Mois <3

Saknar min prinsessa
Jobbar på

Bäst att snabba på innan internet slutar funka. Den tappar väldigt lätt signalen. Jobbar på och börjar få in lite rutin. Fick rida två hästar igår, jättekul! Men väldigt annorlunda än vad jag är van vid. Det kommer nog ta en stund innan man få in känslan. Vi gick på bio igår också, såg movie 43. Sjukaste filmen jag nånsin sätt! Men rolig. Längtar lite hem, till allt. Familje, vänner, Moa osv. Men en tjej som är från Israel som har varit här i 3 år nu sa att det är jobbigast första veckorna. Då vill man bara hem. Sen blir det lite bättre, efter tre månader börjar man längta hem igen. Efter 6 månader trivs man. Så jag får helt enkel stå ut tills dess ;)

Haha hittade det här n'r jag va och handla här om dan, var ju tvungen att köpa en påse

Hej från England!

Hej alla! Det är ett pyssel att få kontakt med internet här, det går bara ibland. Jag har det bra iaf. Det är väldigt trevliga människor här. Det första dagarna kommer jag bara hjälpa till från marken så att jag får lite rutin och sen skulle jag få rida. Så det jag har fått gjort hittils är det vanliga, mocka, fixa iordning hästar, putsa grejer osv. Det är ganska varmt här, va som högst 10+ idag. Dock ganska blåsigt ibland och även lite regn. Men inga -20 grader iaf ;)

Mot Arlanda!

Nu beger jag mig snart bort till Arlanda. Det börjar kännas i magen, NERVÖS! Kommer sakna alla här hemma så mycket. Måste ge mina föräldrar ett extra tack som verkligen harhjälpt till och gjort det möjligt för mig att åka, tack mamma och pappa <3 
 
 

Min fina Mois

Usch vad jag kommer sakna den här lilla plutten 
A thousands thanks

Avskedspresent från min gulliga farmor och Classe, tack <3

The future is exciting

Bara en dag kvar! Kommer nog inte kunna sova i natt, haha. Igår hann jag inte uppdatera något. Var hos Moa på morgonen och red ut. Det va svinkallt! kände mig som en djupfryst köttbulle. Men det gick väldigt bra, Moa va superfin! Sen var det sista dagen på jobbet och där var det fullt ös eftersom alla fått lön. Slutade vid 20 och sen på kvällen va jag med Ebbavoshan. 

Idag är det att kolla det allra sista. Ska åka till Moa och ta med mig det jag behöver från stallet. I eftermiddag kommer farmor och Classe och äter middag och umgås en sista gång innan jag åker. 

Hittade några bilder på gården från internet:

Pink Green Farm Sport Horses & Stud  Picture 4

Pink Green Farm Sport Horses & Stud  Picture 5

Bilderna är lånade här ifrån


Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor

Det svenska vädret är underligt, -20 grader idag och enligt väderapporten ska det bli plusgrader nästa vecka. Svårt att bestämma sig (frågetecken). Lär väl bli sådär härligt halt och slaskigt nästa vecka då. Hoppas på bättre i Burmingham. Är så taggad, vill bara iväg! Samtidigt som jag inte vill lämna trygga Sverige och vännerna. Måtte det bli bra. Imorse följde Annica med till stallet och masserade Moa innan lektionen för Anna. Orkar ärligt talat inte skriva ner allt som togs upp under den här lektionen. Anna och Annica analyserar allt i minsta detalj. Får va glad om jag ens kommer ihåg hälten av det de säger, haha. Sammanfattat så är det vänsterbak vi måste jobba med och det kommer ta sin lilla tid. Ska skriva ner det som behöver jobbas på och ta med till England så om Moa kommer sen så kan jag förklara det för Ferdi eller den som hjälper mig. 


I wish that I was what you wanted

Äntligen hemma! Tiden kan verkligen gå sjuuukt segt när man jobbar. Tror elementen här hemma strejkar, fryser så in i bomben. Tv:n verkar lite småtjurig den också, ljudnivån ändras lite titt som tätt. Eller så spökar det? Nu är det bara 4 dagar kvar tills jag åker. Börjar bli lite nervös. Enligt väderleken ska det va plusgrader på söndag i Burmingham och näste vecka kan det bli upp mot 10+. Skönt, slipper jag kanske frysa. 

Hittade valpbilder på Zacke. Har ni sett nåt sötare?
Hopplahej

Hinner slänga in ett inlägg innan jag ska jobba. Har precis varit hos Moa, red ut i kylan. Moa verkade ha legat ner i natt, spån lite överallt. Men hog såg pigg ut annars så hon är väl bara lite trött i kroppen. Ingen feber har hon heller. Hon var pigg och glad ute. Red mot gravfältet och jobbade henne. Väldigt fin var hon. Nej nu ska jag pallra mig bort till jobbet, så taggad på att jobba 9 och 1/2 timme! Eller inte...


Only know you love her when you let her go

Nu är det mesta klart inför söndagen. Va hos Moa imorse. Hon hade tydligen legat ner när personalen fodrat imorse men hon hade rest sig när de smackade. Jag tyckte hon verkade något hängig när jag tog in henne och ganska gasig. Lite orolig om det är kolik pågång? Tömkörde så jag kunde se henne från marken och då verkade hon som vanligt iaf, något trött. Får hålla lite extra koll. Resten av dagen har jag spenderat med mamma, vi har åkt runt i massa affärer och köpte det sista. Det tog iprincip hela dagen, här på kvällskvisten har jag packat. Nu är det bara det allra sista som vi fixar på lördag. Nu väntar tre dagars jobb och stänger alla dagar, usch...

Memories warm you up from the inside. But they also tear you apart.

Ledig idag, har börjat packa och kollat vad det sista jag behöver. Mamma och jag åker imorrn och köper det. Moa red jag ut och hon va himla fin. Red med pelhamet som funkade jättebra idag. Sidvärts funkade väldigt enkelt helt plötsligr. Perfekt underlag är det ute nu också. Här på kvällskvisten har jag haft avskedsmiddag på Pizza hut med Peppe, usch vad hemskt det lät, nej om jag stannar i England hoppas jag att jag får komma hem lite då och då och hälsa på alla. Men det var vädligt trevligt, det va ett tag sen vi såg sist. När vi va mindre umgicks vi jämt och gjorde massa grejer ihop. 


Hahaha Peppe kommer du ihåg det här?
 

Börjar packa lite smått
Hahaha

Så sant!

Ett kantstött manligt ego
En anonym bekännelse av stallbrudsmake

Jag måste erkänna att jag inte tillhör skaran killar som haft något större behov av att understryka min manlighet. Aldrig har jag tatuerat in några skräckinjagande motiv på mina överarmar, armbrytningstävlingar har jag hållit mig undan. Nej, jag har känt mig rätt trygg i min manlighet ändå. Men nu på senare tid har jag börjat tveka på mig själv. Och jag vet helt säkert att det är frugans och alla andra stalltjejers fel!

Plus och minus med stallbrudar: Missförstå mig rätt! Alla tjejerna i stallet är supertrevliga och jag inser att det finns massor med fördelar att vara gift med en hästtjej. T ex har frugan aldrig något emot när man ska iväg en lördagkväll och se fotboll med grabbarna! Nej, för hon är ändå i stallet och utför sadelvård, tvättar svansen, sorterar schabrak eller ägnar sig åt andra viktiga sysslor som absolut inte kan vänta till dagen därpå.

Och på inga villkor att hon skulle få för sig att gnälla över att det läggs ut för mycket pengar på allehanda teknik prylar, för i jämförelse med de astromiska summorna som spenderas på hästen är det ingenting.

Men det faktum att tjejerna i stallet så totalt får mitt manliga ego att sjunka till lägsta nivå, det har jag sannerligen svårt att acceptera! I mitt stilla sinne har jag haft en inre bild av mig själv av en stor, stark, och mycket handlings kraftig individ. Men så kommer
man till landet annorlunda (dvs stallet) och självbilden rasar i en faslig fart. Och inte undra på när man där möts av:
• tjejer, starka som oxar, som får höbalarna att se ut som flirtkulor när de svingar dem från ett ställe till ett annat
• tjejer med E-körkort som utan att blinka fickparkerar det ena ekipaget efter det andra medan man själv har svårt att backa en meter eftersom backsensorerna slås ut så fort trailern häktats på
• tjejer som byter däck på bil och trailer fortare än en själv hinner så mycket som lossa första bulten
• tjejer som i hög fart störtar från hästryggen ner på marken, slår sig halvt sönder och samman och som utan att blinka raskt hoppar upp på ryggen igen och börjar om från början. Hade det varit fotboll och liknande smällar inträffat hade rött kort tilldelats, båren plockats fram och en lång sjukhusvistelse hade varit att vänta
• tjejer som mockar, fyller vattenhinkar, fyller höpåsar samtidigt medan en själv har fullt sjå att utföra sysslorna var för sig

Och skulle man någon gång erbjuda sina tjänster i stallet får man allt som oftast höra att: ”Gå en sväng med hunden – det går fortare om jag gör det själv”.

Så inte är det annat än rätt att frugan får bära skulden till mitt bristande självförtroende och den pinfärska draken på min högra biceps!


You didn't have to cut me off

Fick alla pengar helt plötsligt eller vad? Det va värre än löning på jobbet. Kom folk hela tiden, var helt slut när klockan slog 17. Pallrade mig ändå bort till stallet. Va själv i ridhuset idag igen så då passade jag på att ta fram lite bommar. Tog fram 4 studs på medellinjen och tre cavalettibommar i ena hörnan. I uppvärmningen kändes hon inte riktigt på hugget, handbromsen satt fast lite. Jag satt och knep med knäna också och jag hade jättesvårt att slappna av där ibörjan. Vet inte varför? Men när jag fick igång Moa lite bättre med hjälp av cavalettibommarna så kunde jag slappna av mer. Moa tände till direkt när vi började med bommarna och studs har hon alltid tyckt varit roligt. På slutet kom hon loss ganska bra i ryggen och bakkärran. Är nöjd :)

Dagens övning

Bara en vecka kvar!!!

Yey, hittade extra nyckeln till skåpet precis så nu kan jag chilla en halvtimme istället för att hämta nycklarna i stallet. Börjar jobbet kl 8 och slutar 17. Åker till Moa efteråt, funderar på om jag ska ta fram nån studs. Får se hur många det är i ridhuset. Det är bara en vecka kvar sen ÅKER JAG!! Det kommer gå fort, snart sitter jag där på planet påväg till England. Ska bli såå kul, är supertaggad! 

Tömkört

*Suck* Glömde plånboken i stallet och där i finns nycklarna till mitt skåp i mcdonalds så det blir att pallra sig upp extra tidigt för att åka och hämta dem innan jobbet. Tömkörde Moa för första gången. Jag har tömkört två gånger i mitt liv och det va för tre år sen. Gick då en föreläsning i tömkörning för Anders Eriksson och gjorde en väldigt fin sammanfattning på datan som jag skrev ut. Den kom verkligen till användning idag, kollade även tömkörningsfilmen av Anders som jag också har. Har tänkt flera gånger att jag ska prova tömköra Moa men det har aldrig blivit av. Det gick mycket bättre än vad jag trodde, jag hade ganska bra koll på tömmarna osv. Har iof jobbat henne ganska mycket från marken i grimskaft så det hjälpte väl lite. Körde övergångar och tempoväxlingar med henne. Lite slalom blev det också. Moa lyssnade väldigt bra och på slutet jobbade hon bra genom hela kroppen och såg balanserad och avslappnad ut. Tömkörning ska jag verkligen lägga in 1-2 dagar i veckan nu. Finns så många fördelar med att jobba hästen i töm - för att gymnatisera, styrketräna, fröstå hjälper, se hästens reaktioner, kommunikation, lära hästen saker, ledsarskap osv. 

Min gamla hyrponny Zantiago i töm

Kyligt idag minsann

Så najs, fick va ledigt från jobbet idag. Ebbavoshan sov över här från igår till idag. Åkte till stallet i förmiddags och mockade och hämtade sadeln som vi lånat. Sen åkte mamma och jag till sadelmagazinet, köpte den sadeln vi skulle ha samt sadelgjord och sadelputs och sadelolja. Åkte därefter till Lyckås, köpte stallskor, en tunnare fleece och en tjocktröja. Nu hemma. Ska åka till stallet senare och tömköra pollen och kvällsfodra. 


Kaaaaallt

Burrrrr så kallt! Fryser nästan lika mycket ute som inne. Red för Anna här i förmiddags. Tränade mycket på att få igång rörelsen i bogarna och baken. Hon vill gärna spänna sig och bli kort upptill och bli stum där. Hon trampar på bra med benen men inte i bogarna och övre delen av bakdelen. Sen vill hon skjuta upp högerskulderblad. Så det blev mycket sidvärtsrörelser i galopp och trav, varierade med mera bakdel eller mera framdel. Ibland blir hon lite stark, speciellt i högersida och då måste jag släppa efter där och börja med att få igenom ställningen ordentligt till vänster. Emellanåt lossnar hon och känns riktigt fin. Sista övnigen vi gjorde va en riktigt bra övning för henne och där lossade hon verkligen och tog i bra med bakbenen. Hon blev även lätt i handen. Det är bara att öva vidare. 

Annica var ju me och vi diskuterade en del om vad hon känner och vad som vi behöver tänka på i ridningen. Vi pratade ganska mycket så Annica hann bara massera i en halv timme. Men hon kommer på torsdag igen och då ska jag även rida för Anna igen. Då kommer hon bli masserad innan, troligtvis kommer hon kännas annorlnda då. 

Kom hem för en liten stund sen och har hunnit gå ut med hunden och ätit lunch. Nu ska jag fortsätta planera inför England resan!


Sötnosen idag
 

Vad vore jag utan dina andetag

Puh, spydde inget i natt. Men va lite orolig i magen så något kanske jag hade ätit? Åker till stallet snart. Ska rida för Anna, Annica kommer också och ska massera. Sen tänkte jag börja packa och kolla vad som saknas. Inte långt kvar nu, i helgen hinner jag inte gör nåt så det är lika bra att köra på! 
 

Why me?

Ååååå neeej snälla låt mig slippa den här gången. Jag tror det är på gång igen, F*N. Mådde illa när jag åkte bilen och fick ont i magen efter middagen och låter gör den också. Det brukar vara tecken på att jag får en härlig spy natt framför mig. Jag hoppas och ber att jag har fel. Jag HATAR att spy. Alltid jag o bli magsjuk, kan jag inte få bli förkyld istället? *Suck* det är väl bara att vänta ut helvetet...

Nu pratar vi om nåt annat istället. Har jobbat hela dagen och åkte till Moa efter det. Red ut med Malin på Dream. Red runt gravfältet. Det gick fort! Moa och Dream står i samma hage så det verkade som det tyckte det va extra roligt att ridas ut tillsammans. Tävla mot varandra ville de också göra. Lite bus och bockningar blev det med, fick kramp i armarna tillslut. Men det gick bra ändå trots busiga pollar.

Different looks of Moa


"Hjälp!"


"Jag förstår inte vad du vill?"

"Ååå har du godis?"

 

Allt går upp för mig när solen går ner

Hittade en riktigt bra kanal för oss hästnördar, många intressanta videos och hästar att kolla och studera. Sök på "horsemart" på youtube.

En video av alla hundratals de har:


Mask i maten?

Kände mig som en köttbulle med alla kläder jag hade på mig, men frös gjorde jag iaf inte! Red bort mot gravfältet och jobbade henne i alla gångarter, blev en del övergångar, halter och lite annat. Duktig tjej i kylan och mörkret. Jag höll på att dö idag på lunchen. Hade med mig matlåda som vanligt och när jag nästan ätit upp allt ser jag 4 små saker som ser precis ut som flugmaskar. Blev så äcklad och trodde seriöst att jag skulle spy. Efter nån timme ringer mamma och säger att hon kom på att hon använda samma slev till riset och pastan när hon gjorde matlådan, haha så det va antagligen riskorn. Vilken lättnad! 


Mot jobbet!Kiss me like you wanna be loved

Filmtips till er som gillar action är Jack reacher. Såg den med tjejerna igår på bio. Grymt bra och älskar Tom Cruise, är han med i en film vet man att den kommer va bra. Det va full fart hela dagen igår och då hinner man inte blogga. Red ut på pollen, som vanligt pigg och glad. Åkte till frissan och klippte mig. Gymmade därefter i 2h. Har träningsvärk i hela kroppen idag. Åkte sen till sadelmagazinet i Solna själv. i rusningstrafik. Gick bra på dit vägen men åkte fel på hemvägen så hamna inne i stan och yrade runt. Tillslut såg jag en skylt mot Nynäshamn, gissa om jag blev glad! Det var på gränsen att bensinen skulle ta slut också, kände hur paniken började komma krypandes där ett tag. Men hem kom jag tillslut. Jag försöker åka så mycket som möjligt själv, även om jag tycker det är lite obehagligt vissa gånger. ju mer jag kör dessto säkrare blir jag.

Idag var det lektion för Anna. Vi hade 5 upphöjda travbommar och en upphöjd bom tvärsöver medelinjen. Jobbade med tempoväxlingar, variation av formen, aktivera bakbenen, lossa och mjukna i bogarna osv. Moa va jättefin, ganska mycekt energi idag med. Hon försöker skjuta mig till vänster i högervarv så där måste jag verkligen tänka på att sitta ner ordentligt till höger. Sen är det de där vänstra bakbenet som behöver stärkas upp. Tycker hon jobbade på bra, lyssnade bra på mina hjälper. På slutet blev hon kvick i tempoväxlingarna och galoppbytena över bommen gjorde hon på slutet med massa rygg, helt plötsligt tog hon i som satan, haha. Travbommarna var hon lite slarvig med i början, tappade ryggen lite och slog i. Men efter lite jobb med bakbenen och flyttningar osv så travade hon även över dem bra. Verkade som hon tyckte det va riktigt roligt idag, öronen framåt hela passet. 


Det är lätt att vara efterklok

Hoppträningen idag blev inte riktigt som jag hade hoppats på tyvärr. När jag värmde upp kändes Moa såååå fin. Annica måste ha lossat på nåt när hon masserade för hon var så mjuk och loss och framme för skänkeln redan när jag började trava. Vi började att trava lite smått över travbommarna. Kände att det här kommer nog gå riktigt bra idag. Sen började vi hoppa och hon hade mycket go. Hon blev väldigt känslig på pelhamet, vilket gjorde att det blev väldigt obekvämt för henne att hoppa. Så sen ville hon inte längre. Bad mamma hämta det tre-delade bettet. Problemet med Moa är att om hon tyckt att något varit obehagligt så tar det en stund att komma över det. Så det blev att skutta över väldigt enkelt och kravlöst på några hinder. Sen blev hon skitglad och det gick knappt att få stopp på henne i galoppen. Där slutade vi, när hon kändes bekväm igen och jag gick över till lite vanlig dressyrridning istället. Jäklar vilken energi hon fick, hon va sjukt fin när jag körde dressyren sen iaf. Vilken trav hon fick!

Pelhamet är väldigt bra att variera med och hon kan verkligen kännas hur bekväm och positiv med det som helst. Det kan vara lättare att korta och få henne lättare i fram med pelhamet. DOCK så måste jag verkligen passa mig. För andra dagar blir hon väldigt känslig på det (som idag) och då får jag inget stöd och hon viker bara in nacken. Verkar som det är de dagarna hon blir för taggad eller om jag ridit med det flera dagar i rad. Jag tyckte hon gick väldigt bra med pelhamet sist jag hoppa så därför ville jag prova det igen. Men jag red med det både igår och i fredags och hon hade även mycket mer energi idag och det gick inte att ta i henne när hon blev så stark. Hade liten magkänsla innan ridpasset att jag skulle ta det tredelade eftersom jag ridit med pelhamet de två närmsta dagarna. Men så villa jag prova ändå, dumt nog. Alltid lär jag mig något nytt. Men vi tog ingen större skada av det här idag, Moa verkade helnöjd efter ridpasset ändå. Blev inte så mycket hoppträning bara. 

Liten kort snutt från idag. Först är det uppvärmningen i trav över bommarna. Sen ser man tydligt när vi börjar hoppa att pelhamet blev för skarpt idag:
Beautiful girls all over the world

Har precis varit ute med hunden i det härliga vintervädret. Man får ju passa på när det väl är sol. När mamma har jobbat klart åker vi till Stav och eventuellt Hööks för att kolla på ordentliga stallskor och även lite varmare ridtröjor. Ikväll är det hoppträning! Är supertaggad, var två veckor sen sist. 


You're fucking perfect for me.

Kunde bocka av några saker till vad jag behöver till England idag. Var först en sväng på Lyckås och köpte ett par ridbyxor. Sen blev det Nacka forum. Där blev det några nya kläder och lite annat smått som behövs. Åkte sen till stallet. Red ut med Saida. Det gick att trava och galoppera nu när det kommit snö. De funkar väldigt bra ihop, Lord och Moa. Båda är väldigt pigga, Moa kan få gå först utan att ha någon i häcken. Blev lite dampryck från Moas sida ibörjan men sen skötte hon sig fint. 

 

Put your plan into action

Godmorgon! Hann inte uppdatera igår. Red Moa i ridhuset på förmiddagen. Blev lite olika skolor och på slutet rakriktning. Något hon har blivit bättre på är att va känsligare för mina hjälper, hon svarar mycket kvickare. Tempoväxlingarna har blivit mer tydliga. Något som jag måste fortsätta träna på är det där vänstra bakbenet som hon inte vill ta i med ordentligt. Även över huvudtaget att få mer vikt och energi från bakbenen, mer styrka. Annica masserade henne efteråt men jag va tvungen att kila till jobbet. Ska ringa till henne ikväll och höra vad hon kände.

Jobbade till 8 och sen mötte jag upp bästa kompisarna och vi satt och snacka i flera timmar. Det är så jäkla skönt att inte plugga men jag saknar att inte träffa tjejerna varje dag. Några till som jag kommer sakna där i England. Idag blir det att planera massa, åka till sadelmagasinet och köpa sadel. Moa ska jag rida ut, det har ju kommit lite snö nu. Så det kommer säkert gå att galoppera äntligen. Dock lär jag väl sitta på en övertaggad häst som är mer uppe i luften än på marken. 


Listaaaa

Namn: Elin Charlotte Pamlin

Ålder: 19

Längd: 1.74

Sko-storlek: 38

Född: I Stockolm

Bor: Stockholm

Gör just nu: Bloggar ;)

Allmänna frågor.

Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: Ambitös, snäll och lättlärd.

Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: Kan ha lite bråttom, kontrollbehov och svårt att säga nej.


Vad är du rädd för: Ähh ja du, våldtäktsmän och alkisar. 

Vad är du mest nöjd med hos dig själv: Pratar vi utseende? Isf är det mitt hår och ögon.

Det roligaste jobbet du haft/har: Har inte haft så många jobb. Men roligste jobbet hittils har varit när jag jobbade hos Suvi på hennes hästgård.

Har du körkort och egen bil?:
 Körkort JA, egen bil NEJ.

När tar du ditt körkort: Tog det för nån månad sen :D

När grät du senast: Tre dagar sen.

När skrattade du senast: På jobbet, kommer inte ihåg åt vad.

Vem åkte du bil med sist: Mig själv!

Vem åt du mat med sist: Min pappa

Vem sov du hos sist: Ebbavoshan!

Vem sov hos dig sist: Ebba tror ja haha

Vad var du rädd för när du var liten: Spöken och säkert massa andra grejer

Vad ville du, som liten bli när du blev stor: Basketproffs haha men de sa jag mest för att mina kompisar ville bli det.

Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när

 

du själv varit patient: Inte många gånger.

Värsta smärtan du råkat ut för: Fysiskt? - vet jag inte, har inte gjort mig så illa *peppar, peppar*

Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: Min köra lilla häst, Moa <3

Någonting som gjort dig riktigt förbannad och ledsen någon gång i ditt liv: Mig själv.

Har du någonsin sportat: Haha hela mitt liv typ...

Någon du ser upp till: Många! 

Vad finns alltid i din handväska: Plånbok, läppbalsam, parfym och papper


Har du varit utomlands någon gång: Ja, USA, Grekland, Spanien, Italien, Frankrike, Danmark, Finland, England, tror det va alla.

Vilken plats var finast: Usa kommer jag inte ihåg, va så liten då. Men Grekland va himla fint!

Största stad/städer du varit i: Ingen aning hehe


Lite mer personliga frågor:

Har du någonsin tagit eller provat droger: Nej och skulle aldrig göra det heller!

Rökt: Nepp!

Snusat: Nooo

Druckit: Ja.

Har du piercing eller tatuering: Hål i öronen, inte mer än så.

Hur ska en kille vara/se ut för att du ska falla pladask: Har aldirg varit med om det men han ska nog va snäll, ödmjuk, brunårig, ganska vältränad, humor, "oskyldig"...

Finaste komplimang du fått: Oj, det kan jag inte komma på just nu.

 


Antingen-eller-frågor:

Storstad eller landet: Bror lite på, är det hästar inblandat i landet väljar jag det!

Hamburgare eller pizza: Hamburgare.

Kött eller fisk: Kött

Hund eller katt: Båda

Aftonbladet eller Expressen: Samma sak för mig.

McDonalds eller MAX: McDonalds

Vin eller Öl: Öl

Charter- eller skidsemester: Charter.

Sverige eller Utlandet: Är en hemmagris så Sverige.

Sport eller nyheter: Nyheter!

Hockey eller fotboll: Hockey.

Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Mörkhåriga!

Sommar eller vinter: Sommar.

Vår eller höst: Våren.

Flyg eller tåg: Bror på vart man ska åka.

Bil eller buss: Bil


Du har väckt upp det jag trott var dött

Ser ut som ni tycker det ska bli spännande att jag åker till England, det verkar så på statistiken iaf ;) Haha men det är bara kul! Red Moa i ridhuset imorse. Red henne rund och låg hela passet. Mycket volter, övergångar och skänkelvikningar. Ville få henne loss och mjuk i sidorna. Fick kämpa i högervarv i galoppen. Hon vill gärna bli som en banan och tappa vänster bakben. Det tog en stund innan hon verkligen rundade av och kom igenom ordentligt där. Hon vart jäkligt fin på slutet i övrgångarna, blir lite före mig ibland bara. Men det är bra att hon vill. Hon va riktigt mjuk och fin på slutet. Har jobbat resten av dagen, trodde aldrig jag skulle få gå hem. Tiden gick bra segt idag.


Åker till Moa imorgonbitti också. Min faster kommer och masserar henne efter jag ridit. Det var ett tag sen sist. Får vi se vad hon känner. 

Gammal bild

Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du fortsätta framåt.

Behövde inte åka till Moa alls idag. Hade tänkt att hon skulle vila och bara åka upp och mocka. Sen frågade Sara om hon kunde få låna henne att skritta ut på då hon skulle ha en tjej som skulle prova hennes häst. Men sen kunde inte hon och då hade Sara redan mockat. Så jag slapp åka dit ändå. Har precis slängt i mig lite käk efter att ha jobbat hela dan. Åker och gymmar om en halv timme. Har bokat flyg nu den 27:e januari och kommer bli upphämtad av dem där. Så spännande det ska bli! Nu är det verkligen bestämt. För er som undrar hur länge jag ska va där så är det minst 6månader. Skulle jag inte trivas är det såklart att jag får åka hem. Och vill jag stanna längre än 6 månader får jag det. Så vi får se helt enkelt ;)


Kommer sakna min lilla gris men hon kommer ju dit sen om jag trivs!Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Red ut på Mois idag. Red mot gravfältet. Gick att trava på vissa ställen. Annars blev det mest skrittarbete. Gick in på en oplogad liten parkeringsplats där hon fick pulsa i snön en stund också. Hon va väääldigt pigg och ganska tittig, hade jag galopperat hade hon nog exploderat. Men hon skötte sig ändå bra när vi fick möta två stora lastbilar. Hon jobbade jättefint även om jag fick passa henne ordentligt med halvhalter, halter och ryggningar så att hon inte skulle springa iväg. Jag fick rida helt enkelt ;)

Sa upp mig från jobbet idag, börjat med packlista och planerat lite vilka som ska ta hand om Moa när jag är borta ibörjan. Kommer troligtvis bli min faster, Anna och mamma. Ska boka flygresa när pappa kommer hem.  

Har gjort en gloslista på 60 ord som jag tror kan va bra att kunna, här är några engelska hästord:

Grep - Fork

Grimma - Halter

Gödsel stack - Dung heap

Havre - Oats

Skänkelvikning - Leg yielding

Galoppbyte - Flying change

Öppna - Shoulder in

Förvänd sluta - Renverse

Diagonal sluta - Half pass

Förvänd galopp - Counter canter

Mocka - Muck out
 


Mikael Eilberg (sonen) på Farouche, antar att det här är från unghäst VM som han vann. Inte så haj på tyska ;)

Det är bara att köra!

Nu är det iprincip bestämt, åker troligtvis den 28 januari. Herregud vad snabbt det gick! Men det är så jag funkar, det ska gå snabbt ;) Har lite samtal som jag måste ringa idag. Sen blir det att skriva packlista och fundera över vem som ska ta hand om Moa några veckor när jag är där. Hade tänkt att vara där själv först ca 2-4 veckor för att provjobba. Tänk om jag inte skulle trivas då är det lite lättare att åka hem igen om Moa inte är med från första dagen. Även bilen tar jag inte med först heller. Åhhh det ska bli så spännande. Kommer ihåg när jag satt på gymnasiet och de hade förälsning om vad man kan göra efter skolan. Till exempel åka utomlands och jag tänkte att jag skulle ALDRIG åka uomlands, det verkade alldeles för läskigt. Jag ville bara va kvar i trygga Sverige. Men som man kan ändras, haha. Funkar det inte så funkar det inte, det är inge mer med det. Då har jag iaf provat. Det kan ju bli jättekul också. Jag vill inte sitta där när jag är 40 med två ungar och en man, jobbar med något jobb som jag inte alls trivs med (svensson liv) och tänka "tänk om jag åkte dit, tänk om jag gjort det jag tyckte va kul osv). Det här är ett steg närmare min dröm!


Courage is being scared to death but saddling up anyway

Gick in i ridhuset och möttes av massa hästar plus att de var martinträning. Men de droppade av några hästar ganska snabbt och blev inte allt för trångt. Moa var så jäkla fin, speciellt på slutet. Hon fick sån arbetsvilja på slutet. Mjuk, känslig och fin. Fick fram den här "passage känslan", min fina polle. Red dock med Connector sadeln igen. Den här ordo equester är är inte ullstoppad och går inte att stoppa om eller ändra. Så det kändes ingen ide att prova den. Vi får fundera lite till. Har fått svar från England idag och det låter kanon. Slängde iväg ett mail nyss om några saker till. Jag känner mig hel spänd och förväntansfull. Kommer bli awsome (och blir det inte det är det ju bara att åka hem). Det känns som det är precis det här jag behöver. Om jag kommer trivas kommer jag nog lära mig otroligt mycket och också växa som person. Det blir att lära in hästtermer på engelska snart då ;)


Mot sadelmagazinet

Gick upp 11 imorse, det är bra jobat av mig! Så nu känner jag mig bra utvilad. Ska åka till sadel magazinet nu och hämta en till sadel, ordo equester, som också ska passa raka ryggar och ge mycket bogfrihet. Den skulle kosta 15 000:- så får vi se vad lilla damen tycker om den. De hade en begagnad connector för några tusen billigare inne också, samma storlek som jag provat nu fast brun. Får diskutera det med päronen ikväll. Rider Moisen senare ikväll.


Ordo Equester

Of course, parents are the most important people in a child's life.

Förlåt för att jag inte uppdaterar men har inte haft tid och annat att tänka på. Mailade precis Eilberg och diskuterat hela kvällen med mamma och pappa om det. Mycket att planera och fundera över. Hela situationen gör mig jättetaggad, jag vill verkligen åka! Sadelletandet kommer fortsätta också, ska försöka hitta en billigare sadel. Så synd att den är så dyr, för den har verkligen fungerat super de här tre dagarna som jag provat den. Mamma och pappa ställer upp med det mesta när det gäller pengar och det är jag jättetacksam för men den här gången blir det i dyraste lagret. Förstår det men det är irriterande när en sadel känns så bra och så måste den va så dyr. Så tyvärr går ilskan ut på dem. Stackarna, vad de får stå ut ibland när de gör allt för sina barn. Man glömmer bort det - att uppskatta sina föräldrar. Får lägga till det på min nyårslista ;) Det har ökat hyran på stallplatsen också med ganska mycket. Får ångest! Men har några som jag kan ringa till imorrn om sadel iaf, kan rida i connector sadeln tills på onsdag. Det blev mycket för mitt lilla huvud nu. Får sova ut imorrn, inget jobb. De här tre dagarna på jobbet har kännts så sega, men vi har knappt haft några kunder. Alla är väl panka nu efter jul. Nej nu ska jag sova!

Payingstudent!!!

OMG! Minns ni att Anna (Min tränare) tyckte att jag skulle åka till Ferdi Eilberg i England där hon har varit och arbetat på deras gård i 3 år? Igår ringde Anna till sonen Mikael och frågade om de behövde någon "payingstudent" som de kallar det. Och de va en man back just nu pga att han som skulle komma kunde inte komma nu då hans mamma hade blivit svårt sjuk. Så de behöver hjälp ganska omgående. Det hade låtit väldigt positiva och vill ha dit mig. Har fått hans mail så mailar han imorrn eller på söndag. Finns ju en del frågor. Sen är det ju det här att få dit Moa...

Jag vet inte exakt vad som innebär med "payingstundet" men de Anna har sagt är att du arbetar där och får rida deras hästar, får hjälp med din häst och boende på gården. Om man har häst med sig får man betala för den samt att man får betala för sin mat tror jag. Nu hade de 25 tävlingshästar på gården. En del för försäljning. 

Sån här chans får jag väl bara en gång i livet. Det är en erfarenhet för livet. Känner mig så himla glad att Anna just frågade mig och att hon tog tiden att kontakta dem. Spännande men samtidgt läskigt! Men det är en del att planera och diskutera först. Inget är bestämt men det är ett första steg.


Familjen Eilberg: Maria (Dottern) , Ferdi (pappan) och Mikael (sonen)

Fakta om dem hittar ni här 

Skalet måste gå sönder innan fågeln kan flyga

Ååå är så otaggad på att jobba, skulle helst ligga kvar i sängen. Åker till Moa efter. Rider ut en sväng, går säkert bara att skritta. Helt värdelöst väder, kunde inte snön varit kvar en liten stund till? 


I don't know where i'm going but i'm on my way

Moa kändes jättefin idag på träningen. Till och med lite bättre än med Fiddlers sadel. Hon blev väldigt ambitös på slutet, ville bara fortsätta arbeta. Det jag blir lite fundersam över är att pälsen är lite uppruggad lite vid manken och längre bak på ryggen efter ridningen. Det har den inte varit med de andra sadlarna. Dock så känns det som den sitter vädligt still och schabraket sitter som det ska hela tiden. Hmmm, skulle vilja att Charlotte kom och kollade på hur sadeln sitter på Moa. Kanske behöver hon en större storlek, det här är en 3,5 i bomvidden. Fiddlers är en 4, vilket alla de andra sadlarna också varit. Ska ringa och prata med henne. Hon verkar trivas väldigt bra med den här sadeln iaf. Bara för att den är dyrast, min bortskämda prinsessa.... Hon brås på matte, haha.

Vet inte hur jag tänkte igår när jag skulle ställa klockan. Ställde den på halv 9 när jag skulle rida lektion halv 10. Trodde jag var i tid imorse och kommer inte på förrän jag sitter i bilen när klockan visar 9:15 att jag ska rida lektion om en kvart. Haha tur att Anna va flexibel så jag kunde rida lektion senare. Hade tänkt att åka till gymmet efter stallet men kände mig så himla tröt och mör i kroppen. Träningsvärk från igår också. Blev en långpromis med hunden istället. Kvällen kommer spenderas med Ebba. 
Connector

Precis hemkommen från stallet. Va ju hos Sadelmagazinet tidigare idag och fick med mig en annan sadel hem. En ny sadel "Connector". Kräsna hästar brukar gilla den tydligen. Den är lite annorlunda formad. Utformad för att ge mycket bogfrihet bland annat och det kändes i ridningen. Jag tycket att den satt bra på henne. Hon kändes även väldigt bra i ridningen. Rörlig i bogarna och det märktes framförallt i travökningarna. Hon verkade gilla den och jag kunde rida utan att det tog emot. Den va väldigt skön, kanske att knästöden tröck lite, men det kanske är en vanesak. Ska rida för Anna imorrn. Man vet aldrig med Moa. Det kan va nyhetensbehag. Imorrn kanske det inte alls känns bra. Kommer säkert va den här sadeln som hon kommer gilla bara för att den är dyrast, 25 000:-. Det kommer svida lite i plånboken isf ;)Lite fakta om sadeln:

Några av Connectors många fördelar:

Anatomiskt utvändigt stöd för din överskänkel ger nära kontakt med hästen samt frihet att flytta din underskänkel.

Smal midja.

Unik utformning av sadeln vid bogbladen ger hästen extremt mycket rörelsefrihet.

Breda och platta bossor - med extremt stor men kort bossa i trapezområdet så att din häst inte blir klämd bakom skulderbladen.

Lösa sadelbossor som arbetar smidigt samt följer hästens rörelser.

Kanalen är 8 cm bred - något som verkligen ger din häst rörelesefrihet i ryggen och som ger dig en nära kontakt med hästen.

Kort anläggningsyta vilket är idealiskt även för korta hästar/islandshästar/araber.

Sadeln glider inte framåt tack vare de breda bossorna som smidigt följer hästens rörelser.

Nyårslöften

Vad ska jag ha för nyårslöften iår? Brukar aldrig komma ihåg vad för löften jag brukar ha. Men om jag skriver ner det här kan jag ju kolla tillbaka om ett år.

* Fortsätta träna och äta rätt

* Komma på vad jag ska göra med mitt liv, plugga eller nåt annat.

* Starta LA dressyr med Moa med godkänt resultat

* Starta MSV C dressyr med Moa med godkänt resultat

* Åka utomlands

Det här året hoppas jag framförallt på ett tävlingsår med Moa. Känner mig redo nu.


Off to the gym

Drar till gymmet nu. Sen blir det att åka till sadelmagazinet med de två sadlarna jag har fått låna. Ska prata med hon sadelutprovaren och se vad vi kan göra härnäst. Moa rider jag ikväll. Om ingen är i ridhuset ska jag försöka ta fram lite hinder. 


Välj ett jobb du älskar och du kommer aldrig att behöva arbeta en dag i hela ditt liv.


WORD

2013

Nytt år, nya tag. Ska bli spännande att se vad 2013 har att erbjuda ;) Jag SKA iaf åka utomlands någon gång det här året, det är ett måste!

Skrittade ut i mörkret med Moisen. Hon höll på att skita på sig för en plastpåse som hängde i ett träd som rörde på sig. Tog några minuter innan vi kom förbi. Hästar ibland asså... Gick inte att göra så mycket mer än att skritta, kunde iof jobba henne ändå. Halter, ryggningar, sivärds, öppor, slutor osv. Men trava eller galoppera gick inte. Masserade henne efteråt. Hon är forfarande lite spänd i vänster ryggen. Får ta att masseraa där varje dag och hoppas på att det släpper. Blir kanske bättre när jag hittat en bra sadel åt henne. 


Skulle inte tacka nej till lite sol och värme just nu

RSS 2.0