love is heaven but it can hurt like hell

Slängde mig nästan direkt ner i sängen när jag kom hem, så sjukt trött. Gick upp tidigt imorse och åkte till stallet. Morgonfodrade hästarna och därefter red jag lektion för Anna. Moa va lite sur ibörjan, dock så är hon brunstigt så va väl hormonerna som spökade. Men efter lite tillsägelse så skärpte hon till sig och vände till det motsatta och blev väldigt på och positiv. Red igenom LB:2an som jag eventuellt kommer rida på söndag, är reserv så vi får se om jag kommer med eller inte. Det gick iaf riktigt bra så hoppas jag kommer med. Efter stallet var det hem en snabbis för att äta och göra sig redo för jobbet. Åkte sen och lämna bilen hos mamma i farsta och tog därifrån tunnelbanan till jobbet. Jobbade till halv 7 och kom hem halv 8 och nu ligger jag utslagen i sängen. Morgondagen kommer i princip se exakt likadan ut så det är lika bra att lägga sig i tid så man orkar. 

 

the best way to predict your future is to create it

Har börjat tagit tag i mitt framtidsplanerande nu. Nästa höst ska jag verkligen börja plugga. I höst blev det så mycket som inte stämde, tror inte egentligen att det bara var fel av program utan att jag inte kände mig redo än, va mentalt i en svacka just då oxå. Sen känner jag även att jag vill plugga på en annan ort eller i London. Ska jag plugga så måste jag kunna satsa till 100%, är lite av en allt eller inget människa. Vilket också gjorde att jag bara la av studierna helt nu i höst. Om jag känner mig rätt kommer jag vara mycket mer motiverad till att plugga och satsa om jag inte bor hemma och tyvärr kommer jag inte kunna ha häst samtidigt heller. Dock kommer jag nog inte kunna sälja Moa så får försöka lösa det med långttishyra eller nåt, hoppas på min faster hehe.

Plugga utomlands och i London skulle verkligen vara jättekul. Tror verkligen det är erfarenheter och minnen som man kommer ha med sig hela livet. Det är mycket att kolla upp och planera bara men om jag har råd och hittar en utbildning tänker jag absolut söka iaf. Att inte veta är på ett sätt spännande men också sjukt jobbigt. Men det kommer lösa sig, det gör det alltid...

Om en liten stund åker jag till stallet och ska rida för Anna. Ikväll blir det voshtime med Jessica och Ebba. Blir ett pass på friskis också.

Sen kanske det blir lite annat skoj i december, hoppas!

you're the apple to my pie

Tjääna, uppe med tuppen imorse. Började med morgonfodringen och sen blev det ett ridpass i ridhuset med Moisen. Körde ganska mycket lösgörande, övergångar, sidvärs, förvänd galopp, volter osv, för att få henne att runda av och bli eftergiven. Red barbacka och sista halvtimmen var hon verkligen jättefin! Efter stallet var det jobb på donken som gällde. Slutade halv 7 och har sen dess käkat middag och tagit en dusch. Är ganska trött nu så kommer nog somna ganska tidigt. 

 
 
 
 
 

it always seems impossible until it's done

Det är verkligen mentalt jobbigt att skriva högskoleprovet. Det är lätt att tappa focus när det blir mycket text. Tycker att det gick ganska bra ändå för mig. Gick bättre än förra gången iaf vilket va mer än 1 år sedan då jag skrev för första gången. Har nog inte fått 1,6 som jag behöver om jag vill komma in på djurprogrammen men har en till gång på mig i vår. Känns som jag har lite mer koll samt att jag vet vad jag behöver träna på tills nästa gång. Kan konstatera att jag förbättrat min engelska iaf, fick en del poäng där. Förra gången tror jag knappt att jag tog nån. Det har alltid varit min svaga sida men har ju varit i england några gånger iår samt behövt prata det en del och skriver på engelska varje dag så har nog lärt mig en del på det. Fick sällskap av en tjej på lunchen som berätta att man kan gå några kurser också för att komma in på djursjuksötare, ska kolla upp det där. Kan ju vara ett alternativ.

Va ganska trött efteråt och just då hade jag helst bara velat gå och lägga mig men som hästägare är det ingen rast och ingen ro. Väl i stallet så kändes det skönt att få lite frisk luft och röra på sig efter flera timmars stillasittande. Red ut en sväng och jobbade henne som vanligt. Riktigt fin var hon, lagom mycket energi och väldigt lydig. Nu ska jag bara kolla någon film sen sussa, morgonfodringen imorgon och jobb efter det...


Shit det här är snart 3 år sen, tiden går verkligen fort..

I want to live not just survive

It's friday people! Men det spelar dock ingen roll för mig. Har högskoleprov imorrn och jobb på söndag så blir ingen festande den här helgen. Har varit i stallet nu på morgonen och morgonfodrat, mockade även hagen och skrittade ut en sväng på min lilla tös. Om ca en timme åker jag in till stan för att jobba på bageriet. Ska väl försöka plugga lite in i det sista ikväll.

Så söta

If I could go back and do it all over again. I would


i will if you will

Kom precis hem, va i stallet och red för Anna. Tränade mycket på att få henne loss, mjuk och framförallt rund. Mycket vända och få henne att följa med inner men med ett stöd på ytter. Vi jobbade också med den förvända galoppen på volten för att lossa bogarna. Sista övningen vi fick göra för att komma åt bogen och bakbenen va at jobba motsälld och sen förvända öppna ur vilket vi även fortsatte göra på volt sen med lite tvärning på det. Fick rida på ganska bra idag men tillslut lossnade hon ritkgit fint och jobbade jättebra.

Om ungerfär en halvtimme åker jag och lämnar bilen hos mamma och därefter är det jobb på bageriet som gäller. Kommer inte hem förrän senare ikväll igen.

 

"you hear nothing. you see nothing. You only serve"

Bara jag som gillar att springa när det regnar? Känns uppfriskande på något sätt, springer alltid fortare om jag springer i regnet, haha. Det gjorde jag idag bland annat, sprang i regnet. Sen har jag pluggat till högskoleprovet, provade även gamla prover från i våras och aa kommer fetfaila på svenska orden om ni vill veta. Seriöst, har aldrig hört någon använda det orden som det frågar om. Förstår inte meningen med att kunna dem då?

Nu på kvällen åkta jag, mamma och Jessica och såg "The Butler" väldigt bra film, tycker verkligen ni ska se den. Baserad på verklig händelse och handlar om svarta och deras rättigheter osv. Väldigt intressant och hemsk, förstår mig inte på oss människor ibland. Ska vara glad att jag föddes här och har friheten att göra i princip vad jag vill.


Love is the drug

Heeej, drömde en himla massa imorse innan jag vakna. Allt från jättar, till inbrott, till att min bästa kompis blivit drogad och knivskuren osv.. va bara hemska drömmar. Pluggade någon timme när jag vaknade och sen drog jag till stallet. Mötte Anna-Carin där och av någon skum anledning va henne höpåsar gjorde fast ingen säger att de gjort dem, haha skumt. Red sen ut i blåst och regn barbacka och Moa va väääldigt pigg. Blev lite studs och bockningar men satt kvar iaf. Utöver det så jobbade hon väldigt bra och va ändå ganska lydig trots överskottenergi. Efter stallet vart det jobba på donken till 20:30 och därefter hade jag kvällsfodringen. Kom hem för en liten stund sen och ska väl ta och lägga mig snart.


What is the opposite of two? A lonely me, a lonely you.

Tjooo, måndag igen. Åkte tidigt till stallet imorse för att hjälpa till att lass hö. Vi blev inte så många men lyckades lassa in allt rätt snabbt ändå. Moa fick vila eftersom hon tävla igår. Sen dess har jag i princip bara pluggat matte till högskoleprovet. Bara tagit matpause och tog en kvällsprommis med Jessica senare. Nu ligger jag nerbäddad i sängen och tänkte försöka köra lite svenska och/eller engelska också innan jag sussar. Imorgon får jag sovmorgon iaf.

 

Nöjd efter årets första start

Så då har vi gjort våran första start för iår och vår första LA:1a och jag är supernöjd! Hon var verkligen på hugget och hade massa energi. Vilket började med ett litet glädjeskutt när vi kom i på tävlingsbanan som ni ser på filmen hehe... Jag är jättenöjd med programmet. Den stora missen var vänstergaloppen som hon annars aldrig brukar byta hemma på träning men hon blev lite för taggad där och då blev det ett "byte" istället. Är nöjd med energin, framåtbjudningen, känslan, formen (kunde va ngt mer ihop och loss), lydnanden (lite för på iband bara), positiviteten och tycker vi hade ett ganska bra flyt. Skulle velat haft mer tvärning i skänkelvikningarna, bättre hörnpasseringar, hade kunnat få mer mjukhet om jag verkligen tog igenom ställningarna där m.m.

Tyvärr så var det här en domare som inte har den uppfattningen jag strävar efter i min ridning. Jag är ju lite för den klassiska ridningen och strävar efter en mjuk, loss, följsam, rörlig känsla där hästen är framme, vill ta för sig, och bär sig med vikt på bakbenen och en bärighet fram. För mig är inte det att få in nosen så långt in som möjligt med ett "påskjut". Men det är en bedömingsport och vi tycker olika. Jag får utgå från mig och min häst och vad min känsla är. Finns massa vi kan förbättra och håller med om vissa delar men tycker vi blev lite snålt bedömda. Egentligen måste jag verkligen försöka åka ut mera, jag behöver verkligen tävlingsrutinet. Samt få koll på vilka domare som dömer vad. Vi får se hur det blir till våren, förhoppningsvis kan det bli mer tävlande då!

Tack till Hanna, mamma, Annica och Anna som var med och hjälpte mig idag :)

Länk till filmen
https://www.dropbox.com/s/22jbptn28qkym2e/20131020_182534.mp4




if the music is too loud - you're too old

Känner mig hungrig hela tiden men så fort jag äter får jag ont i magen, känner dock ingen spykänsla utan bara lite orolighet. Skippade jobbet idag ändå, vaknade med ont i halsen och huvudet. Men det släppte sen och jag åkte till stallet. Red först ut en halvtimme och sen i ridhuset en halvtimme och försökte mest stretcha och lossa henne. Lite småjobbig idag faktiskt, ville inte riktigt ta igenom ställningen till höger och hängde lite i handen. Lite handbromskänsla ibörjan men efter ett tags jobbande lossnade hon iaf tillslut. Hoppas jag får nytta av det imorgon. Kom hem precis och ska snart börja fixa iordning mig. Är ju partaj hos Ebba sen och efter det drar vi ut. Kommer nog få ta det lugnt (ska försöka iaf) eftersom min mage inte känns helt hundra. Tur att jag inte startar förrän ca kl 18 imorrn.

 





Det kunde ju varit bättre

Hallå mina vänner! Nu är jag 20, fyllde ju år igår. Det va nog en av de sämsta födelsedagarna jag varit med om haha. Böjrade bra med som vanligt med sång av familjen och en lyckat ridlektion på förmiddagen. Jobbet va väl också bra. blev dock kallad för tant av en man, tack för den när man har äldersångest! Efteråt va jag såå hungrig, trött och på pisshumör. Vet inte varför, vilket inte slutade så bra hemma. Åkte sen till Ica med världens magont med Ebba, vi skulle handla till på lördag. Kommer hem, sover inte en blund i natt för jag har (som vanligt) blivit magsjuk. Såklart hade jag morgonfodringen imorse oxå, tur att pappa kunde åka med och hjälpa mig. Mår iaf bättre nu efter lite sömn och mandarin. Jag har en känslig mage och brukar alltid va jag som blir magsjuk i familjen. Vet inte vad som hänt detta år med mig, bukar aldrig vara sjuk mn det här året har jag nog varit sjuk minst 10ggr. Karma vad har jag gjort?

Aja se det på den ljusa sida snart kommer denna sköning till mig

the most romantic thing you can ever do for me is buy me food

Sista dagen som tonåring, sorgligt men sant. Haha har mest tagit det lugnt idag. Har varit med Ebba i princip hela dagen. Pluggade några timmar hann jag med också. Har precis varit och tränat. Körde hårt med mina fläskben, kände mig som spagetti efteråt. Precis när jag hoppat av med Ebba ringer Sofia som sitter i bilen med Marcus och Hedda. Det ville säga hej så det körde in här där jag bor så stog och snacka med dem en stund innan jag gick in till mig. Nu har jag krypit ner i sängen och inväntar mina sista timmar som tonåring. Fast jag har slutat räkna vid 18 så i mitt huvud är jag fortfarande tonåring. Nämen godnatt på er!







i miss you like a retard misses the point

Noooo det ska snöa på fredag, hoppas det bara är blötsnö som förvinner på en gång, vill inte att det ska va snö när jag ska tävla på söndag. Pallrade mig upp tidgt idag även fast jag var ledig. Åkte till stallet och red ut en sväng på slingen, sen red jag runt hagarna och jobbade henne över bommar. Åkte sen och gymmade, överkoppen blev det. Om en liten stund kommer Ebba och Jessica och håller mig sällskap här hemma.

Fina Moa och Hanna

heej

Shit bara tre dagar kvar sen är jag 20! Då blir jag en stor flicka... Inget jobb idag, har mest försökt plugga. Gjort lite andra saker också och sen åkte till stallet såklart. Red på volten och jobbade med lite allt möjligt, avslutade med att rida igenom LA:1an som vi kör på sön. Kändes bra. Ibland blir hon lite för på och ibland lite för av så got to work on that.

Tog lite höstbilder idag med syrran bland annat den i headern och här kmr några till:









 

<3

 

You are my sunshine my only sunshine

Moa va så grymt fiiin igår när jag red för Anna. Ska tävla LA:1an nästa helg och hoppas verkligen hon går minst lika fint som igår. Känner mig sjukt taggad på att tävla nu, känns som vi är i rätta stund. Blir första LA klassen för mig och första tävlingen för iår. Om jag håller nerverna i styr ska det säkert gå bra. Har precis varit i stallet nu, hade morgonfodringen. Red ut en sväng och klättrade på Moa, blev lite galopp också. Jäklar va pigg hon va! Älskar alla gula löv som ligger på marken, bästa årstiden att rida ut på om det inte regnar förstås... Ska åka till jobbet om någon timme. Jobb på bageriet, trivs verkligen bra där. Ibland har man verkligen tur. Känner mig glad idag, happyface :D


I wish I was cuddled in your arms right now

Nu va det slut på ledigheten och fyra arbetsdagar har jag att vänta mig. Idag har jag pluggat, träffat Ebba en stund på dagen, åkte och träna efter det och nu på kvällen mötte jag upp Josefin och Zena på donken där vi tog igen lite tjejsnack. Hade massa att berätta om England och annat. Är hemma nu och precis lagt mig i sängen. Kommer nog inte somna förrän sent, har vänt på dygnet sen England. Kommer bli kul att gå upp tidigt imorrn, not..



seeeg

Yo yo, vaknade halv 11 idag och har plugga till och från sen dess. Tänkte åka till elgiganten och köpa en ny mobil snart sen blir det gymmet och efter det stallet. Känner mig sjukt seg idag. Måste verkligen försöka röra på mig.

Vi tog typ inga bilder alls i England men här är några, kanske inte de mest smickrande men men.



















 

we don't even have to try, it's always a good time

Så nu är jag hemma igen vilket känns blää, haha vill tillbaka. Hade skitkul! Tiden gick alldeles för snabbt. Vi va som sagt där med några kompisar som vi träffade i Mallorca. Blev mest festande och sen gick vi även på bio två gånger och lite annat. Ska lägga upp lite bilder så fort Ebba skickat dem till mig. Jag börjar inte jobba förrän på torsdag så har tre dagar på mig här att vila upp mig på. Blir bara skräpmat när man åker ut sådär och så alkohol på det, min mage känns som en uppblåst ballong. Rena himmelriket att få tugga i sig en sallad när man kommer hem. Kommer åka till Moa ikväll och rida ut med Hanna.

På arlanda innan vi skulle åka dit



tumblr










I want this to end well

Har typ bara fott 6h sömn varje dag nu i en vecka och jag som brukar kunna sova 9h per dag. Lär ju inte bli så mkt sova i England heller.. Läste iaf att man kan få sömsnårigheter efter en hjärnskakning så får väl tro att det är det, har haft ont i huvudet till och från också även fast jag aldrig brukar ha det annars. Bara jag inte fått men för livet. Somsagt åker vi till England ikväll, vi måste åka kommunalt till arlanda och flyget går 20:50. Madde kommer ta hand om Moa tor-fre och Hanna tar lör-sön. Försökte rida igenom henne ordentligt både i förrigår och igår. Tränade programdelar ur LA:3an igår och det gick faktiskt förvånantsvärt bra, känner mig taggad inför första tävlingen.
Nä nu måste jag få lite saker gjort, bland annat packa som jag inte gjort än. Vi hörs nog inte tidiagre än på måndag när jag kommer hem.


FAMILY- WHERE LIFE BEGINS AND LOVE NEVER ENDS

Mooorning, sovit gott? har lite saker att göra idag och det jobbigaste är att jag inte har någon bil så allt kommer ta hundra gånger längre tid men, men bara det blir gjort. Åker iaf och gymmar först, blir överkroppen. Sen åker jag till centrum och växlar pengar och köper lite saker jag behöver tills vi åker imorrn. Behöver även köpa en ny mobil och fick sms igår om att jag kan förlänga mitt abonnemang. Så ska in på phone house så får vi se vad jag väljer. Samsung eller iphone blir det iaf. Sen åker jag till Moa. Kör ett dressyrpass på volten med henne, ska försöka öva programdelar ur LA:3 som vi kör om några helger. Så mkt mer än så kommer jag nog inte hinna med.


TRUE DAT











 


anyone can catch your eye but it takes someone special to catch your heart

Hallå, 1 oktober vilket beryder bara 17 dagar kvar som tonåring. Sen är ja vuxen jao. Ledig idag. Har hittils bara ägnat mig åt sysslor, städat, gått ut med hunden, tränat och ska strax börja plugga. Åker till Moa ikväll. Bara två dagar kvar tills vi åker till England nu. Ska dit med Ebba och Jessica och så ska vi träffa några kompisar där som vi bor hos. Kommer hem måndag morgon. Taggaa!!

Jag e så het så heeet



RSS 2.0