Connector

Precis hemkommen från stallet. Va ju hos Sadelmagazinet tidigare idag och fick med mig en annan sadel hem. En ny sadel "Connector". Kräsna hästar brukar gilla den tydligen. Den är lite annorlunda formad. Utformad för att ge mycket bogfrihet bland annat och det kändes i ridningen. Jag tycket att den satt bra på henne. Hon kändes även väldigt bra i ridningen. Rörlig i bogarna och det märktes framförallt i travökningarna. Hon verkade gilla den och jag kunde rida utan att det tog emot. Den va väldigt skön, kanske att knästöden tröck lite, men det kanske är en vanesak. Ska rida för Anna imorrn. Man vet aldrig med Moa. Det kan va nyhetensbehag. Imorrn kanske det inte alls känns bra. Kommer säkert va den här sadeln som hon kommer gilla bara för att den är dyrast, 25 000:-. Det kommer svida lite i plånboken isf ;)Lite fakta om sadeln:

Några av Connectors många fördelar:

Anatomiskt utvändigt stöd för din överskänkel ger nära kontakt med hästen samt frihet att flytta din underskänkel.

Smal midja.

Unik utformning av sadeln vid bogbladen ger hästen extremt mycket rörelsefrihet.

Breda och platta bossor - med extremt stor men kort bossa i trapezområdet så att din häst inte blir klämd bakom skulderbladen.

Lösa sadelbossor som arbetar smidigt samt följer hästens rörelser.

Kanalen är 8 cm bred - något som verkligen ger din häst rörelesefrihet i ryggen och som ger dig en nära kontakt med hästen.

Kort anläggningsyta vilket är idealiskt även för korta hästar/islandshästar/araber.

Sadeln glider inte framåt tack vare de breda bossorna som smidigt följer hästens rörelser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0