Säkerhet

Har tänkt en del på det här med säkerhet när man håller på med hästar. Jag tycker man alltid ska använda hjälm och säkerhetsväst, säkerhetsväst iaf vid hoppning och uteritter då det är där skador händer lättast. Tycker det är dåligt att det finns tex på vissa ridskolor där ridlärarna rider utan hjälm och när jag läste en ridbok här om dagen som var skiven av en känd dressyrryttare så red den på varje bild utan hjälm. OK om man är vuxen och rider utan hjälm för då tycker jag att det är eget ansvar men som förebild för yngre tycker jag att man ska föregå med gott exempel och bära hjälm och helst säkerhetsväst. Det händer så lätt olyckor i ridsporten även om man är en topryttare så får man inte glömma att hästar är hästar och har egna viljor ibland.

Säkerhet i stallet tycker jag också är viktigt. När man sköter om sin häst tex. Att tänka på att inte stå precis bakom sin häst för även om man känner den jättebra kan det vara ngt som gör att den sparkar men det är inte riktagt mot oss. Andra saker som att om man ställer upp hästen i gången med grimskaft att ha grimskaftet fäst i en tråd som är fast i grimman. Så om hästen skulle bli rädd för ngt och kasta sig bakåt så går snöret sönder och hästen riskerar inte att skada sig pga att den sitter fast. Har man sin häst på sommarbete med stor hage och många nya hästar är det alltid bra att bära hjälm och väst man vet aldrig om hästarna börjar små bråka med varandra och man kanske hamnar mitt i smeten och råkar bli sparkad. Det är så mkt saker som man bör vara lite varsam med när man håller på med hästar för sin egen skull. Det är alltid lätt att vara efterklok.
Va tycker ni, är säkerheten viktig när man håller på med hästar?


Kommentarer
Postat av: caroline

tycker också säkerhet är väldigt viktig dock verkar hobbyryttare vara mer säkerhetstänkande än tävlingsryttare som har det som jobb, märkligt kan man tycka men många verkar bli rätt hemmablinda.

2010-01-13 @ 20:07:28
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Dannis

sv; arå :)

2010-01-13 @ 21:04:59
URL: http://danielladahl.blogg.se/
Postat av: The misguided ghost

Oj, Cool bild ;)

2010-01-13 @ 21:16:14
URL: http://theprettyoptimist.blogg.se/
Postat av: Jenny

Sv: Ja verkligen, fruktansvärt fegt att inte kunna stå för vad man tycker. Det är det som stör mig mest att personen i fråga inte ens skrev sitt namn!

2010-01-13 @ 22:01:50
URL: http://hastfest.blogg.se/
Postat av: Sofia

tack så mycket :)



jag använder inte väst alls, trots att jag tävlar i hoppning. Har inte ridit med det sedan jag var 15 år. Hjälm har jag alltid när jag rider men inte annars. Egentligen ska man ju tänka som dig men ja det blir inte rikgtigt så.

2010-01-13 @ 22:15:54
URL: http://kumpumaki.blogg.se/
Postat av: Petra Ebbesson

Jätte fin blogg du har :D Du skriver verkligen jätte bra inlägg & jag älskar headern :D

2010-01-13 @ 22:24:10
URL: http://petraebbesson.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag använder aldrig väst och ibland inte heller hjälm, däremot så tror jag att om man bara hade gett sig fan på att använda väst å så hela tiden så hade man ju vant sig för det är ju ett enektl sätt att förhindra en del skador på ! :)

2010-01-13 @ 23:55:33
URL: http://brusella.blogg.se/
Postat av: Julianna

Tack så mkt!

Har precis kommit hit så jag ska ta o kika runt lite på din blogg! Men det var en otroligt fin häst du hade på headern!

2010-01-14 @ 14:17:24
URL: http://novelette.blogg.se/
Postat av: Amanda

såklart är säkerheten jätte viktig men precis som många skriver så tänker jag inte så mycket på säkerheten. visst man har hjälm när man rider och väst när man hoppar och rider ut vissa hästar. du har ju rätt egentligen!



kolla gärna in min blogg :)

2010-01-14 @ 14:26:10
URL: http://showjumpingbyamanda.blogg.se/
Postat av: Minette

Sv; Tack! :) Jättekul att många gillar mina tips.

Jag tycker att det funkar braa utan photoshop också! ;)

2010-01-14 @ 15:08:51
URL: http://miinette.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0