Men are a luxury, not a necessity

Nu får Moa vila några dagar. Åker till landet med Ebba och Jessica, Peppe kanske kommer ut imorrn också. Trevligt! Kommer hem på fredag fm igen. Kanske blir någon uppdaterign annars får ni hålla er tills på fredag.


Love is patient, love is kind, love means slowly losing your mind

Dressyrträningen för Martin gick ritkigt bra. Moa brukar vara fins dagen efter ett hårt dressyrpass. Tränade på det vanliga dvs takt, tempo och rund. Fick träna övergångar, lite programdelar dvs serpentinbågar i galopp, skänkelvikningar och några trav ökningar på diagonalen. Moa var väldigt arbetsvillig och mjuk och fin i munnen och lyhörd. Behöver tänka på att ha med mig yttersidan innan travökningen i höger varv, nogrannare halvhalter övergång från trav till galopp och sen massa andra småsaker som alltid behöver förbättras.

Film kommer

Filmen

 Filmen från igår:


Hahahhaha

 Hahahah 


Break the rules. Find your freedom. Live your life.

Det blev ett odrentligt ridpass för lilla Moa i förmiddags. Helt genomblöt av svett när vi var klara. Det blev mycket arbete med 10-meters volter. Hon vart väldigt taggad, vilket bara är roligt men det kräver mycket från min sida att fånga upp all den där energin. Vi övade lite på tempoväxlingar i galopp och det körde vi på volten, ökning på stora volten och upptagning på 12-meters volt. Moa jobbade verkligen superbra även om hon vissa stunder blir lite stark eller inte orkar osv. Det jag behöver tänka på är att få fram bröstkorgen, jag blir nästa lite kutryggig emellanåt. Att planera vägen och att verkligen vara nogrann är också något jag måste tänka på ännu mer.   

Film kommer!


Truth only means something when it's hard to admit.

En vecka går fort, dags att jobba igen. Jobbar till 16 om jag inte får jobba över. Åker till Moa ikväll och rider ett dressyrpass. Roligare än så blir inte min dag.


Bild från igår

She was a smart girl; Until she fell in love.

Trevligt att det ska bli 25 grader och sol imorrn, den enda dagen på hela veckan som jag jobbar. Just my luck! Idag blir det stallet som vanligt, rider ut. Drar och gymmar med Ebba efter det och sen hittar vi väl på något annat. Blir säkert tjockis kväll med film. Nej nu ska jag ringa Ebba 50 gånger tills hon svarar, annars går jag dit med kastrull lock tills hon vaknar, eller en atombomb...


If You're Afraid of Dying it Shows You Have a Life Worth Living.

Red på volten och Moa var riktigt fint. Blev arbete med serpentinbågar i galopp, skänkelvikningar, 10-meters volter och tempoväxlingar. Hon jobbade jättefint, några gånger fick jag verkligen till det. Det är exakt en månad kvar till första tävlingar, superkul. Hoppas hon håller sig frisk bara. Annars är det bara att köra på gärnet tills dess.


Världens första och största atombomb är kärleken

Hann inte med att blogg igår. Övningskörde en himla massa överallt, tog kort med Moa på fm, picknikade med mamma udner dagen och var med Nell på kvällen. Några av de bilderna mamma tog ser ni i headern. Det var asmycket bormsar så det var ett under att hon stog still men att få hennes öronen att peka framåt var inte det lättatste. Men vi fick några fina bilder iaf. Idag blir det att va med Ebbus och sen ikväll tänkte jag rida ett ordentlgit ridpass i ridhuset.

Några bilder som togs igår:

















Stupid is as stupid does.

 Haha gullig hund


In their last moments, people show you who they really are.

Ser ut som vi får lite sommar i veckan, hoppas det håller i sig ett tag. Moa fick sig en sväng ut. Blev lite klättring i skogen och jobb på vägarna. Ett tag var hon riktigt jobbig, okoncentrerad och stel. Men sen helt plötlsligt släppte det och hon gick ritkgit fint istället. 

Kommer ihåg när jag och syrran var helt galen i Thomas Ledin, vi lyssnade konstant på hans låtar. Sitter här och kan varenda låt han sjunger på Allsång på skansen. Kommer ihåg att pappa alltid ändrade frasen "hon är flickan som gör allt för att göra mig lycklig" till "hon är flickan som gör allt för att göra mig kyckling", vilket jag och Jessica tyckte va jätteroligt. Haha det var tider det ;)




I know I have a heart because I feel it breaking.

Drömde om min förra skola och mina kompisar. Egentligen inget speciellt men det gjorde att jag vaknade med världens ångest. Jag ska inte tillbaka dit i höst och just nu känns det som om jag skulle kunna göra vad som helst för att få göra det. Jag vill äta lunch med mina kompisar, skicka SMS varje morgon för att fråga vart de är, spela kort på rasterna, snacka massa skit, smyga igenom nödutgången, ha ångest över prov, hahah jag tror jag har ålderskris! 






"Let me check your chest, I mean test."

Filmtips!


Daddy I've fallen for a monster

Skulle egentligen ridit för Martin men han blev sjuk så fick träna själv i ridhuset. Det gick både bra och mindre bra. Vänster galoppen gick bra, traven var jättefin och höger galopp gick inte alls bra, där blev det tjafsigt. Övade lite skänkelvikingar och övergångar. 

Moa idag




Ame products

Något som min faster tipsade mig (kan säga att min faster är väldigt noga med att kolla upp preparat eller andra medel innan) om att ge Moa nu när hennes mag och tarm är i obalans var två preparat: formula 1 och formula 7. Formula 1 främjar mag-tarmkanalens normala funktion och formula 7 främjar immunförsvarets normala funktion.

Jag har gett det i en vecka nu och muggen är som gott som borta. Det har massa olka preparat för häst och när jag beställde hem detta fick man med ett häfte där de beskrev symptomer som syns utifrån men kommer innifrån. Tillexempel kan gallor i leder, hullöm, karledsproblem, hudutslag m.m bero på obalans i mage-tarmkanal. Det har som sagt massa olika preparat som för muskler, vid brunst, njurar, urinvägar med mera. Kolla in deras hemsida : http://www.ameproducts.se/







Eat well travell often

Har bestämt mig för att börja blogga här igen. Håller på att lägga in alla inlägg från andra bloggen men det kommer ta tid innan allt finns här. Det blir lyx idag igen med restaurang besök med familjen och en del av släkten. Moa fick sin dagliga motion i förmiddags på utevolten. Orkar inte gå in på detaljer men fin var hon. 




Sis and I

"My "Once upon a time" didn't end "Happily ever after"

Tänk om det inte fanns sängar? Då skulle man få ligga på golvet och sova. Tack och lov för den som uppfann sängen, finns inget bättre <3 Börjar från början med min intressanta dag. Åkte till stallet på morgonen för att släppa ut Moa i sommarhagen. Dock så hade arbetarna redan gjort det även fast de sagt att de inte gör det på helgerna. Så åkte hem igen på en gång. 

Hann städa och fixa lite innan jag drog till jobbet. Jobbade 2h extra och kom hem vid 7 tiden. Slängde i mig lite lax och for iväg till stallet igen. Muggen är iprincip borta nu, skööönt. Red ut en sväng och mamma och vovven hängde med. Zacke fick fnatt när han fick springa lös på ängen och Moa triggades igång så det blev några bockningar. Annars gick det bra, pigg och glad :) Nu är jag hemma och ska soooovvaaa!!


Suddig bild från idag 

All I want is the taste that your lips allow

Back in Stockholm igen. Jag behövde nog de där 4 dagarna på landet. Man tänker inte på så mycket och stressen rinner av. Åkte såklart till min söta häst direkt när jag kom hem. Hon är alltid på goshumör och det är bra när man behöver visa lite kärlek Jag tog en sväng ut i skritt, blev några travsteg också. Hon var pigg och glad. Har proppat i mig massa godis när jag varit på landet, har dock varit duktig med träningen men nu blir det inte godis på minst en vecka! 

Hahaha bästa!

The belly rules the mind.

Nu ska det ätas gott på Åbro bryggeri!


Älskar min syster

Speciellt när man tänker öppna mobilen och det ser ut såhär. Inget användarnamn funkar så nu är man utan mobil. Du är bara för underbar ibland Jessica <3


Vill du ha choklad??

Då skulle du tagit med dig det!



nom nom

Vi bor på landet!







































*








Keep calm and be forever young

Heeej på er! Bloggade inte igår men gjorde inget speciellet. Var i vimmerby en sväng på dagen. Fick med mig lite nya myskläder från Cubus. Det var REA och till skillnad från Stockholm där allt blir utplockat kunde man lugnt och sansat prova det man ville ha och allt fanns i sin storlek. Tog en springtur med Jessica och Zacke på eftermiddagen. Lite kantareller hittade vi igår också. 

Idag vet jag inte vad vi ska göra, vi får väl se om vi hittar på något skojjigt ;)


Mina nya myskläder från Cubus

Happy girls are the prettiest

Äntligen framme! Det tog väl lite mer än 4h hit. Men det kändes inte så långt, jag sov en stund. Jag red ju ut på Moa tidigare idag och hon var piggelin. Hon jobbade bra även om hon blev lite stark emellanåt. Det var typ 3 år sen jag var här i Småland, brukade altid åka hit minst en gång per år men sen man fick häst har man inte lika mycket tid. Men nu är jag här igen. Dock sak det inte vara kanon väder precis men vi kanske kan hitta på något roligt iag ;)


One can find so many pains when the rain is falling.

Dagens träning för mig är nu avklarad. Ska man sitta i en buss i 4 h är det ju bra att ha rört på sig lite. Ska åka till Moa nu och rida ut. Hoppas vi klarar oss från regnet. Asså just nu suger den svenska sommaren, jag vill ha sol!! 

Haha ni anar inte vad jag fick vara med om igår natt. Det var det äckligate jag varit med om i hela mitt liv, usch!! Det var helt sjukt. Men kommer tyvärr inte säga vad som hände men jag kommer aldrig minnas den dagen haha bara Ebba vet. Men jag blev en erfarenhet rikare iaf om vi ska se det på den ljusa sidan. 

Åker ju till landet idag men tar med mig datan så borde kunna slänga in ett litet inlägg då och då. Blir det bara regn har man ju ändå inget bättre för sig ;)


En suddig bild på pappa och Moa

Never look down on anybody unless you're helping them up

Jag tror jag somnar nu, blev jättetrött helt plötsligt. Blev en tidig morgon för att åka till Moa innan jobbet. Ska åka till Moa igen lite senare och ta in henne. Imorgon åker jag btw till mitt anra landställe i Småland. Kommer åka dit själv med bussen, mamma, syster, mormor, morfar och Zacke är redan där nere. Är där till fredag men pappa tar hand om Moa och fixar med hennes mugg med mera. 

Btw spiderman filmen var asbra!! Gillar de andra filmerna men den här var mycket bättre! Bästa filmen på länge så se den mina kära läsare ;)

Filmen från igår, råkade bli text ibörjan av klippet men orkar inte ändra det nu.


Life is trying things to see if they work

Hej alla glada! Ska snart dra in till stan med Ebba och käka tjockis mat och se Spiderman på bio. Har varit hos moa i förmiddags och red lektion för Anna. Det gick riktigt bra, hon var verkligen på arbetshumör och rolig att rida. Tränade lite som sist på skänkelvikngarna och förvända galoppen. Stundtals jobbar hon verkligen jättebra och ibland orkar hon inte hela vägen. Men det har passet var hon lättare fram, mer energi, mer vikt på bakdelen, bättre lyhörd för mina hjälper med mera än sist jag red för Anna. Vi klev ett stort steg framåt idag :) 

Det jag gillar med Anna är att hon är lite lik Linnea (Moas förra ägare) i sättet hon lär ut och hon har verkligen hittat snabbt vad som funkar på Moa. Hon är även väldigt engagerad och rör sig över banan för att kunna se bättre osv. Vissa man rider för som dessutom är asdyra sitter bara i hörnet, säger typ samma sak, man får göra samma övningar och de kan snacka en stund i mobilen osv. Jag gillar tränare som verkligen försöker hitta lösningar, engagerar sig och som också kan lyssna på ryttaren. 

Film från dressyrträningen kommer senare


A woman with good shoes is never ugly

Tacos är äckligt gott men magknipen efteråt är inte lika kul. Idag har jag varit i handen med mor min, lånade en bok och köpte ett par skor, därefter åkte vi till Lyckås och fick med mig ett par ridbyxor och två borstar. När vi sen skulle åka till stallet kom jag på att jag hade glömt strumpor så fick svänga in på Ica och köpa ett par strumpor. 

Väl i stallet lastade jag in alla hästgrejer som skräpat här hemma uppe på loftet där vi nu äntligen ahr fått en plats. Det tog en liten stund men skönt att få lite ordning. Red i ridhuset på min prinsessa. Tränade det vanliga och det gick riktigt bra. Hon tappar formen lite i övergångarna från trav till galopp så det måste vi jobba på. Åkte till F&S efteråt för mamma hade sagt att det var ett medel jympa pass men när jag kom dit viade det sig att hon hade kollat på fel vecka. Det fanns bara yoga och jag kände inte alls för att gymma så det fick bli yoga.


Skåpet på loftet

I dont need anger management i just need people to stop pissing me off

Dagens ridpass blev klättring i skogen. Kom lite vilse en stund och virrade runt i den mest opassande terrängen med en häst men vi hittade tillbaka till stigen tillslut. Jag arbetade henne bara i skritt. Äntligen har vi fått ett skåp eller snarare bås ledigt uppe på loftet som jag kommer dela med en tjej. Men der är stort så tänkte börja lägga in grejer där imorrn. 

Jag vet, min häst är ju bara för charmig!




Everyone has a purpose in life. Perhaps yours is watching television.

Vad har hänt med mig? Jag vaknade halv 11 idag! De som känner mig vet att jag alltid brukar vara uppe med tuppen. Men jag har gått och lagt mig ganska sent varje kväll så det är väl därför. Jag gör ändå inget speciellt nu för tiden så det är ganska skönt att sova. 

Igår så red jag i ridhuset och målet var hela tiden att få henne rund och vikten på bakbenen. Jag red en del 10 metersvolter, övergångar och skänkelvikningar. Hon tappar formen och bakbenen emellanåt, antingen blir hon lång och framtung eller lite öppen i formen. Andra stunder jobbar hon jättefint med ryggen och bakbenen. På slutet var hon helt underbar, då jobbade hon verkligen fint. Det är den känslan hon ska ha hela tiden. But we working on it. Annars vart det gym på F&S och kvällen spenderades med Ebba-slebba.


Hej gräsläpp!

Be yourself the world worships the original

Gårdagen
Att jag inte lär mig när jag redan har gjort samma misstag en gång. Haha åkte till F&S men de hade stängt, klantig som man är kollade jag inte först om det hade öppet. Jag bara antog det, vilket var andra gången nu. Aja åkte till stallet och sprang en runda där och körde lite utfall och grodhopp i värmen, svettigt värre. Kl 18 var det träning för Martin. Det gick bra. Vi övade på samma som sist. Mest lösgörande, försöka få henne rund, avspänd, vikten på bakbenen osv. Hon blir lite stark emellanåt och blir då tung framtill. Men det fanns stunder hon var riktigt fin. Martin tyckte hon såg finare ut än sist så framåt går det. Musklerna kommer, sakta men säkert. 

Mamma filmade lite igår. Alltid när jag tycker det går som bäst filmar hon inte. Aja det är väl bra att se de mindre bra delarna så lär jag mig vad jag ska göra istället.


Så sant


RSS 2.0