Recept - glutenfri pizza
Tog vad jag hade i köket och slängde ihop en nyttig glutenfri pizza.
Pizzabotten 1-2 portioner
1,5 dl mandelmjöl
1dl glutenfri havregryn (mixa själv till ett mjöl)
1tsk chiafrön
1 tsk oregano
1,5 msk olivolja
0,75dl vatten
Salt
1/2tsk bakpulver
1,5 msk proteinpulver (använder hampas)
Värm ungnen på 200grader. Blanda alla ingredienser till en geggig smet. Bred ut i en pajdegsform (30cm i diameter). Grädda i ugnen i 10 min. Ta ut och vänd på den och lägg istället på en vanlig plåt. Lägg sen på valfritt tillbehör. Jag hade på tomatsås, lök, paprika, tomat, fetaost, sparris, pinjenötter och basilika. Sen in i ugnen igen i ca 10-15 min.
Pizzabotten 1-2 portioner
1,5 dl mandelmjöl
1dl glutenfri havregryn (mixa själv till ett mjöl)
1tsk chiafrön
1 tsk oregano
1,5 msk olivolja
0,75dl vatten
Salt
1/2tsk bakpulver
1,5 msk proteinpulver (använder hampas)
Värm ungnen på 200grader. Blanda alla ingredienser till en geggig smet. Bred ut i en pajdegsform (30cm i diameter). Grädda i ugnen i 10 min. Ta ut och vänd på den och lägg istället på en vanlig plåt. Lägg sen på valfritt tillbehör. Jag hade på tomatsås, lök, paprika, tomat, fetaost, sparris, pinjenötter och basilika. Sen in i ugnen igen i ca 10-15 min.
Kommentarer
Trackback