Dressyrkursen

Har haft det jättekul idag på dressyrkursen. Började kl 10 med samling. Fick berätta lite hur länge vi hade ridit osv och efter det blev vi utdelade hästar. Vi var tre som va med förresten. Jag fick en connemara som avr liten häst och heter Aramis. Utbidlad LA dressyr och påbörjade enkla byten och vanliga byten. Hán var otroligt söt, väldigt ponnylikt ansikte och svart. Liknade Zantiago ganska mycket fast lite nättare i kroppen.

Kl 11 red vi första passet och då var det mest att lära känna hästarna. Tycker att det gick OK, tog en stund innan jag kom under fund med hur jag skulle rida honom. Fick den inte riktigt att lyssna för skänkeln, men jag satt och tröck lite mycket istället för att vara mer kvick och bestämd i mina skänklar och använda dom mer sällan. Efter det passet var det lunch sen började nästa pass. Då gick det mycket bättre. Fick även låna ett par sporrar för att få honom lyssna bättre för skänkeln. Fick mycket bättre tempo och takt på han och finare form. Det här passet tränade vi öppna och enkla byten plus sista gången ett vanligt byte. Han var inte så kvick på att komma ner till skritt vid dom enkla bytena men han hade inte tränats så mycket på det än. Vissa gånger kände man verkligen att man fick till det, att nu går han verkligen bra. Men så tappar man sen igen. Hade svårt att få tills tällningen ordentligt ibland. En otroligt trevlig och fin häst att rida. En sån skulle jag verkligen vilja ha. Skulle vara glad om Zantiago gick en tredjedel som den där hästen.

Tjejen som vi red för heter Suvi och tyckte hon var riktigt bra. Gav tydliga instruktioner däremot tycker jag att hon kunde sagt lite mer eller snara lite oftare. Hon fastnade lite på en tjej som hade lite problem med sin häst. Men annars tycker jag hon var väldigt duktigt . Tänkte både på hur hästen gick men även hur ryttaren va altså hur ens sits var osv. Tycker att vissa insrtruktörer kan tänka lite mkt på hur hästen går och glömmer att säga till om man tex sitter mkt framåtlutat med blicken ner osv.
Det var riktigt kul coh lärorikt. Önskar verkligen att jag hade en av dom där hästarna. Tror nog att jag kommer tycka att Zantiago är helt omöjlig imorrn ;)

Film kommer senare ikväll eller imorrn när jag laddat upp den.


Kommentarer
Postat av: Sanna

Svar: TACK! :D

2010-01-09 @ 18:46:51
URL: http://sannawilen.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Svar: Ja visst är dom :) stackars mamma bara som fick frysa :P



Låter som en lärorik kurs, nu blir jag jättesugen på att gå på dressyrkurs :D

2010-01-09 @ 18:50:49
URL: http://mikaelaandersson.blogg.se/
Postat av: Sofie

SV: Tack så jättemycket :D

2010-01-09 @ 18:51:49
URL: http://caflollipop.blogg.se/
Postat av: Amanda

sv: tack så mkt:)

2010-01-09 @ 20:20:48
URL: http://amandaspetterssons.blogg.se/
Postat av: Mikaela Jonsson - En juniors vardag!

SV: Tackar! :D Du har också en riktigt fin blogg, särskilt bloggdesignen :)

Kram Mikaela :)

2010-01-09 @ 23:39:03
URL: http://bugzilady.blogg.se/
Postat av: hanna

sv: tack! ja, han är min :))

2010-01-09 @ 23:49:59
URL: http://ttail.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Tack så jätte mycket, din blogg var också fin :)!

2010-01-10 @ 14:06:35
URL: http://ponnyryttaren.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0