Människor kan verkligen vara hemska

Hittat en väldigt intressant hemsida där dom diskuterar mycekt om rollkur. Man kan hjälpa till och sprida information om varför man inte ska använda sig av rollkur. Dom har en del bra texter och filmer m.m som är värda att läsa/titta på. En hemsk video som dom lagt in ganska nygligen är den här:
Hemsidan: http://www.dressagedisgrace.com/Den är tagen från världs cupen i dressyr i Danmark. Kolla noga på hur hästen ser ut? Titta på munnen, hur hästen gapar, tungan som hänger ut, allt dregglande. Ryttarens hand som drar hästen till sidorna (hyperflexion). Ständigt viftande med svansen.  Kolla vid 3.36, hästen sparkar till. Vad säger då allt detta? att hästen känner sig bekväm och tillags med ryttaren? Nej inte precis så jag tycker en häst ser ut när den känner sig tillfreds. Fattar inte att vissa männsikor tycker det ser bra ut, att dom inte ser. Finns så mycket tydliga tecken på att hästen verkligen intre trivs och lider av den här metoden. Det är så långt från naturligt man kan komma när det gäller hästar! Väldigt hemskt att se och antagligen ännu hemskare att vara med om som häst.


Kommentarer
Postat av: Emelie - TÄVLING I BLOGGEN.

Åh det är så himla hemskt med rollkur, blir lika ledsen varje gång jag ser den typen av ridning! :(

2010-09-11 @ 19:34:11
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: josefin

Det är VERKLIGEN hemskt, fattar inte hur vissa människor kan rida på det här uppenbarligen plågsamma sätt! Man borde nästan trycka upp et bett i deras mun och rida sådär på dem och se vad tycker om det!!!btw fin blogg <3 :)

2010-09-13 @ 18:00:01
Postat av: Elin

SV: Eller hur! Vissa männsikor är helt sjuka.Tack! :D

2010-09-13 @ 19:42:44
URL: http://elinpamlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0