work hard, party harder

Shit va trött jag va när jag kom hem idag. Sov inte mycket i natt eftersom jag va på horse show på kvällen, vilket var grymt kul! Supertack till Nell som böjd med mig. Somnade väl vid 12 och väcktes av ringklockan kl 5 imorse. Jobbat från 7-13:30, mycket kunder och massa att göra. Åkte direkt till stallet efter det och mockade och fixade samt mockade åt Lord. Kom hem vid 4 och försöker samla lite krafter då det är utgång som gäller ikväll. Jobbar iaf inte imorrn som annars brukar vara standard efter utgångarna. 

 
 

put on some red lipstick and live a little

Hallå där! Upp tidigt imorse för morgonfodring. Red ut med Hanna på Lord, red slingan. Hade med hunden men han stack hem efter halva vägen. Gick bra, pigga och glada hästar. Är hemma nu och ska strax åka till jobbet. Ska lite spotnant på horse show ikväll. Hade bara planerat att gå på söndag men igår ringde Nell som hade fått gratis biljetter och fråga om jag ville gå. Det tackar man ju inte precis nej till. Ska bli superkul, har inte träffat Nell på länge heller :) 

 

Duktig Mois

Kom hem för en liten stund sen från stallet. Red lektion för Anna och det gick så sjukt bra! Bästa gången samt rekord tidsmässigt, red lektion en halvtimme vilket annars brukar bli närmare en timme. Hon kom väldigt snabbt igång, efter ca 20 min uppvärmning var hon som hon brukar vara på slutet i vanliga fall, så vi kunde verkligen köra på direkt när Anna kom. Jobbade med sidvärs, tempoväxlingar och förvända galoppen samt lite slutor. Det kändes som hon satt fast lite i vänster sidan ibörjan men det släppte efter en stund och hon var väldigt mjuk och fin i handen. Bra form och bra energi. Behöver jobba lite mer på slutorna, framförallt vänster slutan. Sen finns det alltid småsaker att förbättra men idag var hon verkligen grymt duktig!

Ska alldeles strax åka till jobbet, kommer hem senare ikväll. Hanna sover här tills imorn så åker vi tillsammans till stallet tidigt imrogonbitt och rider ut. 

 

.DON'T YOU EVER SAY I JUST WALKED AWAY

Så jäkla nöjd med dagens ridpass! Det är sånna här dagar man verkligen förstår varför man har häst, helt underbart var det! Red med Hanna i ridhuset, vi tog fram lite cavaletti samt bommar. Moa var så himla lydig men framme, lätt i handen, fin i formen och jäklar vilken känsla vi fick sista 10minuterna. Fick fram en riktig flashig trav. Emellanåt kunde hon dock bli lite för på coh stark men efter bara några halter och ryggningar lossnade hon och släppte efter i nacken igen.

Va ju hos frissan idag och shit va hon höll på, haha men snyggt blev det! Vill bli blond men det kommer inte bli blont förrän nästa gång. Så slingade samt satte i toning i håret så det blev ändå bra mycket ljusare. Kommer bli ljusare efter några tvättar tydligen då det blonda slingorna kommer framhävas mera. 

FÖRE:

 
EFTER:
 


 
 

give me that old school love right now

Godmorgon! Som sagt ledig idag. Ska till frissan kl 11 i stan. Därefter möter jag upp Ebba i skanstull för att käka lunch. Ska träna och rida senare ikväll. Ska rida i ridhuset med Hanna och Lord och ta fram lite bommar och skutta lite. Förhoppningsvis håller hon sig på backen.

Från i Lördags:



 

IT MUST HAVE BEEN LOVE, BUT IT'S OVER NOW

Började dagen tidigt med morgonfodring i stallet, gjorde inget annar eftersom Madde tar Moa idag. Så passade på att gymma istället innan jobbet. Körde överkroppen. Började jobbet 12 och slutade halv 7. Kom precis hem och ska slänga i mig en äggmacka. Sen kommer Ebba hit eller om jag går till henne, det återstår att se. Antar att vi sover över också. Imorrn är jag ledig, jippie!

 
 

Måndag it is

Kunde sova ut imorse vilket var hur skönt som helst. Känner mig dock lite bakis, haha hade ju inte tid att vara det igår så det kom väl nu istället. Har hunnit åka och byta däck på bilen samt varit i stallet. Red ut på prinsessan och hade hunden med mig. Han hängde med så snällt nästan hela vägen. Moa va sjukt taggad så kunde inte riktigt hålla koll på hunden där ett tag och sen när jag vände mig om var han borta. Antog att han sprungit till Kalsvik som han gjorde sist när han tappade bort oss och mycket ritkgit så väntade han där så gick ju bra ändå. Nu är jag hemma och håller på att planerar lite grejer, tror jag börjar komma fram till en bra plan för nästa år. Det känns bra iaf. 


if you need to fix a broken heart friends makes the best glue

Shit vilken dag, blev nästan kaos där ett tag på jobbet. Så mycket folk hela tiden, eller det var inte överdrivet mycket men vi var en man kort så det blev väldigt mycket. Så många otrevliga och konstiga kunder fick vi också ta. Kände mig helt förvirrad och allt bara snurra i skallen. Vi lyckades ta oss igenom det ändå. Har inte varit hos Moa idag, Hanna tog henne. Igår så var det också fullt ös från morgon till morgon skulle man kunna säga. Hade morgonfodringen och därefter red jag ut en sväg och klättrade samt jobbade en del emd galoppen. Välidgt duktig och fin häst fick jag handskas med. Sen var det jobb på donken som gällde.

På kvällen så träffade jag först Emma och Klara och förade lite hos Klara. Sen åkte vi till en kareokebar på rådmansgatan för att överraska Ebba som var där med sina syskon samt några av deras vänner. Skitkul var det och vi sjöng massa, Ebba blev glatt överrraskad hon med. Lite sernare drog jag, Emma, Klara och Ebba vidare till Marquise och fortsatte festande där. Kom hem vid 6 tiden imorse och sov väl sisådär 2h innan jag begav mig till jobbet. Har dock varit ganska pigg ändå, det är nu jag känner mig helt slut. Lär sova gott i natt.

Lite bilder från gårdagen:





 

-


well done is better than well said

Tja, Åkte tidigt imorse och morgonfodrade, fixade allt annat med mockning och mat m.m. Hade med mig hunden och tog honom och Moa ut på en liten promenad. Eller hunden gick sin egna lilla väg men Moa gick med mig iaf, inte för att hon hade något större val. Åkte hem och bytte direkt till joggingskorna och gick ut och sprang 5km. Nu har jag 2h på mig att vila upp mig lite innan det är dags att åka till jobbet. Min fredag blir inte mycker spännande än så.

 
 
 
 

Torsdag

Hade ett riktigt bra ridpass på Moa igår. Red i ridhuset och focus låg på rund och loss. Mycket ställa, böja, volter, förvändgalopp med mera. Väldigt mjuk, fräsch, framme och hon kom verkligen igenom i hela kroppen. Efteråt fick hon massage och laserbehandling av Annica. Avslutade kvällen i stan med mat och fika med Josefin och Zena, alltid lika trevligt. Nu idag är det bara jobb som gäller. Om jag orkar så åker jag och tränar senare ikväll.

 

Hejhej

Begav mig till gymmet imorse. 15 min uppvärmning på löpbandet, däreav 40 min styrka ben och bål. Kom hem för en stund sen och hoppade in i duschen. Ska åka till stallet nu och rida Mois. Annica kommer vid 3 och masserar. Ikväll ska jag träffa Josefin och Zena i stan för en fika, myys. Sen är det bara att tagga hårt jobb i 4 dagar. 

 

maybe I'm just too fucking complicated for anyone to love

Skriver ett inlägg innan fotbollen börjar. Ja, idag tänkte faktiskt även jag ta att kolla på matchen. Har ändå inget bättre för mig, brukar vara spännande när man väl har börjat titta. Jag red ju i förmiddags med Camilla och vi skrittjobbade bara och klättrade i skogen. Vi fick möte av en älg när vi klättrade upp för en backe i skogen och illa kvickt vände vi, är skitksraj för älgar. Litar inte alls på dem. Resten av ridturen blev älgfritt och båda hästarna skötte sig fint. 

 

you can't be wise and in love at the same time

Tisdag och ledig som vanligt. Ebba sov här från igår till idag men hon var tvungen att sticka tidigt imorse så är all by myself now. Har precis gått en promis med hunden. Händer inget speciellt idag. Ska åka till stallet vid lunch och rida ut med Camilla. Är fortfarande förkyld även fast jag verkligen vill träna. Men känner mig bättre så kan säkert träna imorgon och på torsdag kommer jag också ha tid till det. 

 

10 sanningar om mig

* Längtar till julen

* Kommer eventuellt åka till Australien i vår

* Har somnat på en offentlig toa en gång i 2h även på en Mcdonald's. Inte helt nykter då kan jag dock tala om.

* Har kastat en pizza i min kompis ansikte

* När jag va ca 11 år åkte jag skidor och åkte vilsen i skogen på fjällen och var borta i typ 1h

* Har ramlat ner från en våningsäng i sömnen utan att vakna

* Brukade trycka i mig en hel chipspåse själv när jag va liten, skulle aldrig klara det nu.

* Va rädd för tomten när jag var liten

* Blir lätt torr om huden på vintern

* Saknar sommaren

 

IF YOU'VE GOT A BESTFRIEND YOU'VE GOT EVERYTHING

Hade morgonfodringen och när jag kom dit så var det strömavbrott så fick göra allt i mörker men lyckades få ut alla hästar och ge dem mat ändå. Tog sen en promenad med Moa och Zacke i en halvtimme därefter gick vi in i ridhuset så tömkörde jag Moa en halvtimme. Övade lite övergångar, halter och ryggningar. Hon jobbade på riktigt bra, fräsch och alert. Fick till några ritkigt bra halter och ryggningar. Inget motstånd alls idag. Efter det småpysslade jag med lite allt möjligt och kl 10 kom hovslagarn. Så nu har hon broddar och snösulor. Moa är den snällaste hästen av alla han skor fick jag höra av hosvlagaren idag. Hon verkar så till rätta och tillfreds med människor, och ja det stämmer nog. Även om hon har sina bestämda åsikter ibland vilket oftast kommer fram vid lathet så är hon en väldigt sjyst häst annars. 

Jag kom precis hem och om jag inte vore förkyld skulle jag begett mig till gymmet. Är ganska trött just nu så ska bara ta det lite lugnt. Kanske träffar Ebba ikväll annars händer det inget spännande idag. Kan btw berätta vad jag gjorde igår. Var med familjen och Farmor och Classe på ABBA museet. Var kul faktiskt, vad tiden går fort och vad saker och ting förändras. Efter det så laga och käka vi middag hemma hos Farmor och Classe, en riktigt mysig dag och är glad att jag har en sån underbar familj.



 




Frågor


Stress stress stress

Jag har ett nytt mål och något som jag verkligen måste ta tag i. Har förnekat det så länge men nu känner jag att det bara blivit värre och det var inte förns igår som jag började förstå att det här kommer bli allvarligt om jag inte tar tag i det. Pratar om stress, jag stressar alldeles för mycket. Den senaste veckan har jag haft ont i magen, huvudet och varit ovanligt trött. Känner mig stel och spänd i kroppen, har haft otroligt svårt att kunna slappna av när jag väl varit ledig. Är jag på jobbet, stallet, gymmet eller någon annanstans är det ända jag tänker på att jag vill komma hem och blir stressad över det.

Har också märkt att jag blir extra arg om mitt tidsschema inte hålls. Har alltid varit så men det blir bara värre. Vilket min familj alltid fått lida för. Men har aldrig tänkt på det förut men imorse när jag precis hade lämnat av mamma från jobbet och skulle åka därifrån genom en grind så va den stängd. Mamma svara inte och jag blev så frustrerad och stressad att jag började gråta för att jag kanske skulle bli 5 min sen till morgonfodringen, mitt tidschema hade krossat men vafan gjorde det egentligen? Kunde lätt bara backa tillbaka och köra ut igenom en annan utfart som tog lite längre. Det är många sånna här senarier som jag tänker tillbaka på där jag lätt blir upphetsad och får panik över småsaker. Det är verkligen helt stört när jag väl tänker efter och kan inte vara hälsosamt någonstans. 

Problemet är bara att jag vet inte hur jag ska göra för att inte stressa. Har alltid variet en person som vill att saker ska gå fort och det kan det iof få göra men inte så att jag blir stressad och arg. Jag kan verkligen överdriva mitt tidsplanerande och jag tror det största problemet ligger där, ibland blir jag nästan rädd för mig själv hur exakt på tiden jag är klar med allting. Alltså det går verkligen exakt som jag planerat och ja då känner jag mig nöjd. Men blir jag bara några minuter sen så kan jag som sa sagt få panik. Måste försöka lösa det där på något sätt. Även få bort skuldkänslorna jag har när jag är hemma och tar det lugnt. Måste tillåta mig själv att andas. 


friday

Juhuu, fredag igen. Gick upp tidigt för att morgonfodra hästarna. Hanna frågade om hon kunde få låna Moa och rida ut med Lord idag och det sa jag ja till så red alltså inte Moa imorse. Begav mig till gymmet istället efter fodringen och värmde upp 20 min på löpbandet följt av styrkeövningar för armar och bålen i 30 min. Blev ett litet kortare gympass idag. Om cirkus en halvtimme ska jag bege mig mot jobbet, börjar 13 som vanligt på fredagar och jobbar till stängning. Imorrn jobbar jag också och då blir det tidig morgon så kommer lägga mig i tid ikväll, inget festande eller ngt anant kul denna fredags kväll för mig med andra ord. Det får vänta tills nästa helg. 


Torsdag

Kom precis hem från stallet. Red ut på slingan. Jobbade henne hela tiden med bland annat övergångar, tempoväxlingar, öppnor, slutor och sidvärs. Väldigt fin idag! Framme för skänkeln, mjuk och lyhörd. Till skillnad från igår när jag red i ridhuset då hon kändes lat, stum och lite stel. Men som sagt hade jag ju inte ridit henne på några dagar då så hade förberett mig på att mest försöka lossa henne så mkt som möjligt. Verkade ha lyckats bra iaf eftersom hon kändes så pass fin idag. Om en liten stund ska jag bege mig mot bussen och dra mig mot jobbet. Stänger som vanligt så kommer hem senare ikväll.

Film från igår, som sagt inte det bästa passet:




Såhär hittade jag Moa idag, varför äta genom de små hålen som alla andra för?

I'm a big big girl in a big big world

Vad vill jag egentligen? Den fråga har jag ställt mig hundra miljoner gånger. Är så säker i vissa stunder på vad jag vill eller vad jag tror jag vill men egentligen har jag ingen aning. Sånna här tankar kommer framförallt upp som nu, när jag är ensam och inte har några planer. Det gör mig stressad, som att jag slänger bort tid. Helt plötsligt känns det som jag inte har någon och allt jag gör är meningslöst.

Vad är livet till för egentligen? Jag vet att jag har så mycket, familj och släkt som bryr sig, många riktigt bra vänner som alltid ställer upp, världens bästa häst, tak över huvudet, mat på bordet, två jobb och lyckas oftast alltid hamna med rätt folk och sällskap. Och ändå känns det som jag inte har någontning eller så kanske det bara är känslan av att något saknas? Eller är människan byggd så att vi aldirg kan bli nöjda och bara vill ha mer? Skulle det hjälpa om jag kom bort härifrån, åkte utomlands, upptäckte världen? Har jag varit här tillräckligt länge nu för att behöva något nytt? en ny start? Men samtidigt skulle jag då lämna tryggheten, allt jag byggt upp och alla jag känner. Så kanske ska jag bara stanna här i stockholm, plugga och leva vidare med samma vardag som jag nu har. Livet är en stor gåta för mig. Vad är värt att leva för? Vad ska man kämpa för? Kan man leva lyckligt? Eller ska jag bara acceptera att samhället ser ut såhär, det är så jag måste leva? Så många frågor utan svar...


I met you for a reason

Godmorgon! Körde hårt på gymmet igår vilket har resulterat i träningsvärk idag men då vet man att man fått ut något av passet. Ni som bor i Haninge området kan jag starkt rekommendera restaurang Mosaik som ligger i Tyresö, deras hamburgare är att dö för. Det var där vi åt igår. Tänkte gå ut med hunden alldeles strax, vid lunch åker jag till Moa. Ebba följer eventuellt med. Det blir nog ett ridpass i ridhuset. Har inte ridit henne sen i lördags! Så kommer nog behöva rida igenom henne ordentligt. Senare ikväll blir det gymmet. 

 

always do what you are afraid to do

Är ganska skönt ibland att va ledig när ingen annan är det, iaf här hemma. Tyst och lugnt och man kan göra vad man vill utan en massa tjat. Va ute i regnet med hunden precis. Tänkte mest ta det lugnt och kolla serier med lite städpaus emellan idag, i eftermiddag åker jag och gymmar. Ikväll så åker jag, Ebba och Jessica till en restaurang i Tyresö och käkar, så sjukt goda amerikanska hamburgare där! Ska bli så mysigt så. Madde har Moa så är hästledig. 

 

maybe you will miss me when I'm gone

Har inte hunnit blogga de senaste dagarna. I lördags så jobba jag på donken och därefter var meningen att jag skulle dra ut. Men på grund av att det hände en grej så blev det att va hemma istället. Jobbade på söndagen också och idag med. Så ni har inte precis missat något. Imorgon är jag dock ledig och det ska bli så skööönt, ska sova ut ordentligt. 

Don't hate us cause we're beautiful

allow yourself to let go

Fredag igen, skönt med helg? eller? Inte för mig, jag ska jobba. Kommer dock gå ut på lördag så har något att se fram emot ändå. Har varit i stallet här på morgonkvisten. Hade morgonfodringen och pysslade med lite annat. Gick en promenad med Moisen. Kan skriva om ridpasset igår istället. Då red jag bort mot gravfältet och in och klättrade i skogen. Slingrade runt bland träden och jobbade smidighet. På tillbaka vägen blev det lite galopparbete med massa energi men jobbade fint gjorde hon. Börjar jobbet 13 idag på bageriet och kommer hem senare ikväll. Känner mig orolig i magen, snälla låt mig slippa spy för en gång skull. Ska börja tvätta händerna tjugo miljoner gånger om dagen och bära munkavel och dräkt så inte än ända magbacill kan komma åt mig!

 


 
 




Love is like a fart, If you have to force it, it's probably shit

Sista lediga dagen för den här veckan, sen är det jobb i 4 dagar. Passar på att vila upp mig lite här på förmiddan och kolla på serier. I eftermiddag åker jag till centrum och träffar Josefin och Zena, blir väl att käka någonstans och snacka massa skit standard. Kanske tar och tränar någon gång under dagen också, har riktig träningsvärk i benen och rumpan efter mitt benpass igår så det får nog bli överdelen idag isf. Madde har ju Moa idag också. Igår hade hon tydligen varit väldigt pigg och bockat, det är lite det man får vänta sig med henne när det börjar bli kallare. Man får vara beredd och knipa med benen helt enkelt, haha fast hon är sjukt fin när hon plockar fram den energin. 

Haha Ebba och Hampus

If I had a single flower for every time I think about you, I could walk forever in my garden.

Måste försöka gå till naprapaten igen, får ont i axeln för ingenting nu för tiden. Men det är så dyrt bara, vill lägga pengar på annat. Gissa vad jag ska göra i december då? - åka till London!! Ska bli skitkul, det blir jag och Ida och eventuellt Jessica som åker dit. Fick precis ledigt från jobbet, fett taggad!! Något att se fram emot.
Vad händer idag då? Jo ledig som vanligt på tisdagar, Ebba sov här igår och har varit med henne till 14 ungefär. Nu tar jag det bara lugnt, ikväll åker jag och gymmar på friskis. Madde har Moa både idag och imorgon så har lite hästledigt, vilket är skönt det oxå ibland. 

 

Summer 2013 <3

Har haft den bästa sommaren den här året. Saknar det så himla mycket, gjorde så mycket kul även om jag jobbade en del också. Om man bara kunde spola tillbaka tiden!

Summer 2013 <3
(varning för MASSA bilder)










































 


































 


















 
 

What now I just can't figure it out

Moorning, ledig idag så skönt. Tänkte inte hitta på något speciellt. Ska ut med hunden om en stund, åker och gymmar någon gång under dagen och senare i eftermiddag åker jag till pollen. Får nog bli ett ridpass ute, tror det är massa dressyrträningar i ridhuset. Får se när jag är där. Får väl fortsätta kolla skolor och utbildningar idag när jag väl inte har något att göra. Så svåååårt!

 

Party animals

Har längtat efter min gosiga säng hela dagen och nu ligger jag äntligen här. Igår så åkte jag först till Friskis och tränade med Ebba. Åkte tills stallet efter det och red ut. Ibörjan var hon ganska ouppmärksam men sen när hon kom igång jobbade hon på fint. Avslutade med tempoväxlingar i galopp. Pressade på henne lite extra det sista jag gjorde och jäklar vad hon fick fart, vilket blev till följd av lite bocksprång oxå. På kvällen drog jag ut med några kompisar på tentapub på Nymble. En bra utgång! Kom hem typ halv 6. Vaknade halv 10 idag och sen ringde de från jobbet på donken och fråga om jag Kunde jobba. Mådde helt ok ändå, blir typ aldrig bakis. Så jobbade till stängning och ef det åkte jag till Moa. aptrött nu och vill bara sovaa.
 
Bilder från igår:









 



RSS 2.0