Träna dressyr ute

Idag började skolan usch. Kändes riktigt tungt att gå upp imorse men vi hade iaf ingen matte så fick lite sovmorgon. Red ut med Nell på kvällen. Red runt högadalen och klättrade i lite backar. Fick min julklapp av Nell idag och det var bruna benlindor från show master, jättefina vad dom. När jag kom hem tränade jag även en stund på maskinerna.

Så skönt att det är snö nu när det är så kallt så det inte bara är halt och isigt över allt. Man kan rida ganska ordentligt ute. Inge kul att bara rida runt och nöta i ridhuset hela tiden. Är ju nyttigt att träna dressyr ute så här kommer några träningstips som är bra ett göra utomhus.

Har du en lat häst kan det vara bra att rida på öppna ängar eller långa raksträckor då blir det naturligt för som att bjuda framåt. Har du en pigg häst är det däremot bra att rida på krokiga och slingriga skogstigar.

Använd träden i skogen och rid runt och emellan dom. Det är mer naturligt för hästen att böja sig runt träden än att gå på böjt spår i ridhuset.Trädet får nästan samma effekt som din innerskänkel och hästen rör sig runt ett naturligt "hinder".

Använd upp- och nerförsbackar för att öva samling. Hjälper hästen att ta med sig sina bakben genom att rida i nerförsbacke. I uppförsbacke bygger hästen upp en drivande kraft som man sedan kan utnyttja i nerförsbacke.

Vatten kan också användas i arbetet med att samla hästen. Om du rider i vatten så lyfter hästen benen högre helt naturligt för att få upp hovarna över vattnet. Samtidigt tränar du hästens lydnad och förtroende. Hästen vet att den ska gå genom vattnet och att den klarar det. Samma sak är det när det är snö ute. Hästarna lyfter ordentligt med benen.

Rida över stockar och bland rötter i skogen gör att hästen måste se upp var den går. Gör den mer varsam och medveten om vad den har sina fötter. Förhindrar att din häst sen skulle göra illa sig pga att den snubblade i hagen tex.

Utnyttja naturen eftersom det ger en hel del gratis. En häst är oftast mer arbetsvillig ute och tycker oftast det är roligare att tränas utomhus. Sen får man ju alltid frisk luft när man är ute.
 Om du alltid rider inomhus så finns det risk för att du "förbrukar" dina hjälper och får en häst som är okänslig för hjälperna.
Tipsen bla tagna från ridsport








Kommentarer
Postat av: mli

sv; tack tack och dsm! :)

Vart kmr du if¨ån då ? =)

2010-01-11 @ 20:01:26
URL: http://mlidahlgren.blogg.se/
Postat av: Alice

Sv: Jaa, det är riktigt kul! Jag gjorde det för första gången för bara några veckor sedan:)

2010-01-11 @ 20:18:34
URL: http://racitracy.blogg.se/
Postat av: Mitt liv för hästnörd

Sv: Ja, den är faktiskt riktigt bra! Perfekt för en torris ;)

2010-01-11 @ 21:10:45
URL: http://casey.webblogg.se/
Postat av: Angelica

Sv: Thx:)

2010-01-11 @ 21:46:02
URL: http://angeckas.blogg.se/
Postat av: Lisa Welin

Hej!

Du har vunnit en intervju hos mig i min utlottning som du anmälde dig till. Du har presenterats på min blogg och ett mail kommer inom kort med frågor till intervjun. Grattis :D

2010-01-11 @ 22:15:45
URL: http://lawn.blogg.se/
Postat av: MLI

sv; jag e från tibro :) ligger nära skövde;P

2010-01-11 @ 22:26:21
URL: http://mlidahlgren.blogg.se/
Postat av: Karoline

Bra inlägg, smarta tips! Sånt här uppskattas :)

2010-01-12 @ 00:21:22
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: svea

själv så har jag inget ridhus så det blir bara utomhusritter!

2010-01-12 @ 01:34:45
URL: http://karinmattson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0