Zantiago till tandläkare

Ska beställa tid hos en tandläkare för Zantiago. Han gapar väldigt mycket med bett (vi har provat med flera olika och han gör samma sak), har även provat med hackamore och då gapar han inte. Han verkar ganska irriterad på bett och flera tycker att han borde få sina tänder kollade. Har pratad med Aud (Zantiagos ägare) och fått tillåtlese att kolla honom. Antar att han inte få dom kollade på jättelänge. Zantiago börjar bli gammal nu och äldre hästar börjar tappa tänder och har därför särskilt behov för tandvård och kontroll.

Min faster har försökt att kolla lite i hans mun och det ser ut som han hade sina vargtänder kvar, Vargtänderna motsvarar på sätt och vis vår visdomstand. Om de finns sitter de precis där bettet ligger. Efterhand slits tanden av bettet och den känsliga pulpan kommer fram. Bettet framkallar i dessa fall smärta i tanden och hästen kan försöka att undvika bettet, skaka med huvudet, eller bita sig fast. När vargtanden är ett problem får hästen spänningar i nacke och rygg. Zantiago har framförallt spänningar i nacken och vid ridning lägger han gärna huvudet på sne.

Mamma vill däremot inte köra när det är sånt här vägunderlag så vi får vänta en stund. Men hoppas verkligen att det kommer bli bättre snart, vill verkligen åka iväg så han kan f sina tänder undersökta om det är något så är det bra om det kan rättas till innan han lämnas tillbaka, vill att han ska ha det bra då också :)


Hästens vargtänder


Kommentarer
Postat av: Ronja

Sv: Jo jag förstår, känner lite samma där!

Ska göra våran första start på Solna 21 mars, om han blir c-ponny vid slutmätningen förstås!

Sen ska vi försöka komma iväg till Vällingby och Gärna. Om det blir bra resultat ska vi tävla i lag i allsvenskan div III och dom omgångarna är på typ Täby, Hufvudsta och Gladö!

Ska du ut och tävla dressyr nått i vår? :)

2010-02-26 @ 19:48:16
URL: http://ronjagrahn.webblogg.se/
Postat av: N

Din fråga är nu besvarad i min blogg, förlåt för att det tog lite tid men hoppas att du är nöjd med svaret. Ja bestämmer vilken fråga som vinner när ja är klar med andra delen :)

2010-02-26 @ 22:28:59
URL: http://blackijacki.blogg.se/
Postat av: Elin

Smart o kolla tänderna om han går o gapar.

Är det ni som får stå för kostnaden eller är det Aud som kommer göra det?

2010-02-26 @ 22:39:25
URL: http://karisma.bloggagratis.se
Postat av: Sofia

Ja, jag har en D-ponny och en stor häst. Kommer nog att tävla ponny mest även i år, vill gärna få till ett andra SM-kval (fick ett förra året). Fast det är ju inte säkert att det går :)

2010-02-27 @ 09:12:12
URL: http://sofiaochdolli.blogspot.com
Postat av: lina

nä mamma har XD

2010-03-01 @ 01:33:04
URL: http://linagrane.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0