“Winter must be cold for those with no warm memories”

Usch va jag fryser. Det är kallt överallt, både ute och inne. Är skittrött också. Började dagen med att komma sent och vi hade engelska nationella prov första lektionen. Men hann göra det iaf. Jag vet inte hur det gick, hoppas jag får VG iaf, engelska är mitt sämsta ämne men jag hoppas det gick bra iaf. Sista lektionerna va fysik, matte och sociologi sen slutade jag kl 4. Nu är jag hemma eller har vart det en stund. Ska väl laga mat snart, om jag orkar,  och efter det blirdet att läsa lite kemi och historia. Juste en tjej som heter Suvi som jag har ridit några gånger för, lite dressyrkurser och lektioner, hon har en häst som inte passar i hennes verksamhet. Den är lite av en ensamhäst och trivs inte med ryttarbyten. Så hon ska sälja henne så jag ska kolla på henne antingen på fredag eller i helgen. Hon är ganska känslig och framåt så vi får väl se vad jag tycker om henne, har lite svårt för väldigt nerviga hästar med mycket motor men det verkade inte som hon var sån men vi får se helt enkelt.


Italien

Mådag igen då. Skola som vanligt. I april ska vår klass åka till Italien så ska vi bo var och en hos en italienare. Den jag ska bo med la till mig på facebook så har pratat lite med henne idag, haha är skitnervös men hon verkar trevlig iaf. Ska plugga nu. Har inge mer att säga.


1:a advent

Tyckte det behövdes en juldesign nu, den är inte riktigt klart men snart så! Igår var jag ju på globen. Roligt som vanligt fast tycker det inte var lika bra det här året som alla andra år jag varit där. Bästa var ju den 20 åriga kameln som gjorde skänkelvikningar och galoppombyte, haha tror jag ska skaffa mig en kamel istället ;) Käpte lite grejer i annexet, blev ett schabrak, fleecetäcke, benlindor och ett pannband. Inga dyra grejer men dom va fina ändå. Idag har jag varit på hundkurs med Zacke. Det var sista gången och det var en tävling på allt vi gjort. Altså rallylydnad, agilty, "stanna kvar" och lite annat. Zacke var jätteduktig, det var agiltyn som han missa mest på men han kom trea iaf :) Nu ska jag plugga och julpynta lite och baka lussebullar, det är ju första advent! ;)


Ny design

Håller på med ny design så det är därför det ser lite konstigt ut på bloggen just nu. Säger till när det är helt klart ;)

Maskeraddressyr?

Såg en artikel i häst och ryttare att de på en ridklubb körd dressyrtävling med musik alltså kür fast det klädde ut sig också, maskeraddressyr helt enkelt. Tyckte det verkar jätteroligt och något som jag tror skulle gå hem hos många. Dressyr kan ibland bli lite för allvarligt och det ska vara väldigt stilig och prydlig, inget fel för den som gillar sånt men det vore kul att ibland skoja till det lite. Min pappa tycker det är skittråkigt att se på dressyr när jag tävlade det ibland och tror inte han är ensam om det, tycker själv inte det är så roligt att kolla så länge på de lägre klasserna.

Tänk då om man istället fixade till sitt eget program och valde musik till och klädde ut sig, man kanske visade upp som en berättelse på lillasjöljungfrun eller något. Skulle ju vara jättespännande att få fixa till allt själv, klä ut sig och alla som tittar måste ju också tycka det är kul. För varje nummer blir det något nytt och spännande, det måste även vara roligt att bedömma. Så bedöms hela ritten ungefär som i vanlig dressyr men även utstyrseln och musiken till det osv. Jag tror att fler hobbyryttare som kanske inte har det finaste dressyrhästarna skulle vilja vara med då allt inte blir lika spänt och allvarligt. Fler yngre ryttare skulle nog uppskatta det här väldigt mycket. Det behövs lite skoj och lek i dressyren idag tycker jag så maskerad dressyr vore en utmärkt ide att föra in på dressyrtävlingarna, eler vad tycker ni? ;)


Bilden tagen här ifrån


Dressyr regler?

Glömde berätta att jag var på clinc i söndags titeln var från unghäst till grandprix. Tycker den var ganska intressant, däremot så uppfyllde dem kanske inte riktigt vad kursen skulle handla om egentligen, men lite nya grerjer lärde jag mig väl. Det som var mest intressant var att se skillnaderna mellan hästarna, en var en fyraåring (hopphäst), den andra 11 årig hopphäst och den andra en 7 årig dressyrhäst. Det pratades även lite om skillnaderna mellan dressyrhästar och hopphästar. Man ser också väldigt tydligt på en ryttares stil och klädsel vem som är hoppryttare eller dressyer. En fråga som ställdes från publiken var ganska intressant. Hon frågade han som red dresyrhästen om dressyrryttare bara rider med kandar. Han svarade att man oftast rider med kandar men varierar även med vanligt tränsbett men att på större tävlingar "kan" man bara rida på kandar, det är svårt att rida ett grand prix program med bara vanlgit tränsbett.

Då undrar jag varför är det så? vad är det som gör att det är så mycket lättare att rida med ett kandar? Det känns som att det ibland går åt fel håll när det gäller hästar och ridning. Det är en regel på att man måste rida med kandar och sporrar på dem högre klasserna och det är för att man ska använda finare hjälper och visa att man kan rida med den utrustningen. Borde man inte ju mer rutinerad ryttare man blir kunna rida med så lite grejer som möjligt, borde inte hästen kunna lyda dom minsta finaste hjälperna utan sporrar och sånt. Fanns ju en undersökning som gjordes i England tror jag om vilka som använde sig mest av hjälpmedel och det var de mest rutinerade människorna. Konstigt, då borde man ju vara så duktig att man kan klara av sin häst med så lite som möjligt. Däremot så tycker jag inte precis att en nybörjare ska få använda sporrar, kandar osv för då kan det hamna i helt fel händer. Det jag vill komma till är att det är en konstig regel, den som kan rida de svåraste programmen "perfekt" med vanligt tränsbett och sporrar eller helt enkel utan något alls, borde inte den personen få göra det då? jag tror att i grund och botten trivs hästarna bäst så, ju mindre grejer desto mer naturligt. Jag tycker heller inte att yngre ryttare borde sträva efter att använda kandra och sporrar, utan att ist klara av sin häst med så lite som möjligt i alla fall först och främst. Tycker reglerna i dressyr borde skärpas till, menar inte att det nu ska vara förbjudet att rida med sporrar och kandar men tycker inte det borde vara det enda alternativet i de högre klasserna.


Bilden tagen här ifrån


Back in the days

Hemma från skolan nu, älskar fredagar och tur att vi slutar tidigt då också. Imorrn är det globen horseshow! tycker det är superskoj, det ger en sån mysig julstämning då och så är det kul att gå i anexet, inte för att jag har råd att köpa massa grejer direkt men något kanske jag kommer hem med iaf ;) Däremot är det jobbigt med så mycket folk, går ju på kvällen. Förra året gick jag även på dagen och då var det jätteskönt att gå i anexet, typ inga människor alls. Åker iaf med Peppe, lillsyrran och hennes kompis och så min faster. Så vad ska jag göra resten av dagen då? Jessica kommer snart och hunden (han har varit hos mormor) så då ska vi gå ut i skogen med honom och efter det vet jag inte men får väl föröska hitta på något skoj ;)

Haha tittar lite på bilder från när jag red och va me olika hästar förut, är typ 12-13 år på de här bilderna, ser jätteliten ut :P 


Jag och Diakon (en medryttarhäst)


Jag och Focus (en annan medryttarhäst)


Jag och Merri (ridlägerhäst)


The good old days

Sämst uppdatering men har inget roligt att berätta. Kollar igenom massa bilder från när jag hade Zantiago och längtar tillbaka så himla mycket. Hade så mycket skoj på dagarna och jag kände mig nästan alltid så glad. Nu känns allt bara tråkigt och meningslöst, skolan är jobbig med massa plugg och jag har bara allmänt tråkigt när jag kommer hem på dagarna. Vad är meningen med livet lixom? Jag är inte van med att inte ha något att göra så hur hanterar man det då? men det värsta med allt är nog väntan och förhoppningarna hela tiden, det tar verkligen kål på mig! Jaja det går väl uppåt snart, livet har ju sina balansgångar. Kul grej är ju att det är snö ute iaf. Gillar snön och vintern, den är mysig. Känner för att ta en rejs galopp på en äng bland all snö.


Sötnos, Varför var du inte större och något yngre för?


Monday!

Hellu!
Har precis ätit middag. Började skolan 10 och slutade två idag. Fick reda på att vi inte har någon sociologi imorrn vilket betyder att vi sluitar 10 i 2 ist för 4 jippie! :P. Har idag gått ut med hunde och följt med Jessica på ridningen. Hade Zacke med mig men det visade sig att man inte fick gå in med hunden någonstans inte heller i ridhuset. Så det var ju jätteroligt att gå runt 1 h i det här skitvädret och mörkt och kallt med Zacke istället för att kolla när Jessica red. Har pluggat lite matte och ska plugga lite till, har prov på onsdag. Längtar som tusan till Jullovet och då måste jag bara ha en häst :P


Provridit

Har varit och provridit hästen jag skrev om igår och jag gillar den verkligen. Ganska känslig, väldigt lyhörd och uppmärksam. Jag är alltid väldigt försiktig när jag rider första gången så då blir det att jag inte kräver så mycket men hon kändes bra endå. Det är egentligen sådan här häst jag behöver för att lära mig. Har ju haft en seg ponny som inte vill gå framfåt förut vilket gör att jag glömmer bort att använda säte och ben med en häst som har lite motor, det blir liksom "den går ju redan framåt varför skänkla"? därför måste jag lära mig att rida den här typen av hästar och fånga upp energin tsm med ben och säte med mera för att få den att jobba ordentligt. Hon var iaf trevlig och rida och även att hoppa, hade bra teknik för att vara unghäst och jobbade på bra bak. Snäll i hanteringen och lugn annars, såklart lite tittig/uppmärksam på saker men hon är ju bara 5 år konstigt vore väl annars. Annica var med och kände inga fel på henne och även hon gillade hästen:)

Lägger in en liten film när jag provred henne idag :)


Friday

åh va jag e trött. Hade engelska nationella uppsats idag och efter det var jag på julmarknad. Imorrn ska jag kolla på häst.

Perfekt junior/YR häst. Hästar säljes

Hästen jag ska kolla på imorrn :)

Såhär står det i annonsen:

Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2005  
Namn: Florence  
Skimmelsto -05 ca 160cm. Akribori-Weltmeyer.
Känslig häst med mkt bra ridbarhet. Otroligt lättriden på både hinder och marken. Väldigt lyhörd och har super lätt för sig att korta och länga galoppen, bär upp sig själv! Lätt i all hantering, lastning, skoning, klippning m.m
 
Tävlar lokalt 100cm felfritt! http://www.youtube.com/watch?v=SALbGBOwfnA htt ://www.youtube.com/watch?v=t9kPryM-kSc&feature= related http://www.youtube.com/watch?v=BCnkdI9UnSI
 
Pris  75 000 kr


Tagen här ifrån


Hästbilder :)

Kände att det behövdes lite mer hästbilder här i bloggen så här kommer några på Zantiago och mig. Vissa har ni väl redan sätt men iaf ;)
I might not get to see you as often as I'd like,
I may not get to hold you in my arms at night,
but deep in my heart I know that it's true.
No matter what happens... I will always love you.


2010-11-17

Haha men shit, vad hände med er? skrev jag så roliga inlägg igår? Det var en rejäl uppförsbacke helt plötsligt i statistiken. Det får ni gärna fortsätta med ;). Är jättesugen på att rida, jag vill hitta en häst nu! Har ingen lust att behöva åka och provrida och sånt igen, nästa gång tänker jag bara ta hästen på en gång om den låter bra. Haha nej men det är så jobbigt att behöva vänta så länge. Jag har hittat några annonser som låter intressant, ska ringa på dom ikväll. Imorrn har jag sovmorgon, börjar 20:40. Ska bli skönt att få sova ut lite. På fredag ska jag på julmarknad som vi går på varje år. Är inte så jättespännande längre men det är kul att vara med familjen och sån härlig stämning. Som sagt så älskar jag julen, det är årets bästa och mysigaste högtid! Det enda negativa med julen är all den mat man proppar i sig så då måste man stenträna efteråt ;)

Nästa helg är det globen horseshow!! Längtar! :)


Här är julmarknaden vi brukar åka till


"Life is one long process of getting tired."

Oj, oj, oj säger jag bara, vilken dag! är dödstrött. Gick upp kl 6 imorse och började skolan kl 8 och kom hem nu kl 17:15. Har ju lång dag på tisdagar men idag skulle vi också kolla på en föreläsning om några nobelpristagare i kemi och medicin. Usch va sjukt tråkigt, medicin grejen var OK men kemin fatta jag typ ingenting men orkade inte lyssna heller. Har vart trött hela dagen men verkligen fösökt koncentrera mig iaf så nu är min hjärna helt utmattad. Fick reda på matte och kemiprovet idag. Matten gick bra fick MVG men kemin fick jag bara G men däremot så fick typ alla i klassen G för det var helt konstiga frågor som han inte gått igenom med mera.

Ska snart äta, om jag orkar... 


Hästnörd?

Haha kollar igenom gamla skolgrejer från högstadiet. Man kan ju undra vad det var jag hade på hjärnan hela tiden ;)


NO boken (fram)


bakinuti


Engelska uppgift (min drömskola)


Engelska uppgift

Ja ungefär som dom första bildern såg alla mina böcker ut (förutom svenskan där var det förbjudet att klottra på boken! :P), fullt med olika hästnamn. Brukade bara skriva hästberättelser och läsa hästböcker på svenskan också, tillslut sa min svenska lärare att jag var tvungen att skriva om något annat och inte skriva om hästar något mer. Haha men är man hästnörd så är man ;)


Fun is good

Mums, sitter här och äter lite potatisgratäng. Kom precis hem från skolan. Först hade vi svenska och då fick vi tillbaka uppsatserna , fick vg+ så det var helt OK hade lite stavfel som måste fixas till för högre betyg. Efter det engelska. Sista lektionen var fysik. Vi labbade med våran grej funka inte så det blev lite långtråkigt till slut. Mitt framför oss låg två whiteboard pennor, så vad gör man? Jo man har pennkrig dock lite diskret så inte läraren ser. Så nu är jag röd och blå lite varstans. . Ja det är väl vad som hänt hittils idag. Ikväll är det biggest loser, tror det är sista avsnittet, det måste jag se på :P


Såhär ligger det till...

Gomorron! Börjar 10 idag, ska snart cykla till bussen. Usch orkar inte gå till skolan idag. Såhär ligger det till, vi kommer inte köpa Zacke. Jag visste att det skulle bli mycket jobb med honóm med tanke på vad han ligger nu. Däremot när min faster tittat och kännt på honom ser hon fel som är exteriört vilket jag har svårt att göra. Han har det tex exteriört sätt svårt att bära upp ryttare med mera. Det kommer kanske bli för mycket för mig att försöka fixa till så därför köper vi honom inte. Ja, tråkigt men sant. Så det blir att leta vidare. En positiv grej i allt är att jag kanske kommer kunna stå kvar i stallet jag stå i nu, bara jag hittar rätt storlek och ett sto. Trivs ju så bra där!Time goes by

Tiden går så fort, det känns som det iaf nu när det blir mörkt så snabbt. Började dagen med att gå på hundkurs med Zacke. Det är prova på kurser nu så idag fick vi prova på att spåra. Zacke börja söka direkt och var jätteduktig. Han gick däremot direkt till slutet och missade att ta upp pinnen men det var första gången för honom så med lite träning kmr han säker bli duktig :). Efter det åkta vi till mormor och var där en stund. Nu är jag hemme och ska sen åka till Zack (hästen). Annica vill se honom longeras men hon kunde inte komma idag så vi ska filma så hon får se istället.

Igår så var vi ju med farmor och Classe. Först var vi på östasiatsika museet, var lite intressant men det var mkt folk och så fanns det mycket att läsa och det gjorde att jag blev lite uttråkad efter en stund. Sen åkta vi till kista och åt mat och sen kolla vi på bio. Mamma, pappa, classe och farmor kollade på Cornelis medan jag och jessica kolla på I rymden finns inga känslor. Den var skiitbra, haha så himla rolig. Alla på biografen skratta typ hela tiden. Trodde inte den skulle vara så bra men det var den verkligen.

Här kommer bilder från igår och från hundkurse idag :)


Farmor och Classe


Jessica
Jag :P


Jag
Food!


Zacke


"Vacker tass"


"Stegra"


"Nej Zacke inte där"


Zacke spårar

Orkade inte redigera bilderna så därför är dom inte så jättebra :P


Tänkte ni behövde lite underhållning...Haha gillar att hästen galopperar när hon säger trav och att den travar när hon säger skitt :P
There aren't enough days in the weekend

Hellu, har precis ätit frukost och borstat tänderna. Ska snart städa rummet och plugga. senare i em, typ vid 4 så ska jag + familj och farmor och Classe hitta på lite grejer. Det är vi som bestämt vad vi ska göra som födelsedags present för farmot och Classe. Vi brukar göra så, men kan inte säga vad vi ska göra än för det ska bli en överraskning för dem. Så ser väl min dag ut idag.

När det gäller Zacke så vill min faster kolla på honom vid longering, igår så kände hon bara på honom. Det kanske kommer bli imorrn och tycker hon det ser bra ut, bestämmer vi en veterinärbesiktning nästa vecka och förhoppningsvis kanske jag äntligen har en häst att ta hand om :)


Zacke och Zacke ;)


Zackarias

Fick en fråga här på bloggen om jag kunde skriva lite om hästen jag just nu kollar på. Så här kommer lite fakta om honom ;)Namn: Zackarias (Zacke)
e: Zephyr 829
Född: 2004
Ras: Sv halvblod
Färg: Svart
Tecken: Stjärna och snopp

Ägaren som har honom nu har haft han sedan han var 2 år. Reds in som 4åring på strömsholm och har sedan dess varit ganska sparsamt riden. Tävlad några klubbtävlingar i dressyr och hoppning. Kan grunderna men behöver utvecklas och musklas mer. Trevlig häst som verkar ha ett bra psyke. Snäll i hanteringen och är på så sätt en ganska okomplicerad häst. Om jag köper honom kommer jag behöva lägga mycket tid på grunderna och att han ska jobba korrekt. Det är lite att börja om och forma som man själv vill däremot ser jag det som en positiv sak och är redo att lägga ner den tida han behöver. Jag tycker det ska bli roligt och kmr säkert bli lärorokit också. Jag tycker otroligt mycket om honom, framförallt hans personlighet. Han är verkligen min typ av häst och jag kände att det klickade direkt. Han står just nu på Ekeby gård i tungelsta där han kmr få stå kvar om jag köper honom. Som jag berättat i tidigare inlägg kan jag bara köpa ett sto i det stallet jag har nu.


Freag :)

Ingen uppatering igår och det pga att jag pluggade hela kvällen. Hade kemiprov idag och usch vill inte ens tänka på hur det gick. Jag brukar ha en bra känsla av vad jag får på proven men kemi är så svårt, man vet inte om det är rätt eller inte.
Vid 3 iadg så ska jag och faster åka till Zacke (hästen) så ska min faster känna och klämma lite. Efter det ska jag nog plugga en stund om jag orkar och en blir det att kolla på idol.

Skriver mer när jag kommer hem sen.


Once you choose hope, anything's possible.

Usch har suttit i 3h nu och pluggat kemi. Kände att jag behövde en pause men sen ska jag fortsätta igen. Har ju prov på fredag. Vill rida igen och va uppe i stallet, det var så kul igår :P Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att jag kommer kunna köpa Zacke, ha bara måste gå igenom veterinärbesiktningen. Det tråkiga är bara att jag kommer behöva byta stall, kan bara köpa ett sto till det stallet jag står i nu. Trivs verkligen jättebra där och med alla och allt runtomkring också, så det kommer vara lite tråkigt. Om vi köper Zacke kmr han stå kvar där han står nu på Ekeby, men det verkar väldigt bra där också, de som står där verkar trevliga och det är en väldigt fin anläggning och bra tillgång på tränare m.m. Billigare är det också. Däremot kommer vi försöka hitta stall på närmare håll då det inte är så bra bussförbindelser dit så om jag ska åka kommunalt kmr det ta en stund så mamma/pappa måsta skjutsa mig dit (tar ca 15 min från mig till ekeby) vilket dom inte kmr tycka är så kul i längden. Men det är bra att jag isf får lära känna Zacke på hemmaplan och kunna träna för tränare som redan "kan" hnm så att säga. Jag längtar verkligen (om det nu går vägen vill säga)!

Vy över Ekeby Gård
Här är där Zacke stå nu (Ekeby)


All we need to make us really happy is something to be enthusiastic about

Åhh va skönt, känner mig helt utmattad och trött i kroppen. Har saknat den här känslan, det är så härligt att få sova sen. Brukade känna såhär varje dag förut när ja hade häst och idag var det just den känslan, den vanliga vardagen med hästar och allt som jag saknat så mkt. Åkte ju och red Zacke idag och det var superkul! De brukar ha hoppträning där varje tisdag och idag blev den lite framflyttad så när jag kom dit fråga ägaren om jag ville vara med på den. Verkligen sjyst så jag var med på träningen.

Kändes jättebra med tanke på att det var andra gången jag red honom och jag själv har inte hopptränat sedan i april eller när det var, så lite ringrostig var jag allt. Mycket bommar och lägre höjder men det tycker jag bara är bra jag behöver komma igång och det här är superbra övningar för Zacke som behöver stärkas mer. Var jätteroligt iaf och det finns mycket som jag och Zacke behöver träna mer på men det kommer bli bättre med tiden. Gillade ridläraren också och hon tyckte jag passade bra med Zacke, det va kul att höra :). Är nästan lyrisk nu haha nej men det var så länge sen känns det nu och börjar bli trött på att leta hästar och det här känns helt perfekt, det kan inte bli bättre. Nu är det bara veterinärbesiktningen som ska gå bra också!

Mamma filma men det funkar inte att ladda över till datan så tyvärr får ni ingen film idag.


Zacke :D


Sitter i skolan...

Sitter i skolan och väntar på att mamma ska komma och hämta mig. Shit va det har snöat idag, har inte varit ute ngt men kan tänka mig att det är ganska vitt ute just nu. Vid halv 6 ska jag rida Zacke (hästen jag kollat på) igen. Kommer väl frysa ihjäl men man blir ju varm när man rider. Skriver hur det gick när jag kommer hem.


"He who opens a school door, closes a prison"

Kändes riktigt onödigt att åka upp till skolan för en lektion plus att det blev mer prat än plugg om man säger så. Nu MÅSTE jag iaf plugga sociologi och kemi. Usch det är så tråkigt att plugga. Kemiprov på fredag och sociologiprovet blir nog imorrn eller på fredag plus att jag måste göra en inlämningsuppgift där också, det är jobbigt att byta individuellaval.. men känns endå bättre än att behöva fortsätta med spanskan. Längtar sjukt mkt tills imorrn kväll, ska rida valacken igen :). Hoppas det känns lika bra som sist. Faster ska kolla på den på fredag, känner mig lite nervös inför det, det är då domen kommer, haha nej men jag hoppas hon tycker han verkar bra.


Det är därför man skaffar sig en hund...


Hmmm

Hmmm... undra va dom i skolan skulle säga om jag kom med de här. Vem vet, jag kanske skulle starta en ny modetrend ;)


“There is only one happiness in this life, to love and be loved.”

Ingen uppdatering igår men var iaf med Nell och Blackie när dom tävla hoppning. Duktiga som vanligt. I LC fick dom ett pet och i LB var de felfria i grunden och 2 pet i omhoppningen.

Sista dagen på höstlovet och jag måste plugga :( Kemi, sociologi och engelska. Aja imorrn går iaf sv och eng bort vilket betyder att vi bara har fysik. På tisdag ska jag tillbaka och prova hästen jag red i fredags, längtar som tusan! glömde och säga hur det gick men jag gillar den väldigtmycket och plus att den heter samma sak som vår hund, haha måste vara ett tecken! Det kändes som det klickade vilket är första gången och jag kände mig lycklig i hela kroppen när jag satt i bilen sen, den här gången måste det bara bli bra! ;D


Såå söt! :)
Bilden tagen här ifrån


Största häst testet 2010

Haha ja som sagt.. hästtest är kul!

STÖRSTA HÄST TESTET 2010
2010

Alla som håller på med ridning/gillar hästar MÅSTE göra detta!

Har du/har du haft en ..
Egen häst? Nej men snart så! 
Foderhäst? Yes box
Medryttarhäst? Ja
Sköthäst? Halvt ja

Din häst/favorithäst
Namn: Zantiago <3
Färg: Svart/mörkbrun
Ras:  New Forest
Bästa bus: Stegra, bockra m.m när han tror han är hingst :P
Ålder: 17
Bästa minne med: Har många men gladast var jag när vi kom två på en klubbtävling
Sämsta minne med: När han åkte tillbaka till sin ägare
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren?: Med Zantiago dressyr och hoppning, annars har jag tävlat i terräng, gymkana och distans.  
Hur ser din grimma till hästen ut: Brun lädergrimma från Lynckås och så har jag några till.
Hur ser sadeln ut? En svar allround sadel kommer inte ihåg vilket märke
Tränset? Ett svart från Lycksås, ett brunt från hööks och två andra.
Hur stor är hästen? 147,7cm

Favorit
Ras? Gillar många men PRE är fina
Färg på häst? Svart
Gångart? Bror väl på men kanske galopp.
Ridskola? Red förut på blåkulla och sen red jag på Vendelsö ridskola.
Häst/ponny? Zantiago
Mocka/fylla höpåsar? Fylla höpåsar :P
Stegra/bocka? Vet inte bror på..
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält? Svårt vet inte båda är nog lika härligt!
Stor häst/ponny? Just nu skulle jag säga ponny :)
Hjälm med ventilation/hjälm utan? Med ventilation 
Ridskor/ridstövlar? ridstövlar
Hjälm/väst? hjälm
Sporrar/spö? Bror på.
Rida själv/rida i grupp? Grupp fast inte för många, typ högst 3 :P
Hoppning/dressyr? hoppning!<3
Pessoa/hack? Hackamore 

Hur många … har du?
Ridbyxor: typ 4
Hjälmar: 2
Säkerhetsvästar: 1 race safe :) 
Ridskor: 3
Ridstövlar: 1 .  
Ridspön: tappar alltid bort mina men typ 3
Sporrar: 1
Ridstrumpor: Ingen aning men dom gillar att försvinna 
Kavajer: 1

Hur många har du/din häst?

Schabrak: Oj det är ganska många iaf
Sadel: Inga just nu 
Träns: 4 st
Benskydd: 1 ensam stackare för jag har tappat bort den andra
Grimmor: Kanske5 st
Skor: Hästskor? isf inga

Tävlingar!

Har du tävlat i hoppning? Japp
Har du tävlat i dressyr? Ja
Har du tävlat i fälttävlan? Nope men skulle vilja
Har du tävlat i galopp? Nej
Har du tävlat i en annan gren? Ja distans och gymkana men det var typ skojtävling
Har du ett par vita ridbyxor? japp
Har du en tävlingskavaj? ja
Har du en tävlingsskjorta? japp
Har du ett vitt schabrak? Ja
Har du vita benlindor? Ja det har jag :)
Har du en blå/gulrosett?  Nej
Har du en blå rosett? Nej men har kommit tvåa en gång men dom hade ingen blå rosett så fick en gul ist :P
Har du en gul rosett?  Jaa
Har du en röd rosett? Nej
Har du en grön rosett? Ja
Har du en vit rosett? nä
Har du en clear round rosett? ja dom flesta rosetterna består av det
Har du en annan sorts rosett? Nej, har medlajer :Pkan du?
Knoppa? Ja
Göra inbakad svansfläta? Ja
Sadla? Yes!
Tränsa? Ja
Sätta på ett täcke? Ja
Kratsa hovarna? aa
Rykta? Nej.. haha klart jag kan!
Få en häst att gå i form? Ja
Hoppa en bana? ja
Duscha en häst? ja

Har du?

Skrittat: ja
Travat: ja.
Galopperat: j
Hoppat: Mmm
Fått en häst i form: ja
Haft gymkhana? Ja 
Lekar till häst: Ja
Galopperat barbacka över ett sommarfält: Yes!
Hoppat barbacka: Ja
Stått på en häst: Jaa
Ramlat av: ja
Suttit i damsadel: Ja
Travat i damsadel: Vet inte 
Galopperat i damsadel: Nej
Suttit bak och fram på en häst: Jaa
Suttit på en stegrande häst: Lite halvt
Suttit på en bockande häst: japp
Suttit på en skenande häst: Jaa
Ridit ut i grupp: Jaa
Ridit ut själv: ja
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit: yes
Ridit kadrilj: Jaa
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst: Jaa
Varit med på en kadriljuppvisning? Ja :)

Har du ridit en
Arab? ja
Shettis? Ja
Ardenner: Nej det tror jag inte
Connemara: ja
Korsning: yes
Svensk ridponny: ja
Gotlandsruss: Japp
Falabella: Nej men skulle va skitkul, tyävrr är man ju lite för stor för en sån
a-ponny? ja
b-ponny? ja
c-ponny? ja
d-ponny? aa
storhäst? Jaa


Äger du en/ett ..
Pälsglans:  ja
Hovolja/hovfett: Nej
Flätgelé: Nope
Torrschampo: nepp
Hästschampo: Jaa
Ryktsten: ja
Rotborste: Ja
Ryktborste: Ja
Ryktskrapa: Ja
Hovkrats: Ja
Mankam: ja
Svansborste: ja
Massageborste: jaTidsinställt inlägg


Kolla häst idag :)

Fredag idag bara tre dagar kvar på höstlovet, lov går alldeles för fort. Mina planer för idag är plugga, tandläkaren, åka till Nacka me mamma, kanske träna och kolla på häst :)


Hästen jag ska kolla på idag. Söt va? Liknar Zantiago :)
Bilden tagen här ifrån

Och här är hans pappa:

Zephyr 829
Bilden tagen här ifrån


When it is dark enough, you can see the stars.

Känns som klockan är jättemycket, det mörknar vid 3 och sen går det på 1 sek så är det bäcksvart ute. Var precis ute med hunden. Idag har jag pluggat, städat, gått ut med hunden, sprungit med Ebba och duschat med mera. Har inte vilat än enda gång faktiskt så nu är det första gången jag sätter mig vid datan för idag. Har inte hunnit äta lunch heller så nu är jag skithungrig men ska göra kycklingsallad snart ska bara vänta tills manna köpt grejerna som behövs. Måste plugga lite till sen tror det blir fysik och kemi, kanske Engelska också. Som avslutning ikväll för allt mitt slit idag så ska jag belöna mig själv med att titta på en film på voddler, kanske slänger ihop en fruktsallad till det också ;)
Imorrn kväll ska jag titta på en häst, som vanligt hoppas jag på det bästa men förberder mig på det värsta ;)


Hästtest :)

Haha gillar och fylla i sånna här hästtest så här kommer en lång än ;)

Har du fått en häst att arbeta i önskvärd form? Japp

Har du hoppat med fler än 5 hästar? Haha ja kan man säga

Har du hoppat 40 cm? Mmm

Har du hoppat 60? Jaa

Har du hoppat 1 meter eller högre? yes box

Har du hoppat en oxer? ja,

Har du hoppat studs? ja

Har du hoppat en kombination? Ja det har jag

Har du ridit ut i skogen någon gång? Gissa?

Har du ridit ut på en långritt? Ja typ kanske red 3-4h

Har du ridit ut och fikat/ätit? Japp

Har du sett vilda djur när du är ute och rider? Ja alla möjliga

Har du galopperat på ett fält någon gång? Ja, many times

Har du hoppat över fallna träd, stubbar, stenar och sånt? Japp

Hr du haft kapplöpning med andra ryttare och vunnit? Ja, vet faktiskt inte om jag vunnit någongång

Har du sovit ut i skogen och sovit i tält någon gång? Ja men inte med häst

Har du longerat en häst? Ja

Har du ridit på en häst utan någon utrustning? Jag tror det

Har du fått en häst att lägga sig ned? Nej

Har du ridit i spansk skritt? Nej men skulle vilja

Har du suttit på en häst som stegrat sig? Ja fast inte typ helt stegra

Har du fått en häst att galoppera efter dig? Jaa

Har du badat med en häst någon gång? Japp

Har du suttit på en häst som skenat? Haha jaa

Har du ridit ett dressyrprogram? ja

Har du tävlat i dressyr? Ja

Har du tävlat i hoppning? Yes!

Har du tävlat i fälttävlan? Nej men skulle vilja

Har du ridit på islandshästar? Mmm

Har du gått på ridläger? Börjar bli trött på att svara samma sak hela tiden men ja det har jag

Hur många hästar har du ägt? Ingen men snart blir det nog iaf 1

Har du tävlat någon annans häst? ja, både på ridskolans, medryttarhästar, hyrhäst och halvfodervärdshäst ;)

Är dina föräldrar häst intresserade? Mamma är

Hur många rosetter har du? 15

Har du ramlat av någon gång? Jaa fast det är många kvar till 100 ;)

Hur många gånger har du ramlat av? Kommer jag inte ihåg

Har du skadat dig när du har ramlat av? Nja inte direkt

Har du brutit något när du ramlat av? Nej *peppar,peppar*

Har du svimmat när du ramlat av? Nej inte hittils

Har du ramlat av över ett hinder? Jaa

Skrattar eller gråter du när du ramlat av? Nu skrattar jag nog mest eller så är jag bara neutral när jag var liten grät jag.

Har du ramlat av på en tävling? Nej det tror jag inte


Har du en egen häst? Vi låtsas som att jag har Zantiago (hyrhästen) nu så det blir roligare att svara på frågorna ;)

Vad heter hästen? Zantiago <3

Tycker du att den har ett fint namn? Ja, jag gillar det

Vad kallar du hästen? Haha ja han har fått kallas allt möjligt

När föddes den? 1993 samma som jag

E? Gandhi RNF

U? Don't know

Hur länge har du haft den? Hade honom i ca två år

Vilken färg? Svart/brun

Tecken? Liten fjutt stjärna i pannan och sen några på bene som jag inte kommer ihåg :P

Är den tävlad i hoppning? ja

Vilka klasser/hur högt? upp till lb tror jag

Är den tävlad i dressyr? Jaa

Vilka klasser? Samma till LB I think

Är den tävlad fälttävlan? Vet inte, inte med mig iaf

Vilka klasser? -

Har den haft föl? Nej fast skulle gärna vilja ha en avkomma efter hnm ,synd att han e valack bara.

Hur är den i skritten? Ja den är väl bra

Hur är den i traven? Ok, inget direkt steg recis

Hur är den i galoppen? Ok, har svårt för att jobb och ta i ordentligt

Kan den skänkelviknngar? ja

Kan den galoppombyten? nja ibland

Håller den formen i halten? Inte alltid

Är hästen pigg? Ja ute och i hoppning, dressyren orkar han inte alltid om man jobbar hnm och då blir han lite seg.

Är hästen seg? lite i dressyren

Är hästen het? Nej inte het direkt men pigg och glad är han

Är hästen tittig? Nej typ aldrig kanske lite ibörjan innan vi lärde känna varandra men sen var han lugn som en filbunke!

Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja, härliga minnen <3

Har ni hoppat tillsammans? japp

Har hästen bra hoppteknik? Den är ok, kan få ganska bra vid lite högre höjder

Hur högt har den hoppat? med mig 1m

Står hästen i box? Ja när han var hos mig gjorde han det

Går hästen på lösdrift? Nej inte när jag hade han

Går hästen i hagen varje dag? ja "-"

I en stor eller liten hage? Den var inte så stor tyvärr

Hur ofta rids hästen? När jag red han ca 6 dagar i veckan

När du rider den vad gör ni då? Varierat hoppning, dressyr, uteritt, markarbete

Hur länge brukar du rida den? 45min-1h

Är den svår eller lättriden? Han är ganska svårriden om man vill få honom att jobba men går ganska snällt om man bara sitter men som nybörjare kan han ibland uppfattas stark.

Hur länge tror du att du kommer ha hästen? Har hnm inte längre :(

Rider du privatlektioner med den? Ja det gjorde jag

Hur länge håller de på? ca 30-40min om dressyr hoppning ca 1h

Är hästen snäll i stallet? ja, kan va lite små tjurig vid sadling

Håller du på med den i boxen eller stallgången? Både och men vanligast i stallgången

Tror du hästen gillar dig? Det hoppas jag

Gillar du hästen? Ja väldigt mycket!

Nämn 3 saker som är - med hästen? Han är för liten, för gamal och tyvärr lite "förstörd" då han flyttat runt till så många olika ryttare och blivit riden av alla möjliga.

Nämn 3 saker som är + med hästen? Det finns så många, man kan inte annat att älska den hästen!

Vad har ni för mål inom den närmaste tiden? Tyvärr kan jag inte ha några :(

Sista frågan, har du någon gång sagt ” jag älskar dig” till hästen? Jaa och jag har verkligen menat det!Världens mest undebaraste häst, det finns ingen bättre än du, glöm aldrig det <3


Bridge to Terabithia

Har precis kommit hem, vart i bibblan med Sadia och Zena och pluggat kemi. Jag förstår inte var timmarna tar vägen, det enda jag har gjort typ idag är att ha pluggat men endå så känns det inte som jag kommit så långt, har massa kvar att göra *suck* livet är allt bra tråkigt ibland. En liten sak som gör mig glad fast samtdigt lite förvånad är att statistiken börjat öka, konstig eftersom jag skriver helt ointressanta inlägg men fortsätt så! det gör mig glad samtidigt som jag undrar vilka ni är som kolla in min blogg. Jag lovar iaf att bloggen kommer bli roligare när jag fått häst, då kommer jag få tillbaka insperationen och det kommer bli roligare att skriva här.

Tips på en jättegullig film jag såg för ett tag sen är Bridge to Terabithia". Sjuukt bra och på slutet är den jättesorglig, man får tårar i ögonen. Den måste ni se! Den går att se gratis på voodler.com
All human wisdom is summed up in two words - wait and hope

Tror aldrig jag har varit såhär duktig på att plugga någonsin under ett lov, haha tror jag måste ha slagit mig. Sitter och pluggar sociologi nu och ska sen plugga med Zena och kanske Josefin och Sadia också. Tror vi åker till bibblan. Ja det är väl min roliga dag. Har hittat två intressanta hästar en valack som ligger nära där vi bor och ett sto som ligger långt borta i göteborg men den låter väldigt bra så vi får sen om vi kanske kan åka i helgen... och nu hoppas jag över hela mitt hjärta att någon av dem här hästarna känns superbra och går igenom beiktningen osv och så har jag en häst som står i stallet så snart som möjligt! ;P

Trevlig valack -04. Hästar säljes
Valacken
Bilden tagen här ifrån

Om du vill ha ett säkert kort!. Hästar säljes
Stoet
Bilden tagen här ifrån


2010-11-02

Tisdag idag även fast det står att det är onsdag på datan, Haha luras varje gång av den där men vet inte hur man fixar det. Jaha vad ska jag göra idag då? jo det blir väl ngt liknande som igår - plugga, hunden, träna och sen så kanske Ebba hade fått några nya avsnitt från en serie som jag inte kmr ihåg var den heter men den är bra iaf så då ska vi kolla på den.


Måndag

Nu är jag trött, har faktiskt hunnit göra ganska många saker idag. Har pluggat lite matte, fysik, idrott, historia och sociologi. Har gått ut med Zacke två gånger varav en gång med Ebba och hennes hund Hampus. Efter det så sprang jag och Ebba 3,6km och när vi sprungit klart gjorde vi några styrkeövningar. Hoppade sen in i duschen och åkte tillsammans med Classe (min låtsas farfar) på handledarkurs för att få övningsköra. Pappa kom kom också men blev lite sen. Kursen höll på i ca 3h och efter det åkte vi hem, åt middag och kolla på Biggest loser. Nu ligger jag i sängen med datan i knäet och tänkte kolla på någon film. Det var min dag det.


Det här blir väl jag och pappa när jag ska ut och övningsköra sen ;)


I dropped a tear in the ocean.The day you find it is the day il stop missing you

Gomorron! Första dagen på höstlovet. Jag har inga speciella planer för idag. Först ska jag väl käka lite frukost och sen gå ut med hunden. Efter det plugga fysik och idrott. Ska träna också, tror det bli på maskinerna här hemma och om jag sen orkar så måste jag plugga lite sociologi , annars får det bli imorrn.

Sitter och kolla igenom bilder från vad jag gjorde förra året på höstlovet och det visade sig att jag bla var med den här lilla krabaten:


Det är äckligt hur mycket jag saknar dig just nu Zantiago <3

Your gone now, but still somehow here
It has been too much for me to fear
I think of the times we spent together
All those moments i thought would last foreverRSS 2.0