on the bright side, my coffee will never get cold in hell

Heej, dålig uppdatering I know. Igår red jag Moa på morgonen, red på volten barbacka. Riktigt fin, lite lat emellanåt bara så fick säga till henne på skarpen innan hon skärpte till sig. Blev en del övergångar och arbete med den förvända galoppen. Fick till en del riktigt fina fattningar. Åkte sen och jobbade på bageriet och kvällen/natten avslutades med utgång på Björns. En bra fredag. Åkte till jobbet imorse men sen när jag började jobba började jag få kallsvettningar, illamående, skiitont i magen och spydde. Åkte hem och tror aldrig jag haft sådär ont i magen förut. Lyckades somna några timmar och vaknade för en liten stund sen och känner mig mycket bättre. Konstigt, men jag tror att jag måste ha ätit något. Min mage har en tendes att va känslig och lätt för att bli magsjuk.

too many fucking thoughts

Sista lediga dag den här veckan sen är det jobba, jobba. Åkte till stallet imorse, Moa skulle klippas kl 9 vilket hon också gjordes. Superfin blev hon! Mockade och fixade med annat under tiden. Dock red jag inte för Madde skulle göra det. Åkte sen in till stan till frissan och färgade håret. Passade på att kolla i lite affärer och fick med mig en höstjacka från Zara. Känner mig allmänt blöö just nu, blir så så fort jag är hemma själv. Då kommer alla tankar, ångest och "problem" upp i huvudet. Va skönt det vore om man bara kunde stänga av hjärnverksamheten en stund och slippa tänka. Kan inte sova när jag är såhär!



 

sommar kom tillbaka!

Tjoo, ledig idag oxå. Va i stallet imorse, hade utsläppet. Red Moa på volten, fick rida ordentligt. Men fin på slutet när hon lossnat. Packade in alla miljoner hästgrejer jag hade från andra stallet, shit va man samlar på sig! Fick plats med allt iaf. Har sen dess pluggat och gjort lite annat. Om en stund blir det gymmet, blir ett ordentligt benpass. Körde överdelen igår. Sommarkilona ska bort nu! att ha vilat mer än 1mån satt sina spår... Aaaa fast saknar sommaren, vill ha värme <3


det här är värt att dö för, jag tror mitt hjärta blöder

Till skillnad från alla andra som åker till jobbet eller skolan och har måndagsångest så är jag ledig och chillar i soffan. Måste dock plugga, har pluggat matte i 1h nu och tänkte gå över till engelskan. Ska inte göra något speciellt idag, bara få saker gjort, dvs plugga, städa, träna och rida. Jobbar bara tor-lör den här veckan. Kommer åka till Moa det sista jag gör för har kvällsfodringen. Blir nog hårdare dressyrpass för red ut med Emelie igår men vi skrittade typ bara för vi hade så mkt att snacka om, haha. Så då får hon ridas tuffare idag. Bara 10 dagar kvar tills vi åker till England, shit va tiden går fort!

 



råsaft - loviseberg

Jag har aldrig varit förtjust i jouice men på jobbet på bageriet fick jag smaka på världens godaste jouice eller råsaft som den kallas. Den är helt färskpressad, bara frukt i, ej värmebehandlad (värmebehandling gör att vitaminerna förstörs så man dricker bara i princip socker och vatten) och supergod! Har inte smakat alla men annanas, apelsin och mynta drickan va sjuuukt god. Rekomenderas starkt!

Ananas Mynta

Lördag

Så trött jag är nu! skulle kunna gå och lägga mig. Gick upp kl 5 imorse för att åka till jobbet. Slutade 13:30. Kom precis hem och tänkte ta det lugnt och kolla på en film innan jag beger mig till stallet. Rider nog ut i det fina vädret. Kommer nog inte orka göra så mkt mer idag, ingen utgång iaf. Kanske uppdaterar mer ikväll om jag orkar.
 

Jobb

Försov mig imorse så hann bara mocka och fixa maten i stallet. Så Moa får vila idag, med det gör iof inget. Om cirkus 20 min ska jag bege mig bort mot busshållplatsen. Jobb på bageriet är det som gäller idag. Slutar runt 18 och tänkte försöka plugga efter det. Har så mycket i huvudet nu känns det som, don't like that. Måste försöka klara upp saker och ting, känner mig bara stressad annars.


Halihallåå

Hallå där! Sista lediga dagen och imorrn är det dags att jobba igen. Igår blev en sån där måste-göra-dag med plugg, träning, städa och Moa. Min häst va helt fantastisk igår för er som vill veta det. Hon har nog aldrig gått sådär bra med mig i ridhuset någon gång. Idag har jag varit med Ebbavoshan hela dagen och vi har inte rört oss längre än till köket. Förutom här på kvällskvisten då vi tog våra feta arslen och begav oss till gymmet. Sitter nu nyduschad framför datan med Jessica och Ebba och väntar på att våra nyfunna vänner från england vill skypa med oss. Såäre...

 

just because you can't dance, doesn't mean you sdouldn't -Alcohol

Nu känns det som sommaren officiellt är slut och hösten är här istället. Lite blandade känslor, älskar sommaren men hösten kan va mysig den med. Har iaf haft en av mina bästa somrar det här året, kan verkligen inte klaga!  Gick upp tidigt idag för att kunna ha bilen. Har suttit och pluggat nu i 2h och tänkte ta en liten break. Tänkte dra till gymmet om typ 1h och efter det blir det stallet. Sen tror jag jag kör på med plugg igen. Känns ganska kul att plugga nu när man inte gjort det på mer än 1år, haha trodde aldrig jag skulle säga det där...

Bjuder på massa Mallorcabilder, hade så jäkla kul!




































lol











Take me now or take me never, a girl this cute can't wait forever.

Ååå skit oxå, min mobil fungerar inte att ladda längre. Pappa har en likadan så har laddat batteriet i den men det får jag inte göra något mer. Har inte råd att köpa en telefon nu. Om ni har en mobil skräpandes hemma så är det bara att säga till!

Har precis tagit mig en välbehövlig dusch. Va i stallet imorse, skulle eg ridit ut med Emelie men eftersom det regnade så skippade vi det. Tömkörde Moa istället. Började med att bara försöka få igång henne med lite tempoväxlingar och galoppa på volten. När hon kommit igång fick hon öva övergångar skritt-galopp och på slutet tempoväxlingar med högre krav på längning och samling än uppvärmningen. Så himla fin på slutet, när hon kommer igång rör hon sig jättefint och lyssnar på finhjälperna.

Väl hemma igen tog jag på mig de efterlängtade träningskläderna och joggingskorna och tog med mig hunden ut, för att komma igång med tränigen efter mer än 1 månads uppehåll! Powerwalkade i 25 min och joggade i 20 min. Sådär lite lagom som igångsättning. Imorrn kör jag gymmet och även på ons, nu jävlar ska jag komma igång igen!

Åker strax till bibblan för att träffa Josefin och Zena. Ska hjälpa dem med matten samt att jag tänkte plugga lite själv till högskoleprovet.


the same love that makes me laugh makes me cry

Skönt, nu är man ledig tills på torsdag. Har alltså jobbat idag och ridit Moa efter det. Henne red jag runt hagarna och jobbade över cavalettibommarna. Jobbade henne ganska rund och låg. Focuserade mest på att få henne loss i bogarna och igenom i kroppen. Hon va verkligen på hugget och jobbade på fint. Kom hem för nån timme sen och proppade i mig massa mat, så nu ligger jag och jäser i sängen och kommer somna när som. Måste upp hyfsat tidigt imorrn även fast jag inte ska jobba så har jag annat på schemat.

 

Don't you ever say I just walked away I will always want you

Idag har det jobbats och varit hos Moa. Hade morgonfodringen imorse och red sen Moa i samband med det. Värmde upp ute runt ängarna och sen in på volten. Tyckte hon lyssnade lite sådär på mina hjälper så började med att rendodla dem. När hon sen kom igång och lyssnade bättre jobbade jag med den förvända galoppen. Något jag ahr problem med i det enkla bytena är bytet från höger till vänster, då skjuter hon ut vänster bak och hlger bog och kråmar ihop sig. Men är jag i förvändgalopp (vänstergalopp) och gör övergångar i förvändagaloppen och för högerbogen utåt mot staketet så fattar hon vänster galopp rakt. Hon tvingas föra in bogen och vänstrabakbenet på det vises. I högerförvända så jobbar jag i "vänsteröppna" för att få in vänstra bakbenen och in högerbogen. Mycket bra övningar som funkar på Moa.

Efter stallet blev det jobb. Skulle väl egentligen gått ut nu ikväll men det blev inte av nu så ligger och myser i sängen istället. Behöver väl egentligen sova så det kanske va lika bra det, även fast jag va sjukt taggad på att dra ut.

 

mistakes are proof that you are trying

Nästa vecka tror jag att jag kommer kunna köra igång med träningen, känner mig bra i skallen och frisk förövrigt. Som jag längtar! Om ungefär två timmar ska jag jobba. Va ute i natt, helt OK utgång. Va taggad först sen inte alls, men så kan det va ibland. Slutar jobbet runt 18 och åker till Moa efter det.

Känns som det va evigheter sen jag hade den här lilla krabaten

every scar I have makes me who I am

Skulle göra vad som helst för att få åka till gymmet just nu. Det kryper i benen bara tanken att få röra på sig men nej inte än. Fick väldigt ont i huvudet igår efter jag red lektion för Anna, mådde illa gjorde jag också. Idag har jag känt av det lite oxå. Så får nog skynda långsamt tills det är helt bra, hjärnskakning ska man tydligen ta allvarligt.

Jag har iaf varit på bageriet som jag pratade om förut idag och det lät väldigt bra, ska provjobba imorrn. Kommer bli att jag jobbar där 2-3 ggr i veckan (fast) sen vid behov. Sen jobbar jag fortfarande kvar på Mcdoanld´s men det känns bra att få variera lite. Efter jag var på begeriet som ligger i stan tog jag en sväng förbi gallerian och köpte en mascara, mineralpuder, eyeliner och ett par jeans. Jag valde att inte rida Moa idag pga hur det kändes igår, Madde rider imorrn och förhoppningsvis är skallen bra tills på torsdag.

 
 

Jag gillar att planera

Nu ska jag ta tag i mitt liv hade jag tänkt mig. Hamnade i någon riktig deprisson här efter sommarsemestern och började ju skolan vilket jag hoppade av pga att det inte vad det jag hade väntat mig plus att jag nog insett att jag helt enkelt inte valde rätt. Efter det kände jag för att gräva ner mig i mitt hål och ligga där och ruttna för all framtid. Livet går upp och ner och nu tänkte jag försöka gräva mig upp ur den där hålan. Börjar idag!

Mål och något att sträva efter är något jag måste ha annars slutar jag fungera. Så i slutet av oktober ska jag skriva högskoleprovet, det finns några utbildningar som jag funderat på förut och nu som jag inte kommer in på med mina vanliga betyg. Så tills dess måste jag plugga, plugga och plugga. Behöver ha minst 1,6 där. Sen har vi lilla Moa. Även om jag inte varit så motiverad att va i stallet på senaste tiden pga olika anledningar så har hon faktiskt gått riktigt bra och jag har inte slutat träna henne för det. Så därför tänkte jag försöka starta 3 starter nu i höst.

Annars så blir det till att jobba igen. Har kvar mcdonalds men fick faktiskt ett jobberbjudande idag på ett bageri som behöver hjälp fram till januari nästa år. Ska åka dit imorogn så får vi se. Känner att det kan va skönt med lite variation i arbetandet och bra erfarenhter oxå. Det här får bli planerna fram tills årskiftet. Sen får vi se vad jag gör, skulle vara väldigt kul att åka utomlands men vi får se vad jag har råd med. Måste iaf göra något menigsfullt eftersom det blir ett sabbatsår till....





a simple hello could lead to a million things

Älskar solen!!!! kan det inte vara såhär året om. Förutom 2 veckors uppehåll vid jul, då kan det va kallt och snö. Det hade varit så perfekt... Jag känner mig iaf bra nu, med allt. Lite huvudvärk kvar men det är verkligen lite. Red Moa igår och hon va så fiiiin, jobbade en del med den förvända galoppen och avslutade med enkla byten. Idag tömkörde jag och hon va lika fin då, hon har verkligen fått en starkare galopp. Bär sig mycket bättre och lättare framtill och en fin krökning på nacken har kommit på köpet.
   Igår på kvällen träffade jag Josefin, Zena och Omeyma som jag inte träffat på jättelänge. Så det va jättekul. Ebba, jag och Jessica bokade dessutom biljetter till England den 3-6:e oktober, skoj skoj.  Nu är jag sjukt hungrig, väntar på att mamma ska komma hem med köttfärsen så vi kan sätta igång med tacosen. Senare blir det PW med Ebba.


Juhuuuu

Alla de minnena som jag absolut inte vill minnas poppar upp i mitt huvud just nu. Ni vet de där stunderna som man undra vad tusan man tänkte? Saker som jag verkligen ångrar som ger mig ångest. Usch har blivit många sånna på sistonte, dags att sudda ut dom. Kanske har lärt mig nåt iaf, att tänka innan jag gör nåt... Över till nåt annat. Mår mycket bättre idag. Fick lite huvudvärk nu bara efter att ha städat rummet. Antar att hjärnan lätt blir ansträngd efter hjärnskakning. Känner inte av nån feber idag, ont i halsen och lite snorig bara. Tänker iaf åka in till stan i em med Ebba och Ida. Blir middag och sen bio, ska bli skitkul!


Infektion

Har varit på vårdcentralen och tagit blodprov och halsprov. Halsprovet visade inget däremot hade jag förhöjda värden på något (kommer inte ihåg vad hon sa) på blodrovet som kan tyda på infektion. Ska därför prova med en antibiotikakur nu i 10 dagar. Hoppas det funkar! Just nu har jag ont i huvudet, halsen och kroppen. Vill känna mig bättre imorrn, skulle träffa Ida och Ebba i stan. Orkar inte ligga här inne och ruttna längre. Haha jaa det är så synd om mig. Är sååå sugen på smågodis också. Har inte ätit det sen flera månader tillbaka och inte varit sugen på det heller. Kanske är tröstätandet som kommer fram för att jag är rastlös.


Sjuklingen

Har nog åkt på något virus eller infektion. Har varit förkyld, feber och haft öroninflammation sen i juli. Jag har blivit frisk sen blir jag sjuk igen. Brukar aldrig vara sjuk annars. Vaknade i natt av att jag frös och kallsvettades, feber igen. Börjar få ont i halsen igen och täppt i näsan. Men ska till vårdcentralen idag så får vi se. Orkar inte vara sjuk, har inte tränat på mer än en månad! Har knappt några muskler kvar. Hanna va snäll och tar Moa idag.

take me away

Har mått lite sämre idag, eller iaf på förmiddagen. Så sov till och från fram tills halv 1. Mådde bättre efter det och då kom Ebba och höll mig sällskap. Därefter åkte jag till stallet och tog in hästarna. Vilket bara blev två stycken så det gick väldigt fort. På kvällen kom släkten och åt middag här. Avslutar kvällen med en film, myyys. Åååå vad jag längtar tillbaka till Mallorca och Sunny beach. Tänk om man kunde leva så hela tiden. Fast det skulle man väl tröttna på tillslut också. Ser iaf ut som så att jag, Ebba och Jessica åker till England i oktober. Liten minitrip sådär, skönt att komma iväg bara.

 



the more i think the more confused i get

Va tvungen att få lite luft och gick ut på en promenad 1h. Fick dock ganska ont i huvudet så det kanske inte va den bästa idén men blir så rastlös! Behövde rensa tankarna också för just nu är allt väldigt förvirrat och jag vet varken ut eller in. Fick bara massa problem helt plötsligt, livet ska verkligen inte vara lätt.
  Tycker bara det är så jobbigt när man känner att man inte har någon kontroll längre över sitt liv, bara massa frågetecken utan svar. Jag vill veta allt nu, ha en plan annars stänger jag av helt. Känner mig som en förvirrad 13åring som precis klivit ur barnkläderna och försöker hitta sig själv och sin identitet. Det är jättebra att folk vill hjälpa mig att försöka hitta rätt och som jag kan bolla tankar med men i slutändan är det bara jag själv som bestämmer, men vad fan vill jag egentligen?


Hellloooo

Tack till alla som har ringt och smsat om hur jag mått, det betyder mycket! Jag mår bättre idag. Huvudet värker lite och känner mig mest allmänt mörbultad. Men är ganska pigg ändå. Ebba har hållit mig sällskap idag. Hanna tar hand om Moa eftersom jag inte får rida på några dagar.

Känns ganska skönt att bara vara hemma just nu. Är allmänt förvirrad om livet så måste komma underfund med det och då är det bra med lite tid att tänka.
 
 
 

Sparkad

Då har man varit med och sin första hästolycka, klarat mig bra ändå under mina 10 år med hästar. Såg att jag hade glömt bort att sätta på svansremmen på en av hästarnas täcken så då gick jag ut i hagen för att fixa till det. Precis när jag står bredvid rumpan blir hästen i hagen bredvid rädd för nåt och bockar. Då börjar den hästen jag står vid också rädd och vänder rumpan mot mig och sparkar. Jag blir träffad och det blödde som fan. Ramlar mot backen och allt snurrar och svårt att andas osv. Försöker rota fram telefonen men jag blev träffad vid ögonbrynet och där blöder det så himla mycket så hela mobilen blir dränkt i blod. Touchen slutar då att funka så det tar en stund innan jag får tag på Mamma.

Lyckas sen gå till grannstallet där jag får hjälp och sen åkte vi in till sjukan. Har fått en liten hjärnskakning, muskelskada i nacken och sår i pannan. Har ont i huvudet och nacken just nu men det va tur att det inte blev något allvarligare. Så inget jobb för mig idag och nu när jag äntligen börjar känna mig frisk från förkylning och öroninflammation så kommer det här, jag som ville börja sätta igång med träningen. Aja sånt e livet.


Jävligt smickrande bild men så såg jag ut på sjukan idag
 

RSS 2.0