? Ridbyxor och tröja.
Ögonfärg? Blåa
Spelar du något instrument? Nepp.
Dina första tankar när du vaknar? Orkar inteee..
Vart befinner du dig just nu? I vardagsrummet.
Biter du på naglarna? Neeej.
Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna? Svarta och aprikosfärgade.
Nämn 2 bra filmer: Hangover och white chics.
Är du singel? Jaa
Vem är snyggast? Jag såklart!
Vem vet mest om dig? Hmmm min familj och närmsta vännerna.
Vad vill du ha just nu? Pengar!!
Rädd för? Döden.
McDonalds eller Burgerking? Mcdonalds!
Sjunger du? Ja med det låter inte vackert.
Vill du gifta dig? Tror det.
Kommer du överens med dina föräldrar? Oftast
Din hårfärg? Brunt
Vad ska du göra idag? Skulle träffa kompisar men vi får se hur det blir med det.

Vad ska du göra i morgon? Rida Moa och Jobba.
Skor du hade på dig idag? Ridskor, haha
Vad sover du i? trosor och t-shirt.
Snygg färg? De flesta färgerna är snygga.
Favoritårstid? Sommar om den är varm.
Favoritmat och dryck? Tacos och dricka vet jag inte.
Hur svarar du i telefonen hemma? Hej det är Elin
Vad gör dig glad? Hästen, vännerna, choklad, sommar m.m.
Hur svarar du i mobilen? Aaa Hallå, eller hej det är Elin.
Sov du ensam inatt? Aaa.

Vad gjorde du kl 08 imorse? Körde bil.
Vad var det senaste någon sa till dig? Ha det bra, vi ses!
Druckit idag? Mjölk och Jouice
Vad är det för väder hos dig nu? Soligt
Godaste glassmaken? Vanlij
Drömmer du mardrömmar? Ibland.
Favoritklädsel? Olika men softkläder är alltid mysigt.
Favorit godis? Choklad och surisar.
Hur många kuddar sover du med? 2.
Längtar du mest efter just nu? Sommaren
Vem har vart din räddning idag? Solen! Haha
Saknar du någon just nu? Ja
Godaste lukten? Garagelukt (oljelukten) hahaa
Vill du ha barn? Tror det.
Är det någonting som är stressigt? Ja finns många saker som kan va stressigt.
Längtar du till din nästa födelsedag? Nä, vill inte bli äldre.
Vad gör du just nu? Svarar på det här.
Tycker du att du har fin dialekt? Stockholmska, tänker inte så mkt på det.
Tycker du om snö? Ja men inte kyla.
Vad gör du om 10 minuter? Måste ut med hunden.
Hur mår du nu? Jo mår väl bra.
Vad är din önskan just nu? Vinna lite pengar skulle inte skada.
Har du något speciellt citat? Har många.
Vad lever du på? Utan mat skulle jag väl ha svårt att leva.
Vad gör du om 5 år? Jadu, pluggar antar jag.
Någon/något som du alltid kommer komma ihåg? Finns massa grejer som jag alltid kommer minnas.
Vad skulle du vilja heta i förnamn? Elin funkar väl.
Vad gör du på fredagskvällar? Oftast är det fredagsmys som gäller.

Har du testat droger? Nej.

Röker du? Nej.

Snusar du? Nej.

Hur många tabletter tar du dagligen? 3, vitaminer och soltabletter

Bästa minnet från sommaren? Oj! Har många fina sommarminnen. Ridläger, skärgården, kompisar osv.

Senaste landet du besökte bortsett från Sverige? England

När var du där? I feb

Sköter du skolan? Ja det gjorde jag.

Vilken har vart den bästa tiden av ditt liv? Den tiden jag gick på lågstadiet. Aldrig haft det så soft, roligt och kravlöst och kommer nog aldrig ha det heller.

Vilken va den värsta tiden då? 2007-2011 

Hur ofta gråter du? Nu gråter jag sällan.

Vilken klass går du i nu? Ingen 

Vilken skola? -

Vad står det i ditt senaste sms? Det gick bra :) tusen tack!


Those who fly solo have the strongest wings

Helt underbart var det att rida ut imorse. Red barabacka och skirttade först ut en bit med Sara och Cassano sen splittrade vi på oss då jag skulle galoppera och hon skulle bara skritta. Moa va jätteduktig, jobbade henne som vanligt. Red sen in på en stor äng och underlaget va perfekt, va hur mysigt som helst! 

Idag var det planerat att hela gänget från gymnasiet skulle träffas men som vanligt är det alltid några som ska krångla, haha så jag vet inte vad som händer. Blir nog en annan dag. Den här veckan jobbar jag tis, ons och tor. Nästa vecka börjar mitt schema och jag kmr jobba lite mer än förut, 33h i veckan. Nu ska det sparas pengar!

 

Isn’t it crazy, yeah isn’t it crazy

Om jag är trött nu, shit vilken dag! Kan börja med Moa som fick damp när jag gick promenad. Hon såg en hund med ett rött täcke på och flippa ur, snurrade runt mig, hoppa, reste sig och grejer. Pep gjorde hon också, det såg ut som hon ville leka, hon verkade inte rädd. Aja tillslut lugnade hon ner sig och traskade på som vanligt resten av vägen. Jobbat resten av dagen och det va kaos! Anton Edwald va i centrum och kön tog aldrig slut! Men vi jobbade på jäkligt bra men är helt död nu. Så nu ska jag bara chilla i sängen.

 

Lööördag

Som ni ser nedan så lyckades jag få med Pappa att fota lite när jag red ut. Det suger dock att jag inte har mitt redigeringsprogram längre eftersom min data är död så alla bilder blir oredigerade nu. Men det blev ganska bra ändå. Kom hem för en liten stund sen efter att ha firat farfar och vart på restaurang, vart pizza igen och choklad fondant till efterrätt, satt fint i magen! 

 
 

min fina!


Det ska va gött o leva

Morrn! Har träningsvärk i mina ben efter mitt köttarpass på gymmet igår. Gjorde mig förtjänt av fet pizza. Kom hem vid 1-tiden efter att ha stojat med Jessica och Ebba. Vi är fan inte normala tillsammans, haha men roligt har vi iaf. Idag ska hesten ridas ut, galoppera i snön, det gillar hon. I eftermiddag ska vi fira farfar och bla käka på restaurang. Det är väl min lördag. Imorgon vankas jobb.

Mummma

En till lista

Senaste
Låt du hörde: Diamond med Rihanna.
Film du såg: Va nog bion senast, Du gör mig galen.
Mat du åt: Biff och potatis.
Puss: Hunden fick sig en puss nyss.
Känslan: Känner mig glad just nu.
Bråk: Minns inte, haha har varit snäll de senaste dagarna.
Resa: England.
Glädje: Blev glad idag efter lyckat ridpass.
Längtan: Sommaren
Dröm: Brukar alltid komma ihåg mina drömmar men nu står det still.
Personen du träffade: Anna.
Person du pratade i telefon med: Mamma
Personen du fick sms av: Ebba.
Gången du var utomhus: Alldeles nyss
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Igår.

Antingen-eller-frågor:
Storstad eller landet: Gillar båda!
Hamburgare eller pizza: Bror på vad jag är sugen på.
Kött eller fisk: Kött
Hund eller katt: Båda
Aftonbladet eller Expressen: Läser ingen av dom.
McDonalds eller MAX: Donken såklart!
Vin eller Öl: Öl.
Charter- eller skidsemester: Charter!!
Sverige eller Utlandet: Bor helst i Sverige men gillar att åka utomlands.
Sport eller nyheter: Nyheter
Hockey eller fotboll: Suger på fotboll så Hockey
Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Mörkhåriga!!!
Sommar eller vinter: Sommar
.
Fem saker du alltid har i ditt kylskåp?
Smör
Ost
Grädde
Mjölk
Grönsaker

 

Fyra saker du inte kan vara utan?
Mobilen
Moa
Sängen
Pengar
Hörlurar


3 saker du inte kan äta?
Oilver
Sill
Bajs

 

Två saker som gör dig glad
Mina vänner
Moa


En sak du gör oftast flera gånger i veckan
- Rider


take me back to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty

Nyss hemkommen från stallet. Har ridit för Anna och det gick jättebra. Vi jobbade mest med skritten, något man lätt brukar glömma bort. Jobbade då med sitvärs, halter och ryggningar. Sidvärs gjorde hon så himla bra, flyttade med en lättehet åt sidan. Vi har verkligen jobbat hårt med det. I höstas efter skadan gick det knappt alls, jag fick banka mig gul och blå och Moa bara stannade och tjurade. Sån himla förbättring! Jag fick rygga på en liten volt istället för rakt, vilket var lättare åt vänster än åt höger. Det var ett bra sätt att få loss bogarna på henne och även bakärran. Ska använda mig mer av det. Vi avslutade med lite arbete i galopp. Är riktigt nöjd med passet!

Det som ska göras resten av dagen är att gå ut med hunden, lovat mamma att städa, gymma och ikväll fredagsmys med Ebba standard. Kommer få tillbaka mitt gamla schema på donken, hon skulle fixa det så fort som möjligt. Skönt, I need money.


Liiiista

Har du ett förhållande? - Nej 
Har du syskon? - En lillasyrra
Har du en stor hemlighet som ingen vet om? - Nej det tror jag inte.
Har du en egen dator? - Nej den dog :(
Har du varit på en riktig konsert? - Japp
Har du några framtidsdrömmar? - Jadå!
Har du någon fobi? - Cellskräck
Har du körkort? - Yes!

VEM
Vem vill du träffa? - Mina voshor
Vem saknar du? - Flera
Vem fick du senast ett sms av? - My boss
Vem skrev du senast ett sms åt? - Syrran
Vem är din bästavän? - Har flera som står mig väldigt nära!
Vem skulle du ta med på bio just nu? - Den som vill! 
Vem vill du prata med just nu? - Hmm kanske ska ta och ringa Zena...?
Vem bråkade du med sist? - Hmm kommer inte ihåg.
Vems hus var du senast i? - Är hemma nu
Vem ringde dig senast? Mammsen
Vem ringde du senast? - kommer inte ihåg

VAD
Vad åt du senast? - Ett äpple
Vad drack du senast? - Jouice
Vad stod det i ditt senaste mottagna sms? - "Fick du skåp igår"
Vad heter du i mellannamn? - Charlotte
Vad vill du heta? Elin duger väl.
Vad tycker du om abort? - Ja varför inte?
Vad ska du göra efter dethär testet? - Äta 
Vad hade du önskat dig om du hade fått tre önskningar? - 1. Pengar 2. Walk in closet 3. flera önskningar
Vad gör du just nu? - Svarar väl på det här.
Vad för sorts filmer gillar du? - Olika komedi, thriller m.m
Vad har du på dig just nu? -Mjukisar och tröja
Vad ser du om du kollar åt vänster? - En vägg
Vad hade du velat göra just nu? - Jobba...
Vad ska du göra imorgon? - Rida för Anna och käka pizza med Ebba


SKOLA
Vilken klass går du i? - Är för gammal för att gå i skolan.
Trivs du där? - Att va gammal? nej..
Har du bytt skola nångång? - Bara när man måste.
Lämnar du alltid in skoluppgifter i tid? - Ja
Är du mer en MVG-elev än IG-elev? - Ja
Kommer du bra överens med lärare? - Ja det gjorde jag väl.
Vilket är ditt favoritämne? - Biologi och matte


KÄRLEK
Är du singel? - yes
Vill du vara singel? - Spelar ingen roll, hittar jag nån så gör jag det.
Spelar utseendet roll? - Ja det tycker jag.
Vad är din typ? - Jadu antar snälla, gulliga, roliga, vältränade m.m


RANDOM/ÖVRIGT
Vad tycker du om sex utan känslor? - KBK
Vad är klockan just nu? - 11:47
Vad lyssnar du på just nu? - Min hunds snarkande
Din favoritartist? - Hmm gillar flera, Rihanna bla.
Vill du gifta dig i framtiden? - Ja fast det är inget jag känner att jag måste.
Vars skulle du ha flyttat om du hade kunnat? - Något varmt ställe.
Är du helsvensk? - Japp.
Vart hitta du den här listan? - google
Har du spotifypremium? - Använder pappas
Vem beundrar du? - Finns många
Har du en blogg? - Näää?


Vad har du under blusen rut?

Hellu... Har lust att jobba, haha hellre det än att gå hemma här och dega. Tror nog att jag kommer kunna få tillbaka mitt gamla schema snart då det är folk som ska sluta, hoppas på det iaf. Vad ska jag göra för spännande idag då? Min lilla frukt måste motioneras och det får bli tömkörning. Ikväll blir det pass på F&S, antagligen step och sen kanske jag tar några maskiner på gymmet. Måste bestämma mig för vad jag ska söka till i höst också, tiden går snart ut. BESLUTSÅNGEST!


Glad heeeest

Need summer now!

Hemma från jobbet. Va kul att se alla igen och jag kom ihåg allt också. Hoppas på att jag kan få lite mer tider. Blir så sjukt deprimerad av det här vädret, vi lär väl få vår i midsommar eller nåt? 

 

Jobba

Heeeej, ska alldeles strax åka och jobba. Ska bli kul att träffa arbetskamraterna igen. Kanske kommer vara lite ringrostig? Har ridit Moa imorse i ridhuset och det gick bra. Hon va lite trotsig mot högerskänkeln i vänstergaloppen så fick jobba mycket med att lossa yttersidan. Vilket jag gjorde med hjälp av skänkelvikning på diagonalen. Tillslut lossnade hon där iaf och efter det gick hon ritkigt bra.

Ny tröja från bikbok
Hej mitt vinterland

Då va allt vitt igen, kul.... Om vi ska se det från den ljusa sidan så gjorde snön att jag kunde galoppera och trava Moa ute idag. Red ut då med pelhamet. Kan notera att gula plastpåsar i träd är jätteläskiga och farliga, iaf enligt Moa. Va tvungen att hoppa av och leda henne, tönthäst! Hon är så jäkla tuff och orädd annars men plastpåsar är tydligen inte att leka med. Resten av ridturen gick hur bra som helst, körde mest övergångar, halter och ryggningar.   Hon jobbade verkligen på, väldigt samarbetsvillig och ambitiös, det gillar vi! 

Vad händer annars idag? 
Jo ska skjutsa syrran till frissan, handla mat, köpa nån allergispruta till hunden och gymma. 

2år sen, tiden går fort..Dä ä inte lätt....

Det här med vad jag vill plugga är verkligen skiiiitsvårt. Velar mellan allt möjligt, veterinär, djurvårdare, hippologprogrammet, nåt inom medie och data, reklam, biomedicin och nu kollar jag på tandläkarprogrammet...Försöker fundera på vilka ämnen jag tyckte va någorlunda intressanta i gymnasiet och det va väl biologi, matte och sociologi. Det tråkigaste ämnena för mig va fysik och kemi.

Jag tror dock att jag kan utesluta att jobba med hästar på heltid. Dels för att det är väldigt slitit och dåligt betalt. Dessutom är jag väldigt nöjd med att ha min egna häst och utvecklas tillsammans med henne. Jag gillar att ha mitt egna lilla "projekt" och verkligen lägga 100% på min häst. Skulle jag jobba med hästar kommer jag antagligen inte kunna ha råd med egen häst, det blir antagligen inte lika personligt och jag är rädd för att jag skulle tröttna. Jag tror att jag trivs bäst med att ha hästarna vid sidan om arbetet som en hobby. Jag tycker dock att det är väldigt intressant att lära mig mer om hästar och annat men kan då hellre tänka mig att gå på clinicar eller småkurser för att utveckla mig som ryttare/hästägare.

Det som vore drömmen är ju att hitta ett arbete som jag kan tycka är någorlunda kul att jobba med, som är ganska bra betalt som ger mig tid och pengar till att fortsätta med min hobby och annat. Jag vet att jag tycker det är intressant med biologi och levande ting, även design och bild. Har aldrig tänkt på tandläkare förut men det slog mig helt plöstligt idag. Kollade även upp lönen och den va mer än jag trodde! Logopedutbildningen verkar också ganska intressant, dock inte lika bra betalt som tandläkare. Biomedicin verkar ganska kul... Jag vill ha ett arbete som är stimulerande och kreativt. Jag kan inte sitta stilla framför en dataskärm hela dagen, är alldeles för rastlös för det. Jag tänkte söka några utbildingar till hösten, ifall jag vill börja plugga då. Men jag hoppar så mycket i tankarna från dag till dag. Jag vill verkligen känna att jag väljer rätt utbildning, argggghh skitsvårt jue!


I may not be there yet but i'm closer than i was yesterday.

Godmorgon! Ska ut med hunden nu. Åker till Moa någon gång efter lunch, får åka kommunalt. Är så värdelöst att det tar 1h och 10min att åka kommunalt och 15min med bil... Tänkte rida ut. Funderar på om jag ska köra ett steppass eller medelpass på F&S ikväll, medelpasset ligger bättre i tid men step är roligare...

Vill ha sommar nuu

Hej jag är trött

Kommer nog slockna när som helst nu men innan jag gör det ska ni få ett inlägg iaf. Kan börja med att brätta om min grymt duktiga polle som jag red i ridhuset igår. Värmde upp henne ute i en halvtimme och sen gick jag in i ridhuset. Fick rida ganska mycket ibörjan innan hon kom igång men sen va hon superfin! Tränade förvändgalopp, tempoväxlingar, skänkelvikning i galopp och lite annat. På kvällen sen va vi först hemma hos Ebbas brorsas kompis för att sen dra vidare till Nymble. Lyckad utgång som slutade med att vi kom hem vid 7 på morgonen vilket betydde att jag hade dygnat, haha gick upp 7 igår morse av nån anledning. Sov hos Ebba vilket bara blev 5h sen gick vi upp. Vi har svullat och latat oss hela dan och nu måste jag vila ögonlocken, godnatt...


Me yesterday
 

Black and white
Always laugh when you can it is cheaper than medicine

Ska alldeles strax dra och gymma, blir armar och mage. Åker direkt till Moa efter det och kör ett ordentligt dressyrpass i ridhuset. Ikväll blir det utgång med vänner, tror vi skulle på nån hemmafest först. Hoppas ni får en trevlig helg alla!

Söt el Zack

Hahahahahah

 

Barbacka i kylan

Antingen så har mitt ass blivit fläskigare eller så har Moa fått mer muskler på ryggen för det var mycket bekvämare att sitta barbacka på henne idag än förra veckan. Tycker vi säger att det är Moa som har fått mer muskler. Red alltså ut barbacka i kylan och mörkret. Gick bara att skritta. Va ganska mysigt ändå, spelade musik i högsta hugg under turen också. Hade glömt hörlurarna men det är ändå ingen som hör i skogen. 


NITVÄSTCentrum

Godmooorgon! Alla skolbarn är väl glada att det är fredag men för pensionärs Elin är det som vilken dag som helst. Ska åka upp till centrum om nån timme och träffa Peppe. Vi ska käka lunch och sen kikar vi väl runt lite i affärer och har det allmänt trevligt. Åker till Moa ikväll och kör ett pass i ridhuset. Tänkte köra vidare lite med det som vi övade på igår. Har pratat med förra chefen på Mcdonalds om att komma in och jobba vid behov. Så ska jobba nästa vecka på onsdag och söndag. Alltid något tills jag hittar ett annat jobb med fler tider.  
 

Strong is the new skinny

Nu drar jag och köttar på F&S
Musklerna börjar kika fram lite försiktigt iaf-


Ridit för Anna

Sån duktig häst jag har. Har ridit för Anna och vi övade på att få med yttersidan, lossa bogarna, aktivitet i bakbenen och för att få fram det körde vi förvänd galopp, sidvärs, 8-volt med mera. Även om Moa kändes lite trött i kroppen så jobbade hon på väldigt bra. Hon va mjuk, rund och på hjälperna. Det blev ett halv pass då båda jag och Anna tyckte det räckte när hon va så fin, man ska sluta när det går som bäst. 


Leker med systemkameran

Hade tråkigt så lekte lite med systemkameran ;) 

Handla var det ja


I remeber love, so beautiful.

Hade värsta mardrömmen imorse, jag cyklade och ramlade så illa att mina armar kapades av och sen kom det demoner från helvetet som skulle hämta mig osv... Hahaa weeeird. Kom upp i tid iaf och åkte till Moa. Tömkörde henne i ridhuset och tog fram två sockerbitar och en bom som hon fick skutta över. Vilket hon tyckte va väälidigt kul i fljd av en del bockningar. Annars jobbade jag med tempoväxlingar och sidvärts för att få fram vinklingen i bakbenen. Hon va duktig och bakbenen kom igång och loss och fin i ryggen också.

Har lovat mamma att planera middagar och åka och handla mat. Vi har ingenting hemma just nu så jag lär få storhandla, vilket är första gången jag gör själv, vuxenpoäng där. Ikväll tänkte jag köra step pass på F&S och eventuellt skivstång efter. 

Moa igår

Ta alltid ut lyckan i förskott, om det sen inte blev som du tänkt, så har du i alla fall varit glad fram tills dess.


Är du blyg, är du sjuk, kanske galen?

Precis hemkommen från le stall. Red ut i solskenet. Kunde i princip bara skrittjobba henne men det gick bra det med. Moa jobbade på bra. Annars idag? Jo Ebba och jag ska kolla lite utbildningar utomlands och se vad det kostar OSV. Ikväll tänkte jag gå på något pass eller gymma, bror på vilka pass de har. 
when you want something you´ve never had, you have to do something you´ve never done

Sitter här och degar framför tv:n. Dagens planer är att först åka till Moa, har inte bilen så får åka kommunalt. Tror jag ska rida i ridhuset och ta fram lite cavaletti och något hinder. Ikväll ska jag på bio med kompisarna, standard. Mycket mer än så hinner jag väl inte med på en måndag. Känns så konstigt att inte ha något speciellt att göra på dagarna just nu men förhoppningsvis får jag ett jobb igen. Arbetslös suger kan jag tala om!

Nya hårfärgen

It´s all because of youuuuu

Har äntligen varit och köpt hårfärg, hejdå utväxt! Kör på chokladbrunt. I fm va jag och Ebba och gymmade i ca 2h. Sprang först 5,4km på löpbandet och gick sen över till styrkemaskinerna där armarna och benen fick sig en genomkörare. Åkte direkt till stallet efter det. Red Moa i ridhuset med pelhamet på. Hon va lite stökig att ta in från hagen så antog att hon skulle va pigg och då brukar pelhamet funka riktigt bra. Och det gjorde det idag! Övade tempoväxlingar, halter, ryggningar och förvänd galopp. Riktigt fin va hon. Ibörjan fick jag dock va på bakbenen en del, latmasken vill inte så gärna använda dem och lite frustration blev det från Moas sida när jag pressade henne. Men när bakbenen kom igång gick hon som en klocka! Efter Moa gick jag en promenad med Carla som jag lovade Anna att göra.

10 saker ni kanske inte visste om mig

* Jag sjunger ofta vissa ord fel i låttexter, oavsett om det är svenska eller engelska, jag hör typ fel!

* Jag tycker det flesta thailändska maträtterna smakar hostmedicin

* Jag har svårt att sova ut på mornarna

* Jag vet inte vad jag vill med mitt liv

* Jag fasar över att föda barn, kan inte ens föreställa mig hur ont det kommer göra!

* Jag älskar lukten i garage (typ oljelukten) 

* Jag gillar att överraska folk

* Jag glömmer alltid bort var jag lägger hörlurarna, nycklarna och mobilen

* Jag älskar mat!

* Den enda glassen som är riktigt god är Mcdonald´s glassen. 


A smile is the best makeup any girl can wear


Lööööördag

Blev ingen uppdatering igår. Va med Ebba på förmiddan och åkte till Moa på eftermiddan. Red ut barbacka och skrittarbetade henne. Jobbade med halter, ryggingar, sidvärs, öppnor med mera. Var noga med att hon skulle skritta på ordentligt framåt och det gjorde hon. 

Idag tänkte jag rida i ridhuset. Om det inte är någon annan där tänkte jag ta fram lite bommar. Annars får jag köra på utan. Ikväll är det ju final i melodifestivalen, vet inte vem jag vill ska vinna, kanske Robin?


THIS YOUNG GIRL, SHE'S A FREAK. SHE'S UP CLUBBING EVERY NIGHT OF THE WEEKEND.

Har ridit för Anna här imorse och det gick riktigt bra. Vi tränade lite som vi brukar, sidvärts, övergångar, variation av formen, ryggningar, få aktivitet i bakbenen, lösgjord osv. Just nu behöver jag träna på att få mer vinkling i bakbenen och att hon ska acceptera min vänstra skänkel mera, hon flyter gärna ut där. Men det har gått framåt sen sist och hon är mycket mera villig och arbetar med igenom kroppen nu även om det inte är 100% än. Annica masserade henne efteråt och lite spänd är hon fortfarande uppe vid vänstra höften så där ska jag massera varje dag innan och efter jag ridit. 

Nu ska jag snart åka med Ebba och gymma. Kör nog armar och mage idag, blev ganska mycket ben igår. 


Tömkörning x2

Mitt huvud kokar, är stekhet haha ingen aning om varför... Kanske va för att jag träna precis eller nåt. Tömkörde Moa som planerat och det gick riktigt bra, hon är så himla snäll att tömköra. Det bra för mig som inte är så van. Körde lite övergångar, tempoväxlingar och småvolter. Efter Moa ville Sara att jag skulle prova tömköra Cassano som bara blivit tömkört en gång innan (unghäst). Gick OK, duktig för att vara andra gången han blev tömkörd. Lite osäker bland annat. Nu är jag supertrött och ska kolla igen några avsnitt av Top model Sverige. Sov sött alla läsare!


Haha bild jag tog i somras

tralalala

Så trevligt att vårsolen hälsar på, gick lite mer än 1 och 1/2h med hunden precis. Ska åka till stallet om en timme, måste åka buss idag då jag inte har bilen. Tänkte tömköra henne om det inte är för mycket folk i ridhuset. Tänkte köra ett step pass på F&S ikväll. Vill ha ett jobb nu!!

Haha

Köpa eller inte köpa?

Har beslutsångest! Åkte en sväng till Lyckås medan Zacke blev klippt och de hade bland annat rea på kavajen sharpman kavaj tech isabelle. Kostar egentligen 6000:- och nu på rean kostar den 2300:-. Den va verkligen skitsnygg på, passade perfekt och va otroligt skön. Behöver dessutom en kavaj. Men jag borde verkligen spara mina pengar, åååå beslutångest x1000.
Vadfan är det med dig, är du rädd att någon häromkring ska se dig?

Red Moa imorse i ridhuset. I traven jobbade jag med ställningen och 10-metersvolter. Hon ville gärna skjuta ut vänsterbogen så den fick jag passa hela tiden. I galoppen övade jag tempoväxlingar och det gjorde hon verkligen bra! Sista växlingarna va verkligen mjuka, rörliga och med bra påskjut. Red lite förvändgalopp och skänkelvikngar också. Kände mig riktigt nöjd med henne. 

Ska åka med Zackebus och klippa hans tassar och nos om en ungefär en kvart. Funderar på om jag ska gymma idag eller bara gå en långpromenad. Det är ju fint väder för att promenara så man kanske borde passa på?


Be so good they can't ignore you

Ny vecka igen. Har tagit tag i jobbsökandet och sökt lite nya jobb. Är så tråkigt att gå hemma och skrota när alla andra jobbar. Om nån timme åker jag och gymmar och efter det åker jag till stallet. Har kvällsfodringen ikväll också.

 

Uppblåst ballong

Bloggar så dåligt men idag har det inte hänt så mycket. Vi kom hem vid halv 6 imorse och sen dess har vi väl bara slappat. Hade skitkul igår iaf! Moa fick vila, åkte bara dit och mockade. Känner mig som en uppblåst ballong efter allt fett jag ätit idag, det blir att bränna fläsk på gymmet imorrn!

Ego pics från igår

My heart belongs to you

Morning sunshines! Har inte bestämt mig för vad jag ska göra med plutten idag men åker till henne vid lunch. Åker sen och tränar ett pass på F&S. Sen kommer Ebba och Zena så ska vi fixa oss och tagga till utgång. Min lördag det :)

 

Clinic

Är så trött just nu. Sov bara 5h i natt och har sovit dåligt hela veckan av nån anledning. Har varit med Anna på clinic för Gerd heuschmann, vilket tog hela dagen (från 9:15 till 17:00). Har varit väldigt lärorikt och intressant. Kan gå in mer ingående när jag orkar. Jag och Anna fick lite insperation till övningar som vi använde nu när vi red här på kvällskvisten. Moa va galet fin!! Hon va så himla lösgjor, mjuk och känslig. Fick riktigt wow känsla. Orkar verkligen inte skriva något mer, godnatt på er!RSS 2.0