Ännu en anledningen till att inte använda sig av rollkur

För att ta detta till en vetenskaplig förståelse av de skador som händer bör vi veta att tungan är ansluten djupt till hyoid appartus; mycket viktig eftersom den skjuter struphuvudet från nacken och är involverat i viktiga processer som att svälja och andas. Eventuella skador på hyoid apparatus är verkligt lidande för hästen. Det har också gjorts studier som visar förslag på DJD (degenerativ ledsjukdom) och benig spridning till hyoid appartus, som kallas beniga utväxter eller "sporrar". Användningen av rollkur skadar nerverna på ansikte, tunga och orsakar degeneration av hyoid apparatus, och de omgivande mjuka vävnader.Ansluten till tunga och mycket viktigt för hästens förmåga att röra tungan är hypoglossal nerve. Eventuella skador på detta kommer att orsaka förlamning av tungan och omgivande områden av läppar och ansikte. Återigen titta på hästens gungande, diskett läppar och stela ansikte och även den överdrivna dreglande i det här exemplet och i så många andra. Det ironiska är att den så kallade "experter" inom området för idrott dressyr faktiskt uppmuntra och främja dreglar som en bra sak för hästen, då det är absolut den vetenskap visar att detta är ett allvarligt tecken på skador på hyoid appartus och omgivande livsnerv funktioner leder till hästens oförmåga att svälja ordentligt.

Man ser aldrig någon av Alexander Nevzorov hästar dreggla.


Alexander Nevzorov


Man kan tydligt se hur människorna i detta scenario är att ha kul och göra sina pengar, men måste det ske på bekostnad av hästen? Eller är denna typ av makt och pengar bara gör dem blinda och sjuka?

Läste denna intressanta text här (översatte den till svenska med google translate)

Att hästen ska dreggla så mycket, att det är bra, har jag tänkt lite på. Vet att normalt att det produceras mer saliv då vi ha nåt i munnen eller suger på något.Men om vi har en karamell eller ngt annat i munnen så dregglar vi ut massa saliv utan det sväljer vi.

hästarna producerar saliv då de har ett bett i munnen. Men om den dregglar mycket och massa saliv sprutar ut, är det nog ngt som är fel. En häst har naturligt muskler att kunna svälja det saliv den producerar. Men vi rollkur där trycket från handen blir så hårt och som aldrig släpper efter, en för hårt spänd nosgrimma så kan den inte andas ordentlig, det stoppar hästens luftväger. Istället för att svälja salivet så måste den andas och följden av det blir att allt saliv hamnar utanför. Hästar dregglar inte för att lugna ner sig. Hundar gör, eftersom de inte kan svettas. Hästar har ett omfattande och kompetent system av svettkörtlar i sina kroppar, och man kommer aldrig någonsin se en häst i naturen dreggla. Det är inte naturligt för hästar att göra det!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0